Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα πηγα για καμια νεροκοτα το προι κανοντασ ενα προινο σε μια λαρνα μου περασε μια καναβη την οποια πατσαβουριασα.μετα κανοντασ βωλτα για νετοκοτεσ μου φερμαρε ο σκυλοσ σε ενα αυλακη απο την σημπεριφορα του καταλαβα οτι εχει παπια προστα του πηρα την κατάλληλη μερια προστα του .ξαφνηκα πεταγωνται 3 μικρα στα 15 μετρα απο μενα με τρείς ντουφεκεσ κατεβασα και τα τρεια η χαρα μου δεν περηγραφεται ο σκυλοσ δεν ήξερε ποιο να πρωτοφερη τελικα με αψωγα απορτ τα εβγαλε απο το νερο για αλλοι μια φορα η γρεια μου θερισε ειναι απο τησ στιγμεσ που θα κραταω για παντα
Μπράβο ρε Λιακο!
Είδες που λέγαμε τις προάλλες οτι θα στο ''δώσει'' και μάλιστα με το παραπάνω...
Ορίστε... Καναβιά και τριπλέτα στα σκαρσέλια...είναι απο τις στιγμές που αδρεναλίνη και συναισθήματα χτυπάνε κόκκινο!
το σκαρσέλι είναι για μένα το πιο επιθυμητό παπί...έχει την πιο απαιτητική ντουφεκιά και το πιο νόστιμο φαί, δεν θα με ''χάλαε'' αν όλα τα παπιά που πέφτουν στο δρόμο μου είναι σκαρσελια...

Κελάηδησε πάλι η ''γριά'', τύφλα να' χουν οι νέες....sarcastic.
Τώρα νομίζω, να ρωτήσω αν ήταν ''σπιτικά'' τα φυσίγγια θα 'ναι περιττό πιστεύω...

Σημερα πηγα για καμια νεροκοτα το προι κανοντασ ενα προινο σε μια λαρνα μου περασε μια καναβη την οποια πατσαβουριασα.μετα κανοντασ βωλτα για νετοκοτεσ μου φερμαρε ο σκυλοσ σε ενα αυλακη απο την σημπεριφορα του καταλαβα οτι εχει παπια προστα του πηρα την κατάλληλη μερια προστα του .ξαφνηκα πεταγωνται 3 μικρα στα 15 μετρα απο μενα με τρείς ντουφεκεσ κατεβασα και τα τρεια η χαρα μου δεν περηγραφεται ο σκυλοσ δεν ήξερε ποιο να πρωτοφερη τελικα με αψωγα απορτ τα εβγαλε απο το νερο για αλλοι μια φορα η γρεια μου θερισε ειναι απο τησ στιγμεσ που θα κραταω για παντα
Μραβο Ηλια.congrats..congrats.

Ωραιος ο Λιακος!!!!!!!!!!!!!!!.well done.Εξαιρετικη δουλεια!!!.congrats.

Σήμερα το πρωί που γύρισα σπίτι απ' τη δουλειά, αν και ξενυχτισμενος, είχα ένα προαίσθημα που μ' έσπρωχνε προς την ντουλάπα με τα κυνηγετικά και όχι στο κρεβάτι...
Είχα να πιάσω και το ντουφέκι από τις 11 του μήνα, που έκανα το τελευταίο τρυγονοκυνήγι και με τρωε...
Σκέφτηκα να πάω εδω κοντά στο κάμπο, να περπατήσω κάνα αρδευτικό κανάλι, για κάνα ντροπιάρικα παπί ή αν δεν έβρισκα να 'κανα καμιά ντουφεκιά σε κάνα επιβλαβή...
Τελικά για παπιά πήγα, μπεκανώτα βρήκα...
20160928_085745.jpg

το 1ο της χρονιάς...
Υπήρχαν χωράφια με χόρτα που είχαν ''βαστάξει'' νερό και κρατούσαν κάποια μπεκανωτα...
20160928_100620.jpg
20160928_101638.jpg

Τελικά παρά την κούραση και με αρκετό περπάτημα (γιατί ήταν η 1η φορα που κατέβαινα και έπρεπε να ψάχνω που υπάρχουν χωράφια που κρατάνε πουλιά)...κατάφερα και πήρα κάποια...
20160928_090452.jpg
20160928_111236.jpg

Η συμπεριφορά τους ιδιαίτερα άγρια...πετούσαν μακριά αν και -λογικά- είναι ακυνήγητα....xm.
Στα αρνητικά το ψηλό χορτάρι που, αν γυρίζες το βλέμμα σου σε 2ο μετά την ντουφεκιά, και έχανες το ακριβές σημείο πτώσης, παιδευόσουν πολύ στην ανεύρεση του σκοτωμένου...
Αν δε έπεφτε στη ''ζούγκλα'' της χορταριασμένης καλαμποκιάς δεν το βρίσκες με τίποτα...ένα που ''πήρα'' σε μια τέτοια καλαμποκιά -παρότι το ψαχνα 20 λεπτα- δεν το βρήκα άλλο...Μετα απ' αυτο, σε όσα μου ''πιαρναν'' τέτοιες καλαμποκιές δεν σηκωσα όπλο...
Ένα δεύτερο αρνητικό οι πολλές μύγες και κουνούπια που -ειδικά- όταν σηκώθηκε ο ήλιος σου' βγαζαν τα μάτια...
Όπως και να' χει πήρα τα 1α της χρονιάς και αν δεν έχανα και ένα σκοτωμένο και δεν είχα και 2-3 αδικαιόλογητες αστοχίες, σε πουλιά στον ''τίρο'' του ντουφεκιού, θα ταν καλύτερα...
Δεν έχω παραπονο όμως, μια χαρά ήταν...Ειδικά για ''έκτακτο'' κυνήγι...

Τωρα σκέφτομαι μένουν ντοπιάρικα μπεκανώτα ή ήταν από κάποια πρώιμη αποδημία...Προσωπικά δεν έχω ξαναβρεί μπεκανώτα τέτοια εποχή (δεν μιλάω για 1-2 ''τυχαία'' πουλια...).
Το κακό είναι πως μέχρι και την άλλη βδομάδα, μάλλον, δεν θα έχω χρόνο για άλλο κυνήγι και με τις ζέστες που έπιασε μάλλον θα στεγνώσουν τα χωράφια και θα χαθούν και τα πουλιά...

Last edited:
Μπράβο Σπυρετο,Έριξες τις πρώτες τουφεκιες σε ένα αγαπημένο σου θήραμα...well done.
Τα μπεκανωτα με τι φυσιγγωτα????.sarcastic..sarcastic.
Ωχ εχεις δίκιο φίλε...ξεχάστηκα....hit..sarcastic.
Καποια ''ψιλά'', που ' χαν μείνει στο γιλέκο απο τα τρυγόνια...
Hit 8 30 γρ. No 8 και
Ζωχιός Predator 30 γρ. Νο 7,5
Και ευτυχώς που δεν τα' χα βγαλει γιατί θα τα ντουφεκουσα με 34 γρ. Νο 5 & Νο 6....sarcastic.

Τα τουφεκισες καθόλου?Πως τα είδες?
Κλασικό φυσίγγι Δορκας Τασο...Μαλακό και σφιχτό....sarcastic.
Για τώρα και μέχρι τα μπασίματα μια χαρά μου φαίνεται, με πιο ''σκληρους'' καιρούς ίσως ''κρεμάει''...
Βέβαια τα ΗΙΤ 30, φέτος τα ρίχνω 1η χρονιά και είναι λίγα και αυτά που έχω ρίξει για να μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη...

Αν κ επρεπε να περιμενω να το βαλει ο φιλος Στελιος, δεν κρατηθηκα...
Στελιο μας κ@@@@@ες καλοκαιριατικα... .shake hands.

Στο 1.46 ξεκαθαρη εικονα της παρα πολυ κοντης ουρας του φρενατου. Ολα τα σκαγια μαζεμενα σε κυκλο με σχετικα μικρη διαμετρο

Σπυρο καλη αρχη φιλε... Πολυ ωραιος...
Τα μπεκατσινια αυτα ειναι μεταναστευτικα σε μεγαλο βαθμο γι αυτο κ η αρκετα αγρια συμπεριφορα τους αυτη την περιοδο... Πολλες φορες τα εχω ακουσει νυχτες να περνανε κ να ¨σφυριζουν¨ οσο περιμενα να ξημερωσει για τρυγονια κ παντα οσες χρονιες ειχαμε νερα το Σεπτεμβρη ειχαμε κ μπεκατσινια... Λογικα το ιδιο συνβεη κ σε σας...
Επισης αυτη την περιοδο μεταναστευει κ το σπανιο πλεον, διπλομπεκατσινο...

Status
Not open for further replies.
Back