Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Δεν υπάρχει έτοιμη με 3 στάδια ; το 3 στάδιο κανει σημαντικη διαφορά στη ποιότητα του κλεισίματος ;
Έχει σαφώς διαφορά!Αλλά είναι για επόμενες ανησυχίες... Ξεκινά με τα 2, κλείνεις αξιοπρεπέστατα πάνω από το 90% των σεταπ που θα συναντήσεις. Και εκεί που θα κολώσεις,με τα 2... Θα τα κάνεις ρέλι!
Το έχω αντιμετωπίσει το θέμα κ εγώ...
Υπενθυμίζω:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πατέντες.2206/post-972936

Last edited:
Αφού δεν βρήκα ταποκοφτι, πήρα σγουρομπιες, τελικά δεν μπορώ να κάτσω ήσυχα, θέλω να μπλέκω με πατέντες το έχω στο αίμα μου.View attachment 86695
Αν μπορείς να τις φας σε τόρνο (με τροχάκι γιατί είναι ατσαλωμένο) στο πάνω μέρος, ώστε να μπαίνουν σε δράπανο είναι πολύ καλύτερο και θα κρατήσουν χρόνια.

Αφού δεν βρήκα ταποκοφτι, πήρα σγουρομπιες, τελικά δεν μπορώ να κάτσω ήσυχα, θέλω να μπλέκω με πατέντες το έχω στο αίμα μου.View attachment 86695
Τις ιδιες εχω....απο τον Μουστόπουλο τις πήρες;;;

Το "δεν συμφέρει"είναι υποκειμενικό.
Ένα φυσιγγι που το φτιάχνεις ΣΤΑΘΕΡΑ στα μέτρα ΣΟΥ,ΣΥΜΦΕΡΕΙ!
Την σταθερότητα τησ ιδιογωμοσησ δεν θα την βρεις πουθενά αλλά μετά από κόπο χρονο και χρήμα

Η ιδιογομωση συμφέρει σε cal 20 και από cal 12 σε χοντρό πολλών γρ και σε διασποράς η μαλινοταπο δηλ σε εξειδικευμένες περιπτώσεις που δεν χρειάζεσαι ούτως η άλλως πολλά φυσίγγια .Στην πλειάδα των υπολοίπων κυνηγών περδικα, τσίχλα ,τρυγόνα,ορτύκι ειδικά στα τρία τελευταία που πέφτει πολύ φυσίγγι είναι ασύμφορη και πιθανόν από Σεπτέμβρη άσε να δούμε τι θα υπάρχει από υλικά θα γίνει ακόμη ακριβότερη .

Η ιδιογομωση συμφέρει σε cal 20 και από cal 12 σε χοντρό πολλών γρ και σε διασποράς η μαλινοταπο δηλ σε εξειδικευμένες περιπτώσεις που δεν χρειάζεσαι ούτως η άλλως πολλά φυσίγγια .Στην πλειάδα των υπολοίπων κυνηγών περδικα, τσίχλα ,τρυγόνα,ορτύκι ειδικά στα τρία τελευταία που πέφτει πολύ φυσίγγι είναι ασύμφορη και πιθανόν από Σεπτέμβρη άσε να δούμε τι θα υπάρχει από υλικά θα γίνει ακόμη ακριβότερη .
Καλά έτσι όπως πάει η δουλειά, μας βλέπω να τα αφήνουμε να μαζεύονται να τα κανταριαζουμε και μετά να ρίχνουμε, όπως κάναν παλιά, που μας λέγαν ιστορίες η παππούδες τουφεκουσαν με λίμα γιατί δεν υπήρχε Φράγκο. Εκεί θα φτάσουμε.

Θα είναι πιο απλό το πράγμα για να μη. Την απαγορεύσουν την ιδιογομωση και δημιουργηθεί θέμα γιατί δεν υπάρχει πραγματικός λόγος στην ουσία το τραβάνε με άλλες αφορμές σε σημείο που δεν θα μπορείς πλέον να πας να αγοράσεις και όσοι θα απομένουν κυνηγοί θα είναι δύο τάξεων όπως σε όλα η άνετοι και δεν τους νοιάζει οι νόμιμοι παράνομοι που θα μέτρανε και το φυσίγγι.Ετσι πάει σε όλα δύο κατηγορίες φτωχοί οι πλούσιοι .Το ίδιο γίνεται και με τα αυτοκίνητα ή θα πάρεις νέας τεχνολογίας η στο τέλος θα έχεις μηχανάκι αυξάνονται όλα χωρίς όριο και λόγο.Αναιβαινοντας από το χωριό προχτές παίρνω χρόνια τυρί και γιδα σταματάω 14€ σχεδόν το τυρί ξαφνικά ενώ η γίδα από 6 και κάτι στα 7 € γιατί το τυρί πήγε ρε παιδιά από 9 στα 14 και δε πήγε και η γίδα στο 10ευρω ?Κάνεις δε ξέρει .Μας βλέπω με μονοκανο και ιδιογομωση με 20 γρ σκακια μέσα στο τέλος και ρελιαστρα χειρός.Ασε που με βλέπω εισοδηματεια εκεί που έφτασε το λάδι θα αναλάβω όλες τις ελιές των συγγενών στο τέλος και θα παίρνω κάνα δίμηνο από τη σημαία άδεια .

Το οτι θα ακριβηνουν και αλλο τα υλικα ιδιογομωσης το θεωρω δεδομενο.
Δεν ειναι ομως μονο αυτο αλλα και το οτι εγιναν πλεον δυσευρετες οι πυριτιδες.
Πλεον δεν αξιζει να δωσεις πολλα χρηματα για μηχανες, ογκομετρικα , κλπ αφου θα γεμιζουμε λιγα και καλα φυσιγγια.
Οι εποχες που γεμιζαμε για να ριχνουμε στα τσιχλοκοτσυφα, περασαν...
Η γνωμη μου ειναι οσοι θελουν να ξεκινησουν τωρα να κανουν στοχευμενες αγορες τοσο στα εργαλεια οσο και στα υλικα.

Η δική μου γνώμη είναι όποιος θέλει να ξεκινήσει τώρα επειδή εάν ασχοληθείς ότι και πυριτιδα να υπάρχει φυσίγγι θα φτιάξεις, είναι μια ζυγαριά ακριβείας και ένα δράπανο πάγκου με ένα στροφείο για ρελι και εννοείται ένα παχύμετρο.Φτιαχνεις ρελιαστα κανονικά ,μεσοταπα ,διασποράς και αν έχεις και ντουφέκι με σταθερό τσοκαρισμα καλύτερα γλυτώνεις τη ταλαιπωρία και τα έξοδα που μπαίνεις στη πρίζα με τσοκ από δω και από κει ,παίζεις με τα φυσίγγια ,τα στήνεις για την κανη σου και καθάρισες.Τα πολλά ντραβαλα μόνο σε έξοδα βάζουν και πάλι ψαξιματα κτλ το χω δει το έργο και επειδή τα έχω πουλήσει το ζυγίζω πολύ εάν θα ξαναρχίσω κάτι με ιδιογομωση,αλλά αν αρχίσω αυτό θα κάνω προσωπικά.Οσο για το ποια μπαρούτι θα υπάρχει ότι και να υπάρχει το στήνεις το φυσίγγι λίγο να στροφαφεις δεν είναι και αστροφυσική.

Απο Καρδιανό
Καθε τι καλο εχει αυτος ο ανθρωπος εκει μεσα....

Υ.Γ.
Εχω βαλει κι εγω τα χερακια μου σε εκεινο το καταστημα με τσιμεντογωνίες κ πλακώστρωση ταράτσας κ πλακώστρωση εσωτερικά (ως βοηθός) με το Γιώργη το Θεολόγο....αυτά στα 17-18 μου....πολυ μπετό κ κόλλα....χε χε χε....

Ερώτηση τι διαφορά έχουν τα σιδερένια απο τα μπρούτζινα στροφεία ; Μήπως τα μπρουτζινα αναπτύσσουν γρηγορότερα θερμοκρασία με αποτέλεσμα καλύτερο κλεισιμο σε πλαστικούς κάλυκες ;
Ναι, τα μπρούτζινα αναπτύσσουν θερμοκρασία γρήγορα και θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν αν ρελιάζεις πολλά φυσίγγια γιατί αλλιώς θα λιώσει ο πλαστικός κάλυκας. Τα ατσάλινα είναι πιο επαγγελματικά, δεν ανάβουν.

https://www.idiogomosi.com/pages/posts/mec-650-modded-1319.php

11 nov 2014, 14:46

1. Professioanl Star Crimper Cortini - 90 €
2. Conic Crimper Idiogomosi - 35 €
3. Special Third Stage Idiogomosi - 65 €
4. Fourth Stage + Modify Holder - 50 € [not in production]
5. 2 x Hand modified Scews - 10 €
6. Special I2S Roller with Guide - 75 €

By the way, for the crimper ad for the half crimp, it's possible to use also a low cost aluminium crimper that costs just 12 €
:mrgreen:

Πηγη https://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?t=192562

Last edited:
Back