Εδω θα μιλησω ως μηχανολογος μηχανικος πρωτα και μετα σαν κυνηγος.Πρεπει να διαχωρισουμε τα οπλα ειδικης παραγγελιας απο τα οπλα μαζικης κατασκευης.
Καποτε για να αγορασεις ενα οπλο μαζικης παραγωγης επρεπε να πουλησεις ενα χωραφι στο χωριο και το νεφρο σου.Οι καννες ηταν φτιαγμενες σε τορνους,φρεζες
και τα δε ξυλινα μερη σε κορδελες και ρασπες.Οσο μπαινουν τα CNC ολο και περισσοτερο στις κατασκευαστικες εταιριες οπλων,τοσο λιγοτερος χρονος χρειαζεται
για την κατασκευη ενος οπλου οπου στο τελος μεταφραζεται σε χαμηλοτερη τιμη.Η Franchi για παραδειγμα εχει 2 καλουπια PVC τυπου φυσητου,δυναμικης
περιπου ανα 8αωρο 550 κοντακια,550 ξυστα.Τα ξυλινα μερη ειναι σε παντογραφο CNC αλλα η παραγωγη πεφτει στο μισο.Κρατωντας μια εταιρια τα στανταρ
των μεταλλων,μπορει τα παραξει φτηνα οπλα.Περα απο τα ιταλικα-ισπανικα-αμερικης οπλα μαζικης κατασκευης που μπορει ο καθενας να πει την γνωμη του
καλη η κακη,υπαρχει το φαινομενο BAIKAL.Φτηνα οπλα,φανταστικα κραματα,το παιρνεις τωρα και με το ιδιο οπλο κυνηγαει και το τρισεγγονο σου!Η αρχη
της μηχανικης λεει-Ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος μηχανισμος?Η απαντηση ειναι ο πιο απλος.Με την λιγοτερη συντηρηση και τις λιγοτερες βλαβες.
Σαν κυνηγος τωρα θα πω οτι το οπλο μου θελω να το γλενταω.Να μπαινω στα ρουμανια και να βγαινω εγω και το οπλο κοτλε απο τις γρατζουνιες.Να τρωω
κουβαδες νερο και αν μου πεσει ρε αδελφε να μην καταληξω με στραβωμενο σαγονι απο το εγκεφαλικο!Αν τα φτυσει απο τις κακουχιες να το θαψω με τιμες
και να παρω το ιδιο παλι καινουργιο.Το λεω γιατι στην ντουλαπα μου εχω ενα parker πλαγιοκανο με δαμασκινες καννες 91 ποντους, κοκορια,δισκανδαλο.Αγορασμενο
πριν 80 χρονια 150λυρες αγγλιας και καθομαι και το κοιταω.