Αριθμός φυσιγγίων που καταναλώνουμε

Αν και ο αριθμός των φυσιγγίων που καταναλώνει ο καθένας, έχει να κάνει με το θήραμα που κυνηγάει, αλλά και τη συχνότητα των εξόδων, νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον. Πόσα φυσίγγια έχετε ρίξει μέχρι τώρα και πόσα καταναλώνετε μέσα σε μία χρονιά;

Στα νιάτα μου όταν κυνηγούσα τσίχλες κυρίως περπατητό έριχνα περίπου 40-50 κουτιά το χρόνο.
Στην πέρδικά (που ήταν η αδυναμία μου) καμιά δεκαριά, άλλα τόσα και στα τρυγόνια, όταν τα έβρισκα.
Τώρα, τα τελευταία 4-5 χρόνια κυνηγάω μόνο τσίχλα και σπανιότατα φάσα μόνο καρτέρι.
Ο απολογισμός στο κυνηγομάγαζο παίζει γύρω 20-25 κουτιά το χρόνο με σταθερά φθίνουσα πορεία.

Χρονιές που θα βγω εντατικά για κυνήγι ~2000, προ παιδιού και κορώνα, και φέτος κάπου εκεί θα είμαι με τις βλέψεις που έχω.
Έχει τύχη χρονιά να φτάσω και τα 5000, χώρος στον καταψύκτη να υπάρχει και χρόνος για ψητουρες.
Βέβαια αρκετά θηράματα μοιράζονται και σε παππούδες και μπαρμπαδια που τους αρέσει το κυνήγι αλλά πλέον δεν μπορούν.

Τις πολύ καλές χρονιές με πολλές εξόδους, ~120 κουτιά μέσο όρο. Τις φτωχές γύρω στα ~40 και τις φυσιολογικές ~80 κουτιά. Τα πολλά θηράματα, είναι επιπλέον κίνητρο για να βγεις περισσότερο. Εξ ου και η μεγαλύτερη κατανάλωση φυσιγγιών.

Back