Ας μαζεύουμε τους κάλυκες μας

Ανοίγω το θέμα αυτό μιας και κάποτε κάτι πρέπει να αλλάξει στην ιδιοσυγκρασίας μας σαν κυνηγοί αλλά και σαν λάτρεις της φύσης που οι περισσότεροι δηλώνουμε . Είναι απαράδεκτο να λέμε ότι είναι σαν κυνηγοί λατρεύουμε τα κυνηγοτόπια , βουνά κλπ και να πηγαίνεις στο καρτέρι και να αντικρύζεις κάτω εκατοντάδες κάλυκες . Δεν θεωρώ ότι δεν μπορείς να σπαταλήσεις λίγο από τον χρόνο σου στο τέλος να μαζέψεις ένα μέρος έστω από τους κάλυκες που παράτησες στο βουνό. Δεν λέω όλους γιατί κάποιοι θα πέσουν σε σημεία που δεν φαίνονται . Αλλά 5 λεπτά προσπάθειας έστω και από αυτούς που νοιάζονται κάτι είναι και αυτό . Πήγα φέτος σε καρτέρι που πάω χρόνια για φασσα και η απογοήτευση ήταν τεράστια . Παρθένο δάσος και οι κάλυκες ήταν φωτογραφικό στοιχειο . Τραγικό …
Φαντάζομαι τι γίνετε στα τσιχλοκαρτερα στις ελιές και στα οπωροχωραφα που εκεί τα κουτιά από τα φυσίγγια αδειάζουν πολύ γρήγορα . Και όλα αυτά τα βάζουμε μετά στο πιάτο των παιδιών μας .

5 λεπτά ο καθένας φτάνει …

ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε όλοι, είτε είμαστε λάτρης της φύσης είτε όχι.
Είναι σαν να πηγαίνεις μια βόλτα στο δάσος και να πετάς όλα σου τα σκουπίδια στην διαδρομή.
Σαν να πηγαίνεις για ψάρεμα και να πετάς τις γόπες από τα τσιγάρα (είμαι καπνιστής) και ότι άλλο λογής σκουπίδι υπάρχει, μέσα σε αυτή.
Πρώτα σεβόμαστε τη φύση και μετά διεκδικούμε από αυτή την τροφή της.

Είναι αρκετά μεγάλη κουβέντα αυτή.Ειναι στο χέρι του καθενός πως θα το χαρακτηρίσει και τοποθετήσει στη συνείδηση του.Ειναι ένα φαινόμενο όμως που καθρεφτίζει και την παιδεία μας σαν κυνηγετική οικογένεια.Οι φετινοι κάλυκες από την αρχή της κυνηγετικής περιόδου.Ανεβαζω την φωτογραφία μόνο και μόνο για να δείξω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα άφηνα πίσω μου σε μία όχι και τόσο καλή χρονιά.

Είναι αρκετά μεγάλη κουβέντα αυτή.Ειναι στο χέρι του καθενός πως θα το χαρακτηρίσει και τοποθετήσει στη συνείδηση του.Ειναι ένα φαινόμενο όμως που καθρεφτίζει και την παιδεία μας σαν κυνηγετική οικογένεια.Οι φετινοι κάλυκες από την αρχή της κυνηγετικής περιόδου.Ανεβαζω την φωτογραφία μόνο και μόνο για να δείξω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα άφηνα πίσω μου σε μία όχι και τόσο καλή χρονιά.

Απορτάρει ή γάτα;
Δείξε και τα lambro...

Last edited:

Ενα μεγάλο Μπράβο alex

τι νοικοκύρης... κρίμα που δεν έχω μικρή αδελφή να σε κάνω γαμπρό...

Ανοίγω το θέμα αυτό μιας και κάποτε κάτι πρέπει να αλλάξει στην ιδιοσυγκρασίας μας σαν κυνηγοί αλλά και σαν λάτρεις της φύσης που οι περισσότεροι δηλώνουμε . Είναι απαράδεκτο να λέμε ότι είναι σαν κυνηγοί λατρεύουμε τα κυνηγοτόπια , βουνά κλπ και να πηγαίνεις στο καρτέρι και να αντικρύζεις κάτω εκατοντάδες κάλυκες . Δεν θεωρώ ότι δεν μπορείς να σπαταλήσεις λίγο από τον χρόνο σου στο τέλος να μαζέψεις ένα μέρος έστω από τους κάλυκες που παράτησες στο βουνό. Δεν λέω όλους γιατί κάποιοι θα πέσουν σε σημεία που δεν φαίνονται . Αλλά 5 λεπτά προσπάθειας έστω και από αυτούς που νοιάζονται κάτι είναι και αυτό . Πήγα φέτος σε καρτέρι που πάω χρόνια για φασσα και η απογοήτευση ήταν τεράστια . Παρθένο δάσος και οι κάλυκες ήταν φωτογραφικό στοιχειο . Τραγικό …
Φαντάζομαι τι γίνετε στα τσιχλοκαρτερα στις ελιές και στα οπωροχωραφα που εκεί τα κουτιά από τα φυσίγγια αδειάζουν πολύ γρήγορα . Και όλα αυτά τα βάζουμε μετά στο πιάτο των παιδιών μας .

Με δικανο ή σε καρτέρι επιβάλλεται. Με καραμπινα σε περπατητο τσίχλας πρέπει να έχεις μάτι αετού, πολύ υπομονή και να έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με την υπόλοιπη παρέα.

Απορτάρει ή γάτα;
Δείξε και τα lambro...
Θυμήθηκα τώρα το σκηνικό αξημερωτα με τον Χάρη την ώρα που ετοιμαζόμασταν στο αυτοκίνητο για να πιάσουμε καρτέρια. Γυρίζει και μου λέει μέσα στα σκοτάδια...για δες ρε συ αυτά τα φυσίγγια και μου δίνει ένα Λάμπρο...το κοιτάω και παθαίνω νευρικό κλονισμό, πετάω το φυσίγγι στο αυτοκίνητο και σκουπιζα το χέρι μου πάνω του.

Έστω Και έτσι Τάσο γίνεται κάτι .. γυρνάς ανάποδα την διαδρομή που πήρες με το παρεάκι και όσους βρίσκεις τους μαζεύεις .
εδω δεν τους μαζευουν στα καρτερια που ειναι μεσα στα ποδια τους στο καθαρο και τους παταν , θα γυρισουν πισω στο περπατητο να τους μαζεψουν

ασε που ειναι ωραια διαφηση να βλεπεις καλυκες με φιρμα , και οσους ποιο πολλους βλεπεις της ταδε μαρκας μετα πηγαιναν ολοι και επερναν αυτη την μαρκα , και απο τους καλυκες καταλαβενεις απο που περναν τα περισοτερα πουλια απο το καρτερι (εγω μαζευω ολους τους καλυκες γιατι ειμαι ιδιογομωτης , και οχι μονο για αυτο )

To γατονι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Δειτε φάτσα ενοχλησης και μη αποδοχης της φωτογράφισης.
😅😍😅😍

Θα πάρω και γω την δικιά μου για άπορτ για τα κοψόφτερα 😉

Η ίδια εικόνα επικρατεί στο Δελτα του Εβρου δυστυχώς ,όπου μολύνεται από χιλιάδες κάλυκες και κάθε λογής σκουπίδια που μένουν πίσω στα καρτερια. Τους δίνουμε μόνοι μας τα <<οπλα>>να μας απαγορεύσουν την πρόσβαση στο Δελτα ,αν βάλεις στην εξίσωση του ότι όλοι οι κάλυκες που μένουν πίσω εινα απο μολύβια και τις ολονυχτιες τουφεκιές, κατά την άποψή μου είναι θέμα χρόνου η απαγόρευση....

Η φετινή μου "αποταμίευση".

Η αλήθεια είναι πως με το δίκανο είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
Ο ευκολότερος τρόπος να τους μαζεύεις είναι να το κάνεις αμέσως μετά τη βολή. Ούτε χρόνο σου παίρνει ούτε ψάχνεις όλο τον τόπο.

Attachments

• IMG_20250220_163555.jpg
    IMG_20250220_163555.jpg
    233,9 KB · Προβολές: 27
Back