D
Deleted member 1
Και μάλιστα τον πίνακα τον τράβαγε η γυναίκα του !!!! Τιμή και δόξα στην ηρωϊδα !!!Πολύ σωστή αυτή η παρατήρηση! Και το μήκος της ατράκτου, του "σύννεφου" των σκαγιών παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην καταβολή ενός κινούμενου στόχου...!
Ίσως, ένας τρόπος για να αποτυπώσουμε, έστω κατά προσέγγιση, το μήκος της ατράκτου στον πίνακα κατά τις δοκιμές μας, θα ήταν να ντουφεκάμε τον πίνακα ενώ αυτός ταυτοχρόνως κινείται τραβέρσα ως προς τη θέση μας, στηριζόμενος πάνω σε βάση με ρόδες...! Τότε θα αποτυπωθεί, κατά κάποιον τρόπο, πάνω στον κινούμενο πίνακα και το μήκος του "συννέφου"/ατράκτου των σκαγιών...!
Η μέθοδος αυτή έχει δοκιμασθεί στο μακρινό παρελθόν από τον βλητικό και δάσκαλο σκοποβολής, Bob Brister, ο οποίος συμπέρανε κατόπιν της συγκεκριμένης δοκιμής, ότι τα ιδιαίτερα σκληρά σκάγια (5 - 6% αντιμόνιο) αποτυπώνουν στον κινούμενο πίνακα, ακόμη και στα 36 μέτρα μία κοντή και σφαιρική τρόπον τινά άτρακτο, αλλά συνάμα, ιδιαίτερα πυκνή και φονική...! Στον αντίποδα, ήταν οι γομώσεις με μαλακά ή ημίσκληρα σκάγια, τα οποία σχημάτιζαν πολύ πιο μακριές και αραιές σε σκάγια ατράκτους...!