Δίκανο:"Σπάσιμο" στην τουφεκιά.

Καλησπέρα παίδες, μετά από τόσα χρόνια, το μπαικαλάκι μου (ποζέ) αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να εμφανίσει κ αυτό ένα πρόβλημα.
Πριν μερικές μέρες σε κυνήγι φάσσας, ρίχνωντας πρωτα την πάνω κάννη, βλέπω το όπλο να ανοίγει(όπως οταν γυρνάμε το μοχλό για να το γεμίσουμε) και σκαλωσα, νόμιζα οτι δεν το έκλεισα καλα(που δεν θα έριχνε καν αν γινοταν αυτο) δεν δίνω ιδιαίτερη σημασια και συνεχιζω το κυνήγι, την αλλη μερα ξανά το ίδιο, ριχνω πρωτα την κάτω κάννη, και με το που ρίχνω την πάνω ξαναανοίγει...
Το φερνω σπιτι, το κάνω βιδες, καθαρίζω μηχανισμό και αρθρώσεις πιστεύωντας οτι ίσως επιασε κατι εκει μεσα και δεν κλεινει σωστα, παω ξανα για φασσες προχθες και ρίχνω περιπου 6-7 τουφεκιες χωρίς πρόβλημα, μετα σε μια καλη φασση μου κάνει αφλογιστία στην κάτω καννη και με πιάνουν κατι νεύρα που ηθελα να το ρίξω στο ρέμα και να παει να γ@@@@ (πρώτη φορα απ το 2010 που το χρησιμοποιω) περιμενω λιγη ώρα, το ανοιγω και το ξανακλεινω να οπλισει, ξαναριχνω το ιδιο φυσιγγι στην κατω και παλι δεν σκαει, περιμενω παλι και βαζω το φυσίγγι στην πανω κανη, το ρίχνω και σκάει κανονικα. μετα βάζω αλλα 2 φυσίγγια στο όπλο, σκανε και τα 2 κανονικα αλλα οταν εριξα την πάνω κάννη ξαναάνοιξε το όπλο...
Τι πιστευετε οτι είναι? με λίγη ερευνα στο ίντερνετ κατέληξα πως ή φαγώθηκε το κλειδί ή μαλάκωσε υπερβολικα το ελατήριο της πεταλούδας. ¨Οσο για την αφλογιστία θελω να πιστεύω πως απλά έφταιγε το φυσίγγι..
ΥΓ: όπως και να'χει,δεν ειναι να παίζουμε με τετοια θέματα, το όπλο εφυγε σημερα με ενα φιλαράκι και αύριο θα ειναι στον οπλουργό που απ ότι μου ειπε στο τηλ ειχε και αλλες τετοιες περιπτώσεις (με πλαγιόκανα συνήθως).
Και μια φώτο απ το πρώτο θήραμα της τελευταίας εξόδου του ασθενή!
ieo8k1.jpg

Καλησπέρα παίδες, μετά από τόσα χρόνια, το μπαικαλάκι μου (ποζέ) αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να εμφανίσει κ αυτό ένα πρόβλημα.
Πριν μερικές μέρες σε κυνήγι φάσσας, ρίχνωντας πρωτα την πάνω κάννη, βλέπω το όπλο να ανοίγει(όπως οταν γυρνάμε το μοχλό για να το γεμίσουμε) και σκαλωσα, νόμιζα οτι δεν το έκλεισα καλα(που δεν θα έριχνε καν αν γινοταν αυτο) δεν δίνω ιδιαίτερη σημασια και συνεχιζω το κυνήγι, την αλλη μερα ξανά το ίδιο, ριχνω πρωτα την κάτω κάννη, και με το που ρίχνω την πάνω ξαναανοίγει...
Το φερνω σπιτι, το κάνω βιδες, καθαρίζω μηχανισμό και αρθρώσεις πιστεύωντας οτι ίσως επιασε κατι εκει μεσα και δεν κλεινει σωστα, παω ξανα για φασσες προχθες και ρίχνω περιπου 6-7 τουφεκιες χωρίς πρόβλημα, μετα σε μια καλη φασση μου κάνει αφλογιστία στην κάτω καννη και με πιάνουν κατι νεύρα που ηθελα να το ρίξω στο ρέμα και να παει να γ@@@@ (πρώτη φορα απ το 2010 που το χρησιμοποιω) περιμενω λιγη ώρα, το ανοιγω και το ξανακλεινω να οπλισει, ξαναριχνω το ιδιο φυσιγγι στην κατω και παλι δεν σκαει, περιμενω παλι και βαζω το φυσίγγι στην πανω κανη, το ρίχνω και σκάει κανονικα. μετα βάζω αλλα 2 φυσίγγια στο όπλο, σκανε και τα 2 κανονικα αλλα οταν εριξα την πάνω κάννη ξαναάνοιξε το όπλο...
Τι πιστευετε οτι είναι? με λίγη ερευνα στο ίντερνετ κατέληξα πως ή φαγώθηκε το κλειδί ή μαλάκωσε υπερβολικα το ελατήριο της πεταλούδας. ¨Οσο για την αφλογιστία θελω να πιστεύω πως απλά έφταιγε το φυσίγγι..
ΥΓ: όπως και να'χει,δεν ειναι να παίζουμε με τετοια θέματα, το όπλο εφυγε σημερα με ενα φιλαράκι και αύριο θα ειναι στον οπλουργό που απ ότι μου ειπε στο τηλ ειχε και αλλες τετοιες περιπτώσεις (με πλαγιόκανα συνήθως).
Και μια φώτο απ το πρώτο θήραμα της τελευταίας εξόδου του ασθενή!
ieo8k1.jpg
φαντάζομαι πως το συρτάρι έχει κάποιο θέμα, με το τράνταγμα της τουφεκιάς μετακινείται προς τα πίσω και ανοίγει το όπλο.. Πιστεύω πως για τον οπλουργό δεν θα είναι κάτι πολύ δύσκολο,ευτυχώς ανταλλακτικά για Baikal υπάρχουν τα πάντα! Σου εύχομαι και άλλα 17 χρόνια να ρίχνεις χωρίς πρόβλημα..

Ετσι οπως το περιγραφεις Ηλια για εξασθενιση του ελατηριου πεταλουδας μου κανει..
μπορεί..αν και έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι δουλεύει και χωρίς καν ελατήριο, απλά δυσκολεύει στο κλείσιμο πρέπει να γίνει επαναφορά χειροκίνητα, αλλά δεν δικαιολογείται όμως το άνοιγμα. Καλά μπορεί να είναι και εντελώς άκυρο αυτό που λέω..

Καλησπέρα, τώρα ετοιμαζόμου να γράψω και σ αυτή την ενότητα. Τελικά ήταν το ελατήριο της πεταλούδας, μολις το πήρε μου είπε οτι όντως άνοιγε πολυ εύκολα,το αλλαξε, εριξε και γυρω στα 30-35 φυσιγγια απο 32 γραμμαρια ως 36(32-34 του ειπα οτι χρισημοποιω) για να το σιγουρεψει κ όλα κομπλε!
Επίσης όταν άνοιγα το δίκανο για να το γεμίσω, δεν έμενε τερματισμένο, έκλεινε μερικες μοίρες απο μόνο του, αυτό δεν γινόταν μόνο όταν κραταγα το κοντάκι ελαφρώς προς τα πανω για μενει ανοιχτό με το βαρος της κάννης,πράγμα που δεν ηξερα οτι δεν ηταν φυσιολογικό επειδη κανει ακριβώς το ίδιο και το δικανο απο ενα φιλαρακι(3 ετών όπλο). Το ελάτωμα αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην μπορεις να γεμίσεις την κατω κάννη, βρησκει το φυσίγγι στην κορυφή της βάσης.
Εν ολίγης το εφτιαξε και αυτό και πλεον το όπλο κυνηγάει κανονικά! :) :)

Επίσης όταν άνοιγα το δίκανο για να το γεμίσω, δεν έμενε τερματισμένο, έκλεινε μερικες μοίρες απο μόνο του,
Ηλια και το δικο μου ετσι έκανε. Δεν ανοιγε τερμα και με δυσκολευε στη γεμιση της κατω καννης.

Καλοριχτο φιλε!

Τελικά ήταν το ελατήριο της πεταλούδας
Ημουν σχεδον σιγουρος..Αλιμονο αν κουναγαν τοσο ευκολα τα οπλα..
Δεν ανοιγε τερμα και με δυσκολευε στη γεμιση της κατω καννης.
Το κλασσικο "σφιξιμο" των καινουργιων baikal..
Αν καταλαβα καλα ο Ηλιας λεει οτι ανοιγε αλλα επανερχοταν παλι οταν αφηνε το χέρι του απο την "παπια"..

Last edited:
Το κλασσικο "σφιξιμο" των καινουργιων baikal..
Αν καταλαβα καλα ο Ηλιας λεει οτι ανοιγε αλλα επανερχοταν παλι οταν αφηνε το χέρι του απο την παπια για να γεμισει..
Στο δικο μου δεν επανερχόταν. Απλως ηθελε εξτρα προσπάθεια για να ανοιξει καλα.
Πλεον "ησύχασα" από αυτο. Τα καλα του κλειστρου... :)

Ακριβώς αυτό Τασο, επανερχόταν ελαφρως και δεν μπορουσε να μπει το φυσιγγι στην κατω καννη. παντως στο χθεσινο κυνηγι π εριξα καμια δεκαρια φυσιγγια ηταν ολα κομπλε, ουτε ανοιγμα στις τουφεκιες ουτε τπτ! ολα πενα!! τωρα μενει να ριξω καμποσες τουφεκιες γτ ειχα συνηθήσει την δανεικη καραμπίνα κ μου ηρθε λιγο καπως η επανασύνδεση με το δίκανο.

Back