Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σωστά φίλε, το ιδανικό και καλύτερο σενάριο οπως ηταν σε μεσο ορο παλιοτερα ο καιρός και οταν λεω παλιοτερα εννοω 70-80-90 ειναι να ανεβαίνουν υψηλες πιεσεις κεντρική και δυτικη Ευρώπη σε συνδυασμό με χαμηλες κεντρική Ασία.Αυτη η συνέπεια και συχνότητα αυτου του φαινομένου ανα τα χρονια μειώνεται κατα παρα πολυ!Οι αιτίες πιστεύω ειναι πολλές, στον Ατλαντικό και ιδιαίτερα στο βορειο Ατλαντικό η θερμοκρασία του ωκεανού δεν ειναι ιδια οπως τότε συνεπώς τα ρεύματα στις θαλασσες φερνουν πιο ζεστα νερα απο τον ισημερινό στις ακτες της ΒΔ Ευρώπης ετσι εχουμε αυτο που συμβαίνει με τα τοσο βαθεια και βίαια χαμηλά, απο την αλλη τωρα ανατολικα και κεντρικη Ασία δεν εχουν αλλαξει ούτε επηρεαστεί τοσο γι'αυτο και *κάπως* παει να δουλέψει το συστημα σωστα εστω και με αργοπορία..
Έχουν αλλαξει πολλα
Εδω ρε συ και ο Αζορικος που υποτίθεται ανεβαίνει στη δυτική Ευρώπη και έχουμε μεσημβρινή κυκλοφορία προς τα κεντρο-ανατολικα , έχει εξαφανιστεί σχεδον εντελώς..
Που και σε αυτο πάλι οφείλεται αυτο που λες με τα Ατλαντικα χαμηλα ,που γιγαντώνουν και του ρίχνουν φαπες ...
Αυτο Φαντάσου το συζητάγαμε σε φορουμ αποκλειστικά για τον καιρο το 2008-2009 ..
Απο τοτε η συχνότητα μειώνεται συνεχώς μεχρι σημερα.
Αλλαγες που υποτίθεται θα γινόντουσαν σε εκατοντάδες χρονια , γίνονται σε 15

Εμενα μου θυμίζει ένα σιρόπι για τον βήχα που έπινα όταν ήμουν μικρός. Πλέον τα σιρόπια είναι πιο γευστικά και από χυμό.
Aerolin......γευση πορτοκαλι.... .very funny.
Κρυφα στο ψυγειο, επινα μια γουλια χωρις λογο κ αυτοματως επεφτε χαστουκια στο σβερκο απο τη μανα μου.....μα που με εβλεπε;;;;;;;

Εμενα μου θυμίζει ένα σιρόπι για τον βήχα που έπινα όταν ήμουν μικρός. Πλέον τα σιρόπια είναι πιο γευστικά και από χυμό.
Αρχές του 80, σε κάτι είχα αλλεργική αντίδραση και με πιάνει δύσπνοια. Μου φέρνει ο πατέρας μου ένα σιρόπι quibron. Δεν μπορώ να το ξεχάσω. Πίνω την πρώτη φορά με άγνοια, ενώθηκε το στομάχι με το ιγμόρειο. Δεν νομίζω πως έχει υπάρξει κάτι πιο πικρό. Το βράδυ πάει να μου δώσει, πείσμα, αντίδραση εγώ, τρώω την φάπα, το πίνω. Το πρώι, πάλι κλάμα, φάπα, σιρόπι. Το βράδυ, δεν πήγαινε άλλο. Του λέω, προτιμώ να σκάσω, παρά να το πιώ. Ρε ξεροκέφαλε, πεισματάρη, μου λέει. Πως κάνεις έτσι για ένα σιρόπι. Δεν κάνουν έτσι οι άντρες. Πιες να δεις του λέω. Πίνει λίγο, κλείνει το μπουκάλι και μου λέει. Καλά, πάω να βρω κάτι άλλο...

Έχουν αλλαξει πολλα
Εδω ρε συ και ο Αζορικος που υποτίθεται ανεβαίνει στη δυτική Ευρώπη και έχουμε μεσημβρινή κυκλοφορία προς τα κεντρο-ανατολικα , έχει εξαφανιστεί σχεδον εντελώς..
Που και σε αυτο πάλι οφείλεται αυτο που λες με τα Ατλαντικα χαμηλα ,που γιγαντώνουν και του ρίχνουν φαπες ...
Αυτο Φαντάσου το συζητάγαμε σε φορουμ αποκλειστικά για τον καιρο το 2008-2009 ..
Απο τοτε η συχνότητα μειώνεται συνεχώς μεχρι σημερα.
Αλλαγες που υποτίθεται θα γινόντουσαν σε εκατοντάδες χρονια , γίνονται σε 15
Ακριβώς φίλε,εγω τοτε δεν ημουν σε κανενα forum φοιτητης ημουν στη Πρέβεζα σχολη Πλοιάρχων εμπορικού Ναυτικού, ειχαμε μαθημα μετεωρολογία και μαλιστα ηταν απο τα αγαπημενα μου μαθήματα, μετα απο χρονια ειχα την τυχη να μας κανει ενα εβδομαδιαίο σεμιναριο σε μια ναυτιλιακή που ημουνα ο Μαζαράκης για τη πρόγνωση του καιρου τα μετεωρολογικά μοντελα καθως και την αντιμετώπιση τροπικών κυκλώνων.Απλα φοβερό ημουνα τυχερος!Εκει λοιπόν μας ειχε μιλησει επισταμένως για τα ρεύματα των ωκεανών και το πώς διαμορφώνουν το κλιμα!

@periklis-ath τι πάει να γίνει εδώ ρε φίλε? Κάποιοι το landfall του Μίλτον το χαρακτηριζουν unsurvivable...
Τερμάτισε ο χρωματισμός ρε φίλε..
Είναι περιοχές που περνανε τυφώνες..
αλλα αυτο ειναι πολύ σοβαρό

Attachments

• Screenshot_20241008_202043_Chrome.jpg
    Screenshot_20241008_202043_Chrome.jpg
    217,6 KB · Προβολές: 40
Ότι καιρό και να κανη τσίχλες δεν θα μπουν για αυτό μην αγχώνεστε.....κάτι λίγες σε εσάς μόνο ....εδώ είμαστε και θα το δεις
Κοίτα κακομοίρη μου μην γράψεις από εβδομάδα για τίποτα γερά περασματα γιατί από εσένα θα ξεκινήσει πάλι. Αν γράψεις όποτε έρθω Κέρκυρα θα ψάξω να σε βρω και θα με τραπεζώνεις κάθε βράδυ για μια εβδομάδα. Και να ξέρεις μόνο μοσχάρι δεν τρώω...

Κοίτα κακομοίρη μου μην γράψεις από εβδομάδα για τίποτα γερά περασματα γιατί από εσένα θα ξεκινήσει πάλι. Αν γράψεις όποτε έρθω Κέρκυρα θα ψάξω να σε βρω και θα με τραπεζώνεις κάθε βράδυ για μια εβδομάδα. Και να ξέρεις μόνο μοσχάρι δεν τρώω...
Απο Βορειο Δυτικά θα μπουν απο εβδομάδα ρε.
Αστον τον γκρινιάρη

Έλα ρε και εσύ άμεσος να το πάρεις σοβαρά λένε και καμία μαλακια να περνάει η ώρα 😇

Back