Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ήρθες στα λόγια μου τελικά οι μεγάλες αρχικές δεν έχουν καμία σημασία αφού μετά από κάποια μέτρα τους φεύγει η μαγγια
Είπα πολλά περισσότερα αλλά κράτησες αυτό που ήθελες 😁
Ρίξε αυτά τότε ή άλλα χαμηλών ταχυτήτων αφού είσαι ευχαριστημένος μέχρι τα 50μ.

για το buffer που αναφέρεις συνεχώς δεν ξέρω τι είναι
Η σκόνη που μπαίνει ανάμεσα στα σκάγια ... οι ιδιογομωτές για buffer χρησιμοποιούν αλεύρι.

Ήρθες στα λόγια μου τελικά οι μεγάλες αρχικές δεν έχουν καμία σημασία αφού μετά από κάποια μέτρα τους φεύγει η μαγγια για το buffer που αναφέρεις συνεχώς δεν ξέρω τι είναι και δεν έχω χρησιμοποιήσει φυσιγγια με τέτοιο οπότε δεν μπορώ να πω κάτι τα συγκεκριμένα φυσιγγια που έβαλα έχουν παραμείνει το ίδιο σταθερά και θανατηφόρα από όταν τα πρωτοχρησιμοποιησα και όσοι τα εμπιστεύομαστε δεν λέμε μακρυά και κοντα είναι άλλο ένα καλό που τους δίνω είναι ότι και κοντά την ίδια δουλειά κάνουν χωρίς διαμπερεις τραυματισμους όπως πολλά (γρηγορα)

Αλλα λογια να αγαπιωμαστε ...λεει ο σοφος λαος μας !!!
Εδω δεν ξερεις τι ειναι το μπαφερ....και προσπαθεις με λογια καφενειου να υποστηριξεις τα οσα λες ???
Καπως ετσι....και απο καποιους κυνηγους σαν και εσενα βγαινουν οι μυθοι για τα ''καλα'' φυσιγγια !!!

Αυτο που καταλαβα...σιγουρα δεν εχεις σαφή εικονα των μετρων....και απο εκει ξεκιναει το λαθος σου..
Ωστοσο πιστευε οτι γουσταρεις....εμενα δεν μπορεις με πεισεις...γιατι και κυνηγος ειμαι...και εχω σαφή
εικονα των μετρων !!
Εσυ τα 40 μετρα τα βλεπεις και τα θεωρεις 60...και αυτο ειναι το μονο σιγουρο !!!

Αλλα λογια να αγαπιωμαστε ...λεει ο σοφος λαος μας !!!
Εδω δεν ξερεις τι ειναι το μπαφερ....και προσπαθεις με λογια καφενειου να υποστηριξεις τα οσα λες ???
Καπως ετσι....και απο καποιους κυνηγους σαν και εσενα βγαινουν οι μυθοι για τα ''καλα'' φυσιγγια !!!

Αυτο που καταλαβα...σιγουρα δεν εχεις σαφή εικονα των μετρων....και απο εκει ξεκιναει το λαθος σου..
Ωστοσο πιστευε οτι γουσταρεις....εμενα δεν μπορεις με πεισεις...γιατι και κυνηγος ειμαι...και εχω σαφή
εικονα των μετρων !!
Εσυ τα 40 μετρα τα βλεπεις και τα θεωρεις 60...και αυτο ειναι το μονο σιγουρο !!!
Μιλάω με κυνηγετικά κριτήρια και σίγουρα δεν βγαίνεις πιο συχνά από εμένα στο βουνο τώρα όπως το είπες δεν κρατάω και μεζούρα μαζί μου να τρέχω κάθε φορά να βλέπω που έριξα αλλά τα 50 μέτρα τα κοβω εύκολα με το μάτι τώρα δεν είναι μόνο δικά μου λόγια ότι τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλά φυσιγγια και σίγουρα δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα δεν τα βγάζει το εργοστάσιο μου

Είπα πολλά περισσότερα αλλά κράτησες αυτό που ήθελες 😁
Ρίξε αυτά τότε ή άλλα χαμηλών ταχυτήτων αφού είσαι ευχαριστημένος μέχρι τα 50μ.

Η σκόνη που μπαίνει ανάμεσα στα σκάγια ... οι ιδιογομωτές για buffer χρησιμοποιούν αλεύρι.
Δεν κράτησα μωρε ότι ήθελα απλά αυτο ήταν που εννοούσα από την αρχή πρόσεξε είπα τα συγκεκριμένα γιατι ειναι τα πιο συνηθισμένα μην αναφέρω αλλα εμπορικα που καταργούν τους νόμους της βλητικης γιατι υπάρχουν και άλλα που δεν τα πιάνουν οι ιδιωγομοσεις.........

Δεν κράτησα μωρε ότι ήθελα απλά αυτο ήταν που εννοούσα από την αρχή πρόσεξε είπα τα συγκεκριμένα γιατι ειναι τα πιο συνηθισμένα μην αναφέρω αλλα εμπορικα που καταργούν τους νόμους της βλητικης γιατι υπάρχουν και άλλα που δεν τα πιάνουν οι ιδιωγομοσεις.........

Kακώς που απαντω.....Αλλα ηθελες να θιξεις και τους ιδιογομωτες....Οτι εισαι ασχετος το καταλαβαμε...
μην το συνεχιζεις....

Και πηγαινε στην γωνια να δεις εαν ερχονται.... :)

εικόνα_Viber_2022-10-30_14-13-38-553.jpg

Δεν ξερω ποιος απο τους δυο μας τα ισοπεδωνει ολα...
Εγω εχω στοιχεια ενω εσυ λες κουβεντες...
Δεν λεω ποτε τιποτα τυχαια....
Και για του λογου το αληθες...

View attachment 68751
View attachment 68752

Εαν ελεγες για Ν1 θα το ''βλεπαμε''.....αλλα εσυ μιλας για Ν4 στα 60 μετρα...
Κοιτα λοιπον να δεις τι δινει το Ν5....για να καταλαβεις οτι τα 60 μετρα ειναι ονειρο απατηλο.......γι'αυτα
τα φυσιγγια.

View attachment 68753
View attachment 68755
View attachment 68757

Και αυτη η αποτυπωση....με V1,5-385m/s και 46% συγκεντρωση στα 35 μετρα....που σημαινει οτι στα 50 μετρα
εχει ξεψυχησει σαν φυσιγγιο ...και τα 60...ουτε στον υπνο δεν τα εχει...παρα μονο απο τυχη....

ΥΓ, Τα φυσιγγια της φωτο που εβαλες δεν καταλαβαινω ποια ειναι....Γραψε ποια φυσιγγια ειναι....και εαν
υπαρχουν εδω....θα τα αγορασω...και θα στα δοκιμασω στα 50 και 60 μετρα και θα δεις τι ριχνεις !!!
Νίκο αυτό το φυσίγγι έχει φάει πολύ λαγό εδώ στα μέρη μου! Είναι ποιοτικό φυσίγγι!
Σίγουρα ένα καλά στημένο φυσίγγι ιδιογόμωσης δεν έχει αντίπαλο οποιοδήποτε εμπορικό αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Τώρα τα 50 και 60 μέτρα για εμένα προσωπικά είναι άχρηστα διότι δεν ρίχνω σε τέτοιες αποστάσεις και σίγουρα αυτά τα μέτρα θέλουν αλεύρι και σωστά βύσματα.

Νίκο αυτό το φυσίγγι έχει φάει πολύ λαγό εδώ στα μέρη μου! Είναι ποιοτικό φυσίγγι!
Σίγουρα ένα καλά στημένο φυσίγγι ιδιογόμωσης δεν έχει αντίπαλο οποιοδήποτε εμπορικό αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Τώρα τα 50 και 60 μέτρα για εμένα προσωπικά είναι άχρηστα διότι δεν ρίχνω σε τέτοιες αποστάσεις και σίγουρα αυτά τα μέτρα θέλουν αλεύρι και σωστά βύσματα.

Στα 40-45 μετρα ισως....στα 50-60....ξεχασε το....Και εαν αμφιβαλλεις βαλε στοχο μετρα και διατρηση να το διαπιστωσεις...!!!

Στα 40-45 μετρα ισως....στα 50-60....ξεχασε το....Και εαν αμφιβαλλεις βαλε στοχο μετρα και διατρηση να το διαπιστωσεις...!!!
Μιλάω για μέχρι 40 μέτρα Νικόλα.
Είπαμε από εκεί και πέρα το αλευράκι είναι απαραίτητο. Αλλά σε νορμάλ αποστάσεις αυτό το φυσίγγι έχει πάρει θήραμα αρκετό.

Στα 40-45 μετρα ισως
Σίγουρα
στα 50-60....ξεχασε το....Και εαν αμφιβαλλεις βαλε στοχο μετρα και
Εκεί Όχι, μόνο με ν3 και τυχερή βολή και πάντα ανάλογα τον τόπο και τον καιρό πχ στης Σέρρες με μείον δεν το έχεις το θήραμα μέχρι 45 Ναι.

Μιλάω για μέχρι 40 μέτρα Νικόλα.
Είπαμε από εκεί και πέρα το αλευράκι είναι απαραίτητο. Αλλά σε νορμάλ αποστάσεις αυτό το φυσίγγι έχει πάρει θήραμα αρκετό.

ΟΚ...Συμφωνουμε....Δεν εβγαλα ολα τα εμπορικα αρχηστα....αλλα εχουν ''ορισμενα'' μετρα αναλογα το
νουμερο σκαγιων βεβαια....και η μεγαλη διαφορα ειναι στο αλευρι ή μπαφερ !!
Τα 40 -45 μετρα τα εχουν....οχι ολα...αλλα υπαρχουν τετοια φυσιγγια....

Τωρα το Ν4 σε δυσκολο καιρο και 60 μετρα...ουτε στον υπνο του δεν κραταει θηραμα..

ΥΓ. Αυτες τις μερες θα ριξω το Ν1 της Ροτβαιλ στα 60 μετρα...και θα καταλαβεται τι εννοω...
Φιλε και εμεις λαγους και ολα θηραματα κυνηγαμε....κατι ξερουμε απο κυνηγι....δεν κυνηγαμε μπαρμπουτσαλα
ελεος δλδ !!!

Kακώς που απαντω.....Αλλα ηθελες να θιξεις και τους ιδιογομωτες....Οτι εισαι ασχετος το καταλαβαμε...
μην το συνεχιζεις....

Και πηγαινε στην γωνια να δεις εαν ερχονται.... :)

View attachment 68765
Δεν ήθελα να θίξω κανένα και αν μπορέσει κάποιος να μου βγάλει το Wing να πετάει η τουφεκια πίσω τους λαγους και να τους κάνει τρύπες στα 100 + μετρα και όχι τυχαία τότε θα το γυρίσω και εγω στην ιδιογωμοση μέχρι τότε ψηφίζω εμπορικα

ΟΚ...Συμφωνουμε....Δεν εβγαλα ολα τα εμπορικα αρχηστα....αλλα εχουν ''ορισμενα'' μετρα αναλογα το
νουμερο σκαγιων βεβαια....και η μεγαλη διαφορα ειναι στο αλευρι ή μπαφερ !!
Τα 40 -45 μετρα τα εχουν....οχι ολα...αλλα υπαρχουν τετοια φυσιγγια....

Τωρα το Ν4 σε δυσκολο καιρο και 60 μετρα...ουτε στον υπνο του δεν κραταει θηραμα..

ΥΓ. Αυτες τις μερες θα ριξω το Ν1 της Ροτβαιλ στα 60 μετρα...και θα καταλαβεται τι εννοω...
Φιλε και εμεις λαγους και ολα θηραματα κυνηγαμε....κατι ξερουμε απο κυνηγι....δεν κυνηγαμε μπαρμπουτσαλα
ελεος δλδ !!!
Δεν είπα πως δεν ξέρεις από κυνήγι προς Θεού φίλε! Ίσα ίσα! Απλά κάποια συγκεκριμένα εμπορικά σέβονται λίγο τον εαυτό τους και έχουν μια άλφα απόδοση στο κυνήγι. Κατά τα άλλα ιδιογόμωση και Άγιος ο Θεός!

Δεν είπα πως δεν ξέρεις από κυνήγι προς Θεού φίλε! Ίσα ίσα! Απλά κάποια συγκεκριμένα εμπορικά σέβονται λίγο τον εαυτό τους και έχουν μια άλφα απόδοση στο κυνήγι. Κατά τα άλλα ιδιογόμωση και Άγιος ο Θεός!

Α' γεια σου....οσοι δεν θελουν να μαθουν....αστους στην μιζέρια τους...και να λενε τα ''δικα τους''.... !!!

Αυτό είναι ?
Στα 100m+ με τι νούμερο σκαγιού ρίχνεις και κάνει τρύπες στους λαγούς ?
Μήπως πάει μόνο με την Optima τόσο καλά ?

View attachment 68784
Η optima plus σίγουρα πάει καλύτερα από τη benelli με ότι και να ρίξεις....... Από κει και πέρα καλά θα ήταν να μην ειρωνεύεσαι συναδέλφους από το forum ........ Δεν κερδίζεις κάτι........ Ούτε βοηθάς στην πρόοδο της συζήτησης........

Δεν ήθελα να θίξω κανένα και αν μπορέσει κάποιος να μου βγάλει το Wing να πετάει η τουφεκια πίσω τους λαγους και να τους κάνει τρύπες στα 100 + μετρα και όχι τυχαία τότε θα το γυρίσω και εγω στην ιδιογωμοση μέχρι τότε ψηφίζω εμπορικα
Και 25 τσίχλες στο κουτί, άντε 24

Η optima plus σίγουρα πάει καλύτερα από τη benelli με ότι και να ρίξεις.......
Σίγουρα έτσι είναι στα ανοιχτά τσοκ.
Το λένε πολλοί.
Ψάχνω να βρω και εγώ μια Optima να βεβαιωθώ για τα κλειστά τσοκ.
Από κει και πέρα καλά θα ήταν να μην ειρωνεύεσαι συναδέλφους από το forum ........ Δεν κερδίζεις κάτι........ Ούτε βοηθάς στην πρόοδο της συζήτησης........
Έχετε παράξενη άποψη για την ειρωνία.
Έχεις χτυπήσει εσύ λαγό στα 100μ+ και τον πέρασε σουβλάκι ;
Τον ρώτησα αν ισχύει μόνο για την Optima, γιατί τα φυσίγγια τα αγόρασα και αμφιταλαντεύομαι αν θα τα ρίξω με την 1187 ή την μ2.
Ποιά πρόοδο συζήτησης μου λες τώρα ;
Αν οι λαγοί κατεβαίνουν στα 100+μ με ιταλικό φυσίγγι μιλάμε για βλητικά άλματα.
Θα δοκιμαστούν όμως να μας φύγει η απορία.
Λογικά θα αφήνουν τα Rooster χιλιόμετρα πίσω.

Δεν ειρωνεύομαι κανέναν.
Μιλάω με επιχειρήματα και δοκιμές.

Σίγουρα έτσι είναι στα ανοιχτά τσοκ.
Το λένε πολλοί.
Ψάχνω να βρω και εγώ μια Optima να βεβαιωθώ για τα κλειστά τσοκ.

Έχετε παράξενη άποψη για την ειρωνία.
Έχεις χτυπήσει εσύ λαγό στα 100μ+ και τον πέρασε σουβλάκι ;
Τον ρώτησα αν ισχύει μόνο για την Optima, γιατί τα φυσίγγια τα αγόρασα και αμφιταλαντεύομαι αν θα τα ρίξω με την 1187 ή την μ2.
Ποιά πρόοδο συζήτησης μου λες τώρα ;
Αν οι λαγοί κατεβαίνουν στα 100+μ με ιταλικό φυσίγγι μιλάμε για βλητικά άλματα.
Θα δοκιμαστούν όμως να μας φύγει η απορία.
Λογικά θα αφήνουν τα Rooster χιλιόμετρα πίσω.

Δεν ειρωνεύομαι κανέναν.
Μιλάω με επιχειρήματα και δοκιμές.
Δεν χτύπησα ποτέ θήραμα στα 100 μέτρα με οποιοδήποτε φυσίγγι και όπλο....... Από κει και πέρα νομίζω καταλαβαίνομαστε........

Status
Not open for further replies.
Back