Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το 3ημερο περασε τα φιλαρακια φυγανε και επιστρεψανε στην βαση τους,αλλα επιστρεψανε με πολλες εμπεριες,στιγμες,φασεις,αναμνησεις και με καλες γνωριμιες. Φαγαμε,ηπιαμε,ψησαμε,κυνηγησαμε ολλα ητανε τελεια…

Ανανεωσαμε το ραντεβου μας για την καινουργια χρονια και με τις μαστορισες…. .my man. .my man. .my man. .my man.
γνωρίζω τους φίλους στην παρέα που έχουμε κάνει
μέσα από το φόρουμ γνώρισα κι εσένα στο κυνήγι της μπεκάτσας
είμαι λοιπόν σίγουρος ότι ταιριάξατε και στα δύο και περάσατε τέλεια
και του χρόνου να είστε καλά .shake.

Περασαμε ενα ομορφο 3ημερο με τον φιλο μανιακο και βικ,,ολα ηταν τελεια,,συναντησα ανθρωπους που με καναν και αισθανθηκα
απο την πρωτη στιγμη σαν να ημουν στο σπιτι μου,,οτι και να πω θα ειναι λιγο για τους ανθρωπους που γνωρισα και θα τους αδικησω
καλη καρδια,καλη παρεα,με χιουμορ και αγαπη,,ευχαριστω τον φιλο μου και τους γονεις του για την φιλοξενεια που μου εκαναν
και για το ποσο ανετα αισθανθηκα,,,πρωτα υγεια και θα την ξανακανουμε γρηγορα,το ποτε δεν το λεμε γιατι πεφτει πολυ ματιασμα χα χα

Στα κυνηγετικα τωρα..απο πουλια θα ελεγα οτι ηταν αρκετα καλα,αν και τιποτα δεν μας χαριστηκε ευκολα,,και καναμε περπατημα απο τις 8 το πρωι
μεχρι τις 4 το απογευμα τουλαχιστον,,εκτος την τελευταια μερα,,καναμε καλο ζευγαρακι,,και καλη τριαδουλα αμα λαχη χα χα
ελπιζω να μην εχει παραπονα απο την συνεργασια μας
γιατι ειχαμε ποσοστο 90 τις εκατο στα πουλια που κλειναμε,και πολλα απο αυτα ηταν σε πυκνα σημεια μεσα στα ελατα
αλλα ο λι βαν κλιφ και ο τζερονιμο κανανε το καθηκον τους απεναντι στα σκυλια,,τα οποια δουλεψαν αριστα
οπως αλλωστε περιμενα οτι θα δουλεουν,,εχει αριστα μπεκατσοσκυλα γιατι κανει πολυ αγωνα και το αξιζει

δεν θα πω αλλα καλα γιατι δεν μου εβαλε ακομα τα λεφτα που ειχαμε πει στον λογαριασμο μου.ghe.
η φωτο ειναι απο την πρωτη μερα κυνηγιου με τον φιλο μας τον λαμπρο,και την σκυλα του την σιμπα
που τις παει τις μπεκατσες βεντουζα
060.jpg

Τελικά είναι να σε θέλει η π....να η τύχη. Αρκετές μέρες τώρα σε μέρη που παραδοσιακά κρατάνε πουλιά δεν έχουμε πάρει ούτε μυρωδια με τη σκυλιτσα. Σήμερα λοιπόν, προέκυψε μια δουλίτσα το απόγευμα σχετικά μακριά από τα συνηθισμένα τσιχλοκάρτερα μου και καθώς βόλευε η ώρα είπα να πάω σε ένα μέρος που είχα να επισκεφτώ από πέρσι (για απογευματινό τσίχλας) το οποίο πάντα είχε πολύ κόσμο. Φτάνοντας στο σημείο βλέπω ότι δεν υπάρχει ψυχή. Κατεβαίνω και πιάνω το καρτεράκι και περιμένω. Μετά από τιτάνια μάχη με τα κουνούπια άρχισαν να εμφανίζονται κάποια πουλιά. Αστοχώ σε 1-2, παίρνω 1 και μετά από λίγο παίρνω άλλη μια που πέφτει περίπου 30-35 μ πίσω μου σε θαμνώδη περιοχή. Πάω προς τα εκεί με την σκυλίτσα αλλά η μύτη της την τραβούσε καμία 20μ πιο δεξιά προς ένα ρηχό ρεματάκι. Δεν έδωσα σημασία και την άφησα να δω τι μύρισε, και βουτάει σε ένα πουρναράκι, μικρό ούτε 1.50 ύψος, και ακούω το θρυλικό σήκωμα. Η κυρία σηκώθηκε και πέταξε αρκετά χαμηλά και σε ευθεία και την τουφέκισα από πίσω. Έπεσε ξερή και η σκυλίτσα την έφερε σχεδόν πετώντας πάνω από τους θάμνους. Στα καπάκια μου βρήκε και την τσίχλα. Είναι να σε θέλει....
tGYPqAw.jpg
μπραβο μπιλ,θελει και λιγο τυχη το κυνηγι φιλε μου

Το 3ημερο περασε τα φιλαρακια φυγανε και επιστρεψανε στην βαση τους,αλλα επιστρεψανε με πολλες εμπεριες,στιγμες,φασεις,αναμνησεις και με καλες γνωριμιες. Φαγαμε,ηπιαμε,ψησαμε,κυνηγησαμε ολλα ητανε τελεια…
ερασαμε ενα ομορφο 3ημερο με τον φιλο μανιακο και βικ,,ολα ηταν τελεια,,συναντησα ανθρωπους που με καναν και αισθανθηκα
απο την πρωτη στιγμη σαν να ημουν στο σπιτι μου,,οτι και να πω θα ειναι λιγο για τους ανθρωπους που γνωρισα και θα τους αδικησω
καλη καρδια,καλη παρεα,με χιουμορ και αγαπη,,ευχαριστω τον φιλο μου και τους γονεις του για την φιλοξενεια που μου εκαναν
και για το ποσο ανετα αισθανθηκα,,,πρωτα υγεια και θα την ξανακανουμε γρηγορα,το ποτε δεν το λεμε γιατι πεφτει πολυ ματιασμα χα χα
Μπράβο ρε παιδιά!!!
Αυτά μένουν ρε γαμώτο...
Καλή παρέα, καλά κυνήγια με φίλους και ωραία σκυλιά, αναμνήσεις που δίνουν τροφή στα όνειρά μας, μέχρι την επόμενη φορά...
Το κακό είναι που δεν κατάφερα να μπώ για ένα τριήμερο και έχασα το καλό σε ''real time'' που λένε και οι Αμερικάνοι.sarcastic.
Είδα όμως σήμερα τις φώτο και σας ζήλεψα (με την καλή έννοια) για την παρέα, έτσι όπως δέσατε!
Αν όμως σας προλάβαινα θα σας ζητούσα να βάλετε τις μπεκάτσες της φωτογραφίας, σε ένα ψάθινο πανέρι στρωμένο με κλαδιά από ελατό και φτέρες, γαρνιρισμένες με λίγα άγρια μανιτάρια, δίπλα ή μπροστά στο αναμμένο τζάκι, και το καλύτερο ένα σκυλί να χουζουρεύει δίπλα...
image_5014df543130131cef4ddc80048a0841afcd2716cb.jpg

πιστεύω θα έγραφε...
Δεν πειράζει καλά να είστε να ξαναβρεθείτε και θα σας το θυμίσω την επόμενη φορά.sarcastic.

Παιδια μπραβο κ για την επιτυχια αλλα κ για την παρεα... Η σιμπα πρεπει να κενταει, φτου φτου...
Εδω εχει καποια σκορπια πουλια αλλα οχι κατι καινουργιο απο οτι μαθαινω...

Καλησπέρα παρεα. Πεταλομα σήμερα που λεει και το φιλαράκι ο Βίκτωρας. Σε περίπου 5ωρο κυνήγι βρηκα 4πουλιά, οι 2 ηταν φευγάτες, τις άλλες 2 τις τουφεκισα αλλα μου πηραν το οπλο. Εντάξει η μια ηταν σε πυκνό και εφυγε με χίλια με αποτέλεσμα η τουφεκιά να πάει πανω στη δαφνιά, η δευτερη ομως ηταν άχαστη. Την εψαχνα επι μια ωρα περιπου σε ενα κυπαρισωννα, την βρήκε η σκυλιτσα 4 φορές , εμενε για 4-5 μπιπ και έφευγε, η σκυλίτσα ηταν στα κόκκινα, την 5η φορά στην ακρη του κυπαρισωννα σε παλιουρια φερμαρει η σκυλίτσα και μενει σταθερά, το μερος καθαρό με τεράστιο ανοιγμα,πλησιαζω στα 2 μέτρα κοιταζω τη σεττερινα και περιμένω, κανω ενα βημα ακομα και σηκώνεται στο καθαρό κατακορυφα, 1η τουφεκιά στο τερμα της ανοδικής πορειας τίποτα .fff., γυριζει πισοκολλα την σημαδευω πατάω και τη βλεπω να φευγει κυρία. .fff.. Αφου μου πηρε 2-3λεπτά να το πιστέψω ακόμα δεν μπορω να καταλάβω που πηγαν οι τουφεκιές, μιλαμε για ξεβρακωμα. Αλλη μια από τις αχαστες που θα σκεφτομαι για πολλα χρόνια. .xm..sarcastic.
Τελικά ολα παίρνονται και ολα χάνονται.
*Αν κάποιος φιλος βρει μπεκατσα με κρεμασμενο οπλο Baikal ποζε, παρακαλώ να επιστραφεί το δικο μου θα ειναι. .sarcastic.

Είναι γιατί άλλαξες όπλο...sarcastic.
Συμβαίνουν και αυτά φίλε Γιάννη και πρέπει να συμβαίνουν γιατί διαφορετικά δεν θα είχε καμιά σημασία το κυνηγι..
Την επόμενη φορά με το πλάγιο..Θαρρώ πως είναι η ώρα του..Τι λες και εσύ..?:)

Είναι γιατί άλλαξες όπλο...sarcastic.
Συμβαίνουν και αυτά φίλε Γιάννη και πρέπει να συμβαίνουν γιατί διαφορετικά δεν θα είχε καμιά σημασία το κυνηγι..
Την επόμενη φορά με το πλάγιο..Θαρρώ πως είναι η ώρα του..Τι λες και εσύ..?:)
Δεν πιστεύω φίλε Τάσο να είναι θέμα όπλου ούτε φισηγγιων, εξάλλου την προηγούμενη εβδομάδα στο απογευματινό τις έκαψε τις 2 που τουφεκισα, με το ίδιο όπλο και τα ίδια φυσίγγια. Οπω ειπες αν τις περνάμε όλες δεν θα είχε γούστο, απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που πήγαν οι τουφεκιες και να σκεφτείς που ήταν και σημαδευτες. Δεν πειράζει, άλλη μια που θα σκέφτομαι χρόνια. .sarcastic.

Έχω πάθει κ εγώ πολλά ευτράπελα με αυτά τα πουλια,παρόλο που δεν διαθέτω σκυλί.
Με την αφήγηση σου θυμήθηκα που παλια έκανα περπατητο μέσα σε μια μεγάλη αυλακα κ σηκωνεται μια τόσο σιγά που δεν μπορείς να φανταστείς μέσα στο καθαρό κ ευθεία μπροστά..Έριξα πολύ ψύχραιμα κ η δυο τουφεκιες πήγαν στο..διαολο.
Είναι γεγονος(κ το πιστεύω)ότι τα εύκολα θηραματα εύκολα χάνονται.και αντίθετα τουφεκιες δύσκολες στα πυκνά μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επιτυχια κ με μεγαλύτερη συχνότητα..Δεν ξέρω αλλα νομίζω ότι χάνονται από υπερβολική σιγουριά ...

Last edited:
Σε όλους μας τυχαίνει και όπως λέει ο Γιάννης σε αυτά που καρπωθηκαμε θα πάρουμε λίγο τη χαρά θα μιλήσουμε με την παρέα τι και πως και αυτό ήτανε. Τα χαμένα όμως είναι άλλη υπόθεση στην αρχή ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε,οπλο φυσιγγια ο συνήθης ύποπτος, μετά φταίει η θέση που πειραμε και συνεχίζεται το μαρτύριο. Πέρσι σε περπατητο τσιχλας ήμουνα κοντά σε μέρος που κρατάει καμία μπεκατσα ποτέ ποτέ, τσιχλες δεν ειχε δεν είχα να χάσω τίποτα να ρίξω καμιά βόλτα σκυλί δεν υπήρχε οπότε περπάτημα και πέτρες στα πυκνά. Δεν πέρασε πολύ ώρα και όπως προσπαθούσα να ξεπεράσω από την πυκνουρα ακούω το γνωστό φτεροκοπημα χωρίς να τη δω , παρακάτω τα ίδια πιστεύω ότι ήτανε πουλί που έπιασε αποβραδυς και δεν έκανε μακρινά πεταγματα , τρίτη και τελευταία σηκώθηκε σχεδόν μέσα στα πόδια μου δύο τουφεκιες στο γάμο του Καραγκιόζη και παρόλο που είχα και τρίτο φυσίγγι έμεινε στην θαλαμη και γω μ@£@€@$ να κοιτάω το πουλί να φεύγει. Τέτοιες στιγμές τις κρατάμε συνήθως για το εαυτό μας και γίνονται μια γλυκοπικρη ανάμνηση αλλά αυτό είναι και το αλατοπίπερο του κυνηγίου.
Έχω πάθει κ εγώ πολλά ευτράπελα με αυτά τα πουλια,παρόλο που δεν διαθέτω σκυλί.
Με την αφήγηση σου θυμήθηκα που παλια έκανα περπατητο μέσα σε μια μεγάλη αυλακα κ σηκωνεται μια τόσο σιγά που δεν μπορείς να φανταστείς μέσα στο καθαρό κ ευθεία μπροστά..Έριξα πολύ ψύχραιμα κ η δυο τουφεκιες πήγαν στο..διαολο.
Είναι γεγονος(κ το πιστεύω)ότι τα εύκολα θηραματα εύκολα χάνονται.και αντίθετα τουφεκιες δύσκολες στα πυκνά μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επιτυχια κ με μεγαλύτερη συχνότητα..Δεν ξέρω αλλα νομίζω ότι χάνονται από υπερβολική σιγουριά ...
Τάσο υπερβολική σιγουριά η βιασύνη και άγχος.

Καλησπέρα παρεα. Πεταλομα σήμερα που λεει και το φιλαράκι ο Βίκτωρας. Σε περίπου 5ωρο κυνήγι βρηκα 4πουλιά, οι 2 ηταν φευγάτες, τις άλλες 2 τις τουφεκισα αλλα μου πηραν το οπλο. Εντάξει η μια ηταν σε πυκνό και εφυγε με χίλια με αποτέλεσμα η τουφεκιά να πάει πανω στη δαφνιά, η δευτερη ομως ηταν άχαστη. Την εψαχνα επι μια ωρα περιπου σε ενα κυπαρισωννα, την βρήκε η σκυλιτσα 4 φορές , εμενε για 4-5 μπιπ και έφευγε, η σκυλίτσα ηταν στα κόκκινα, την 5η φορά στην ακρη του κυπαρισωννα σε παλιουρια φερμαρει η σκυλίτσα και μενει σταθερά, το μερος καθαρό με τεράστιο ανοιγμα,πλησιαζω στα 2 μέτρα κοιταζω τη σεττερινα και περιμένω, κανω ενα βημα ακομα και σηκώνεται στο καθαρό κατακορυφα, 1η τουφεκιά στο τερμα της ανοδικής πορειας τίποτα .fff., γυριζει πισοκολλα την σημαδευω πατάω και τη βλεπω να φευγει κυρία. .fff.. Αφου μου πηρε 2-3λεπτά να το πιστέψω ακόμα δεν μπορω να καταλάβω που πηγαν οι τουφεκιές, μιλαμε για ξεβρακωμα. Αλλη μια από τις αχαστες που θα σκεφτομαι για πολλα χρόνια. .xm..sarcastic.
*Αν κάποιος φιλος βρει μπεκατσα με κρεμασμενο οπλο Baikal ποζε, παρακαλώ να επιστραφεί το δικο μου θα ειναι. .sarcastic.

Γιάννη όλοι έχουμε τέτοιες ημέρες. Ιδίως αν στραβώσει από την αρχή τότε η ψυχολογία είναι στο ναδίρ και χάνουμε και τα επόμενα. Αυτά που χάνουμε είναι που δεν βγαίνουν από μυαλό μας και μας πωρώνουν περισσότερο περιμένοντας πότε θα έρθει η επόμενη έξοδος. Εμείς και τα σκυλάκια μας να είναι καλά και όλα είναι στο πρόγραμμα.

το φιλαρακι μου απ΄τους Λακωνες σημερα για να προλαβει μια
φερμα ετρεχε και επεσε σε τρυπα που ειχαν σκαψει να φυτεψουν
ελια και επαθε διαστρεμα, θα κατσει 15 μερες απατητος και βλεπουμε..kkk.

.xm.Γιάννη κοίταξες μήπως είχε πάρει σκάγια στην κοιλιά και έπεσε παρακάτω?
Η μπεκάτσα όταν την ντουφεκάς πισώκωλα, είναι φορές που παίρνει σκάγια στην κοιλιά και δεν δείχνει σημάδι ότι έχει χτυπηθεί και την βλέπεις, αν έχεις ανοιχτό πεδίο, στα 50-100μ και πέφτει ξερή με ανοιχτές τις φτερούγες. Μπορεί αν την ''ψιλιαστείς την δουλειά'' και πάρεις την πορεία διαφυγής της να τη βρει και το σκυλί σκοτωμένη.
Έχει τύχει και σε μένα, το έχω ακούσει και από άλλους αλλά το έχω διαβάσει κιόλας.

Last edited:
το φιλαρακι μου απ΄τους Λακωνες σημερα για να προλαβει μια
φερμα ετρεχε και επεσε σε τρυπα που ειχαν σκαψει να φυτεψουν
ελια και επαθε διαστρεμα, θα κατσει 15 μερες απατητος και βλεπουμε..kkk.
Περαστικά στο φιλαράκι σου Μένιο. Αχ αυτές οι βασίλισσες θα μας στείλουν "αδιαβαστους". .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back