Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτές τις μαλακιες φτιάχνει η μπερεττα τις στάνταρ χωρίς εξειδίκευση στο κάθε θήραμα και εγω ο καψερος δεν μπορώ να κάνω πουλί ούτε με αίτηση χαχαχαχαχα
Ναι ενα θεμα το εχεις απ οτι βλεπω αχαχαχαχαχαχαχαχ μπωρεις να βαλεις κανα αυτοκολλητο να γινει ειδικο.μετα το εργαλειο

Άλλο ένα κυνήγι σήμερα σε πουρνάρι. Πρώτο μέρος 2 πουλιά, το ένα κάθισε κλαρίνο και το άλλο μου το έστειλε το σκυλί από την απέναντι πλαγιά. Δεύτερο μέρος, πάλι 2 πουλιά, το πρώτο δέχτηκε το σκυλί αλλά όταν πλησίασα την έκανε, το άλλο κάθισε κλαρίνο. Ξεκίνησα με πάγο αλλά το μεσημέρι έφτασε τους 8 βαθμούς.
View attachment 41041
Μπραβο ρε παιχταρα...σσσσωραιος!! ;):)

εγω παντος σημερα χωρις μπιπερ,gps,και με κοντινους σκυλους εκανα ενα φοβερο κυνηγι ,σηκωσα 6 πουλια τουφεκισα τις 2 και πηρα μια ,και ολες οι φερμες ηταν το πολυ 30-40 μετρα μεσα στο σφυχτο ,που με το ζορι μπαινουν οι σκυλοι οποτε οτι και να εχεις αχρηστο ειναι ,το καλο ειναι οτι ο ενας σκυλος οταν παρω θεση και τον σφυριξω αρχιζει να περπαταει και τις συκωνει οποτε δεν χανω χρονο περιμενωντας ποτε θα την γκαβλωσει την κυρια να συκωθει !!!

Παιδιά κυνηγάω σε πυκνά πουρνάρια και σκίζω αρβύλες ρούχα και το σώμα μου.
Παω μόνο με μπιπερ αλλα πλέον χρειάζομαι gps γιατί ρεμα πάρα ρεμα αν φερμαρει το σκυλί δεν το ακούω και χάνω φάσης και ο σκυλος δεν είναι ανοιχτός 200μ 300μ το πολύ.. τα πουλια πλέον είναι σε ποιο πυκνό τόπο και όχι στις άκρες, το πρόβλημα δεν είναι το gps και το μπιπερ στο ότι υπάρχει μύωση μπεκάτσας η αλλαγή συμπεριφοράς,ούτε θα χτυπάω περισσότερο αν πάρω gps.. το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το καρτέρι.
Νικόλα κάποτε το καρτέρι επιτρεπόταν,ήταν νόμιμο κ δν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα....

Νικόλα κάποτε το καρτέρι επιτρεπόταν,ήταν νόμιμο κ δν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα....
Και τώρα πρόβλημα είναι το gps και το μπιπερ; ;;
Φίλε αν ένας καλός ΚΥΝΗΓΌΣ βαράει με τα σκυλιά του 8 10 πουλια είναι έγκλημα κατά της Μπεκάτσας.
Ενώ αν κάθονται καρτέρι οι Τσαντακιδες με το σκαρπινι γιατί μετά θα πάνε στην καφετέρια χωρίς να ιδρώνουν πάρουν αντίστοιχα πουλια δεν είναι έγκλημα, το ανυπερασπιστο πουλι που την τρώει χωρίς να καταλάβει τον κίνδυνο.
Δεν έχω gps. Έχει τύχει αρκετές φορές να δω ΚΥΝΗΓΟΎΣ με gps και τρεχαντιρια σκυλιά σε τόπους που παω και ρώτησα εκανες τίποτα και λεει δεν έχει τίποτα και ανεβαίνω την πλάγια και ακούει το ντουφεκι και κοιταει.
Οτι σκυλιά και να έχεις ότι μέρος και να είναι αν δεν πας εσύ να καθοδήγησης το σκυλί ΜΠΕΚΆΤΣΕΣ δεν έχει. Όποιος γράφει χιλιόμετρα και σάρωνη το βουνό πάντα θα βρει περισσότερα. ΜΠΕΚΆΤΣΕΣ δίπλα από τις Λακες και τα αυτοκίνητα πλέον δεν έχει.

Last edited:
Οτι σκυλιά και να έχεις ότι μέρος και να είναι αν δεν πας εσύ να καθοδήγησης το σκυλί
αυτο ειναι οτι σωστοτερο εχει υποθει στο θεμα!!! και ασε τους αλλους φιλε να σκουντουφλανε στις πετρες γιατι κοιταζουν την οθονη !!!!;);)

Έχει ειπωθεί ένα εκατομμύριο φορές.... δεν βρίσκει το gps και το μπιπερ τις μπεκάτσες....το σκυλί τις βρίσκει.... αλλά και πάλι για να μπουν στο γιλέκο θα πρέπει ο κυνηγός να έχει την ικανότητα να φτάσει στη φερμα ,να σερβίρει το σκυλί,να τουφεκισει το πουλί .... και τότε ίσως να καρπωθεί κάποιες μπεκάτσες..... πάρτε ένα σκυλί που ανοίγεται ένα χιλιόμετρο.... μαγεύει τα πουλιά και μένουν τρεις μέρες στη φερμα...τον πρωταθλητή μαραθωνοδρόμο και ταυτόχρονα πρωταθλητή σκοποβολής και πηγαίνετε τον στη Σαχάρα να σκοτώσει όποια μπεκάτσα συναντήσει....να δούμε πόσες θα καρπωθεί τελικά

οταν δεν εχουν βρομα να ψαχνουν , μεχρι 50-60 μετρα ,δεν ηταν, ετσι τα εκανα εγω να ειναι !!! οπως φαινεται και στο αβαταρ ειναι 2 σετερ !! και ενα κουταβι ντραχταρ ,10 μηνων που τωρα αρχισε να μπαινει στο νοημα
Όπως ευχάριστη τον κάθε ένα το αποτέλεσμα!!

Τα σκυλιά σου κάνουν έρευνα 50 60 μέτρα? Μέχρι εκεί πάνε?
Λαμπρο εχεις κυνηγησει ποτε σε πευκοδασος με πουρναρι και σκινο ,αρκουδοβατο και κισσο ?? σε καμενο πευκοδασος με ολλα τα υποληπα? δεν μπορεις να μπεις ουτε 10-20 μετρα μεσα τι να τον κανω τον σκυλο να ψαχνει στα 150-200 μετρα να κυνηγαει για την παρτη του ?

Άρα καταλήγουμε σε αυτό που είπα. Φτιάξτε τα σκυλιά σάς ανάλογα στο τερέν που κυνηγάτε.
Ένας που κυνηγάει σε ανοιχτα μέρη έλατο Ντούσκο πουρνάρι και θέλει ποιο ανοιχτό σκύλο είναι κακό να έχει GPS. Γιατί σνομπαρετε κάτι που δεν κάνετε εσείς και το κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι ωραίο.
γιατι ρε φιλε ολη η μαγεια του κυνηγιου με σκυλο ειναι να απολαμβανεις το σκυλο σου να τον βλεπεις πως δουλευει και πως κυνηγαει γιατι ΑΥΤΟΣ κυνηγαει !! και οχι να τρεχεις οταν σε δειχνει το gps οτι στα 250 μετρα εχει φερμαρει ! δεν πας στο κυνηγι αποκλειστικα και μονο για την καρποση , εγω μετα απο πολλα πουλια χαμενα γιατι πεσανε πανω σε σκινα πουρναρια κτλ και δεν μπορουνε οι σκυλοι να τα παρουν ,διαλεγο ακομα και μερος που θα τουφεκισω για να μην πεσει σε πολυ σφυχτο και πεσει πουθενα και παει τζαμπα το πουλι ,τωρα αυτα τα μερη που βλεπω με μεσε που ειναι ανοιχταδες κτλ μπορει να θελει να ανοιγουν παραπανω οι σκυλοι αλλα και παλυ δεν θα τους αφηνα να ανοιγουν τοσο οστε να μην εχουν οπτηκη επαφη

Ένα θα σου πώ. Αν νομίζεις ότι τα σκυλιά που δουλεύουν 50 60 μέτρα έρευνα βρίσκουν μπεκάτσες κάνεις λάθος. Εσύ τις βρίσκεις.
Δεν με πειραζει ας τις βρησκω εγω για εμενα το κυνηγι ειναι ευχαριστηση και ασκηση ,αλλα θα σου πω και εγω ενα , οσοι εχουν ερθει εδω με σκυλια προταθλητες και ηταν οι τζον γαμαω !!!! Φυγαν με κατεβασμενο κεφαλι και στις μπεκατσες και στον λαγο γιαυτο μην εισαι τοσο απολητος ,εχω περασει πισω απο αλους και εχω σηκωσει μπεκατσες πολλες ,γιατι ο σκυλος που τρεχει μεσα στο μονοπατι δεν θα πιασει ολες τις βρομες ,γιατι εδω μονο μεσα στο μονοπατι μπορει να τρεξει και οι σκυλοι που λες τρεχουν !!!!

ΈΛΛΗΝΕΣ VS ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΆΤΣΑΣ 2022
Καραμπίνες vs δικαννα
Διασποράς vs συγκεντρωτηρα
6αρια σκαγια vs 13 άρια σκαγια
28γρ vs 46γρ
Ανοιχτό τσοκ vs κλειστό τσοκ
Πορτοκαλί γιλέκο στο βουνό vs χακί γιλέκο
Ανοιχτή έρευνα τα σκυλιά vs κοντινή έρευνα
Ποιντερ vs Σεττερ
Gps μπιπερ vs κουδούνι
Ασύρματος και κινητό vs μιλάμε
Beretta vs Benelli
36cal vs 12cal
Κοντο τρίχωμα vs μάκρη τρίχωμα
Φωτογραφίες vs οχι Φωτογραφίες
4χ4 vs Ι.Χ.Ι
1 κυνηγός vs 10 κυνηγών
πυκνό δάσος vs χερσο
Βουνό vs κάμπο

Και παει λέγοντας,γιατί μας φταίνε ολαα!!

Προσπαθήστε να περνάτε όμορφα στο κυνήγι με σεβασμό και προσοχή.
Όλα τα άλλα περισσεύουν.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back