Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και τώρα πρόβλημα είναι το gps και το μπιπερ; ;;
Φίλε αν ένας καλός ΚΥΝΗΓΌΣ βαράει με τα σκυλιά του 8 10 πουλια είναι έγκλημα κατά της Μπεκάτσας.
Ενώ αν κάθονται καρτέρι οι Τσαντακιδες με το σκαρπινι γιατί μετά θα πάνε στην καφετέρια χωρίς να ιδρώνουν πάρουν αντίστοιχα πουλια δεν είναι έγκλημα, το ανυπερασπιστο πουλι που την τρώει χωρίς να καταλάβει τον κίνδυνο.
Δεν έχω gps. Έχει τύχει αρκετές φορές να δω ΚΥΝΗΓΟΎΣ με gps και τρεχαντιρια σκυλιά σε τόπους που παω και ρώτησα εκανες τίποτα και λεει δεν έχει τίποτα και ανεβαίνω την πλάγια και ακούει το ντουφεκι και κοιταει.
Οτι σκυλιά και να έχεις ότι μέρος και να είναι αν δεν πας εσύ να καθοδήγησης το σκυλί ΜΠΕΚΆΤΣΕΣ δεν έχει. Όποιος γράφει χιλιόμετρα και σάρωνη το βουνό πάντα θα βρει περισσότερα. ΜΠΕΚΆΤΣΕΣ δίπλα από τις Λακες και τα αυτοκίνητα πλέον δεν έχει.
Δν σε κατάλαβα τι εννοείς;;;
Νομίζω συζητάμε για το αν υπάρχουν πολλές μπεκάτσες η μάλλον τι φταίει που δν υπάρχουν πολλα πουλια...εγώ σ ανέφερα ότι κάποτε ήταν νόμιμο το καρτέρι κ πουλιά υπήρχαν πάρα πολλά...
Το ότι κατέβαινε ένας από το βουνό με gps κ δν βρήκε πουλιά αλλά εσύ ανέβηκες κ βρήκες που κολλάει;;;
Το ότι έχει gps το σκυλί δν σημαίνει ότι θα πάρεις κ μπεκάτσες ..

Δεν είπα οτι υπάρχει θέμα. Απλά αναρωτιέμαι φίλε μου....

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Ποια η διαφορά να κυνηγάει ένας με κουδουνάκι, άλλος με Μπίμπερ και άλλος με GPS ?
Με το κουδουνι θα χασεις πολλα πουλια, με το μπιπερ θα χασεις καποια, με το gps λιγοτερα. Αν σκηλος φερμαρει 500 μετρα μακρια με το κουδουνι, θα τον βρεις? Με το μπιπερ, αν κατατυχη το ακουσεις, μπορει. Με το gps, σιγουρα. Οσο προχωρα η τεχνολογια και βγαινουν περισσοτερα γκατζετακια, τοσο λιγοτερα πουλια θα γλιτωνουν.!

Παίδες, για την μπεκάτσα δεν έχει διαφορά αν θα σκοτωθεί σε φερμα ή καρτερι, αν νομίζετε πως επειδή κάποιοι που δεν γνωρίζουν τίποτα από την βιολογία της μπεκάτσας και την κατάσταση που βρισκονται οι πληθυσμοί της,έχουν αφήσει το όριο των 10 ανά ημέρα, γιατί απλά δεν τούς απασχολεί και εμείς βολευόμαστε, τι να πω ,είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μην ξεχνάμε όμως πως είναι από τα ελάχιστα άγρια πτηνά που δεν εκτρεφεται, δεν αναπαράγεται στην αιχμαλωσία, μεταναστεύει σε εμάς από Ρωσία και είναι σχεδόν αδύνατο να συντονισουμε δράσεις για να την ανακουφισουμε, το μόνο πού μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι να μην υπερβάλλει στην καρπωση. Αν συνεχίσουμε όπως τώρα, και με του λαούς που δεν την κυνηγούσαν να ανακαλύπτουν και να κάνουν μόδα το κυνήγι της ( τουρκια, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, κλπ, ) συν την συρρίκνωση των βιοτόπων της ,σε λίγα χρόνια θα γίνει ανάμνηση.

Δν σε κατάλαβα τι εννοείς;;;
Νομίζω συζητάμε για το αν υπάρχουν πολλές μπεκάτσες η μάλλον τι φταίει που δν υπάρχουν πολλα πουλια...εγώ σ ανέφερα ότι κάποτε ήταν νόμιμο το καρτέρι κ πουλιά υπήρχαν πάρα πολλά...
Το ότι κατέβαινε ένας από το βουνό με gps κ δν βρήκε πουλιά αλλά εσύ ανέβηκες κ βρήκες που κολλάει;;;
Το ότι έχει gps το σκυλί δν σημαίνει ότι θα πάρεις κ μπεκάτσες ..
Σίγουρα δεν έχει τα πουλια προ 20ετιας και όσο πίσω ποιο πολλα πουλιά..
Οι περισσότεροι λένε έχει 1. 2. μπεκάτσες και έχει μπάσιμο γιατί απλά δεν ψάχνουν όσο χρειάζεται
Το ότι δεν έχει είναι πολλά που οφείλεται αυτό.
1 και μεγαλύτερος παράγοντας είναι ο καιρός
Που έχει την τελευταία 10ετια
Και αλλα πολλά.

Με το κουδουνι θα χασεις πολλα πουλια, με το μπιπερ θα χασεις καποια, με το gps λιγοτερα. Αν σκηλος φερμαρει 500 μετρα μακρια με το κουδουνι, θα τον βρεις? Με το μπιπερ, αν κατατυχη το ακουσεις, μπορει. Με το gps, σιγουρα. Οσο προχωρα η τεχνολογια και βγαινουν περισσοτερα γκατζετακια, τοσο λιγοτερα πουλια θα γλιτωνουν.!
Βρε παιδιά γιατί μπερδευεστε..... για να πας σε φερμα στα 500 μέτρα θέλεις από 3-4-5-10 λεπτά.... Ανάλογα τον τόπο και τη φυσική κατάσταση του κυνηγού.... έπειτα όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές εδώ....τα πουλιά ανέχονται το σκύλο.... μόλις αντιληφθούν τον άνθρωπο αρχίζει το γλέντι.... και 8-9 φορές στις 10 τον αντιλαμβάνονται.... οπότε τις ίδιες πιθανότητες έχεις να καρπωθεις ένα πουλί....το ίδιο και με το μπιπερ..... και με το κουδούνι..... και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν μπιπερ που ακούγονται στα 400-500 μέτρα.....η μπεκάτσα προσαρμόστηκε στην πάροδο των χρόνων στην τεχνολογία και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για το κυνήγι της.... Τώρα σε ότι αφορά την διαχείριση της και την μείωση του πληθυσμού της....η Ελλάδα είναι ο τελευταίος προορισμός της πριν την Αφρική..... δηλαδή στις υπόλοιπες χώρες που διέρχεται από την Ρωσία και Σκανδιναβία που ξεκινά το ταξίδι της....την σέβονται και την διαχειρίζονται καλύτερα από εμάς.... ξεχνάτε τους Ιταλούς που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και γυρίζουν ταινίες..... ή κάποιους που ταξιδεύουν στη Ρωσία για να την κυνηγήσουν.....μη ζούμε με αυταπάτες.... βγείτε στο βουνό με τα σκυλάκια σας και περάστε όμορφα.... Ένας μήνας έμεινε...... καλή συνέχεια σε όλους μας....

Στη Γαλλία,που το κυνήγι της μπεκάτσας,είναι λατρεία,το όριο είναι δύο πουλιά,και σε κάποιες περιοχές, απαγορεύεται και το beeper.
Δεν γνωρίζω για το gps.
Δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών μέσων,είμαι υπέρ της διαχείρισης,από εμάς.
Και όσοι έχουν καλά σκυλιά και βρίσκουν περισσότερο,αυτοί έχουν και το μεγαλύτερο χρέος.
Κάποιοι έχουν σκυλιά, οικολόγους,οπότε δεν πιάνονται...

Στη Γαλλία,που το κυνήγι της μπεκάτσας,είναι λατρεία,το όριο είναι δύο πουλιά,και σε κάποιες περιοχές, απαγορεύεται και το beeper.
Δεν γνωρίζω για το gps.
Δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών μέσων,είμαι υπέρ της διαχείρισης,από εμάς.
Και όσοι έχουν καλά σκυλιά και βρίσκουν περισσότερο,αυτοί έχουν και το μεγαλύτερο χρέος.
Κάποιοι έχουν σκυλιά, οικολόγους,οπότε δεν πιάνονται...
Η Γαλλία όμως είναι σε διαφορετική γραμμή μετανάστευσης από την Ελλάδα.... και συμφωνώ ας μειώσουμε το όριο καρπωσης....μη νομίζετε ότι θα γίνει τεράστια διαφορά.... πόσοι κτυπουν υπό φυσιολογικές συνθήκες το όριο και πόσες φορές θα το κάνουν σε μια σεζόν....

Βρε παιδιά γιατί μπερδευεστε..... για να πας σε φερμα στα 500 μέτρα θέλεις από 3-4-5-10 λεπτά.... Ανάλογα τον τόπο και τη φυσική κατάσταση του κυνηγού.... έπειτα όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές εδώ....τα πουλιά ανέχονται το σκύλο.... μόλις αντιληφθούν τον άνθρωπο αρχίζει το γλέντι.... και 8-9 φορές στις 10 τον αντιλαμβάνονται.... οπότε τις ίδιες πιθανότητες έχεις να καρπωθεις ένα πουλί....το ίδιο και με το μπιπερ..... και με το κουδούνι..... και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν μπιπερ που ακούγονται στα 400-500 μέτρα.....η μπεκάτσα προσαρμόστηκε στην πάροδο των χρόνων στην τεχνολογία και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για το κυνήγι της.... Τώρα σε ότι αφορά την διαχείριση της και την μείωση του πληθυσμού της....η Ελλάδα είναι ο τελευταίος προορισμός της πριν την Αφρική..... δηλαδή στις υπόλοιπες χώρες που διέρχεται από την Ρωσία και Σκανδιναβία που ξεκινά το ταξίδι της....την σέβονται και την διαχειρίζονται καλύτερα από εμάς.... ξεχνάτε τους Ιταλούς που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και γυρίζουν ταινίες..... ή κάποιους που ταξιδεύουν στη Ρωσία για να την κυνηγήσουν.....μη ζούμε με αυταπάτες.... βγείτε στο βουνό με τα σκυλάκια σας και περάστε όμορφα.... Ένας μήνας έμεινε...... καλή συνέχεια σε όλους μας....
πεσταααα χρισοστομεεεεε ;)
.exciting.

Τα περισσότερα πουλιά που χτύπησα εγώ σε έξοδο φέτος μαζί με τον συγκυνηγο μου ήταν 7 .... δύο άτομα ολοήμερο κυνήγι.... δείτε μέσα στο forum .... πόσα παιδιά έχουν ανεβάσει φωτογραφίες με το όριο και πόσες φορές έγινε αυτό.....μην τρωγομαστε μεταξύ μας και μη το παίζουμε όλοι ηθικοί..... επειδή εμείς δεν βρήκαμε 10 μπεκάτσες για να πιάσουμε το όριο πρέπει να μειωθεί ο αριθμός που μπορεί κανείς να θηρεύσει.... και αυτοί που κάνουν πολλές εξόδους να ξέρετε ότι είναι χορτατοι από συναντήσεις και καρπωση.... αυτοί που κάνουν εκατόμβες είναι οι εποχικοί..... αυτοί που περιμένουν να χιονίσει και να φτάσουν τα πουλιά στη θάλασσα... ανήμπορα να πετάξουν ή να κάνουν τεχνάσματα για να κτυπήσουν πουλιά και να καυχιουνται στα καφενεία....ας έρθουν με τα σκυλιά τους σε κανονικές συνθήκες να δούμε πόσες μπεκάτσες θα χτυπήσουν....

Αλλο να μην ακους τη φερμα και να ψαχνεις να βρεις το σκυλι οπτικα, αλλο να ακους τη φερμα και να πας στο σκυλι με ιδηγο τον ηχο, και αλλο να μην ακους τιποτα ΑΛΛΑ να πας καρφωτος και ΤΑΧΥΣΤΑ με τη βοηθεια της τεχνολογιας.

Γιάννη έλα να σε πάω εγώ σε μέρος.... να πρέπει να περάσεις τρεις λακους πουρνάρια για να φτάσεις στο σκυλί και να ανέβεις 80-100 μέτρα ανηφόρα στο τέλος για να φτάσεις στο σκυλί και να το κάνεις αυτό 4-5 φορές στη διάρκεια της ημέρας....να δω πόσο τάχιστα θα πας....

Και δείτε στον περίγυρο σας πόσους κυνηγούς μπεκατσας που κυνηγούν από το πρωί μέχρι το βράδυ ξέρετε....οι περισσότεροι μέχρι το μεσημέρι και μετά τσίπουρο.... και αυτό μια ή δύο φορές την εβδομάδα...

Last edited:
Και δείτε στον περίγυρο σας πόσους κυνηγούς που κυνηγούν από το πρωί μέχρι το βράδυ ξέρετε....οι περισσότεροι μέχρι το μεσημέρι και μετά τσίπουρο.... και αυτό μια ή δύο φορές την εβδομάδα...
Δεν εχει πουλιά για αυτο;)

Ρε πώς έμπλεξα με τους μπεκατσάδες έτσι...
Εγώ πέρδικες κυνηγάω!
Πέρα απ' την πλάκα,εγώ κυνηγάω με τροκάνι(!)και beeper στη Φέρμα.
Με εκνευρίζει ο ήχος του beeper συνέχεια.Gps δεν έχω χρησιμοποιήσει.
Στην πέρδικα, δεν έχω τίποτα.
Και τα σκυλιά, που κυνηγάω είναι πολύ ανοιχτά.
Το όριο μου,στη μπεκάτσα, είναι οι μισές, απ'όσες λέει η ρυθμιστική.
Αν κυνηγούσα καθημερινά,θα ήταν λιγότερες.

Status
Not open for further replies.
Back