Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καμμία γκρίνια δεν υπάρχει για τις φωτογραφίες ίσα ίσα που χαιρόμαστε να βλέπουμε φωτογραφίες με σκυλιά , φερμες , όμορφα τοπία και φυσικά μπεκάτσες , ακόμα και εάν ζηλεύουμε και η ζήλια και ο ανταγωνισμός μέσα στη φύση του ανθρώπου είναι και μας κάνει καλύτερους
Να πω ακόμη ότι εγώ χαίρομαι όταν βλέπω κάποιο που κυνηγάει τσίχλες να πετύχει κάποια μπεκατσα καθώς σκέφτομαι τη χαρά που ένιωσε , η μπεκάτσα δεν κινδυνεύει από αυτόν αλλά από τον ηλίθιο καρτεριτζη που αφαιρεί τη ζωή ενός πουλιού που πιθανόν να έχει ξεφύγει από δεκάδες κυνηγούς και έμπειρα σκυλιά, εφαρμόζοντας ένα σωρό τεχνάσματα
Οι διαφορετικές απόψεις είναι χρήσιμες και αναγκαίες και δεν χρειάζονται παρεξηγήσεις

Το συμπερασμα ειναι να κοψουμε εδω μεσα τις φωτογραφιες και δεν θα ξανά υπάρξει γκρινια, προσωπική άποψη... αυτο ειναι ενα forum οχι φωτογραφικο αλλα επεκτασης γνωσεων επίλυση προβληματων απο εμπειρότερους κλπ.

Αν το μελετησετε θα δείτε οτι πυροδοτουνται οι γκρινιες μετα απο φωτογραφιες με θηραματα.
Νικο...γκρινια απο φωτο, ειναι κατι το σχετικο...φωτο θελουμε φιλε...ΑΛΛΑ...συμφωνα παντα με τους ορους χρησης του φορουμ κ της εκαστοτε νομοθεσιας....οταν καποιοι ποσταρουν μπεκατσες τσαλακωμενες σε σορο λες κ ειναι ρουχα βγαλμενα απο πλυντηριο με κακη οπτική αισθηση, οταν ποσταρονται μπεκατσες άλλά FB βγαλμενες σε σαλονια στον παγκο της κουζινας, οταν ποσταρωνται φατσα καρτα στο χιονι....τοτε ναι θα υπαρξει γκρινια ακομη κ απο θεατες που δεν γραφουν καν εδω μεδα...γι'αυτο η διαχειριση λεει κ ξανα λεει ΑΛΛΑ @ρχ!δ!@ με κρεμμυδια φιλε....το μπελα μας βρισκουμε ολοι λες κ επιχειρησαμε να τους σκωτοσουμε....για αρκετους ειμαι μισιτος...απο το χωριο του μαλακα δεν ειμαι/ειμαστε...αλλα εχω μαθει τις μικροπρεπειες να τις βλεπω ισωμα στη ζωη μου...γινομαι ισως ακομη κ τωρα για καποιους ερηστικος....δεν με νοιαζει....παντα θα λεω αυτο που νιωθω....κ πιο πολυ θα ηθελα να τα ελεγα με πολλους απο εδω μεσα πινοντας καφε...

Νικο...γκρινια απο φωτο, ειναι κατι το σχετικο...φωτο θελουμε φιλε...ΑΛΛΑ...συμφωνα παντα με τους ορους χρησης του φορουμ κ της εκαστοτε νομοθεσιας....οταν καποιοι ποσταρουν μπεκατσες τσαλακωμενες σε σορο λες κ ειναι ρουχα βγαλμενα απο πλυντηριο με κακη οπτική αισθηση, οταν ποσταρονται μπεκατσες άλλά FB βγαλμενες σε σαλονια στον παγκο της κουζινας, οταν ποσταρωνται φατσα καρτα στο χιονι....τοτε ναι θα υπαρξει γκρινια ακομη κ απο θεατες που δεν γραφουν καν εδω μεδα...γι'αυτο η διαχειριση λεει κ ξανα λεει ΑΛΛΑ @ρχ!δ!@ με κρεμμυδια φιλε....το μπελα μας βρισκουμε ολοι λες κ επιχειρησαμε να τους σκωτοσουμε....για αρκετους ειμαι μισιτος...απο το χωριο του μαλακα δεν ειμαι/ειμαστε...αλλα εχω μαθει τις μικροπρεπειες να τις βλεπω ισωμα στη ζωη μου...γινομαι ισως ακομη κ τωρα για καποιους ερηστικος....δεν με νοιαζει....παντα θα λεω αυτο που νιωθω....κ πιο πολυ θα ηθελα να τα ελεγα με πολλους απο εδω μεσα πινοντας καφε...
Ο διοικητης/διαχειριστης ειναι αχαρη θεση αλλα εχει το βαρος της ορθης λειτουργιας και της υπαρξης αυτου που εκπροσωπει....συνεχισε να εισαι κακος γιατι αν χασεις εμενα (παραδειγμα) και μεινει το forum ειναι κερδισμένοι αρκετοι αν χαθει το forum επεσε σκοταδι...ειμαι μαζι σου.

Οι φωτό με με 7 8 μπεκάτσες σε καθημερινή βάση τους πειράζει Κωστή.
Αφου πλεον το ξερεις δεν υπαρχει λογος να τις βαζεις περνα καλα και αφου βλεπεις οτι δεν χαίρονται με την χαρα σου μην την μοιράζεσαι, γλωσσοφαγια θα χεις και γκρινια .

Αφου πλεον το ξερεις δεν υπαρχει λογος να τις βαζεις περνα καλα και αφου βλεπεις οτι δεν χαίρονται με την χαρα σου μην την μοιράζεσαι, γλωσσοφαγια θα χεις και γκρινια .
Ενοχλει καποιους, οχι την πλειοψηφια πιστευω....

Οι φωτό με με 7 8 μπεκάτσες σε καθημερινή βάση τους πειράζει Κωστή.
Λαμπρο....ολα τα παιδια τα θαυμαζω....απο τη 1 μπεκατσα που θηρευσε ως το οριο καρπωσης των 10....η συνεπεια "μας" λειπει αδελφε!!
Σε ορισμενους παντα κ οχι ολοι...

Κάποιοι όμως χαίρονται, έχοντας αμφότεροι το ίδιο πάθος γι αυτό το υπέροχο θήραμα...

Γλωσσοφαγιά το πιστεύω. Γκρίνια δεν το πιστεύω γιατί δεν ήρθα άνοιξα το κοτέτσι κ σε πήρα τα πουλιά. Παλεύω όλη μέρα στο βουνό με τα σκυλιά μου για να πάρω 5 6 7 πουλιά.... Αλλά να μην ανεβάσω φωτό γιατί θα γκρινιάζει ο άλλος δεν το δέχομαι. Είναι τρελά αυτό.
Ρε φιλε(αν μου το επιτρεπεις καλοπροαιρετα το λέω) ζουμε καμια νορμαλ εποχη ? Εχουμε 7-10 σελιδες να λεμε αρλουμπες και να τρωγομαστε, ο καθενας εχει εναν λογο προσωπικο που γραφτηκε και γράφει εδω μεσα ας τον επανεξετασει και ας εξελιχθει, εμενα δεν με πειραζει να βαρας καθε μερα 10 η μπεκατσα ειναι οτι ποιο αγριο, δεν ζει σε αιχμαλωσια, δεν αναπαράγεται σε αιχμαλωσια, για να την πιασεις νομιμα ιδρωνεις και σου αξιζει! Ξερω ατομα γκαβοντουφεκα που πανε σε χωρες βορειες τις ραβουν και μετα εδω δεν παιρνουν φερμα και κανουν υποδείξεις εχουν αποψεις κλπ κλπ...αστο ....εγω εδω μεσα μπηκα γιατι το κυνηγι δεν μου το διδαξαν μονος εφτασα εδω που εφτασα ειχα αναγκη και εχω, γνωσεις εμπειρικες ατομων που ασκουν την ιδια δραστηριοτητα τωρα να ξεκατινιαζομαστε εμενα δεν μου προσφερει κατι.

Μπεκατσα,

Σήμερα εψαξα 4 ώρες βρηκα δυο πουλακια το ενα δεν μπορεσα να το κλεισω εφυγε μπροστα έτρεχε πραγματικα !! Το δευτερο ενω ειχα καλη θεση εβαλε μπροστα ενα πυκνο που ειδα ολη τη τουφεκια αψογη πανω της αλλα δεν πηρε σκαγι!! Ευτυχως εφυγε αλώβητη η τουφεκια εμεινε ολη πανω στο πουρναρι...δεν θα χαρακτηρίσω τη χρονιά καλη ειμαι στεναχωρημενος γιατι περσυ δεν κυνηγησα και περιμενα πως και πως , υπεθεσα οτι θα ζησω μια καλη χρονια λογω της περσινής ηρεμιας στα βουνα αλλα δεν εγινε ετσι...μακαρι οι μακρομυτες να υπαρχουν και οταν ο γιος μου θα παρει τα τουφεκια μου...οχι γιαβτα νουμερα αλλα να καταλαβει αυτη την καψουρα που εχω και με στερείται τα σαββατοκυριακα...να νιωσει αυτη τη ταχυκαρδια οταν το σκυλι μενει κόκκαλο να γυρισει σπιτι να δει τη φωτογραφια με τη μπεκατσα που ειναι σπορος και να νιωσει οτι πλεον ειναι στο DNA του οπως μια ξαπλωτη φερμα στα Setter...αυτα...

Ρε φιλε(αν μου το επιτρεπεις καλοπροαιρετα το λέω) ζουμε καμια νορμαλ εποχη ? Εχουμε 7-10 σελιδες να λεμε αρλουμπες και να τρωγομαστε, ο καθενας εχει εναν λογο προσωπικο που γραφτηκε και γράφει εδω μεσα ας τον επανεξετασει και ας εξελιχθει, εμενα δεν με πειραζει να βαρας καθε μερα 10 η μπεκατσα ειναι οτι ποιο αγριο, δεν ζει σε αιχμαλωσια, δεν αναπαράγεται σε αιχμαλωσια, για να την πιασεις νομιμα ιδρωνεις και σου αξιζει! Ξερω ατομα γκαβοντουφεκα που πανε σε χωρες βορειες τις ραβουν και μετα εδω δεν παιρνουν φερμα και κανουν υποδείξεις εχουν αποψεις κλπ κλπ...αστο ....εγω εδω μεσα μπηκα γιατι το κυνηγι δεν μου το διδαξαν μονος εφτασα εδω που εφτασα ειχα αναγκη και εχω, γνωσεις εμπειρικες ατομων που ασκουν την ιδια δραστηριοτητα τωρα να ξεκατινιαζομαστε εμενα δεν μου προσφερει κατι.

Μπεκατσα,

Σήμερα εψαξα 4 ώρες βρηκα δυο πουλακια το ενα δεν μπορεσα να το κλεισω εφυγε μπροστα έτρεχε πραγματικα !! Το δευτερο ενω ειχα καλη θεση εβαλε μπροστα ενα πυκνο που ειδα ολη τη τουφεκια αψογη πανω της αλλα δεν πηρε σκαγι!! Ευτυχως εφυγε αλώβητη η τουφεκια εμεινε ολη πανω στο πουρναρι...δεν θα χαρακτηρίσω τη χρονιά καλη ειμαι στεναχωρημενος γιατι περσυ δεν κυνηγησα και περιμενα πως και πως , υπεθεσα οτι θα ζησω μια καλη χρονια λογω της περσινής ηρεμιας στα βουνα αλλα δεν εγινε ετσι...μακαρι οι μακρομυτες να υπαρχουν και οταν ο γιος μου θα παρει τα τουφεκια μου...οχι γιαβτα νουμερα αλλα να καταλαβει αυτη την καψουρα που εχω και με στερείται τα σαββατοκυριακα...να νιωσει αυτη τη ταχυκαρδια οταν το σκυλι μενει κόκκαλο να γυρισει σπιτι να δει τη φωτογραφια με τη μπεκατσα που ειναι σπορος και να νιωσει οτι πλεον ειναι στο DNA του οπως μια ξαπλωτη φερμα στα Setter...αυτα...
Άλλο ξεκατίνιασμα κι άλλο διαφωνία.
Όσο συμμετέχω στην κουβέντα,δεν διέκρινα κάποιο ξεκατίνιασμα.
Διαφωνίες,είναι θεμιτό να υπάρχουν.

ετσι...μακαρι οι μακρομυτες να υπαρχουν και οταν ο γιος μου θα παρει τα τουφεκια μου...οχι γιαβτα νουμερα αλλα να καταλαβει αυτη την καψουρα που εχω και με στερείται τα σαββατοκυριακα...να νιωσει αυτη τη ταχυκαρδια οταν το σκυλι μενει κόκκαλο να γυρισει σπιτι να δει τη φωτογραφια με τη μπεκατσα που ειναι σπορος και να νιωσει οτι πλεον ειναι στο DNA του οπως μια ξαπλωτη φερμα στα Setter...αυτα
Μεγάλη κουβέντα είπες.
Στο τέλος,μου τα χάλασες...Χαχαχα!

εας χαλαρωσουμε λιγο ολημας ρε παιδες ,,της τελευταιες μερες βλεπω πωλη κοντρααα και δεν πρεπηηηη,,εας κανουμε της βωλτεσμας στους καμπους και στα βουνα να ηρεμησουμε και να γουσταρουμε τα κυνηγιαμαςςςς,,,,και φωτο βαζη ωπιως γουσταρηηηηη,,μια φωτο χιλιες λεξηςςςς για μενα ,η φωτο σε γεμιζη ψυχικα και τα πωλα λογιαααα ειναι φτωχιααααα,,,.love.

Καλημέρα σε όλους πείτε καμία γνώμη για το τι κάνετε στο πυκνό πουρνάρι εχω χάσει αρκετές φέτος κ είναι κρίμα για τα σκυλιά.Μην τσακωνεστε εδώ μπαίνουμε να περάσουμε όμορφα να ανταλλάξουμε γνώμες,συμβουλές κ κυνηγετικές στιγμές.....

Καλημέρα σε όλους πείτε καμία γνώμη για το τι κάνετε στο πυκνό πουρνάρι εχω χάσει αρκετές φέτος κ είναι κρίμα για τα σκυλιά.Μην τσακωνεστε εδώ μπαίνουμε να περάσουμε όμορφα να ανταλλάξουμε γνώμες,συμβουλές κ κυνηγετικές στιγμές.....
Καλημέρα σε όλους. Λαμπρό το πουρνάρι είναι καταραμένο και ευλογημένο τερέν ταυτόχρονα.... λόγω του πυκνού τα πουλιά αισθάνονται ασφάλεια και κάθονται στη φερμα,τα σκυλιά γίνονται καλύτερα λόγω του ότι μαθαίνουν να ψάχνουν χωρίς να έχουν πάντα οπτική επαφή με τον κυνηγό, κάνουν αρκετά σηκωματα και μαθαίνουν να ξαναβρίσκουν τα πουλιά..... και εδώ έρχεται το μεγάλο αλλά..... Μπορεί να κάνεις 5-6-10-15 σηκωματα αλλά να μη ρίξεις ούτε μία τουφεκιά..... Χρειάζεται πολύ καλή γνώση του μέρους για να μπορέσει ο κυνηγός να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.... και αυτό γίνεται και με τα χρόνια...πως φεύγουν τα πουλιά σε κάθε σημείο.... δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας..... σταθερή επωμιση,αν κυνηγάς με δίκανο ένα ανοικτό και ένα κλειστό τσοκ 5-3 για παράδειγμα . Αν κυνηγάς με καραμπίνα 4 τσοκ και παίζεις με τα φυσίγγια.... πρώτο διασποράς, δεύτερο μισοταπο ή μάλλινη και τρίτο συγκεντρωτηρα... εγώ συνήθως όταν κυνηγάω με την καραμπίνα.... σπάνια βέβαια....το τρίτο φυσιγγι είναι νούμερο 6.... Υπομονή, επιμονή και..... προσευχή για καλή τύχη.... υπάρχουν μέρες που θα φύγεις ατουφεκιστος.... αλλά και μέρες που όλα τα πουλιά θα έρχονται βολικά..... καλή συνέχεια σου εύχομαι..... Αυτή είναι η μαγεία στο κυνήγι της μπεκατσας..... τίποτε δεν είναι δεδομένο..... αυτό το κτυπημα των φτερών μέσα στα κλαδιά την ώρα που προσπαθεί να βγει.... και εσύ προσπαθείς να μαντέψεις......

Καλημέρα!
Εάν κυνηγάς μόνος, τις πιο πολλές θα τις χάνεις και όχι μόνο στο πουρναρι,,,,,, τι θα περπατάς αθόρυβα, τι θα παιρνεις την καλύτερη θέση, από την άλλη η κυρία ή δε θα σηκώνεται με τιποτα, θα πετας ένα φορτηγό πετρες, θα έχεις προδωσει τη θέση σου, θα σηκωνε στα μουτρα του σκύλου και συ θα της βγάζεις το καπέλο. Κάποτε σηκωνόταν κάθετα τις πιο πολλες φορες, τώρα φευγει ή ίσα με το χώμα ή δεν εκτίθεται πανω απο τη βλάστηση, σπάνια θα σου δώσει "καθαρή" τουφεκια.
Απόλαυσε το κυνήγι της και αν κυνηγάς μόνος δέξου ότι οι πιο πολλες θα την κάνουν "μαγγικα" και κάθε φορά θα σε συναρπάζει!!!
Αυτά από την μικρή μου εμπειρία!

Σε πολύ πυκνό. κάπου αρκεί να βλέπεις και 100μ μακριά αν αρχίσει ποντάρισμα να έρθει προς τα εσενα η να έρθει πετώντας σε εσένα ή να την δεις που θα πάει και να την σηκώσεις ξανά και ξανά πάντα θα δωσει μια καλή ευκαιρία.

Status
Not open for further replies.
Back