Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ακόμη μία έξοδος....το πρωί μεσέδες και πουρνάρια.... ούτε μυρωδιά.... αλλαγή μέρους... πουρνάρια..... δύο πουλιά .... τρία σηκωματα το ένα και δύο το δεύτερο.... καλή συνέχεια σε όλους μας....15:15 σταματήσαμε για τσίπουρο... μετά από 19037 βήματα....View attachment 41193View attachment 41194
Γράφεις ποιντερμαν και βλέπω 2 αιλουροειδή που έχουν ανακατέψει το χώμα και έχει κολλήσει η Λάσπη επάνω τούς.

Τάσο δεν κυνηγάς μπεκάτσα. Όταν θα πάρεις σκύλια πολλά.από κουτάβια να τα πληρώνεις να τα μεγαλώνεις να τα πηγαίνεις κτηνίατρο φαγητό καύσιμα να φτύνεις αίμα στο βουνό για να το μάθεις να κυνηγάει σωστά. Και φτάνουμε στο καρτέρι.οταν εγώ έχω κάνει τεράστιο κόπο και θα πάρω το σκυλάκι μου να πάω στο βουνό να χαρώ την Φέρμα από το κουταβάκι που έγινε σκύλος και εκεί θα ο καρτερακιας να μου χαλάσει αυτή την μπεκάτσα που θα καθόταν στο βουνό να την κυνηγήσω γιατί την Βαρέσε η με τα τουφέκια την έστειλε στην άλλη πλαγιά εγώ τότε τι κάνω. Το καρτέρι η ιδέα μια να πάρεις όλο το χρόνο, αλλά η ιδέα ότι στήνεται ο άλλος με το τουφέκι τα χαράματα είναι ΑΝΑΔΡΟ....
Μπεκατσα μπορει να μην κυνηγάω, αλλά έχω μάτια κ αυτιά.........
Έχεις δίκιο σε ότι λες, αλλά δεν εννοουσα αυτο στην προκειμενη περιπτωση....

Και εναν αληθινό μπεκατσοκυνηγο που πρωτα από όλα σέβεται το θηραμα, το καρτέρι της μπακατσας τον ενοχλεί γιατί το αγαπημένο του θηραμα πεφτει "άδοξα", και όχι γιατί θα λείψει από αυτόν,μπεκατσες θα βρει κ αλλες..............
Και όμως λίγοι το σκέφτονται έτσι, Μου πηραν τα πουλια!!!
Με αυτή την λογική μεθαυριο θα τον ενοχλεί κ ο συνάδελφος του που θα έρθει με τα σκυλιά του για κυνήγι στον τόπο του........

Last edited:
Ακόμη μία έξοδος....το πρωί μεσέδες και πουρνάρια.... ούτε μυρωδιά.... αλλαγή μέρους... πουρνάρια..... δύο πουλιά .... τρία σηκωματα το ένα και δύο το δεύτερο.... καλή συνέχεια σε όλους μας....15:15 σταματήσαμε για τσίπουρο... μετά από 19037 βήματα....View attachment 41193View attachment 41194View attachment 41206
Μπράβο Βασίλη με τις ομορφιές σου...φτου φτου...

Χθες είχε εξόρμηση σε κλαρί (μεσέ). Πρώτο μέρος, δυο ώρες ψάξιμο, 4 πουλιά - τα 3 αγρίμια δεν κλεινόταν με τίποτα. Ευτυχώς η μια κάθισε κλαρίνο. Αλλαγή μέρους, κανένα δεκάρι χλμ. πιο κάτω, πάλι κλαρί, προσήλια πλαγιά και από κάτω νεράκι. Άλλα 2 αγρίμια...Το σκηνικό έκλεισε με δυο ανεκδιήγητους, που ερχόμενοι από την απέναντι πλαγιά φώναζαν μεταξύ τους λες και πουλούσαν πατάτες στην λαϊκή...Έριξα τα γαλλικά μου (από μέσα μου), μάζεψα την σκύλα και την έκανα.

εικόνα_Viber_2022-01-29_18-30-10-641.jpg

Σήμερα, πάλι σε πουρνάρι, σε ένα μέρος που είχα αφήσει τουλάχιστον 2 πουλιά. Τελικά βρήκα 3, η μια κάθισε κλαρίνο, η άλλη δέχτηκε φέρμα αλλά πολύ περπάτημα η ρουφιάνα και η τρίτη ακατάδεκτη, μας την έκανε από μακριά...Πάντως την βόλτα μας την κάνουμε, χουφτώνουμε και από καμία και όλα καλά!

εικόνα_Viber_2022-01-30_18-30-09-767.jpg

Ακόμη μία έξοδος....το πρωί μεσέδες και πουρνάρια.... ούτε μυρωδιά.... αλλαγή μέρους... πουρνάρια..... δύο πουλιά .... τρία σηκωματα το ένα και δύο το δεύτερο.... καλή συνέχεια σε όλους μας....15:15 σταματήσαμε για τσίπουρο... μετά από 19037 βήματα....View attachment 41193View attachment 41194View attachment 41206
....με ή χωρίς γλυκάνισο;;;

Χθες είχε εξόρμηση σε κλαρί (μεσέ). Πρώτο μέρος, δυο ώρες ψάξιμο, 4 πουλιά - τα 3 αγρίμια δεν κλεινόταν με τίποτα. Ευτυχώς η μια κάθισε κλαρίνο. Αλλαγή μέρους, κανένα δεκάρι χλμ. πιο κάτω, πάλι κλαρί, προσήλια πλαγιά και από κάτω νεράκι. Άλλα 2 αγρίμια...Το σκηνικό έκλεισε με δυο ανεκδιήγητους, που ερχόμενοι από την απέναντι πλαγιά φώναζαν μεταξύ τους λες και πουλούσαν πατάτες στην λαϊκή...Έριξα τα γαλλικά μου (από μέσα μου), μάζεψα την σκύλα και την έκανα.

View attachment 41223

Σήμερα, πάλι σε πουρνάρι, σε ένα μέρος που είχα αφήσει τουλάχιστον 2 πουλιά. Τελικά βρήκα 3, η μια κάθισε κλαρίνο, η άλλη δέχτηκε φέρμα αλλά πολύ περπάτημα η ρουφιάνα και η τρίτη ακατάδεκτη, μας την έκανε από μακριά...Πάντως την βόλτα μας την κάνουμε, χουφτώνουμε και από καμία και όλα καλά!

View attachment 41224
Χουφτωστες Χουφτωστες! Γιατί θα το μετανιιωωωώσεις!!

μια φωτο χιλιες λεξηςςςςςς βασιλη,,,,,, ;)

Ωραιος!
Αλλά pointerman με seter???
Χαχα πλάκα κάνω ενοειται

Πρέπει να κάνουμε διαχείριση...... ;)
Εσύ τις βάρεσες αυτές που δικαιούσαι φέτος και του χρόνου.
Του παραχρόνου πάλι ... :)

ps
Όλοι ξέρουμε που γίνεται η σφαγή στις μπεκάτσες.
Άμα τρέχεις όλη την μέρα στα βουνά, ... και λίγες βαράς.

View attachment 41223

View attachment 41224
Τέτοια εποχή έχουν γίνει καθηγήτριες Κώστα, βάλε να δεις πόσα αμαθα σκυλιά έμαθαν επάνω τους μέχρι εδώ.Ασε το δεντρια τώρα και ψάξε στο πουρνάρι στα Προσήλια και γύρω γύρω από λακες

Το σκηνικό έκλεισε με δυο ανεκδιήγητους, που ερχόμενοι από την απέναντι πλαγιά φώναζαν μεταξύ τους λες και πουλούσαν πατάτες στην λαϊκή...
Αν τους ρωτήσεις όμως θα σου πουν.. δεν έχει πουλιά ρε γαμωτο..... και τα σκυλιά μας είναι αιθέρες...το κακό είναι ότι τα σκυλιά δε μιλάνε.....να πουν τι μ@λ@κες αφεντικά έχουν.....

Τέτοια εποχή έχουν γίνει καθηγήτριες Κώστα, βάλε να δεις πόσα αμαθα σκυλιά έμαθαν επάνω τους μέχρι εδώ.Ασε το δεντρια τώρα και ψάξε στο πουρνάρι στα Προσήλια και γύρω γύρω από λακες
Και όταν θα βρεθούμε θα σου κάνω δώρο ένα πολύτιμο τετράδιο 13 χρόνων με ημερομηνίες και τοποθεσίες πουλιών στα μέρη μας, να πηγαίνεις να ανοίγεις το κοτέτσι να βαράς 2 πουλιά και να φεύγεις

Status
Not open for further replies.
Back