Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια ωριτσα στα σβέλτα είχα το μεσημέρι άρπαξα το σκυλακο και βγήκα στα πολύ κοντινά... 2 πουλιά βρήκαμε το ένα από δική μου χαζομαρα ζει και απολαμβάνει το βραδινο της... Η άλλη αν και περπατούσε πάρα πολύ την στριμώξε ωραία και μου την έκανε πάσα σε ένα μικρό άνοιγμα...
Τα μάζεψα και πίσω για τις υποχρεώσεις μας.
IMG_20220131_163159.jpg

Σε συνέχεια των πρωινών... Εγώ αυτό το σκύλο έψαχνα για τα μερη μου...
Ο καθένας ας κρίνει μόνος του τι του χρειάζεται... Ολα είναι εφικτά

Μια ωριτσα στα σβέλτα είχα το μεσημέρι άρπαξα το σκυλακο και βγήκα στα πολύ κοντινά... 2 πουλιά βρήκαμε το ένα από δική μου χαζομαρα ζει και απολαμβάνει το βραδινο της... Η άλλη αν και περπατούσε πάρα πολύ την στριμώξε ωραία και μου την έκανε πάσα σε ένα μικρό άνοιγμα...
Τα μάζεψα και πίσω για τις υποχρεώσεις μας.
View attachment 41289

Σε συνέχεια των πρωινών... Εγώ αυτό το σκύλο έψαχνα για τα μερη μου...
Ο καθένας ας κρίνει μόνος του τι του χρειάζεται... Ολα είναι εφικτά
Πόσο απομακρύνει στην έρευνα του; Έχω κ εγώ είναι 14 μηνών δυστυχώς δεν μπορώ να έχω πολλές εξόδους για να έχουμε κάποια συνάντηση αλλά δεν είχαμε κ πολλά πουλιά.

Στις πρώτες εξόδους με το πρώτο Κόκερ που είχα μου είπε φίλος λαγας μια τοποθεσία που ανάλογα το καιρό κρατάει κάποια πουλιά. Πήγα 3 φορές κ τέλος. Το γιατί; Τη τελευταία φορά που πήγα ένας αγρότης μου λέει τζάμπα περπάτημα μικρέ κάθε βράδυ έρχονται από το διπλανό χωριό κ 3-4 άτομα κ δεν αφήνουν τίποτα. Αυτή είναι μία δική μου εμπειρία γιατί αναφέρατε το καρτέρι.

Πόσο απομακρύνει στην έρευνα του; Έχω κ εγώ είναι 14 μηνών δυστυχώς δεν μπορώ να έχω πολλές εξόδους για να έχουμε κάποια συνάντηση αλλά δεν είχαμε κ πολλά πουλιά.
Ο σκύλος είναι στα 2.5 ακριβώς και τον έχω τρέξει μόνο μπεκάτσα ορτυκι. Ανάλογα τον τόπο και αν έχω το σέτερ μαζί αλλάζει συμπεριφορά στο άνοιγμα του. Με το σέτερ συνήθως κινείται στα 30μ γύρω μου. Όταν είναι μόνος του πιάνει και τα 50 αλλά κυρίως σε πλαγάκια που μπορώ να έχω έλεγχο σε σηκωμα και κυρίως αν πιάσει μυρωδιά. Γενικά εκμεταλευεται πολύ τον αέρα και κυνηγα κόντρα και κάνει καλή διαχείριση των δυνάμεων του ειδικά σε ολοήμερα.
Έτσι και στρώσει μύτη κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εκεί το πουλί! Και πολύ άνεση στα τριχωτά έχουν χαχαχα

Ο σκύλος είναι στα 2.5 ακριβώς και τον έχω τρέξει μόνο μπεκάτσα ορτυκι. Ανάλογα τον τόπο και αν έχω το σέτερ μαζί αλλάζει συμπεριφορά στο άνοιγμα του. Με το σέτερ συνήθως κινείται στα 30μ γύρω μου. Όταν είναι μόνος του πιάνει και τα 50 αλλά κυρίως σε πλαγάκια που μπορώ να έχω έλεγχο σε σηκωμα και κυρίως αν πιάσει μυρωδιά. Γενικά εκμεταλευεται πολύ τον αέρα και κυνηγα κόντρα και κάνει καλή διαχείριση των δυνάμεων του ειδικά σε ολοήμερα.
Έτσι και στρώσει μύτη κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εκεί το πουλί! Και πολύ άνεση στα τριχωτά έχουν χαχαχα
Ήθελα τη γνώμη-εμπειρια σου. Όντως από το θηλυκό που ξεκίνησα να κυνηγάω πριν 10 χρόνια το τριχωτό το έχουν πολύ καλά. Τώρα με τον μικρό είναι σαν μην είχα πάλι καμία εμπειρία με σκύλο κ έχω λίγο θολούρα στο μυαλό. Έχεις τη άποψη να τον σταματήσω από τη τσίχλα;

Ήθελα τη γνώμη-εμπειρια σου. Όντως από το θηλυκό που ξεκίνησα να κυνηγάω πριν 10 χρόνια το τριχωτό το έχουν πολύ καλά. Τώρα με τον μικρό είναι σαν μην είχα πάλι καμία εμπειρία με σκύλο κ έχω λίγο θολούρα στο μυαλό. Έχεις τη άποψη να τον σταματήσω από τη τσίχλα;
Εγω τσίχλα πρώτη φορά του Βαρεσα φέτος... Δεν έχει θέμα αλλά καλό ειναι να ιεραρχει τις μυρωδιές που θα βρει μπροστά του... Να ξέρει τι ψάχνει.
Το βασικότερο όμως είναι να διαβάζεις καλά τις κινήσεις του... Σου λέει τι θήραμα έχει μπροστά του και πόσο κοντά του...
Εμένα είναι ο πρώτος σκύλος ξεπεταγματος αλλά βλέπω καλή χημεία μεταξύ μας

βασικότερο όμως είναι να διαβάζεις καλά τις κινήσεις του... Σου λέει τι θήραμα έχει μπροστά του και πόσο κοντά του...
Αυτό ακριβώς Κωστή..ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ...εμενα αλλιώς γυρεύει το ορτύκι κ αλλιώς το μπεκατσίνη...στη μπεκατσα, κανει το ιδιο ψαξιμο κ προσεγγιση σαν το μπεκατσίνη...

Αυτό ακριβώς Κωστή..ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ...εμενα αλλιώς γυρεύει το ορτύκι κ αλλιώς το μπεκατσίνη...στη μπεκατσα, κανει το ιδιο ψαξιμο κ προσεγγιση σαν το μπεκατσίνη...
Στα ξεπεταγματος Κώστα είναι ακόμη πιο βασικό να καταλαβαίνεις τι γίνεται μπροστά στη μύτη του σκύλου γιατί δεν έχεις καμία ηχιτικη ειδοποίηση... Ούτε μπιπερ ούτε κουδούνι, οπότε το μάτι πρέπει να είναι κολλημένο πάνω στο σκύλο και φυσικά δεν είναι πάντα εφικτό... Αλλα και μια μικρή κίνηση να δεις μέσα στο πυκνό πρέπει να καταλάβεις κατευθείαν τι παίζει!
Το άλλο δύσκολο κομμάτι είναι η τουφεκια.

Ρωτάει ο Βίκτωρας το Σάκη τι κάνει ο μανιακός? Λέει ο Σάκης ανεβάζει φωτογραφίες την μια 7 την άλλη 8 και δεν γράφει τίποτα. Και του λέει ο Βίκτωρας θες και να σου γράψει κιόλας. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
σε ωραία φάση τα λέγανε.

Ρωτάει ο Βίκτωρας το Σάκη τι κάνει ο μανιακός? Λέει ο Σάκης ανεβάζει φωτογραφίες την μια 7 την άλλη 8 και δεν γράφει τίποτα. Και του λέει ο Βίκτωρας θες και να σου γράψει κιόλας. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
σε ωραία φάση τα λέγανε.
κοψε της βλακιουλες λαμπροοοοο,,,ειχα μια εντυπωση Α για σεναααα και τωρα την πηγεςςςς στο Ω κριμα μεγαλεεεεεε.no.

κανω like σχεδον σε ολα τα μηνυματα που διαβαζω Λαμπρο ... δεν το κανω για να δειξω αν συμφωνω ή οχι ... δεν το εχω συνδιασει ετσι ... ουτε γνωριζω αν υπαρχει καποια κοντρα μεταξυ σας... και για να ειμαι ειλικρινης νομιζα οτι κανετε πειραγματα ....

Πολύ φαγωμάρα σε αυτό το θέμα.

Ρωτάω μια φορά πολύ παλιά έναν φοβερό ψαροτουφεκά στα μέρη μας πως χτυπιούνται οι σαργοί.
Απάντηση.Κάνοντας ώρες ψαροτούφεκο.

Τόσο απλά.

ps
Το παρατσούκλι που του είχαμε βγάλει ήταν "τοίχος".
Ότι και να ρωτούσες δεν έπαιρνες απάντηση.
Σε αυτό όμως είχε δίκιο.

Καλημέρα ...

Ρωτάω μια φορά πολύ παλιά έναν φοβερό ψαροτουφεκά στα μέρη μας πως χτυπιούνται οι σαργοί.

Τόσο απλά.

ps
Σε αυτό όμως είχε δίκιο.

Καλημέρα ...
Ετσι ακριβώς.
Οποίος γυρίζει μυρίζει, λένε στα μέρη μου.
Κ εννοούν ότι όποιος βγαίνει συχνά όλο κ κάτι παραπάνω θα βρει.

Τόσο απλά.

ps
Σε αυτό όμως είχε δίκιο.

Καλημέρα ...
Όπως έχω ξαναπεί..... στο βουνό.... είναι οι μπεκάτσες.... πολύ σωστά και μετρημένα το έθεσες

Τόσο απλά.

ps
Σε αυτό όμως είχε δίκιο.

Καλημέρα ...
Δεν ξερω ποσες φορες το ειπα
Γνωση θηραματος και του τοπου!!!
Αυτο σημαινει πολλα χιλιομετρα στα ποδια εσενα και των σκυλων σου
Και φερνει την εμπειρια
Για τον τοιχο ειμαι καθετος
Αυτο που αφηνουμε οταν φευγουμε ειναι μονο αυτα που μεταδωσαμε στους αλλους
Και τα χρεη
Τιποτε αλλο δεν μενει

Εγω τσίχλα πρώτη φορά του Βαρεσα φέτος... Δεν έχει θέμα αλλά καλό ειναι να ιεραρχει τις μυρωδιές που θα βρει μπροστά του... Να ξέρει τι ψάχνει.
Το βασικότερο όμως είναι να διαβάζεις καλά τις κινήσεις του... Σου λέει τι θήραμα έχει μπροστά του και πόσο κοντά του...
Εμένα είναι ο πρώτος σκύλος ξεπεταγματος αλλά βλέπω καλή χημεία μεταξύ μας
Ευχαριστώ για την απάντηση να είσαι καλά.

Στα ξεπεταγματος Κώστα είναι ακόμη πιο βασικό να καταλαβαίνεις τι γίνεται μπροστά στη μύτη του σκύλου γιατί δεν έχεις καμία ηχιτικη ειδοποίηση... Ούτε μπιπερ ούτε κουδούνι, οπότε το μάτι πρέπει να είναι κολλημένο πάνω στο σκύλο και φυσικά δεν είναι πάντα εφικτό... Αλλα και μια μικρή κίνηση να δεις μέσα στο πυκνό πρέπει να καταλάβεις κατευθείαν τι παίζει!
Το άλλο δύσκολο κομμάτι είναι η τουφεκια.
Κώστα όταν ο Ιβάν είναι σε φερμα και πηγαίνεις προς αυτό , το σπρινγκερ τι κάνει ;
Ορμάει αμέσως , κρατάει λίγο πίσω ;
Εάν θέλεις δώσε μια περιγραφή γιατί πραγματικά θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο σκυλί , έχει και πολλούς λαγούς εκεί που πάω ...

Κώστα όταν ο Ιβάν είναι σε φερμα και πηγαίνεις προς αυτό , το σπρινγκερ τι κάνει ;
Ορμάει αμέσως , κρατάει λίγο πίσω ;
Εάν θέλεις δώσε μια περιγραφή γιατί πραγματικά θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο σκυλί , έχει και πολλούς λαγούς εκεί που πάω ...
Χωρις να ξερω την απαντηση του Κωστα θα τολμησω να σου πω την γνωμη μου Σταυρο
Τουλαχιστον απο δικες μου εμπειριες
Δεν θα ενοχλει το ενα το αλλο οσο και αν σου φαινετε περαξενο
Λογο διαφορετικοτητας το σπρινκερ θα βγαζει τα κοντινα θηραματα στο πυκνο πιο νωρις απο οτι θα προλαβει να τα φερμαρει το σεττερ και στα ανοικτα θα χει φερμαρει πιο μακρια ο ιβαν σε σχεση χρονου απ οσο θα χει φτασει το σπρινκερ
Λογικα αυτο το γεγονος σε στνδιασμο οτι ειναι και τα δυο αρσενικα( αν και απο περιγραφες του κωστα ο Ιβαν εχει κυριαρχηθει πιατευω ηγετικα απο το σπρινκερ) θα εχουν κανει τα σκυλια να ερευνουν σε διαφορετικο τομεα το καθε ενα εκτος εαν ο τοπος ειναι τετοιος που τα περιοριζει στο ιδιο ευρος ερευνας

Σταυρο οπως τα περιεγραψε αναλυτικα ο Χρυσανθος που το κατεχει το αθλημα δυνατα :)
Στα κοντινα το σετερ δεν θα προλαβει ποτε να καταλαβει τι εγινε... ειναι υπερβολικα γρηγορα τα σπρινγκερ ...δεν υπάρχει περιπτωση να προλαβει φερμα ο σκυλος....
Στα μακρυνα που μπαινει με την ησυχια του ο σετερας αν το πουλι ειναι κλαρινο το σπριγκερ γυριζει στα ποδια μου και περιμενει μαζι μου. Αν το πουλι περπαταει δεν ξερω πως, το ακουει μαλλον, φευγει μπαινει μπροστα και το σηκωνει.
Αυτο γινεται με τα δικα μου σκυλια Σταυρο και δεν εχω εμπειρια απο αλλη τετοια κυνηγετικη ομαδα σκυλων.
Τωρα οσον αφορα την αποφαση για τετοιο σκυλο στο λεω απο τωρα να ξερεις ...το περπατημα που κανεις με τη φερμα ειναι το μισο απο αυτο που θα ριχνεις μετα .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back