Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και θηραματα πάντα υπάρχουν έστω και λίγα αλλά υπάρχουν
Και δύο χιλιόμετρα να πάει το σκυλί μπορεί η μπεκάτσα να είναι στα δυόμισι που θα μπει το όριο;

ασχετο φιλε μου. για να δεις αν οσκυλος σου ειναι καλος, πρεπει να εχεις συγκριτηκα αποτελεσματα. οταν εχεις εναν κοντινο (50-80 μετρα ) σκυλο καλο και πεσεις σεναν καλο σκυλο (200 μετρων)δεν θα παρει φερμα οκοντινος.θανε στην συνενιση παντα εκτος ελαχιστων εξερεσεων. ετσι λοιπον καταληγουμε στο gps και οχι στο ποιος ειναι οκαλος σκυλος. οκαλος σκυλος ειναι αλλο κεφαλαιο.
Καθόλου άσχετο κατά την γνώμη μου
Πρώτον γιατί εγώ μπορεί έτσι να μου αρέσει να κυνηγάω δικαίωμα μου και δεν έχει να κάνει εάν έχω πόδια ή δεν έχω γιατί στην σούμα όπως έγραψε και ο Κώστας μπορεί κάποιος με κοντινό σκυλί ενδεχομένως να περπατάει και περισσότερο
Δεύτερων όλοι οι τόποι δεν είναι ίδιοι άλλοι σηκώνουν ανοίγματα άλλοι όχι εάν δεν μπορώ να σκίσω για να φτάσω στον σκύλο τι να τα κάνω τα 200 μέτρα

Και θηραματα πάντα υπάρχουν έστω και λίγα αλλά υπάρχουν
Και δύο χιλιόμετρα να πάει το σκυλί μπορεί η μπεκάτσα να είναι στα δυόμισι που θα μπει το όριο;

Καθόλου άσχετο κατά την γνώμη μου
Πρώτον γιατί εγώ μπορεί έτσι να μου αρέσει να κυνηγάω δικαίωμα μου και δεν έχει να κάνει εάν έχω πόδια ή δεν έχω γιατί στην σούμα όπως έγραψε και ο Κώστας μπορεί κάποιος με κοντινό σκυλί ενδεχομένως να περπατάει και περισσότερο
Δεύτερων όλοι οι τόποι δεν είναι ίδιοι άλλοι σηκώνουν ανοίγματα άλλοι όχι εάν δεν μπορώ να σκίσω για να φτάσω στον σκύλο τι να τα κάνω τα 200 μέτρα

ετσι συμφωνω απολυτα μαζι σου. γιατι ετσι μας αρεσει. σωστος ο Γιωργος... αχχααχαχα...

ετσι συμφωνω απολυτα μαζι σου. γιατι ετσι μας αρεσει. σωστος ο Γιωργος... αχχααχαχα...
Γιάννη μετά το είδα που το έγραψες ότι από επιλογή δεν κυνηγάς πουρναρι
Αλλά έχεις το δικαιωμα της επιλογής και καλά κάνεις να θέλεις να κυνηγάς σε τόπο πιό ανοιχτό και να βλέπεις τα σκυλιά σου και καλά κάνεις που τα θες και ανοιχτά και όντως σε τέτοιο τόπο θα αποδώσουν καλύτερα. Αλλά άλλοι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα δυστυχώς
Κάποιοι που δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από το να κυνηγάνε σε πολύ κλειστά μέρη λογικό είναι να θέλουν μια πιο κλειστή έρευνα
Αν και στα γούστα δεν υπάρχει λογική Είχα ξαναγράψει ότι αν κάποιος γουστάρει να κυνηγάει στα δάση με κοκερ και στους λογγους με σκυλί που πάει 600 μέτρα δικαίωμα τους δεν μου πέφτει λόγος ούτε και θα τους κρίνω

αυτο καταλαβες? το ιδιο ειναι να εχεις 4 φασεις ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ και το ιδιο 10? το ιδιο ειναι να χουφτωσεις 10πουλια και το ιδιο 2-3? μην το θετεις το ερωτημα αν μας νοιαζει μονο να σκωτωσουμε. απλα αυτο ειναι το αποτελεσμα του ζητουμενου.
Και δηλαδη εγω που σηκωνω 4-5 πουλια ΚΑΘΕ μερα και ΑΝ μπορεσω να τουφεκισω 1-2 γιατι ο τοπος μου ειναι πολυ δυσκολος και τα σκυλια μου ειναι κοντινα ειμαι της πουτσας κυνηγος και τα σκυλια μου ειναι κοπροσκυλα , και αυτα σε 2-3 ωρες!! γιατι αυτο μας ειπες οτι οι κοντηνοι σκυλοι ειναι κατοτεροι απο τους ανοιχτους ,αλλα λες οτι κυνηγας μονο σε ανοιχταδες που τα πραγματα ειναι πιο ευκολα και πιστεψε με εχω κυνηγισει και στη καβαλα ,και στη Δραμα και στις Σερρες ,αλλα κυνηγια βεβαια αλλα τοπους σαν τους δικους μας εδω δεν εχετε, γιαυτο οταν μιλας να βουτας την γλωσσα σου πρωτα στο μυαλο !!!

Μάγκες τα προσωπικά με προσωπικά μηνύματα καλύτερα μην ξαναχαλασουμε το θέμα αν και δεν πιστεύω ότι έχουμε κάτι να χωρίσουμε
Δεν κάνω παρατηρήσεις ούτε τον πονηρό απλά το λέω και ότι θέλετε κάνετε
Καληνύχτα από εμένα

αρα το μονο που σας νοιαζει στο κυνηγι ειναι τα νουμερα και τιποτα αλλο.think..think.
Τώρα το κατάλαβες ⁉️
Δες στα του οίκου μας και θα καταλάβεις...
Πάντα είναι νούμερα είτε καρπωση, είτε μέτρα, είτε ώρες, είτε μέρες, είτε ότι άλλο σκεφτείς, κυρίαρχουν τα νούμερα.
Δεν το βλέπουμε σαν μια ψυχοθεραπεία - χαλάρωση και στιγμές ευχάριστες με παρέα ή όχι για να περάσουμε όμορφα αλλά τι θα δείξουμε.
Όπως αγαπάει ο καθένας και...

αναλόγως ή δυσαναλογως νου ‼️

πράττει.

Last edited:
Κύριοι.... έχει ξαναειπωθει....ο γραπτός λόγος παρεξηγείται..... διαβάστε το κάθε μήνυμα δύο και τρεις φορές πριν απαντήσετε..... κανείς δεν υποτιμά τους κοντινούς σκύλους ή δεν υπερεκτιμά τους ανοικτούς..... πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.... ωραία η έρευνα σε ανοικτά.... αλλά όταν τα πουλιά είναι στα πυκνά θα πάμε εκεί....τα κοντινά σκυλιά μπορεί να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες καρπωσης του θηράματος ακόμη και αν δεν κάτσει το πουλί στη φερμα λόγω του ότι θα το δεις και θα το τουφεκισεις.... αλλά όλοι απολαμβάνουμε μια μακρινή φερμα του σκύλου μας και μία τέτοια ολοκληρωμένη φάση παίρνει κάποιους επιπλέον πόντους..... και πάλι καθαρά υποκειμενικά..... Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.....Να βγαίνουμε στο βουνό με τα σκυλάκια μας με τον κολλητό μας.... και να περνάμε καλά.....να αγαλιάζει η ψυχούλα μας,να αδειάζει από τις έννοιες της καθημερινότητας και αν είμαστε τυχεροί και έχουμε την ικανότητα να καρπωθουμε κάποια θηράματα.... άλλος λίγα, άλλος πολλά.... ανάλογα με το χρόνο,την εμπειρία και οποιες άλλες πολλές παραμέτρους μπορεί να σκεφτεί ο καθένας.....27 μέρες μείνανε..... αφήστε τα λόγια.... έχουμε 6 μήνες να συζητάμε.... καλή συνέχεια σε όλους.....

Last edited:
Και εγώ χρησιμοποιώ συχνά την λέξη ηθική στο κυνήγι.

Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά όμως από την νομιμότητα.

Η ηθική στο κυνήγι ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ενώ η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ γενική.

Αν κάποιος παρανομεί είναι γενικώς απαράδεκτο και κατακριτέο.

Αν κάποιος κυνηγά αντίθετα με ότι ΕΓΩ θεωρώ ηθικό, είναι δικό μου πρόβλημα !!!
Σε κανέναν ποτέ στην ζωή μου δεν έχω πει ότι ο τρόπος που κυνηγάς είναι ανήθικος παρόλο που έχω δει νόμιμους αλλά ανήθικους για εμένα τρόπους κυνηγιού.

Κρατήστε την ηθική για τον εαυτό σας.
Τελικά θα καταλάβετε ότι μόνο εσάς αφορά.
Πολύ ωραία τα λες!

Μάγκες τα προσωπικά με προσωπικά μηνύματα καλύτερα μην ξαναχαλασουμε το θέμα αν και δεν πιστεύω ότι έχουμε κάτι να χωρίσουμε
Δεν κάνω παρατηρήσεις ούτε τον πονηρό απλά το λέω και ότι θέλετε κάνετε
Καληνύχτα από εμένα
Εγω προσωπικα θεματα δεν εχω με κανεναν ουτε ξερω κανεναν απο το φορουμ !! Αλλα ο αλλος μας προσβαλει οτι δεν ειμαστε λεει κυνηγοι γιατι δεν κυνηγαμε 7-8 ωρες ,στο βουνο λεει παμε για περιπατο ,αυτα ειχα να πω τελος για μενα δεν θα ξαναασχωληθω με το θεμα μπεκατσα αφου ελαχιστοι ειναι μπεκατσαδες ανα τον κοσμο !!

Κύριοι.... έχει ξαναειπωθει....ο γραπτός λόγος παρεξηγείται..... διαβάστε το κάθε μήνυμα δύο και τρεις φορές πριν απαντήσετε..... κανείς δεν υποτιμά τους κοντινούς σκύλους ή δεν υπερεκτιμά τους ανοικτούς..... πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.... ωραία η έρευνα σε ανοικτά.... αλλά όταν τα πουλιά είναι στα πυκνά θα πάμε εκεί....τα κοντινά σκυλιά μπορεί να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες καρπωσης του θηράματος ακόμη και αν δεν κάτσει το πουλί στη φερμα λόγω του ότι θα το δεις και θα το τουφεκισεις.... αλλά όλοι απολαμβάνουμε μια μακρινή φερμα του σκύλου μας και μία τέτοια ολοκληρωμένη φάση παίρνει κάποιους επιπλέον πόντους..... και πάλι καθαρά υποκειμενικά..... Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.....Να βγαίνουμε στο βουνό με τα σκυλάκια μας με τον κολλητό μας.... και να περνάμε καλά.....να αγαλιάζει η ψυχούλα μας,να αδειάζει από τις έννοιες της καθημερινότητας και αν είμαστε τυχεροί και έχουμε την ικανότητα να καρπωθουμε κάποια θηράματα.... άλλος λίγα, άλλος πολλά.... ανάλογα με το χρόνο,την εμπειρία και οποιες άλλες πολλές παραμέτρους μπορεί να σκεφτεί ο καθένας.....27 μέρες μείνανε..... αφήστε τα λόγια.... έχουμε 6 μήνες να συζητάμε.... καλή συνέχεια σε όλους.....
Πολύ σωστός! Σε ολα!
Μάγκες σταματάτε να τις μετράτε ποιος την έχει μεγαλύτερη... Κουβέντα κανουμε... Απόψεις ανταλλάσουμε... Μη χαλιεστε!
Βγείτε κυνηγήστε και απολαύστε το χρόνο που έμεινε.... Τιποτα δεν είναι δεδομένο με αυτούς που έχουμε μπλέξει και προσπαθούν να μας το κόψουν....
Μακάρι να είχα χρόνο όπως παλιά να φεύγω τρεις και τέσσερις φορές τη βδομάδα στο βουνο...
Εμενα αυτό μου έλειψε φέτος!

με της φωτο? ποσες φορες εφτασα σπιτι νυχτα. γυρνας μετα απο τοση κουραση στα κουμασια. εχεις φτασει νυχτα και ταιζεις σκυλια καθαριζεις και πας σπιτι. κανεις μπανιο, τρως, και την πεφτεις στον καναπε. ειναι η ωρα που δεν ξερεις που να βαλεις τα ποδια σου να ξεκουραστουν. και αν ανεβασεις φωτο, επειδη καποιοι δεν τα καταφεραν καλα... σου λενε. βαλε ματια.. ποσων ημερων κυνηγι ειναι. ποσα ατομα. ποσα σκυλια. καταψυξη και αλλα. εεε αυτο δεν καταπινετε ρε αδερφε.
Καταπινετε γιατι ακριβως ετσι και εγω
βαζεις φωτο γιατι θπαρχουν και οι αλλοι που καθονται την ιδια ωρα με εσενα στο καναπε και χαιρονται οταν βλεπουν ομορφες εικονες και επιτυχιες

φιλε μου συγνωμη αλλα πρεπει να τον υποτιμησω. οχι γιατι δεν θα σου βαλει θηραμα στην τσαντα. αλλα γιατι δεν θα ανταποκρινετε το αποτελεσμα στην προσπαθεια σου. εκτος και αν πας απλα περιπατο στο βουνο. οταν βγεις ζευγαρι μεναν που εχει διαφορετικο σκυλο απο σενα, της ιδιες ωρες στο ιδιο μερος ειμαι σιγουρος πως το σκορ συναντησης των σκυλων σας νε την μπεκατσα θα ειναι συντριπτικο.οχι πως δεν ειναι αποδεκτο ενα τετοιο σκυλι σε καποιον πουδεν εχει καλα ποδια.
Εδω Γιαννη διαφωνω ευγενικα μαζι σου φιλε
Αγνοεις στην αναπτυξη σου το θεμα τοπος και εμπειρια του κυνηγου στον τοπο εκεινο

Να σας πω εγω τι θεωρω καλο σκυλο περαν απο τα γνωστα;
Θεωρω καλον το σκυλο που βγαζει θηραματα πισω απο αλλους σκυλους που περασαν και κυνηγους!!!
Που επειδ εχει μυτη και μυαλο ξερει και μετρα να παρει και μετρα να κοψει!
Ναι να κοψει!!!
Και ειναι κατι που κανω συχνα οταν δοκιμαζω σκυλια η θελω να τα δυναμωσω
Δεν υπαρχει ανοικτος και κλειστος σκυλος
Υπαρχει ο σκυλος που βρισκει
Ουτε στα ποδια μου θελω να ειναι προσωπικα ουτε σε αλλη επαρχια εαν δεν το κανει για μενα αυτο αλλα για τον ιδιο
Εγω θελω αν εχει πουλι στα 30 μετρα να το βρει και αν δεν εχει και ειναι στα 500 να το βρει!
Και πολυ περισσοτερο εαν το αφησαν πιαω αλλοι
Γιατι ειμαστε πολλοι εδω και μικρος ο τοπος
Δεν συγκρινω καποιον σαν κυνηγο απο το που ειναι τα σκυλια του αλλα απο το που ειναι αυτος
Γιατι αν σωστος στους κοπους του τα σκυλια του παντα θα ερχονται σε αυτον και ειτε κοντα του στο πυκνο ειτε μακρυα του στο ανοικτο εχουν επαφη συχνα και στο σακιδιο του καταφερνει να βαλει θηραμα εκτος και αν φταιει αυτος που το εχασε

Για αυτόν που έγραψε πως όποιος κυνηγάει 2-3 ώρες δεν είναι κυνηγός; Η να βουτάω την γλώσσα στο μυαλό μου; Δεν Έγραψα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο. Έγραψα από την αρχή να έχουμε ψυχραιμία. Αλλά δύσκολο πράγμα. Εξηγούμε λοιπόν γιατί πρέπει να διαβάζουμε σωστά τα γραφόμενα. Είπα λοιπόν πως όταν κυνηγάς 2-3 ώρες, δεν μπορείς σε γενικό κανόνα να έχεις την ποσότητα καρπωσης με κάποιον που έχει ισάξιο σκύλο και κυνηγάει ολοήμερο. Γι'αυτό δεν γίνετε να τον κατηγορουμε σαν ψεύτη όταν ανεβάζει φωτογραφίες. . Είπα επίσης πως δεν κυνηγάω πουρνάρι. Αν κυνηγούσα σε τόσο σφιχτά, θα ήθελα και εγώ έναν πιο κοντινό σκύλο γιατί δεν θα μπορούσα σχεδόν ποτέ να φτάσω στην φερμα. Καλά είναι να διαβάζουμε προσεχτικά τι γράφει ο άλλος. Με εκτίμηση σας γράφω ότι γράφω και δεν κρίνω κανέναν από τι σκύλο έχει. Αυτόν έχει,με αυτόν κυνηγάει.

Last edited:
Καταπινετε γιατι ακριβως ετσι και εγω
βαζεις φωτο γιατι θπαρχουν και οι αλλοι που καθονται την ιδια ωρα με εσενα στο καναπε και χαιρονται οταν βλεπουν ομορφες εικονες και επιτυχιες
Καλημέρα Χρυσανθε
Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι χαίρονται πραγματικά.
Κ αυτοί είναι από το οικογενειακό περιβάλλον φίλε.

Καλημέρα Χρυσανθε
Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι χαίρονται πραγματικά.
Κ αυτοί είναι από το οικογενειακό περιβάλλον φίλε.
Ειναι αληθεια αυτο φιλε
Ομολογω οτι και εγω διαλεγω τι βαζω
Αν προσεξες δεν θα δεις πολλες φωτο μου με θηραματα η με σκυλια μεσα παραμονο επιλεγμενες οταν αφορα το θεμα
Οι ´´καλεσ´´ ειναι για το σπιτι

Για αυτόν που έγραψε πως όποιος κυνηγάει 2-3 ώρες δεν είναι κυνηγός; Η να βουτάω την γλώσσα στο μυαλό μου; Δεν Έγραψα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο. Έγραψα από την αρχή να έχουμε ψυχραιμία. Αλλά δύσκολο πράγμα. Εξηγούμε λοιπόν γιατί πρέπει να διαβάζουμε σωστά τα γραφόμενα. Είπα λοιπόν πως όταν κυνηγάς 2-3 ώρες, δεν μπορείς σε γενικό κανόνα να έχεις την ποσότητα καρπωσης με κάποιον που έχει ισάξιο σκύλο και κυνηγάει ολοήμερο. Γι'αυτό δεν γίνετε να τον κατηγορουμε σαν ψεύτη όταν ανεβάζει φωτογραφίες. . Είπα επίσης πως δεν κυνηγάω πουρνάρι. Αν κυνηγούσα σε τόσο σφιχτά, θα ήθελα και εγώ έναν πιο κοντινό σκύλο γιατί δεν θα μπορούσα σχεδόν ποτέ να φτάσω στην φερμα. Καλά είναι να διαβάζουμε προσεχτικά τι γράφει ο άλλος. Με εκτίμηση σας γράφω ότι γράφω και δεν κρίνω κανέναν από τι σκύλο έχει. Αυτόν έχει,με αυτόν κυνηγάει.
Αν κάποιος μου πει πω του είναι αρκετό το κουδούνι και ο σκύλος στα 50-80μετρα, τότε απλά δεν κυνηγάει μπεκάτσα. Απλά πάει βόλτα στο βουνό και παίζει. Όταν εγώ σπάω τα πόδια μου, λιώνω παπούτσια, καίω βενζίνες, και κυνηγάω 6-7 ώρες, τότε θέλω να βρω και να σκοτώσω. Όποιος μου πει κάτι διαφορετικό, τότε απλά η δεν έχει αξιόλογο σκύλο και το λέει, η δεν ακούν τα πόδια του. Αν είναι έτσι να πάμε στην εποχή των εμπροσθογεμών όπλων η του τόξο

φιλε μου συγνωμη αλλα πρεπει να τον υποτιμησω. οχι γιατι δεν θα σου βαλει θηραμα στην τσαντα. αλλα γιατι δεν θα ανταποκρινετε το αποτελεσμα στην προσπαθεια σου. εκτος και αν πας απλα περιπατο στο βουνο

ΔΕΝ τα λεω εγω ΕΣΥ τα λες

Όποιος κυνηγά με epaniel, kurzhaar, drahtaar, vizla... κ. α. Η δεν έχει ποδια ή δεν κυνηγάει.... Κ παει βολτα....χαχαχαχα. Τι άλλο θα διαβάσουμε..... Και δεν είμαι λατρης της περιορισμενης έρευνας... Τα σκυλιά μου είναι ανοιχτά.... Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Status
Not open for further replies.
Back