Απόλυτα σωστός Δημήτρη! Όλες οι έρευνες συγκλίνουν ότι τρέφεται με γεωσκωλικες και προνύμφες άλλων εντόμων που διαβιουν στο χωμα. Και ότι δεν τρώει τίποτα φυτικό. Ο, τι ρίζα και φυτό κόβει είναι είτε για τη φωλιά είτε για καθαρίσει τις στοές και τους αεραγωγούς του. Να πως έκοψε ένα μαρούλι το πέταξε έξω και έφτιαξε τον αεραγωγό του.
View attachment 26614
Λοιπόν αυτό το απλό πράγμα οι γεωπόνοι της περιοχής μου απλά ή δεν το ξέρουν ή το ξέρουν και πουλάνε ο, τι να ναι στους πελάτες τους... Ο, τι και από τα δύο να ισχύει ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!
Αφού έψαξα και εφάρμοσα διαφορά χωρίς αποτέλεσμα, διαβαδα πως τους απωθούν πολύ κάποιες μυρωδιές και κυρίως μια που έχει η ορμόνη ριζοβολιας Rizocyn που είναι φυτική και βιολογική. Λέω ας την αναζητήσω. Βλέπω δύο σημεία πωλησης στην περιοχή. Πάω στον πρώτο γεωπόνο, μου λέει δεν την έχω, θα σου δώσω καλύτερη. Του λέω δεν με νοιάζει η ριζοβολια, να τον διώξω θέλω... Μου λέει υπάρχει καλύτερη λύση και μου φέρνει δηλητηριασμενο σιτάρι! Μου λέει ρίξε στις τρύπες και θα ησυχάσεις. Του λέω είναι σαρκοφαγος, δεν θα το φάει, δεν είναι ποντικι ή αρουραίος! . Μου λέει ριξτο και ποτιστο να τρέξει το δηλήτηριο μεσα να το ακουμπισει μήπως και ψοφισει... Του ρίχνω μια μούντζα, πάω στον επομενο. Λέω πόσο πιο άσχετος να ειναι;
Μου λέει πάλι ο δεύτερος δεν την έχω την ορμόνη, και ούτε θα κάνει δουλειά. Μου δείχνει πάλι ποντικοφάρμακα. Αντε πάλι να του εξηγώ. Αφού βλέπει ο, τι δεν με πείθει. Μου λέει "Μια είναι τότε η λύση" . Χάρηκα προς στιγμήν ότι κάτι σκέφτηκε. Μου έρχεται με να κουτί roundup... Του λέω άνθρωπε είσαι καλά; έχω ήδη φυτά μέσα! Μπαρούτι το κάνω και μόνος μου! Μου λέει αυτά τα φυτά που έχεις ξεγραψε τα, θα στα φάει... Ραντισε, οργωσε ξαναραντισε, ποτισε και μετά ξαναφυτευεις, ούτε ποντίκια, ούτε ζιζανια, θα είσαι μια χαρά... Δεν του μίλησα καν απλά έφυγα...
Δυστυχώς κάποιοι είναι απλά έμποροι δηλητηριων, όχι γεωπόνοι...
Δημήτρη φαίνεται να δουλεύει μια χαρά, δεν έχει καταφέρει να κόψει τίποτα ξανά και έχει αλλάξει πλήρως τις στοές του εκτός αυλάκιων πια και τα φυτά μπορούν να ριξουν ρίζα και εντος και εκτός προστατευτικης σιτας χωρίς καθυστέρηση σε ανάπτυξη και εγώ να τα βοτάνιζω, να τα σκαβω, να τα καλαμωνω σαν να μην υπάρχει. Μόνο ο τυφλοποντικας άλλαξε, ούτε εγώ, ούτε τα φυτά. ..