Παιδιά στο κυνηγι

Σε ποια ηλικία θα ήταν σωστό να ξεκινήσει ένα παιδί το κυνήγι με τον γονέα του;

• 5

• 6

• 7

• 8

• >=9

Results are only viewable after voting.
Μιας και οι γιοί μου μεγαλώνουν είπα να δω πότε θεωρείτε σωστό να ανεβεί ένα παιδί στο βουνό για πρώτη φορά.

Εγώ ανέβηκα πρώτη φορά στα 7 πάντως.
Εξαρτάται από το ίδιο το παιδί αν θέλει η δε θέλει, εγώ ανέβηκα στο βουνό από 5 χρονών επειδή το ήθελα ο ίδιος και το ζήταγα, δε σημαίνει κάτι όμως ήταν μια ωραία δραστηριότητα αλλά δε με έκανε να ασχοληθώ με το κυνήγι, μου έβαλε απλά την ιδέα στο υποσυνείδητο, το κυνήγι ήρθε ως αποτέλεσμα 20 χρόνια μετά εξαιτίας συγκυριών. Δεδομένο ότι μένω σε πόλη το κυνήγι δεν ήταν κάτι που θα μπορούσα να ασχοληθώ οπότε η ιδέα υπήρχε η δυνατότητα άσκησης δεν υπήρχε και ακόμα και σήμερα είναι περιορισμένη σε 10 άντε 20 μέρες τη σεζόν. Το κυνήγι δυστυχώς είναι κατά πλειοψηφία δραστηριότητα της επαρχίας, οι υπόλοιποι κάνουμε όνειρα.

Μιας και οι γιοί μου μεγαλώνουν είπα να δω πότε θεωρείτε σωστό να ανεβεί ένα παιδί στο βουνό για πρώτη φορά.

Οποτε θελει αυτο,ή καλυτερα οποτε το κανεις εσυ να γουσταρει να ανεβει και να στο ζητησει απο μονο του....

Ξεκινας πρωτα με περιπατους εξω εκτος κυνηγετικης περιοδου σε ευκολα και ενδιαφερον τεραιν
Που θα τραβηξουν τα ενδιαφερον
Τα συμνδιαζεις με ιστοριες απο την δικη σου προηγοθμενη εμπειρια εκει ειτε κυνηγι ειτε οχι
Η του παππου τους
Φροντιζεις να εξηγας την πανιδα και την χλωριδα
Που συνανταται
Πρωτα ετσι θα δεις το ενδιαφερον τους
Εφοσον αυτο εκδηλωνεται και θελουν να βγουν εξω μαζι σου ξεκινας να τα μαθαινεις πως πατανε στο εδαφος
Μετα ξεκινας ευκολα μονοπατια της φυσης
Και στο τελος θα βγουν βουνο και θα μαθουν να περπατουν στην κλιση
Και εννοω ευκολο βουνο
ετσι κτιζεις σιγα σιγα
Εαν το εχουν θα δεις οτι θα θελουν μονοι τους την αδρεναλινη και θα ερθει και η ωρα του κυνηγιου….

Το κυνήγι είναι μικρόβιο το κολας από τις ιστορίες των μεγαλύτερων ακόμα και από αθώες κόντρες της παρέας του μπαμπά, έρχεται από μόνο του καλό είναι αν υπάρχει ένα τέτοιο ερέθισμα στο παιδί ότι ηλικία και να είναι να το καλλιέργησεις σιγά σιγά ένα βήμα την φορά.

Για μένα οτι αφορά ειδικά τα παιδιά των μεγαλουπόλεων ,αυτό ειναι τελειωμένη ιστορία.
Εμένα ακολουθούν απο μικρά Δημήτρη. Αν δεν υπάρχει το ερέθισμα βέβαια από τον στενό οικογενειακό κύκλο, τότε ναι μοιάζει τελειωμένη ιστορία

Εγώ ξεκίνησα να πηγαίνω για κυνήγι στα 12. Θυμάμαι παρόλο που ο πατέρας μου δεν κυνηγούσε τότε και ο παππούς είχε πεθάνει, εγώ είχα το μικρόβιο και ζητούσα να πάμε κυνήγι. Οπότε ο πατέρας μου έβγαλε άδεια για να με ευχαριστήσει και πηγαίναμε με φίλους στην αρχή στο χωριό και στη συνέχεια πέριξ Αττικής.

Από 7 χρόνων με έπαιρνε ο πατέρας!
Δεν κοιμόμουν το βράδυ!
Έτσι ακριβώς και εγώ να φανταστείς από τον φόβο μην και με πάρει ο ύπνος και με αφήσει πίσω καθόμουν σε καρέκλα και περίμενα! Μετά αποδέχτηκε ότι είμαι πρεζακι και με επερνε πάντα! Να σκεφτείς μέχρι με το τρένο πηγαίναμε για κυνήγι στην βόρεια Ελλάδα και με το ΚΤΕΛ στην δυτική οι δύο μας!! Αμάξι πήρε ο πατέρας μου όταν ήμουν 12 και τότε πήραμε και το πρώτο μας σκυλί!

πρωτη φορα ημουν 3 ετων σε απογευματινο περασμα τσιχλας ...
καθομαστε διπλα στο αμαξι τις πρωτες 2 που σκοτοσε ο πατερας μου τις καθαρισε εβαλε φοτια και τις εψησε ...
μου δινει μια και αρχισα και τη μασουλουσα οπως μπορουσα με προσοχη απο πανω ο γερος μου για τα κοκαλα..
ακομα περναω στα 43 μου απο εκεινο το σημειο και με ποιανει ανατριχιλα.......

Εμενα είναι μικρά ακόμα.Η κόρη μου 3 ετών και ο γιος μου 1.5 χρόνων.Περυσι έβλεπε τις τσίχλες και έκοβε λάσπη.Φετος που είναι αλλού νοητικά μου λέει πάμε να σκοτώσουμε πουλάκια και μετά να φάμε στο πιάτο?
Της λέω κάτσε να μεγαλώσεις λίγο και θα πάρουμε και τον αδερφό σου να πάμε.
Τους πήρα και 2 οπλακια εκεί πλαστικα να παίζουν να τα βάζω στο κλίμα.
Η κόρη φαίνεται πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής.Θα δούμε....

Και
πρωτη φορα ημουν 3 ετων σε απογευματινο περασμα τσιχλας ...
καθομαστε διπλα στο αμαξι τις πρωτες 2 που σκοτοσε ο πατερας μου τις καθαρισε εβαλε φοτια και τις εψησε ...
μου δινει μια και αρχισα και τη μασουλουσα οπως μπορουσα με προσοχη απο πανω ο γερος μου για τα κοκαλα..
ακομα περναω στα 43 μου απο εκεινο το σημειο και με ποιανει ανατριχιλα.......
εμεις με τον ξαδερφο τον κανουμε αυτο και κετρελενονται τα μικρα
Ψησιμο σε αυτοσχεδια σμιλα στον τοπο πριν την επιστροφη και τρωνε με τα χερακια τους

Να σας ξενερώσω λίγο και να σας πω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ προστασία ακοής στα παιδιά σας, ειδικά στις πολύ μικρές ηλικίες. Τα αυτακια τους είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να πάθουν μεγάλη ζημιά με τις τουφεκιές.

Εμενα είναι μικρά ακόμα.Η κόρη μου 3 ετών και ο γιος μου 1.5 χρόνων.Περυσι έβλεπε τις τσίχλες και έκοβε λάσπη.Φετος που είναι αλλού νοητικά μου λέει πάμε να σκοτώσουμε πουλάκια και μετά να φάμε στο πιάτο?
Της λέω κάτσε να μεγαλώσεις λίγο και θα πάρουμε και τον αδερφό σου να πάμε.
Τους πήρα και 2 οπλακια εκεί πλαστικα να παίζουν να τα βάζω στο κλίμα.
Η κόρη φαίνεται πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής.Θα δούμε....
Σε θυμάμαι όταν κατέβηκες με την κόρη σου αγκαλιά και τη γυναίκα σου έγκυο στο υπόγειο του Καλκαντζάκου και επώμιζες καραμπίνες....

Και μια ιστορία για να γελάσουμε! Αληθινό γεγονός! Φιλαράκι γείτονας συνομήλικος μου ενώ ο πατέρας του ,του έταζε ότι θα τον πάρει κυνήγι δεν τον ξυπναγε ποτέ! Τότε το φιλαράκι για να εκδικηθεί τον πατέρα του που δεν του έκανε το χατίρι πήγε και κατουρησε μέσα στα καινούργια αρβύλα του πατέρα του! Περιττό να πω τι εξακολούθησε!!

Back