Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Αυτό με τα πλαστικά το σκέφτομαι πολύ... Άσε που το ξύλο είναι και όμορφο! Το αριστερό Χρήστο δεν είναι τόσο πρόβλημα διότι τόσα χρόνια έτσι κυνηγάω.... Με όπλο δεξιόχειρα οπότε δεν με ενοχλεί... Εννοείτε ότι αν βγαίνει το όπλο που θα καταλήξω για αριστερό θα πάρω την έκδοση αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό κριτήριο.
Για τη fabarm ενώ την προτείνεται δεν σας βλέπω θερμούς παντως:D

Αυτό με τα πλαστικά το σκέφτομαι πολύ... Άσε που το ξύλο είναι και όμορφο! Το αριστερό Χρήστο δεν είναι τόσο πρόβλημα διότι τόσα χρόνια έτσι κυνηγάω.... Με όπλο δεξιόχειρα οπότε δεν με ενοχλεί... Εννοείτε ότι αν βγαίνει το όπλο που θα καταλήξω για αριστερό θα πάρω την έκδοση αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό κριτήριο.
Κώστα εγώ σου την προτείνω όπως σου είπα ανεπιφύλακτα. Από κει και πέρα όμως είναι τι σου κάθεται κιόλας. Για μένα θα ήταν πρώτη επιλογή που ενισχύεται επειδή βγαίνει και αριστερή...

Καί εγώ θα σου πρότεινα όπλο με αριστερό κοντάκι.εχεις μάθει έχεις συνηθίσει με δεξί αλλα αν συνηθίσεις αριστερό θα δεις κατα την γνώμη μου,διαφορά προς το καλύτερο απο ότι με το δεξί κοντάκι..η fabarm ειναι πολυ αξιόλογη εταιρία,προσωπικά την θεωρώ πολυ καλή επιλογή την XLR..αλλα και η maxus ειναι κορυφαίο όπλο.αν πήγαινα σε αέρια σε καινούριο όπλο πρώτη επιλογή maxus και μετά XLR..ειναι και θέμα γούστου..σε αδράνεια η m2 sp μου αρέσει η άτιμη ειναι κούκλα και στο σκοπευτήριο όπως σου είπα είδα ωραία πράγματα..απλά έχει υπέριψωμενη ρίγα και δεν ξέρω αν σε βολεύει.

Από τα όπλα που ανέφερες και εγώ ξεκάθαρα πρώτη επιλογή θα είχα την fabarm...αλλά δεν επεμεινα γιατί δεν την είχες σκεφτεί καν!

Δε τη είχα στην επιλογή γιατί δεν τη σκέφτηκα :)
Είχες καλή πρόταση πάντως!
Birdy όντως βγαίνει και σε αριστερή η fabarm! Αυτό που έχω απορία είναι το εξής: η maxus έχει αυτόματο πιστόλι και δεν χρειάζεται ρυθμίσει για ελαφριά ή βαριά φυσίγγια, ισχύει το ίδιο και στη fabarm?

Last edited:
Κώστα την έχω βάλει και εγώ στο μάτι....μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε αυτήν αλλά εγώ την ψάχνω μεταχειρισμένη γιατί πήρα και το δίκανο πρόσφατα!

Κώστα την έχω βάλει και εγώ στο μάτι....μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε αυτήν αλλά εγώ την ψάχνω μεταχειρισμένη γιατί πήρα και το δίκανο πρόσφατα!
Δε τις πουλάνε κι εύκολα τις ρουφιανες...!! Θα κάνεις πολύ καλή επιλογή!

Δε τις πουλάνε κι εύκολα τις ρουφιανες...!! Θα κάνεις πολύ καλή επιλογή!
Το κακο είναι ότι την θέλω και εγώ τουλάχιστον 71 πόντους....θα περιμένω αρκετά και ελπίζω πως κάτι θα βρω...το καλό είναι πως δεν την βιάζομαι...έχω καραμπίνα να κυνηγήσω μέχρι να καταφέρω να την πάρω!

Birdy όντως βγαίνει και σε αριστερή η fabarm! Αυτό που έχω απορία είναι το εξής: η maxus έχει αυτόματο πιστόλι και δεν χρειάζεται ρυθμίσει για ελαφριά ή βαριά φυσίγγια, ισχύει το ίδιο και στη fabarm?
Έχει το pulse piston. Αυτορυθμιζομενο από ένα πολυμερες υλικό που στις βαριές γομωσεις απελευθερώνει την πίεση. Πανέξυπνο και απλούστατο!

Last edited:
Εκει που συμφερει η αγορά ενος παλιοτερου οπλου σε σχέση μ'ενα καινουριο ειναι ακριβώς η....παλαιότητα!
Ειναι ενα μοντέλο δοκιμασμένο,εχει "γραψει χιλιομετρα"!
Μιλαμε για οπλο"χαρτι",οχι να εχει ριξει 2 τριαξονικα φυσιγγια!
Και μιλαμε για ΜΟΝΤΕΛΟ,για τ'αδερφακια του συγκεκριμενου,επειδη ειναι οπλα μαζικης παραγωγης!
Τζογαρισμα παλι,μ'αλλα λογια,με την διαφορα πως εχουμε ....3 ασσους χερατους!:):)
Ειναι σχετικο,το αν ειναι καλυτερα τα νεοτερα οπλα.
Το τι θεωρουμε καλυτερο....
Το γεγονος οτι δοκιμαζονται σε αυξημενες πιεσεις ειναι καλο.
Δεν ειναι πανακεια!
Αν ψαχνω ενα οπλο για τσιχλοκυνηγι,τι να μου πουν τα 1370 bar?
Θα βαλω ενα τετοιο φυσιγγι σε φασσα, λαγο,παπι??
Δεν καλυπτομαι απο 800-900?
Τα ελαφρυτερα υλικα(ανθρακονηματα π.χ.),ειναι σοβαρη βελτιωση.
Το ξεβαμα και φουσκωμα της βαφης,δεν ειναι!
Ουτε το ξεφτισμα των"χρυσων"ενθετων!
Ουτε η περισσεια πλαστικου που "ρεπιαζει" και λιωνει,επειδη ειναι φτηνιαρικο!
Ουτε το φιλμ απομίμηση ακριβου ξυλου,πανω απο τη σανιδια !
Το θηραμα παραμενει ιδιο σε βαθος χρονου.
Σε οτι αφορα την αντοχη του στα σκαγια μας. ;)
Δεν μετατρεπονται τα πουπουλα του ή η τριχα του,σε φολιδες κροκοδειλου!:)

Last edited:
Ότι υπάρχει βελτίωση, υπάρχει. Περισσότερο εργονομική, παρά τόσο πολύ βλητική. Την βλητική ίσως για να την δούμε θα πρέπει να κάτσουμε να μετρήσουμε πολλά σκάγια. Δεν θα πάω τόσο πίσω για να αναφερθώ στην ανυπαρξία φλαντζών κλισεων στα παλιά μοντέλα αλλά θα πω για παράδειγμα τις πατέντες τύπου kikc off όλων των εταιριών. Ξέρω ότι πολλοί τα σνομπάρουν, όσοι όμως τα έχουν δοκιμάσει, δεν τα αλλάζουν. Από την άλλη όταν μιλάμε για εργονομία, μιλάμε π.χ. για "πιασίματα". Κοιτάω την παλιά Altair με τον χοντρό κοντό λαιμό στο κοντάκι και την χοντρή πάπια, τα εξωτερικά τσοκ που "φουσκώνουν" αντιαισθητικά για μένα το τελείωμα της κάννης (αυτό δεν αφορά την εργονομία αλλά την αισθητική περισσότερο) και συγκρίνοντας τις αναλογίες και τις γραμμές ενός νεότερου όπλου, καταλαβαινεις πώς το μεταγενέστερο είναι πιο ερωτεύσιμο. Όπως και να έχει, η δουλειά γίνεται με όλα, την έκανα και με το Fiat 124 special του 1974 και με το Corolla του 1999, το θέμα είναι ότι με το δεύτερο το ευχαριστιόμουν περισσότερο.

Ρε παιδιά το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο τι να λέμε τώρα. Ασε που άμα δεν σου κάθεται το βάζεις κάτω με τις ράσπες και τα γυαλόχαρτα και τα αλλάζεις τον αδόξαστο. Εγώ και για υδρόβια ξύλο χρησιμοποιώ εεε τι να κάνουμε τα σκουπίζω παραπάνω . Πάντως έχω καιρό που ψάχνω δίκαννο για αριστερόχειρα και δεν βρίσκω. Εχω έναν φίλο και τον γυιό μου αριστερόχειρες που και οι δύο θέλουν δίκαννο και γι αυτό την ψάχνω. Ο φίλος βολεύτηκε σε αυτογεμές με έναν τούρκο για αριστερόχειρες αλλά την ψάχνει ακόμα για δίκαννο. Είπαμε να πάρουμε ένα IZ27 και να μετατρέψουμε το κοντάκι αλλά δύσκολα γίνεται και κοντάκι μαμα αριστερό ο Κύργιας μου είπε δεν βγαίνει. Σε αριστερό εκτός από την fabarm βγαίνει και η 155 και είναι και σχετικά φτηνή αλλά εντάξει πάμε αλλού.

Μια κ μιλαμε για επιλογες για καινουργια οπλα χθες επιασα στα χερια μου κ εριξα κ 2 φυσιγια με την montefetro comfort tech μου ειπαν οτι ειναι οπλο προσφορας το οπλο για μενα ειναι τζαμπα λεφτα εφαρμογες τον πολυμερικον μερων για μενα προσοπικα αθλιες το μαλακο μερος στη ραχι κ γενικα το κοντακι ειχε τζογο λες κ το ειχες χτυπησεις στον τοιχο να δει αν αντεχει το πελμα μπενοβγενε με ελαχιστη δυναμη κ η παπια σου εδινε την αισθηση οτι η βιδα θελει σφυξημο κ το οπλο εχει ριξει 5-7 κουτια φυσιγγια στο σκοπευτηριο .
Πρωσοπηκα ντροπη με τα λεφτα που εχει baikal που που θεωρετικα ειναι οπλο χαμηλοτερης κατηγωρια κ χρηματικα κ ποιοτηκα (θεωριτικα) εγω δεν το εχω δει

Μια κ μιλαμε για επιλογες για καινουργια οπλα χθες επιασα στα χερια μου κ εριξα κ 2 φυσιγια με την montefetro comfort tech μου ειπαν οτι ειναι οπλο προσφορας το οπλο για μενα ειναι τζαμπα λεφτα εφαρμογες τον πολυμερικον μερων για μενα προσοπικα αθλιες το μαλακο μερος στη ραχι κ γενικα το κοντακι ειχε τζογο λες κ το ειχες χτυπησεις στον τοιχο να δει αν αντεχει το πελμα μπενοβγενε με ελαχιστη δυναμη κ η παπια σου εδινε την αισθηση οτι η βιδα θελει σφυξημο κ το οπλο εχει ριξει 5-7 κουτια φυσιγγια στο σκοπευτηριο .
Πρωσοπηκα ντροπη με τα λεφτα που εχει baikal που που θεωρετικα ειναι οπλο χαμηλοτερης κατηγωρια κ χρηματικα κ ποιοτηκα (θεωριτικα) εγω δεν το εχω δει
Αυτά που λέγαμε προχθές για την montefeltro... είναι άλλο οπλο το συνθετικό σε σχέση με την ξύλινη extra light.. καμία σχέση ούτε σε ποιότητα ούτε σε λειτουργία.. εάν τύχει και πέσεις πάνω στην light κάνε μερικές βολές...θα δεις την διαφορά...

Αυτά που λέγαμε προχθές για την montefeltro... είναι άλλο οπλο το συνθετικό σε σχέση με την ξύλινη extra light.. καμία σχέση ούτε σε ποιότητα ούτε σε λειτουργία.. εάν τύχει και πέσεις πάνω στην light κάνε μερικές βολές...θα δεις την διαφορά...
Γιωργο το θεμα ειναι οτι καποιος παει κ δινει 900 και ευρα για ενα οπλο που δεν τα αξιζει για εμανα πρωσωπικα

Status
Not open for further replies.
Back