Σουγιάδες και Μαχαίρια

Βασίλη 13€ τον αγόρασα το καλοκαίρι. Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ να τον ακονισω.
Έλα ρε κουβαρντά, πάρε ένα ακονιστήρι. 🤣
Τα buck έχουν καλή κόψη ?
Που θες να ξέρω αχαχαχα
Για τον μικρό το πήρα αλλά τα ψιλοέπαιξε.
Κουνιούνται τα πλαστικά του.

Μηνύματα στοπ. Τα κρατάω για το βράδυ ...

Έλα ρε κουβαρντά, πάρε ένα ακονιστήρι. 🤣

Που θες να ξέρω αχαχαχα
Για τον μικρό το πήρα αλλά τα ψιλοέπαιξε.
Κουνιούνται τα πλαστικά του.

Μηνύματα στοπ. Τα κρατάω για το βράδυ ...

Έχω Βασίλη σαν τον worksharp που πήρες πρόσφατα αλλά άλλης εταιρείας. Εμένα με νοιάζει να κόβει. Θα πάω από εκεί να τον δω από κοντά κι αν κόβει θα το χτυπήσω. Δεν είναι ακριβός πάντως

Δεν τα λυπάμαι ... το πήρα για εφεδρικό ... έχω χάσει 2-3 μέχρι τώρα, ευτυχώς φθηνά και ένα δώρο από έναν φίλο.
Την τρύπα στην λαβή την έχουν για να περνάς κορδόνι ...... για να το δένεις και να μη το χάσεις.....

Failkiven για μια ζωη
Εδώ σε έχω.
Fallkniven F1, λάμα 10εκ, 4,5 χιλ πάχος, vg10 στη μέση και 420 inox εξωτερικά.Ακόνισμα στο χέρι τύπου convex.Παρολο το πάχος ξυράφι.
Θήκη δική μου,χειροποίητη.
Ζόρικο μαχαίρι, σκληροτραχηλο. Για καμμια 20αρια χρόνια ήταν το επίσημο μαχαίρι των πιλότων της Σουηδίας. Έχει και θήκη χοντρή δερμάτινη υπηρεσιακή.Το πλαστικό υλικό της λαβής δεν κολλάει στο δέρμα μας ουτε στους - 30β Κελσίου.
View attachment 62980View attachment 62981
Η Fällkniven δεν κατασκευάζει τα μαχαίρια που πουλά! Είναι εισαγωγέας, μεταπωλητής, και για κάποια από αυτά τα μαχαίρια, σχεδιαστής.

Την τρύπα στην λαβή την έχουν για να περνάς κορδόνι ...... για να το δένεις και να μη το χάσεις.....
Εγώ νόμιζα ότι βάζεις σχοινάκι για να το τραβάς.

Το τελευταίο που έχασα μαζί με την θήκη.
Έχω βάλει στίγμα το σημείο, αλλά δεν ξανανεβαίνω εκεί με τίποτα :)
Ζαστανώθηκε ένα σκυλί μας, έχασα το σχοινί στον δρόμο, τράβηξα την ζώνη να το δέσω ... πάει και το μαχαίρι. 🤪

IMG_20200312_013952.jpg

Η τρύπα στη λαβή έχει πολλές χρησιμοτητες......να δέσεις το μαχαίρι σε ξύλο και να γίνει δόρυ ή καμάκι....να φτιάξεις με αρτανη μια θηλιά η οποία περιστρέφεται γύρω από το χέρι για να ασφαλίζεται το μαχαίρι και να αποφεύγονται τραυματισμοί από κτυπηματα κατά την χρήση του μαχαιριού..... και άλλα.... μεταξύ των οποίων το σύνδρομο του στρατού.... όλα δεμένα και ασφαλισμένα πάνω μας.....

Το χαλβαδιαζα Γιάννη, αλλά στο τέλος πήρα άλλο για πιο ελαφρύ και compact. Γιώργο ,άσε τα μαχαίρια και πάρε τώρα που ακόμα υπάρχει στην αγορά σας πυρίτιδα 800x όση ποσότητα μπορείς και στείλε την με τον καπταιν Γιάννη. Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.
Πυρίτιδα εδώ τέλος... όσο για τα καψούλια ? Ονειρο ήταν ! ...

Για τέτοια σοβαρά μαχαίρια είναι απαραίτητη μια καλή θήκη από kydex ή αυτοσχέδια από pvc.... υπάρχουν βίντεο στο ίντερνετ.... είναι απόλυτα ασφαλής η μεταφορά του μαχαιριού ακόμη και σε περίπτωση πτώσης του κατόχου,δε σκεβρωνει όπως το δέρμα και μπορεί να καθαρίσει και απολυμανθει πολύ εύκολα

Η Fällkniven δεν κατασκευάζει τα μαχαίρια που πουλά! Είναι εισαγωγέας, μεταπωλητής, και για κάποια από αυτά τα μαχαίρια, σχεδιαστής.
Ήταν κατασκευαστής μέχρι πριν καμμια 10ετια. Έπαιρνε ατσάλια από Ιαπωνία όπως το vg10, αλλά είχε και τα δικά της.
Μαλλον εξαγοράστηκε από άλλους και οι ιδιοκτήτες δεν είναι πλέον Σουηδοί.

Μην μου το παίζεις δύσκολος ... χτύπα το.
Θα την πάει αέρα την t-bone steak 🤪
Τα επόμενα 200 ευρώ μαζεμένα έχω σκεφτεί που θα τα ξοδέψω ,το μονο που θα περιμένω να μου λήξει άδεια όπλου 1-2 χρόνια γιατί βαριέμαι να πάω τώρα για πιστοποιητικά γιατρών .

Ήταν κατασκευαστής μέχρι πριν καμμια 10ετια. Έπαιρνε ατσάλια από Ιαπωνία όπως το vg10, αλλά είχε και τα δικά της.
Μαλλον εξαγοράστηκε από άλλους και οι ιδιοκτήτες δεν είναι πλέον Σουηδοί.
Τουυυυυυυυρκοι μπιιιιιιιιλ😆😆😆😆😆😆

Back