Από εδώ ξεκίνησαν όλα...
https://www.knivesandtools.com/en/p...-signature-edition-with-survival-kit-9293.htm
https://www.knivesandtools.com/en/p...-signature-edition-with-survival-kit-9293.htm
Πιο πολύ με κασαρι βατοκοπτης φέρνει όπου εκεί υπάρχουν διάφορα με 10€+ - για195 δολάρια δεν.Η μια ματσετα.Αυτό σας φαίνεται χρηστικό;
https://www.woodmanspal.com/product/woodmans-pal-tool/
Ακριβώς όπως το είπες. Σου φτιάχνουν ένα φουτουριστικό σχέδιο και λέει 200 δολάρια κύριε. Όχι φίλε μου, την ίδια δουλειά και καλύτερα την κάνει το κασαρι με 10€. Πολύ σωστή η σκέψη σου. Έχω ένα κασαρι πάνω από δέκα χρόνια. Έσκιζα κλήματα στη μέση χτυπώντας το με βαριοπουλα, μιλάμε για πολύ σφυροκόπημα. Με αυτό καθάριζα και τα ξύλα από τις ελιές.Ε κάποτε έσπασε, κόπηκε η λαβή στην ένωση με τη λάμα. Πήγα σε σίδερα, έβαλε ενίσχυση, το κόλλησε και ακόμα την ίδια δουλειά κάνει. Για τους φίλους που δεν ξέρουν τι είναι, μιλάμε για αυτό το εργαλείο.Πιο πολύ με κασαρι βατοκοπτης φέρνει όπου εκεί υπάρχουν διάφορα με 10€+ - για195 δολάρια δεν.Η μια ματσετα.
Αναλόγως που θα σε σταματήσουν για έλεγχο ,την ώρα ,που το έχεις μέσα στο αυτοκίνητο.Το αυτόφωρο δύσκολα το γλυτώνεις.Αν σε σταματησουν για ελεγχο και βρουν να εχεις στο αυτοκινητο τετοια μαχαιρια οχι κοινα , τι γινεται?
Λες οτι πας για ραδικια?
Δεν μιλω οταν πας για αγροτικες εργασιες και εχεις μαζι πριονια, κλπ.
Ας πουμε οτι με σταματουν ξημερωματα κυριακης που παω για κυνηγι.Αναλόγως που θα σε σταματήσουν για έλεγχο ,την ώρα ,που το έχεις μέσα στο αυτοκίνητο.Το αυτόφωρο δύσκολα το γλυτώνεις.
Οποτε, ειναι μονο για συλλογη στο σπιτι..Το αυτόφωρο δύσκολα το γλυτώνεις.
Σε μια εκδρομή στο δάσος αν έχεις κάποια εργαλεία στο πορτμπαγκάζ δεν θα τρέχει τίποτα ,αν πηγαίνεις για μπουζούκια - κλάμπ και το έχεις πλαγια του καθίσματος δίχως σάλιο........ όπωςδικαιολογηται το κυνηγετικό μαχαίρι στην κυνηγετική έξοδο.Ας πουμε οτι με σταματουν ξημερωματα κυριακης που παω για κυνηγι.
Οπλα , φυσιγγια, κλπ, ολα κομπλε τακτοποιημενα οπως οριζει ο νομος
Και εχω και ενα μαχαιρι τυπου ¨ραμπο¨ ...
Οποτε, ειναι μονο για συλλογη στο σπιτι..
Ξυλι η όπως αλλιώς ανά την ΕλλάδαΑκριβώς όπως το είπες. Σου φτιάχνουν ένα φουτουριστικό σχέδιο και λέει 200 δολάρια κύριε. Όχι φίλε μου, την ίδια δουλειά και καλύτερα την κάνει το κασαρι με 10€. Πολύ σωστή η σκέψη σου. Έχω ένα κασαρι πάνω από δέκα χρόνια. Έσκιζα κλήματα στη μέση χτυπώντας το με βαριοπουλα, μιλάμε για πολύ σφυροκόπημα. Με αυτό καθάριζα και τα ξύλα από τις ελιές.Ε κάποτε έσπασε, κόπηκε η λαβή στην ένωση με τη λάμα. Πήγα σε σίδερα, έβαλε ενίσχυση, το κόλλησε και ακόμα την ίδια δουλειά κάνει. Για τους φίλους που δεν ξέρουν τι είναι, μιλάμε για αυτό το εργαλείο.View attachment 86840
Ακριβώς όπως το είπες. Σου φτιάχνουν ένα φουτουριστικό σχέδιο και λέει 200 δολάρια κύριε. Όχι φίλε μου, την ίδια δουλειά και καλύτερα την κάνει το κασαρι με 10€. Πολύ σωστή η σκέψη σου. Έχω ένα κασαρι πάνω από δέκα χρόνια. Έσκιζα κλήματα στη μέση χτυπώντας το με βαριοπουλα, μιλάμε για πολύ σφυροκόπημα. Με αυτό καθάριζα και τα ξύλα από τις ελιές.Ε κάποτε έσπασε, κόπηκε η λαβή στην ένωση με τη λάμα. Πήγα σε σίδερα, έβαλε ενίσχυση, το κόλλησε και ακόμα την ίδια δουλειά κάνει. Για τους φίλους που δεν ξέρουν τι είναι, μιλάμε για αυτό το εργαλείο.View attachment 86840
Πολύ καλά γεωργικά εργαλεία έχω βρει τα ισπανικά Bellota, καμμια σχέση με τα φτηνιάρικα.Έτσι είναι όπως τα λες. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γεμίσει η αγορά με πάσης φύσεως εργαλεία κινέζικα τα οποία είναι για πέταμα . Τα αγροτικά εργαλεία που ήταν χειροποίητα από μαστόρους ειναι αθάνατα.
Bellota δεν είναι το ατσάλι(ο τύπος)?Είναι και μάρκα?Πολύ καλά γεωργικά εργαλεία έχω βρει τα ισπανικά Bellota, καμμια σχέση με τα φτηνιάρικα.
Πολύ καλά αλλά σπάνια, υπάρχουν τουρκικά, πακιστανικα, ινδικά.
Δύναται να σε στείλει κατηγορούμενο (πολυπαραγοντικό... Τόπος, χρόνος, ιδιότητα,η γκάβ#@ του πόλισμαν κτλ) και να βρεθείς στη κρίση του δικαστή! Μαχαίρι "αγροτικό",40 πόντους λάμα,για να ρίχνεις βλαστάρια στ αμπέλι(και με πρασινίλα πάνω) σ επαγγελματία αγρότη προφανώς δεν είναι το ίδιο με ένα,ακόμα και μικρότερο, karambit επιμελώς τοποθετημένο σε μπότα π.χ.Αναλόγως που θα σε σταματήσουν για έλεγχο ,την ώρα ,που το έχεις μέσα στο αυτοκίνητο.Το αυτόφωρο δύσκολα το γλυτώνεις.
Έχω κι εγώ!Έχει γούστο καλό ο γιός σου Στέφανε.
View attachment 86610
Ειναι και τα δύο.Bellota δεν είναι το ατσάλι(ο τύπος)?Είναι και μάρκα?
Έχω μια από προπαππου. Πάνω από 100 χρονών. Αθάνατο απλά.Ακριβώς όπως το είπες. Σου φτιάχνουν ένα φουτουριστικό σχέδιο και λέει 200 δολάρια κύριε. Όχι φίλε μου, την ίδια δουλειά και καλύτερα την κάνει το κασαρι με 10€. Πολύ σωστή η σκέψη σου. Έχω ένα κασαρι πάνω από δέκα χρόνια. Έσκιζα κλήματα στη μέση χτυπώντας το με βαριοπουλα, μιλάμε για πολύ σφυροκόπημα. Με αυτό καθάριζα και τα ξύλα από τις ελιές.Ε κάποτε έσπασε, κόπηκε η λαβή στην ένωση με τη λάμα. Πήγα σε σίδερα, έβαλε ενίσχυση, το κόλλησε και ακόμα την ίδια δουλειά κάνει. Για τους φίλους που δεν ξέρουν τι είναι, μιλάμε για αυτό το εργαλείο.View attachment 86840
Για γδάρσιμο ή για να ψιλοκόβεις λαχανικά;Το σκέφτομαι...το έχει κανένας να πει γνώμη?
View attachment 86869