Κ το παράθυρο του αυτοκινήτου επισηςΕνας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε αιθέρα στο μαχαίρι μας,..... απλώνουμε κρέμα γυαλίσματος χρωμάτων αυτοκινήτου, σε χοντρό ύφασμα πχ τζίν και αφού στεγνώσει λίγο περνάμε την κόψη ανάποδα από ότι κόβουμε [και σε μία δερμάτινη ζώνη στην άγρια πλευρά της]!!!!Για να φρεσκάρουμε την κόψη του ταλαιπωρημένου μας μαχαιριού ,η κάτω πλευρά του πιάτου που ακουμπάει στο τραπέζι είναι κεραμικό χωρίς σμάλτο !!Εκεί δουλεύουμε κόντρα [όπως κόβουμε δηλ] τις κόψεις της λάμας !Εγώ έχω στο αυτοκίνητο πάντα μία λουρίδα από πλακάκι κεραμικό και ακονίζω στην πλευρά του που είναι επίσης κεραμικό χωρίς σμάλτο!!
Βικτωρα αν εχεις σταθερο χερι με τις πετρες κανεις δουλεια αλλιως ενα συστημα ακονισματος lansky και το κανεις ξυραφιΤον opinel που έχω πως θα τον κάνω ξυράφι; υπόψιν έχει inox λάμα
Τον opinel που έχω πως θα τον κάνω ξυράφι; υπόψιν έχει inox λάμα
Πολλοί οι τρόποι,ανάλογα τι διαθέτεις!!!Ο πιο απλός είναι αυτός στο βίντεο,αλλά δοκίμασε το σε κουζινομάχαιρο πρώτα, να πάρεις το κολλάει....Τον opinel που έχω πως θα τον κάνω ξυράφι; υπόψιν έχει inox λάμα
Με τον ίδιο τρόπο ακονίζουμε στην πλευρά του κεραμικού πλακιδίου ή και στο τζάμι του αυτοκινήτου όπως ανάφερε ο Γιάννης πιό πάνω!!Πολλοί οι τρόποι,ανάλογα τι διαθέτεις!!!Ο πιο απλός είναι αυτός στο βίντεο,αλλά δοκίμασε το σε κουζινομάχαιρο πρώτα, να πάρεις το κολλάει....
Και οτι άλλο προκύψει ....Καλη μερα και απο μενα
Ενα μαχερη δικής μου σχεδίασης που υο εδωσα σε ενα φιλο μου βεβεα ειναι φτιαγμένο για φηλεταρισμα ψαριων ..View attachment 10220
Το μασατι ειναι για να φρεσκαρει τον ηδη υπαρχον αιθεσα στο μαχαιρι..το ακονισμα γινεται με τα υπολοιπα μεσα που αναφερει στο βιντεοΠολλοί οι τρόποι,ανάλογα τι διαθέτεις!!!Ο πιο απλός είναι αυτός στο βίντεο,αλλά δοκίμασε το σε κουζινομάχαιρο πρώτα, να πάρεις το κολλάει....
Εεεεε δεν μου το εδωσες να στο κανω ξυραφι . . . ..Τον opinel που έχω πως θα τον κάνω ξυράφι; υπόψιν έχει inox λάμα
Έτσι Μίλτο, είναι ο πιο απλός τρόπος να φρεσκάρεις τον αιθέρα όπως ζήτησε ο ΒΙΚ πιο πάνω!!Το 2ο εργαλείο του χασάπη που φρεσκάρει κάθε τοσο, τα σχετικά μαλακά ατσάλια τουΤο μασατι ειναι για να φρεσκαρει τον ηδη υπαρχον αιθεσα στο μαχαιρι..το ακονισμα γινεται με τα υπολοιπα μεσα που αναφερει στο βιντεο
Σωστα..για τους χασαπηδες και τους μαγειρες που ολη μερα τα χουν τα μαχαιρια στο πρεσαρισμα ειναι οτι καλυτερο..για συντηρηση 1 φορα τον μηνα ενα καλο περασμα σε πετρα χιλιαρα ή λαδακονο ειναι το ιδανικοΈτσι Μίλτο, είναι ο πιο απλός τρόπος να φρεσκάρεις τον αιθέρα όπως ζήτησε ο ΒΙΚ πιο πάνω!!Το 2ο εργαλείο του χασάπη που φρεσκάρει κάθε τοσο, τα σχετικά μαλακά ατσάλια του
Ιδανικό, για τους γνώστες όμως!!Σωστα..για τους χασαπηδες και τους μαγειρες που ολη μερα τα χουν τα μαχαιρια στο πρεσαρισμα ειναι οτι καλυτερο..για συντηρηση 1 φορα τον μηνα ενα καλο περασμα σε πετρα χιλιαρα ή λαδακονο ειναι το ιδανικο
Ετσι ακριβως αλλα αν το μαθεις δεν το αλλαζεις για κανενα λογο..το να ακους την λαμα πανω σε 10000 φυσικη νεροπετρα ειναι τρελη απολαυση.Ιδανικό, για τους γνώστες όμως!!![]()
Εχω και γω μια παρομοια και αλλη μια σε μεγεθος πιστωτικης διαμαντοπετρα για τετοιες καταστασεις..για πιο ψειριστικη δουλεια πετρες νερου και λειαν συντομως paper wheel για διδυμο τροχοΕγώ έχω βολευτεί με αυτήν πάντως για τον αιθέρα!!