Σουγιάδες και Μαχαίρια

Στο τρόχισμα πρέπει να είναι πολύ πρακτικό αυτό το βίντεο... ανάλογα το πάχος της τάβλας που θα είναι ακίνητο το μαχαίρι και το ξυλάκι που θα πάει το γυαλόχαρτο ρυθμίζεται η γωνία...

Φιλε ναι, ετσι νομιζω γιατι τοποθετείται στο πανω μερος της λαμας. Σε μαχαιρια με διφορετικο πλατος λαμας θα δινει αλλες γωνιες. Στα λεπτα μεγαλη γωνια στα πλατια μικρη γωνια
Κανενα αλο οδηγο ξερουμε???

Εχω χρησιμοποιησει διάφορα τέτοια Γιάννη κα σίγουρα βοηθάνε πολύ αλλα με καποιες προυποθέσεις
Πρωτα να ξερεις να δουλέψεις το μαχαιρι πανω στην πέτρα αλλα το κυριότερο ειναι η γωνία που δινουν αυτα τα βοηθήματα να ειναι ιδια με τη γωνια του μαχαιριού σου.
Μπορεις να βρει και πολυ φθηνότερα με παραγγελία απ εξω.
Όπως και να χει πάρε ένα και το δοκιμάζεις σε κάποια δεύτερα μαχαίρια αρχικά να δεις πώς θα το δουλέψεις και στην πορεία βλέπεις .

Εχω χρησιμοποιησει διάφορα τέτοια Γιάννη κα σίγουρα βοηθάνε πολύ αλλα με καποιες προυποθέσεις
Πρωτα να ξερεις να δουλέψεις το μαχαιρι πανω στην πέτρα αλλα το κυριότερο ειναι η γωνία που δινουν αυτα τα βοηθήματα να ειναι ιδια με τη γωνια του μαχαιριού σου.
Μπορεις να βρει και πολυ φθηνότερα με παραγγελία απ εξω.
Όπως και να χει πάρε ένα και το δοκιμάζεις σε κάποια δεύτερα μαχαίρια αρχικά να δεις πώς θα το δουλέψεις και στην πορεία βλέπεις .
Καμια προταση???απο ελλαδα γιατη εξωτερικο δεν τοχο με της παραγελιες

https://www.kalkantzakos.com/Product/7597/precision-adjust,-akonistis-work-sharp
Διαθέσιμο σύντομα ...

Αυτό θα έπαιρνα Γιάννη αλλά πήρα μια πέτρα και κάνω την δουλειά μου καλά.
Με πέτρα δοκίμασες ? ... δεν έχω διαβάσει τι θες να κάνεις ... απλό ακόνισμα ?
Ναι δοκιμασα.απλο ακονισμα θελο.δοκιμασα και πετρα και γιαλοχαρτα αλα δεν.δεν τοχο με το ακονισμα με την γωνια κοπης.μια την βρισκο οταν κατη παει να γηνη τα κανο μπουρδελο παλη μολης αλαζω γιαλοχαρτο.μια την βρησκο μια την χαλαο.γιαυτο θελο εναν οδηγο

Ναι δοκιμασα.απλο ακονισμα θελο.δοκιμασα και πετρα και γιαλοχαρτα αλα δεν.δεν τοχο με το ακονισμα με την γωνια κοπης.μια την βρισκο οταν κατη παει να γηνη τα κανο μπουρδελο παλη μολης αλαζω γιαλοχαρτο.μια την βρησκο μια την χαλαο.γιαυτο θελο εναν οδηγο
Τι πέτρα πήρες ? Πόσα grit ?

Και αυτός είναι καλός

Βάρα, δεν παθαίνει τίποτα ... θα μάθεις.
Κανένας δεν κρατάει τελείως σταθερή γωνία με το χέρι.

ps
Ούτε εγώ ξέρω αλλά το Α4 το χαρτί το κόβω όπως τα βίντεο :)

Back