Σουγιάδες και Μαχαίρια

800 πηρα.εχω και λαδακονο κρητικο
Πέτρα ακονίσματος #1000/#3000 450 gr με βάση πήρα εγώ.
Ξυραφίζουν και τα 800 πάντως.

Όταν έψαχνα είδα και αυτά που πρότειναν τα άλλα παιδιά αλλά κατέληξα σε αυτό που σου είπα.
Δεν θέλω να κουβαλάω ακονιστήρι στο κυνήγι και τις περισσότερες φορές ζαμπονάκια κόβει το μαχαίρι οπότε δεν καίγομαι για ξυράφι αχαχαχα

Κόβει και κανέναν λαιμό μερικές φορές κατ' εξαίρεση αχαχα

Πέτρα ακονίσματος #1000/#3000 450 gr με βάση πήρα εγώ.
Ξυραφίζουν και τα 800 πάντως.

Όταν έψαχνα είδα και αυτά που πρότειναν τα άλλα παιδιά αλλά κατέληξα σε αυτό που σου είπα.
Δεν θέλω να κουβαλάω ακονιστήρι στο κυνήγι και τις περισσότερες φορές ζαμπονάκια κόβει το μαχαίρι οπότε δεν καίγομαι για ξυράφι αχαχαχα

Κόβει και κανέναν λαιμό μερικές φορές κατ' εξαίρεση αχαχα
Μια χαρά γκριτ‼️

Το πολύ κοφτερό μαχαίρι όταν το περνάς κάθετα στο νύχι γλυστραει ,δεν φρενάρει κ δεν αφήνει καν γραμμή....σου δίνει την εντύπωση ότι φουτσες το ακονισμα αλλλλλλλλα νυστέρι‼️‼️‼️‼️
Πόσα ξέρεις ... σιγανό ποταμάκι είσαι ...

Το θεμα ειναι πος θα βρησκο την γωνια κοπης.γιαυτο θελο εναν οδηγο
Εχεις ορεξη να φτιαξεις κατι;
Το χει φτιαξει ενας ελληνας το χει στο γιουτουπ
Κατσε να το βρω
Εγω δεν το φτιαχνω γιατι δεν προκειτε να κατσω να τροχισω ετσι
Επισης το λιτλ εχει εναν ηλεκτρικο ακονιστη γυρω στα 30 ευρα αλλα δεν το χω δουλεψει ποτε προσωπικα φια να σου πω αν αξιζει στα μαχαιρια

Εδω θα δεις ενα πιο παλιο που ειδε φτιαξει και πως βρισκει την γωνια
Καπως μπακαλισιμα αλλα δεν το βρισκω λαθος αντιθετα εισαι και συ οπως και γω τυπος πρακτικος της πατεντας .yel.

... είπε ο σοφός Χρύσανθος.

Αμ εγώ ;;;; Σιγά μην στήσω εργοστάσιο για να τροχίσω ένα μαχαίρι.
Εδώ την πέτρα και βαριέμαι αχαχα
Σοφος;
Βαρια κουβεντα αδερφε μου με την καλη ενοια
Πολλα ειμαι , κυριως ελαττωμαρα εχω, αλλα σοφος με τιποτα!!!

Δεν λες καλυτερα ρεαλιστης με τον εαυτο του ;)
Αφου ξερω οτι δεν προκειτε να κατσω να ακονισω μαχαιρι με αυτο το τροπο

Οπως και στα αλυσοπριονα
Ουτε οδηγους ουτε τιποτα
Στο χερι και ολα ξυριζουν
Αμεσα παντου και που λεει ο λογος με κλειστα τα ματια

Αυτα τα εργαλεια φοβιζουν τον κοσμο οτι αν κανει λαθος θα χαλασει το μαχαιρι

Αν δεν κανεις λαθος δεν θα μαθεια σωστα

Ξεκινας με απλα μαζαιρια κουζινας πας σε σουγιαδες και το χερι μαθαινει μετα μονο του
Φυσικα δεν θα μαθεις σε μια βδομαδα να ακονιζεις αματο χερι οπως ενας κασαπης

Αλλα ουτε και θα τα χαλας τα μαχαιρια σου

Σιγουρα ομως θα μαθεις με την τριβη και θα ακονιζεις γρηγορα και αμεσα πολυ καλα

Πς- δεν θελουμε ολα τα μαχαιρια να ξυριζουν!
Ειναι και αναλογα το σκοπο τους και την χρηση του οπως και απο τι ειναι φτιαγμενα
Ενα μαχαιρι που ξυριζει χανει και τον αιθερα πολυ ευκολα αν η χρηση του δεν ειναι για ´´ξυρισμά´´

Έτσι είναι.
Επίσης σου δημιουργούν την αίσθηση ότι αν δεν κρατήσεις απόλυτα την γωνία το μαχαίρι δεν θα κόβει ούτε τυρί.
Άρα σου δημιουργούν την ανάγκη για τελειότητα για να τα αγοράσεις.

Δεν είναι έτσι ... εγώ ξεκίνησα κατευθείαν στο muela.
Σιγά μην το λυπηθώ ...
Και δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά πέτρα.

Σοφος;
Βαρια κουβεντα αδερφε μου με την καλη ενοια
Πολλα ειμαι , κυριως ελαττωμαρα εχω, αλλα σοφος με τιποτα!!!

Δεν λες καλυτερα ρεαλιστης με τον εαυτο του ;)
Αφου ξερω οτι δεν προκειτε να κατσω να ακονισω μαχαιρι με αυτο το τροπο

Οπως και στα αλυσοπριονα
Ουτε οδηγους ουτε τιποτα
Στο χερι και ολα ξυριζουν
Αμεσα παντου και που λεει ο λογος με κλειστα τα ματια

Αν δεν κανεις λαθος δεν θα μαθεια σωστα

Ξεκινας με απλα μαζαιρια κουζινας πας σε σουγιαδες και το χερι μαθαινει μετα μονο του
Φυσικα δεν θα μαθεις σε μια βδομαδα να ακονιζεις αματο χερι οπως ενας κασαπης

Αλλα ουτε και θα τα χαλας τα μαχαιρια σου

Σιγουρα ομως θα μαθεις με την τριβη και θα ακονιζεις γρηγορα και αμεσα πολυ καλα

Πς- δεν θελουμε ολα τα μαχαιρια να ξυριζουν!
Ειναι και αναλογα το σκοπο τους και την χρηση του οπως και απο τι ειναι φτιαγμενα
Ενα μαχαιρι που ξυριζει χανει και τον αιθερα πολυ ευκολα αν η χρηση του δεν ειναι για ´´ξυρισμά´´
Αν το ατσάλι είναι ακριβό κ αν το τεμπερινγκ του έχει αφήσει μυθια‼️δύσκολα το ακονίζεις δύσκολα στομωνει‼️εγώ ένα φτηνιαρικο κινεζικό ατσάλι έχω αλλά παρόλο που το έχω νυστέρι ,ένα γουρούνι 120 κιλά το γδερνεις χωρίς να στομωσει‼️κ πρατινα ολσο‼️

Ο Γιαπωνέζος τροχίζει δυο μαχαίρια ,των οποίων πρωτα εχει περασει την κόψη απο ενα τουβλο για να την καταστρεψει.
Το ενα με σμυριδόχαρτο 800 και το άλλο με πέτρα ,χρησιμοποιώντας μόνο από ενα νούμερο.
Αξιζει να το δείτε μετα το 6,25.Προσέξτε πόσο επιμένει στην καθε πλευρά και μετά απο περίπου 100 κινήσεις ,αρχίζει να αλλάζει
πλευρά κάνοντας 20 περάσματα απο την καθε μια .
Ολα αυτά ειναι σχετικά και στην προκειμένη αφορούν αυτην την τεχνική που δουλεύει με ενα μόνο νούμερο.
Και μια επισήμανση .Οι δοκιμές για το ποσο καλα κόβει το μαχαίρι μετα το ακόνισμα , πρέπει να γινονται σε πολύ λεπτά χαρτιά όπως μερικών φυλλαδίων.Τα κλασικά χαρτιά Α4 ειναι σκληρά και κόβονται πολύ πιο εύκολα .

Last edited:
Το εργαλείο ...
70 ευρώπουλα με θήκη.
Ένας φίλος που έφτιαχνε μαχαίρια μου ζήταγε 150 μόνο για το μαχαίρι εντελώς φιλική τιμή ...
Καλά κρασιά ... μην φας έχουμε γλαρόσουπα αχαχα

View attachment 48992
Που να μην ήταν και φίλος δηλαδή .sarcastic. Το Husky πανέμορφο αλλά οι θήκες που έχει η Muela στα περισσότερα μαχαίρια τις χωρίς κάποιο λουράκι να πιάνει στη λαβή μου τη δίνει. Δεν εμπνέει σταθεροποίηση.

Back