Είδα πιο πίσω τις πέτρες που έχετε εσύ και ο Γρηγόρης. Είδα επίσης κάποιες αρκετά οικονομικές με πολύ καλές κρητικές. Να προτιμήσω διπλής όψης με grit πχ. 400-1000 ή 1000-3000 ;
Είδα πιο πίσω τις πέτρες που έχετε εσύ και ο Γρηγόρης. Είδα επίσης κάποιες αρκετά οικονομικές με πολύ καλές κρητικές. Να προτιμήσω διπλής όψης με grit πχ. 400-1000 ή 1000-3000 ;
Για μένα η διπλής όψης είναι ο, τι καλύτερο... Είναι σαν να έχεις δικανο όπλο με 2 διαφορετικά τσοκ ένα πράγμα για κάθε σεναρίου κυνηγιου. Όντως οι πιο πολλοί προτείνουν πέτρες 1000-3000 και τέτοια αγόρασα και εγώ αρχικά. .. Όμως οι πιο πολλοί που το προτείνουν αυτό είναι σεφ η με μεγάλη εμπειρία και "μούρλια" με τα μαχαίρια που τα έχουν διαρκώς σε κατάσταση άριστη... Αν για κάποιο λόγο έχεις μαχαίρι αρκετά στομωμενο μπορεί να χρειαστεί έως και 40 λεπτά προσπάθειας για να το επαναφέρεις στη πέτρα με grit 1000. Για αρχάριο που ακόμα δεν ξέρει τι κάνει καλά σε 40 λεπτά πέρασμα θα αλλάξει από απειρία και κούραση γωνίες αρκετά και θα δυσκολευτεί να φέρει αποτέλεσμα... Για αρχάριους προτείνεται μια διπλη πέτρα με χαμηλό grit 220 ή 400 στη μία μεριά ώστε με λίγα περάσματα να δημιουργεί μια βασική έως και ικανοποιητική κοψη και μετά να τη φινιριζει στη άλλη όψη που θα είναι 1.000 η μεγαλύτερη.Εξαρτάται πόσο χάλια είναι τα μαχαίρια σου.
Εγώ πήρα 1000-3000 γιατί δεν τα κακομεταχείριζομαι
Ο Γρηγόρης δεν ξέρω τι πέτρα επέλεξε.
Νομίζω η grit 1000-3000 είναι μια πετρα που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους ... με μαχαίρια όχι σε χάλια κατάσταση.
Δεν είμαι ειδικός, είδα βίντεο οι περισσότεροι πρότειναν 1000-3000 και την πήρα
Ο Γρηγόρης @tsakalos και ο @dim63 έχουν περισσότερες γνώσεις νομίζω.
Προσωπικά έχω δύο πια. Μια 220-1000 και μια 1000-3000. Αν ήμουν αρχάριος πάντως τη 220-1000 θα επελεγα για να χρειάζομαι λιγότερες κινήσεις/εοαναληψεις και άρα να κάνω λιγότερα λαθη. Επίσης με μια 220-1000 καλύπτω και την περίπτωση κοψης που έχει παραμορφωσεις και χρειάζεται επαναδιαμορφωση και τελική λείανση και την απλή συντήρηση ήδη κοφτερων λεπίδων.