Σουγιάδες και Μαχαίρια

Η αληθεια ειναι οτι εγω το ειχα παρατηρησει στην ταινια με τα ορτυκια στην Μανη που ειχε ενα τετοιο τακτικαλ σουγια ο Μπαρμπα Νικος
Ειχα προσεξει ποσο καλα εκοβε παρολο σχετικα χοντρης λαμας για σουγια και ευκολο κρατημα ειχε
Εψαξα πολυ καιρο και βρηκα τον σουγια αυτον αλλα δεν γινοταν αποστολη στην Κυπρο
Ακολουθως ειδα οτι τετοιο χρησιμοποιουνταν στο μπολιασμα των δεντρων
Οσο και αν εψαξα δεν εβρισκα
Μια μερα ειδα μια νεα εισαγωγη σουγιαδων εδω σε ενα κυνηγετικο καταστημα και ειδα ενα τετοιο μοντελο μπροστα μου
Αμεσως το πηρα και κολλησα
Η απουσια της κλασικης κυρτωτητας βοηθα στο προχειρο ακονισμα σε σχεση με την κλασικη
Επιπλεον ειναι εξαιρετικη για να χωριζεις δερμα απο κρεας και κρεας απο κοκκαλο
Και στο να κατευθυνεις το μαχαιρι οταν η εργασια το χρειαζεται
Αν προσεξεις τα καλα κασαπομαχαιρα σε μικρο μεγεθος εχουν πολυ μικροτερη καμπυλη μπροστα ακριβως γιαυτο το λογο
Ειναι τα μαχαιρια που χρησιμοποιουν ακριβως για να χωριζουν κοκαλο απξ κρεας οταν πρεπει να ξεκοκαλισουν
Μεγαλη κλασικη κληση εχουν τα μακρυα κασαπομαχαιρα γιατι εκει το μηκος του μαχαιριου πρεπει να ακολουθει το σπασιμο του κάρπου στην δουλεια αυτη
Οσοι εχουν ξετομαριασει ζωα ξερουν σιγουρα τι λεω
Στην συνεχεια βρηκα και πηρα και τον κλασικο σουγια για μπολιασματα δεντρων
Εμενα τουλαχιστον με εχουν βολεψει παρα πολυ!!!
Εαν υπαρχει επιστημονική κατευθυνση για την χρηση του συγκεκριμενα πχ για crafting δεν το νομιζω αλλα ουτε και μπορω να το επιβεβεβειωσω

Μιλω καθαρα απο προσωπικη εμπειρια

Βαζω φωτο απο το σουγια του Μπαρμπα Νικου στην ταινια

Φωτο απο το σουγια μπολιασματος που εχω( αλλη διατομη και κλιση κοψης λαμας)

Και απο το σουγια που πλεον χρησιμοποιω και με τον οποιο κυριολεκτηκα εχω ξετομαριασει σπιτικο χοιρινο καθαρου κρεατος 80 κιλων

View attachment 48442

View attachment 48443

View attachment 48444
Ποιο μοντέλο είναι ο ΜΑΜ;

Για όποιον θελει ενα ικανοτατο μαχαιρακι με καλο ατσαλι παναλαφρο και φτηνο.
Opinel no 7 και 8, σε ανοξειδωτη ή ανθρακουχα εκδοση. Το ανθρακουχο ακονιζεται πιο ευκολα και θα κανει και μια ωραια πατινα με τον καιρο.
Ο ακονιστης στη φωτο ειναι οτι πιο βολικο και ευχρηστο.
Χαιλυ ρικομεντεντ για το φιλο τζονυ μπραου

Attachments

• IMG_20220515_080756091.jpg
    IMG_20220515_080756091.jpg
    247,4 KB · Προβολές: 39
Last edited:
Για τον κυνηγό, πιστεύω ότι το ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ είναι να έχει μαζί του ιμάντα για να τραβήξει κανένα τυχερό γουρούνι, ένα χασαπομαχαιρο ή σουγιά καλά ακονιμενο με λίγο μακριά λεπίδα για να το καθαρίσει και μια σακούλα μεγάλη σκουπιδιών να υπάρχει στο αυτοκίνητο . Δεν υπάρχει χειρότερο από το να χτυπήσεις γουρούνι σε δύσβατο σημείο και να μην έχεις τίποτα από αυτά. Μου έχει τύχει και μου βγήκε η γλώσσα για να το τραβήξω. Μιλάμε για κόπωση όχι αστεία. Το σχοινακι του σκύλου ( αν υπάρχει σκύλος) είναι λεπτό και σου κόβει τα δάχτυλα.Τα άλλα τα βρίσκεις σπίτι. Μαχαίρια ακριβά και βαριά " επιβίωσης", αν και έχω μου είναι άχρηστα. Και αυτά τα λέω κυρίως για τους κυνηγούς που δεν κυνηγάνε γουρούνια, γιατί οι γουρουναδες ξέρουν και είναι προετοιμασμένοι και υπάρχουν άτομα για να βοηθήσουν.

Εχεις δικιο. Εκτος απο τα απαραιτητα πρεπει να προσαρμοζεις τον εξοπλισμο σου αναλογα με το κυνηγι που κανεις. Δε γινεται να εχεις πχ αποστασιομετρο λειζερ και να μην εχεις ενα σουγια.

Εχεις δικιο. Εκτος απο τα απαραιτητα πρεπει να προσαρμοζεις τον εξοπλισμο σου αναλογα με το κυνηγι που κανεις. Δε γινεται να εχεις πχ αποστασιομετρο λειζερ και να μην εχεις ενα σουγια.
Η περίπτωση που αναφέρω πιο πάνω ήταν σε κυνήγι τσίχλας και μάλιστα ήμουν μόνος. Και σε κυνήγι τσίχλας δεν είχα ούτε μαχαίρι ούτε ιμάντα μαζί, ευτυχώς που είχε ξεμείνει στο γιλέκο το σχοινακι του σκύλου. Από τότε και για ορτύκια να πάω αυτά τα έχω μαζί μου. Έχει γεμίσει ο τόπος γουρουνια ποτέ δεν ξέρεις.

Last edited:
Χρύσανθε καλημέρα,
Αυτόν τον έχεις βρει σε ελληνικό μαγαζί ;
Βασιλη εχω δει την μαρκα αυτη ηλεκτρονικα αλλα δεν το χω ψαξει παραπανω
Απο Κυπρο τον βρηκα
Η αληθεια προχτες που εψαχνα να βρω για τον Θοδωρη δυσκολευτικα λιγο να βρω τον συγκεκριμενο

Έχω μαζέψει και εγώ πολλά μαχαίρια και σουγιάδες.
Ένας σουγιάς που είναι κειμήλιο για μένα και δεν τον παίρνω μαζί γιατί δεν θέλω να τον χάσω είναι αυτος:
IMG_20220515_112643.jpg

IMG_20220515_112530.jpg
IMG_20220515_113409.jpg

Τον έχει φέρει ο πατέρας μου από Γερμανία.
Με λαβή από κέρατο ελαφιού.

Χρύσανθε καλημέρα,
Αυτόν τον έχεις βρει σε ελληνικό μαγαζί ;
Εσυ κυνηγας σχεδον αποκλειστικα γουρουνι
Σου κανει ο συγκεκριμενος αλλα δεν πρεπει να ειναι τον αποκλειστικο σου μαχαιρι
Χρειαζεσαι και ενα μεγαλο ειδικα γιαυτο τον σκοπο
Οχι να βαρεσετε καμια καλη μερα 4-5 ζωα και να χεις την απαιτηση να τα καθαρισεις ολα με αυτον και να με παρεις τηλ και να με αρχίσεις στολισμα!!! .sarcastic.
Σουγιας ειναι οχι μεγαλο μαχαιρι.big smile.

Εσυ κυνηγας σχεδον αποκλειστικα γουρουνι
Σου κανει ο συγκεκριμενος αλλα δεν πρεπει να ειναι τον αποκλειστικο σου μαχαιρι
Χρειαζεσαι και ενα μεγαλο ειδικα γιαυτο τον σκοπο
Οχι να βαρεσετε καμια καλη μερα 4-5 ζωα και να χεις την απαιτηση να τα καθαρισεις ολα με αυτον και να με παρεις τηλ και να με αρχίσεις στολισμα!!! .sarcastic.
Σουγιας ειναι οχι μεγαλο μαχαιρι.big smile.
4-5 ;;;; Αχαχα
Στο 1 αρχίζουμε τα τσίπουρα εμείς ...

Έχω μαχαίρια πολλά αλλά χρησιμοποιώ ένα muela και σουγιάδες έχω, απλά τον πρότεινες εσύ και δεν έχω σε τέτοιο σχήμα οπότε είπα να πάρω έναν :)

Back