Η αληθεια ειναι οτι εγω το ειχα παρατηρησει στην ταινια με τα ορτυκια στην Μανη που ειχε ενα τετοιο τακτικαλ σουγια ο Μπαρμπα Νικος
Ειχα προσεξει ποσο καλα εκοβε παρολο σχετικα χοντρης λαμας για σουγια και ευκολο κρατημα ειχε
Εψαξα πολυ καιρο και βρηκα τον σουγια αυτον αλλα δεν γινοταν αποστολη στην Κυπρο
Ακολουθως ειδα οτι τετοιο χρησιμοποιουνταν στο μπολιασμα των δεντρων
Οσο και αν εψαξα δεν εβρισκα
Μια μερα ειδα μια νεα εισαγωγη σουγιαδων εδω σε ενα κυνηγετικο καταστημα και ειδα ενα τετοιο μοντελο μπροστα μου
Αμεσως το πηρα και κολλησα
Η απουσια της κλασικης κυρτωτητας βοηθα στο προχειρο ακονισμα σε σχεση με την κλασικη
Επιπλεον ειναι εξαιρετικη για να χωριζεις δερμα απο κρεας και κρεας απο κοκκαλο
Και στο να κατευθυνεις το μαχαιρι οταν η εργασια το χρειαζεται
Αν προσεξεις τα καλα κασαπομαχαιρα σε μικρο μεγεθος εχουν πολυ μικροτερη καμπυλη μπροστα ακριβως γιαυτο το λογο
Ειναι τα μαχαιρια που χρησιμοποιουν ακριβως για να χωριζουν κοκαλο απξ κρεας οταν πρεπει να ξεκοκαλισουν
Μεγαλη κλασικη κληση εχουν τα μακρυα κασαπομαχαιρα γιατι εκει το μηκος του μαχαιριου πρεπει να ακολουθει το σπασιμο του κάρπου στην δουλεια αυτη
Οσοι εχουν ξετομαριασει ζωα ξερουν σιγουρα τι λεω
Στην συνεχεια βρηκα και πηρα και τον κλασικο σουγια για μπολιασματα δεντρων
Εμενα τουλαχιστον με εχουν βολεψει παρα πολυ!!!
Εαν υπαρχει επιστημονική κατευθυνση για την χρηση του συγκεκριμενα πχ για crafting δεν το νομιζω αλλα ουτε και μπορω να το επιβεβεβειωσω
Μιλω καθαρα απο προσωπικη εμπειρια
Βαζω φωτο απο το σουγια του Μπαρμπα Νικου στην ταινια
Φωτο απο το σουγια μπολιασματος που εχω( αλλη διατομη και κλιση κοψης λαμας)
Και απο το σουγια που πλεον χρησιμοποιω και με τον οποιο κυριολεκτηκα εχω ξετομαριασει σπιτικο χοιρινο καθαρου κρεατος 80 κιλων
View attachment 48442
View attachment 48443
View attachment 48444