Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kαι αυτο γινεται,αλλα μετα το χαρτοπολτο, ειναι αλλο να εχεις της διατρησεις απο ομαδα σκαγιων και αλλο το τυχαιο που θα περασει μεσα στο ταχογραφο μας,στα 55μ τα εμποριου παιζουν μεταξυ 171-186μ/δ απο μερικα που εχω δει στο χαρτοπολτο σε 4αρι.Μπορεις βεβαια μετα να πας στο χρονογραφο.Αλλα απο αυτα τα 8-10 σκαγια που βαζεις στο χαρτοπολτο στα 55 μετρα,εχουμε και μερικα με 100 φυλλα,158μ/δ,στο χαρτοπολτο αυτα θα τα δεις,και θα τα εχεις υποψη σου στο χρονογραφο σου.Στο χαρτοπολτο γνωριζω εκ το προτερων οτι το Λαμπρο 40γρ παιζει απο 158μ/δ εως 186μ/δ,αφου βλεπω οτι σε αυτη την επιφανεια 8-10 σκαγια ξανα και ξανα να παιζουν απο 100 εως 150 φυλλα.Στο χρονογραφο αυτη τη λεπτομερια δεν την βλεπεις,αλλα φυσικα αφου εχω μια καλυτερη εικονα απο την εκταση των ταχυτητων μου,μπορω να θορακισω το χρονογραφο μου και να ασχοληθω με αυτων που ειναι πιο γρηγορη διαδικασια.
.well done.

Στο θεμα χρονο καυσης αν ειναι για πυριτιδες που δεν καιγονται καλα,αυτα τα καταλαβαινω,και τα βλεπω μεσα στη καννη μου οπως την περιπτωση με τα ατσαλινα,και με την τεκνα,που μαλλων θελει στρωματοποιειση για να δεις τη καννη καθαρη.Στα 420μ/δ μου σπρωχνει τα 2αρια ατσαλινα,τα πουλια τα σκοτωνει,ολα οκ αλλα εχω καταλοιπα στον αυλο,Με τα μολυβδινα δεν εχω τετοια φαινομενα.

Τι ερωτηση ειναι αυτη φιλε Δημητρη??.xm.
Τι μας νοιαζει φιλε Μιλτο η ατρακτο??Ετσι οπως διατυπωνετε η ερωτηση δεν μας νοιαζει η ατρακτο ουτε ποσα σκαγια απο καθε γεμισμα θα φτασουν στο στοχο ουτε τι πιεση θα εχει παρα μονο τι προσκοπευση θα βαλεις στο καθενα.Υποθετω οτι αφου δεν αναφερει νουμερο σκαγιων εχουν το ιδιο.Οποτε το γρηγοροτερο θα εχει και την μικροτερη προσκοπευση.Βεβαια οσο μεγαλωνει η αποσταση του στοχου η διαφορα στην προσκοπευση θα μικραινει αλλα δεν νομιζω να εξεταζουμε αυτο
αφου ρωτησες τι ερωτηση είναι αυτή να την κανω πιο αναλυτικη , ριχνεις με το οπλο σου στην φυλαχτρα σου στον Εβρο , Ιανουάριος ημερησιο παπια , πρωτο φυσιγγι στην θαλαμη εχεις ένα με στρωματοποιηση με 500 μ αρχικες ταχύτητες με 44 γρ φορτιο , δευτερο φυσιγγι στην αποθηκη εχεις ένα με 24 γραμαρια με 430 μ αρχικες ταχύτητες , νουμερο σκαγιων το ιδιο και στα δυο φυσίγγια , με ποιο θεωρεις απο τα δυο φυσίγγια θα χρειαστείς την μικροτερη προσκοπευση η και τα δυο θα εχουν την ιδια περιπου εικονα προσκοπευσης ? μιλαμε παντα για τουφεκιες ανω των 45 μετρων τουλάχιστον για να καταλάβεις τι θελω να πω , πιοα είναι η γνωμη σου σαν ιδιογομωτης και παπιοκυνηγος εμπειρος ??

Καλησπερα στην παρεα μετα απο κερο λογο δουλιας καταφερα να επανελθο στο φορουμ εχω να πο το εξης ενοψη εναρξης κηνυγετικης περιοδου κανονισα μια εκπεδευτηκη εκδρομη οικολογικου χαρακτηρα η στην περιοχη του εβρου αρχες νοεμβριου για καταμετριτιση και διαχηριση πλιθυσμου μαζι με τον skyfol περνοτας απο το ταπηνο εργαστηρι του διαπιστοσα οτη η τροφες που ετημαζη για τα πτεροτα θυραματα της εποχης εινε πολυ δηναμοτηκα για τα κοκαλα και του ειπα να ελατοση λιγο το αζβεστιο γιατη εχει ακομα πολυ ξερο καλαμη και μην παρουμε καμια φοτια το κακο εινε οτη απλα με κηταξε χορης να απαντιση και σηνεχησε την παραγογη ενα σκαγιο επεσε στο ποδαρη μου απο τον παγκο εκη που γρμηζε και ειμουν διο μερες με καουντερπαιν και με επιδεσμο!!!!!!!.hair..hair..yelling..yelling..sarcastic..sarcastic..sex hard..sex hard..sex hard..sex hard.

αφου ρωτησες τι ερωτηση είναι αυτή να την κανω πιο αναλυτικη , ριχνεις με το οπλο σου στην φυλαχτρα σου στον Εβρο , Ιανουάριος ημερησιο παπια , πρωτο φυσιγγι στην θαλαμη εχεις ένα με στρωματοποιηση με 500 μ αρχικες ταχύτητες με 44 γρ φορτιο , δευτερο φυσιγγι στην αποθηκη εχεις ένα με 24 γραμαρια με 430 μ αρχικες ταχύτητες , νουμερο σκαγιων το ιδιο και στα δυο φυσίγγια , με ποιο θεωρεις απο τα δυο φυσίγγια θα χρειαστείς την μικροτερη προσκοπευση η και τα δυο θα εχουν την ιδια περιπου εικονα προσκοπευσης ? μιλαμε παντα για τουφεκιες ανω των 45 μετρων τουλάχιστον για να καταλάβεις τι θελω να πω , πιοα είναι η γνωμη σου σαν ιδιογομωτης και παπιοκυνηγος εμπειρος ??
.xm.Ημερησιο παπιου Γεναρη μηνα στον εβρο με πρωτο44gr και δευτερο24gr....εμενα παντως θα μου ετρεμε το φυλοκαρδι μουυυυυυυ

λεο και εγω δεν θα πει κατη???βρε τη σου κανει καμια φορα η μαζα.χαχαχαχα

υποψην της νεας χρονιας τι εχετε να πρωτηνετε για αρχη , για αγριοπεριστερα και τρυγονια με πυρητηδες ΜΒ 32 , ΜΒ 36 , F 2Χ32 , sipe , S4 , D20X28 , καλυκες με cx2000 ΚΑΙ ΜΕ 686 , ΚΑΙ ME ταπα ρελιαστο μαλινη γνησια , για κοντα , και με συγκεντρωτηρα για μακρια , αλλο για πρωι στους 25 βαθμους, και αλλο για μεσημερι στους 35 βαθμους .. -------------- Εγω θα ελεγα μονο με την ΜΒ 32 ΜΕ ΠΡΩΙ cx 2000 1,65 x32 asteri 5 σταδια με zmn 21 συγκεντρωτηρα στα 57 ΜΕ 7αρια , και ακρυβος το ιδιο το μεσημερη αλλα με αλλο καλυκα και 686 καψουλι , καθως και πρωι και μεσημερη παλυ με την ΜΒ32 με 686 καψουλι 1,70χ32 με LB6 αχαρακτο και ακοφτω και 1,3 γραμμαρια πιτουρο μεσα στον LB6 πιεζμενο πανω με φελοταπα 3 χιλιοστων 20 καλ και πανω τα σκαγια για της μακρυνες τουφεκιες 7αρι , και για της κοντηνες παλυ με ΜΒ32 κομενος ο καλυκας στα 65,4 με 686 1,7χ32 ταπα γαλικια γνησια μαληνη 16 χιλιοστων κωμενη στην μεση και αναμεσα της ενα χαρτονακι 1 χιλιοστου ρελιαστο με τζαμακι στα 60 χιλιοστα 8αρι ,,..Εσεις τι λετε σωστα η λαθως , και εαν εχετε να πρωτηνετε κατι αλλο, η καμια μικροδιορθοση , θα επυθημουσα και κατι σε χαρτινο με μαληνη με 688 , και cx 2000 εαν εχει καπιος να πρωτηνη

Σιγα μην βαλω φυσιγγι 24 γρμ στο οπλο μου Γεναρη μες τον βαλτο!!!!!!!.sarcastic..sarcastic.
Στα 45+ μετρα οι ταχυτητες εχουν σχεδον εξισωθεί και η διαφορα ειναι μικρη.Οσο πιο γρηγορα επιταχυνει ενα σωμα αλλο τοσο γρηγορα επιβραδυνει και μπορει να κρατησει στο τελος και ελαφρως μεγαλυτερες το 24αρι λογο μικροτερης παραμορφωσης σκαγιων.Οχι μονο λογο ταχυτητας αλλα και λογο βαρους.Η μεγαλη κολωνα στο βαρυ φυσιγγι σε συνδιασμο και την υψηλη τα χυτητα θα εχει πολυ μεγαλη παραμορφωση .Παρ'ολες τις απωλειες του ομως το γρηγοροτερο θα φτασει λιγο νωριτερα.Η προσκοπευση σε αυτες τις αποστασεις θα ειναι σχεδον ιδια.

Προσωπικα ποτε δεν μου ταιριαξε ο συγκεκριμενος συγκεντρωτηρας ποτε κ πουθενα κ για αυτο δεν εχω ψαχτει πολυ μαζι του...

αρι βαλτον στην mb32 1,67×32 αλλα σε καλυκα 12/70/16.βγαζει εξαιρετικές ντουφεκεσ .off topic.sorry

Hλια την εχω δοκιαμσει τη συγκεκριμενη συνταγη, δεν μου αρεσαν τα "σκοτωματα" της... Για καποιο λογο δεν μου καθεται αυτος ο συγκενρωτηρας...

Καλησπέρα στα παιδιά.Καμιά συνταγή με mb36 για 36 και 38 γρ

Σαββα η ερωτηση ειναι πολυ γενικη, τι ψαχνεις κ για τι θερμοκρασιες?

Νικο, ασε τα πολλα υλικα κ τα πολλα "κοψιμα" στην εναρξη, δεν χρειαζονται... Με ΜΒ32 που ξερω θα προτεινα cx2000-1,7-33-z2m21-57,5 δοκιμασμενο κ συγκεντρωτικο...

Πια είναι τα κατά σε ένα αρελιαστο φυσίγγι εκτός από τις "γωνίες" που δημιουργούντε γύρο -γύρο;; πατημένο π.χ. στο 57.5;

Χάνει σε πιέσεις;

Σιγα μην βαλω φυσιγγι 24 γρμ στο οπλο μου Γεναρη μες τον βαλτο!!!!!!!.sarcastic..sarcastic.
Στα 45+ μετρα οι ταχυτητες εχουν σχεδον εξισωθεί και η διαφορα ειναι μικρη.Οσο πιο γρηγορα επιταχυνει ενα σωμα αλλο τοσο γρηγορα επιβραδυνει και μπορει να κρατησει στο τελος και ελαφρως μεγαλυτερες το 24αρι λογο μικροτερης παραμορφωσης σκαγιων.Οχι μονο λογο ταχυτητας αλλα και λογο βαρους.Η μεγαλη κολωνα στο βαρυ φυσιγγι σε συνδιασμο και την υψηλη τα χυτητα θα εχει πολυ μεγαλη παραμορφωση .Παρ'ολες τις απωλειες του ομως το γρηγοροτερο θα φτασει λιγο νωριτερα.Η προσκοπευση σε αυτες τις αποστασεις θα ειναι σχεδον ιδια.
Λεω και εγω....γιατι να παραμοφρωση το 44 απο τη στιγμη που ειναι ενα ψαγμενο φυσιγγακι των 500μετρων.xm.και εχει ολα του τα κομφορ

Status
Not open for further replies.
Back