Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα πηρα το μαχερακι του λαναρα το οκταστερο.δεν μου αρεση το χαραγμα που κανει αφήνει τρυπα στην μέση οσο και χαμηλα να το κατεβασα κανενασ που να το εχει με το ιδιο προβλημα η είναι για πεταμα:)

Κ εμενα Ηλια τα ιδια μου κανει δυστυχως... :(
Δεν εχω καμια εμπειρια απο μηχανουργικα θεματα αλλα πιστευω οπως το βλεπω οτι εαν ηταν λιγο πιο κωνικο κ βαθυ στο επανω μερος του, την κορυφη του αστεριου, θα ηταν παρα πολυ καλυτερο...
Με βλεπω να συνεχιζω με το πλαστικο της Mec γιατι 100σταρικο για μαχαιρακι δεν παιζει...

Ειναι πιο απαιτητικο το 8αστερο,στην διαμορφωση του.Πολλες φορες οι μυτες δεν ερχονται στο σωστο σημειο,στο κεντρο.Αισθητικα δεν συγκρινεται ενα ακριβο διαμορφωτικο,με ενα φθηνο πλαστικο.Εχω δει ομως και με 8ακτινο ακριβο (των 100+€),αποτελεσματα κατωτερα των προσδοκιων.Γενικα,χρειαζεται να παραμεινει και να πιεζει περισσοτερο χρονο το διαμ/κο,τον καλυκα,για να αποκτηθει "μνημη".Δεν κανει μονο του τη δουλεια,το ακριβο.Μεγαλο ρολο παιζει ο καλυκας.Αν εχει ομοιομορφια στις διαστασεις,ποιοτητα υλικου και σωστο φρεζαρισμα.

Παιδιά ο ΓΙΑΝΝΗΣ.Κ (φωτοβολιδας)για όσους τον ξέρουν έτσι μου έδωσε το 8* της MEC το ατσάλινο! Το οποίο ξεβιδώνει βγαίνει το 8*και μπαίνει το 6* το οποίο δεν το είχε. Το αστέρι που κάνει είναι αυτό

Το πλαστικό της MEC και της LEE κάνει το ίδιο αστέρι;

Παιδιά ο ΓΙΑΝΝΗΣ.Κ (φωτοβολιδας)για όσους τον ξέρουν έτσι μου έδωσε το 8* της MEC το ατσάλινο! Το οποίο ξεβιδώνει βγαίνει το 8*και μπαίνει το 6* το οποίο δεν το είχε. Το αστέρι που κάνει είναι αυτό

Το πλαστικό της MEC και της LEE κάνει το ίδιο αστέρι;
Για να κλειση σωστα το 8αστερο πρεπει να φρεζαριστη ο καλυκας και καλυτερα να κοπουν ολοι οι καλυκες με καλυκοκοφτη σε ενα υψος.....φυσικα πριν απο ολα αυτα πρεπει να ειναι κεντραρισμενο το αστερι.α κραταγε το και λιγο ποιο πολυ πατημενο.ισως στο 8αρι και το 4αρι βρισκουν απολυτη εφαρμογη τα σταδια

Για να κλειση σωστα το 8αστερο πρεπει να φρεζαριστη ο καλυκας και καλυτερα να κοπουν ολοι οι καλυκες με καλυκοκοφτη σε ενα υψος..
Οι κάλυκες κόβονται όλοι με καλυκοκοφτη στα 68.5 χιλ. Όταν λες φρεζαριστει τι ακριβώς εννοείς;

Εχω κλεισει χιλιαδες καλυκες με το 8αστερο της Mec κ ειμαι απολυτα ευχαριστημενος... Καποια στιγμη θελω ενα καλο 8αστερο μαχαιρακι, μιας κ μονο με αυτο κλεινω πλεον, αλλα θελω να το συνδυασω κ με καποια σταδια αυτο, μιας κ ειναι το πιο απαιτητικο κλεισιμο ειδικα αν δεν αφηνεις τον φυσιολογικο ελευθερο χωρο στον καλυκα...

Status
Not open for further replies.
Back