Ακριβως αυτη η τουφεκια σημερα με πουλησε. Βεβεα σε εσενα μπορει να κενταει.Πηρα καλυκεσ μαξαμ σκέφτομαι να βαλω mb32 1,65/70×32 μιασ και εχουν πολυ δυνατό καψουλι να τουσ δοκιμασο.
Και εμεναΑκριβως αυτη η τουφεκια σημερα με πουλησε. Βεβεα σε εσενα μπορει να κενταει.
Εννοείς ότι σκορποσκαγιαζαι;Ακριβως αυτη η τουφεκια σημερα με πουλησε. Βεβεα σε εσενα μπορει να κενταει.
Ξεπουπουλιασματα και τ α πουλια εζβιναν μετα απο λιγο ο καιρος νοτιας ψιλοβροχο μουχλα.Εννοείς ότι σκορποσκαγιαζαι;
Και θα δούλευε καλύτερα σε πιο κρύο καιρό;
Φίλε Gagarin έχω μεζούρα 11.4 mm. Το θέμα είναι το εξής. Με c7 1,6 και τον z2m 24 χωρίς πίεση από την lee και τον δοσομετρητή της lee το 1 οζ που μου δίνει γύρω στα 28,5 γρ. η ογκομετρία έρχεται ακριβώς. Όταν βάζω τον συγκεντρωτήρα και τον πιέζω με την lee για όσο περιθώριο μου δίνει η lee, μετά τα 28,5 δεν επαρκούν και πρέπει να συμπληρώσω σκάγια για να έρθω στα 11 mm. Γι'αυτό και η απορία μου αν πρέπει να πατάω τον συγκεντρωτήρα κατά την τοποθέτησή του ή όχι.Θες μια μεζούρα 11 χιλ. ωστε πιέζοντας λίγο να ερχεται στα χείλη του κάλυκα,αφού κάνεις την δοκιμή τους γεμίζεις όλους...
Καθώς κατεβάζεις το μοχλό της Ληη κατεβάζεις και το συγκεντρωτήρα προκαλόντας την έμφραξη της πυρίτιδας (όχι υπερβολές, απλά το πατάς λίγο) και εκεί αμολάς τα σκάγια. Μετά το ήπιο πάτημα ο συγκεντρωτήρας επανέρχεται λίγο. Εκεί να έχεις αυτά τα 11χιλ. Μετά στο κλείσιμο θα συμπιεστεί περετέρω ο συγκεντρωτήτας στο φυσίγγι. Για τον καλύτερο έλεγχο του φυσιγγιού και τη σωστή συμπίεση του συγκεντρωτήρα θα βοηθήσουν διαφανείς κάλυκες όπου βλέπεις πόσο έχουν συμπιεστεί τα αμορντισέρ του συγκεντρωτήρα.Φίλε Gagarin έχω μεζούρα 11.4 mm. Το θέμα είναι το εξής. Με c7 1,6 και τον z2m 24 χωρίς πίεση από την lee και τον δοσομετρητή της lee το 1 οζ που μου δίνει γύρω στα 28,5 γρ. η ογκομετρία έρχεται ακριβώς. Όταν βάζω τον συγκεντρωτήρα και τον πιέζω με την lee για όσο περιθώριο μου δίνει η lee, μετά τα 28,5 δεν επαρκούν και πρέπει να συμπληρώσω σκάγια για να έρθω στα 11 mm. Γι'αυτό και η απορία μου αν πρέπει να πατάω τον συγκεντρωτήρα κατά την τοποθέτησή του ή όχι.
Επειδή είμαι καινούργιος στο άθλημα εννοείται ότι έχω διάφανους κάλυκες. Ευχαριστώ.Καθώς κατεβάζεις το μοχλό της Ληη κατεβάζεις και το συγκεντρωτήρα προκαλόντας την έμφραξη της πυρίτιδας (όχι υπερβολές, απλά το πατάς λίγο) και εκεί αμολάς τα σκάγια. Μετά το ήπιο πάτημα ο συγκεντρωτήρας επανέρχεται λίγο. Εκεί να έχεις αυτά τα 11χιλ. Μετά στο κλείσιμο θα συμπιεστεί περετέρω ο συγκεντρωτήτας στο φυσίγγι. Για τον καλύτερο έλεγχο του φυσιγγιού και τη σωστή συμπίεση του συγκεντρωτήρα θα βοηθήσουν διαφανείς κάλυκες όπου βλέπεις πόσο έχουν συμπιεστεί τα αμορντισέρ του συγκεντρωτήρα.
Τα 11χιλ ειναι ενας μπουσουλας....απο εκει και περα ρελιαζουμε αναλογα τη πυριτηδα τον συγκετρωτηρα το ρελι και φυσικα τη μηχανη που εχουμε,και πανω απο ολα την εποχη.μην κολλας αν ειναι 10,5 η 11,5Όποιος έμπειρος συνάδελφος ας απαντήσει.
Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροi ότι έχουμε αφήσει τον σωστό ελεύθερο χώρο σε ένα σεταπ?
Πχ ρελιάζουμε -11 χιλιοστά ,με ελεύθερο χώρο 12 χιλιοστά,με στροφείο cortini t2.Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πράγματι αφήσει 12 χιλιοστα και όχι 11,5 η 12,5?Αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη η συμπίεση του αμορτισέρ και ποια πρέπει να είναι αυτή όταν πχ μιλάμε για ένα z2m η για ένα drago?Και αν όχι ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος μέτρησης ελεύθερου χώρου?
Απ'όσο γνωρίζω ο ελεύθερος χώρος σχετίζεται άμεσα με το τελικό ύψος (ρελιασμένου) κάλυκα. Δηλαδή όταν ρελιάζω -11 χιλ. ο ελεύθερος χώρος θα πρέπει να είναι 11,5-12 χιλιοστά αναλόγως σκληρότητας βυσμάτωσης.Η ερώτηση είναι πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι έχω αφήσει αυτά τα χιλιοστά ελεύθερου χώρου και ποια θα πρέπει να είναι η συμπίεση της οποιασδήποτε βυσμάτωσης ανάλογα με την σκληρότητα της. Κλείνω πεντασταδιακα.Τα 11χιλ ειναι ενας μπουσουλας....απο εκει και περα ρελιαζουμε αναλογα τη πυριτηδα τον συγκετρωτηρα το ρελι και φυσικα τη μηχανη που εχουμε,και πανω απο ολα την εποχη.μην κολλας αν ειναι 10,5 η 11,5
Αν κλεινεις σε πεντε σταδια δεν σε πειραζουν τα 11 πας στα 13-14...αγορασε η φτιαξε μια μεζουρα και με 3-4κιλα στατικη πιεση στη στηλη των σκαγιων βλεπεις ποσα χιλ κενο εχεις.Απ'όσο γνωρίζω ο ελεύθερος χώρος σχετίζεται άμεσα με το τελικό ύψος (ρελιασμένου) κάλυκα. Δηλαδή όταν ρελιάζω -11 χιλ. ο ελεύθερος χώρος θα πρέπει να είναι 11,5-12 χιλιοστά αναλόγως σκληρότητας βυσμάτωσης.Η ερώτηση είναι πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι έχω αφήσει αυτά τα χιλιοστά ελεύθερου χώρου και ποια θα πρέπει να είναι η συμπίεση της οποιασδήποτε βυσμάτωσης ανάλογα με την σκληρότητα της. Κλείνω πεντασταδιακα.