Αυτό ρωτάω Μάνο.Βάλε στο παιχνίδι και το κόψιμο του κάλυκα στα 68,50 για να παραμετροποιήσουμε όσο γίνεται το θέμα ελεύθερος χώρος.Έχω την εντύπωση ότι ο Κώστας ρωτάει κάτι άλλο. Λέει, αν καταλαβαίνω καλά, έστω ότι παίρνω ένα κάλυκα 70αρι και αρχίζω να βάζω τα υλικά μου πώς ξέρω με σιγουριά ότι ο ελεύθερος χώρος που θα μείνει είναι 11χιλ ή 13 ή αυτό που θέλω τέλος πάντων να αφήσω... Αυτό ρωτάς Κώστα ή κατάλαβα λάθος;;
Καλώς Γιάννη,ευχαριστώ.Παταμε την μεζουρα με πιεση 2 κιλον περηπου,αφηνομε και οπου παρι η μεζουρα μετα αυτα ειναι τα πραγματηκα χηλ
Δοκιμασε βικτορα να βγαλεις το πατημα της mec και να χαραζεις,τριτο,ρελι...τουλαχιστον εγω αυτο εχω κανει ακομα και σε second hand.καμια απολυτος σχεσηKαλημερα σας
Εννοειται οτι οταν φτιαξεις μια νεα συνταγη, πριν κλεισεις το φυσιγγι θα μετρησεις το υψος. Αν πχ γεμιζεις με την πυριτιδα Χ, και ξερεις οτι για τα 32 γρ εχεις ενα βυσμα υψους 22, οταν θες να κατεβεις σε γραμμαρια τοτε το βυσμα αναγκαστικα θα ανεβει σε υψος. Εμπειρικα ετσι ξερεις τι βυσμα θα βαλεις. Ετσι κανω εγω, ομως υποψιν δεν κλεινω σε σταδια ολα τα φυσιγγια, μονο καποια συγκεκριμενα με το τριτο σταδιο. Αλλιως χαραγμα-πατημα-ρελιασμα με τη ΜΕC
Ρε φιλος τα λεες ωραια....Παταμε την μεζουρα με πιεση 2 κιλον περηπου,αφηνομε και οπου παρι η μεζουρα μετα αυτα ειναι τα πραγματηκα χηλ
Δοκιμασε βικτορα να βγαλεις το πατημα της mec και να χαραζεις,τριτο,ρελι...τουλαχιστον εγω αυτο εχω κανει ακομα και σε second hand.καμια απολυτος σχεση![]()
Χωρίς να έχω δουλέψει ποτέ ογκομετρικά, μπορώ μόνο θεωρητικά να σου πω από αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει ότι ογκομετρικά και ακρίβεια δεν πάνε μαζί, ειδικά με διβασικές. Μικροποσότητα της μίας δόσης μπορεί να κολλήσει στον μηχανισμό και να πέσει στην επόμενη, επομένως δεν είναι και πολύ σταθερά τα πράγματα. Κάποιοι εφαρμόζουν δόνηση στις μπουκάλες για μεγαλύτερη σταθερότητα ,άλλοι μετρούν κάθε δόση από το ογκομετρικό στη ζυγαριά.Θα μου ήταν χρήσιμη η γνώμη σας για τους δοσομετρητές της GAEP ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Δηλαδή πόσο εύκολοι είναι στη ρύθμιση της δοσολογίας και πόσο σταθεροί είναι. Ιδίως σε αυτόν της πυρίτιδας.
Δηλαδή αν το ρυθμίσω να μου βγάζει SIPE 1,45, θα μου τη βγάζει μετά σταθερά στα επόμενα 100 φυσίγγια ή θα πρέπει να είμαι με τη ζυγαριά κάθε τόσο και να κάνω διορθώσεις.
Εγώ την έχω εδώ και 3 χρόνια περίπου. Έχω κολλήσει πάνω στο ογκομετρικό έναν δονητή ειδικά για τις διβασικές πυρίτιδες. Κάθε 10 φυσίγγια μετράω την πυρίτιδα για να είμαι σίγουρος.Θα μου ήταν χρήσιμη η γνώμη σας για τους δοσομετρητές της GAEP ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Δηλαδή πόσο εύκολοι είναι στη ρύθμιση της δοσολογίας και πόσο σταθεροί είναι. Ιδίως σε αυτόν της πυρίτιδας.
Δηλαδή αν το ρυθμίσω να μου βγάζει SIPE 1,45, θα μου τη βγάζει μετά σταθερά στα επόμενα 100 φυσίγγια ή θα πρέπει να είμαι με τη ζυγαριά κάθε τόσο και να κάνω διορθώσεις.
Ευχαριστώ για τη απάντηση Βασίλη.
Βλέπω ναι 2 εκατοστά του γραμμαρίου πάνω ή κάτω. Στην σπάνια περίπτωση που θα δω μεγαλύτερη διαφορά το γεμίζω πάλι. Αλλά αυτό γίνεται πάρα πολύ σπάνια. Διαβρώσεις όχι δεν έχω. Προσπαθώ όταν βάζω πυρίτιδα με νιτρογλυκερίνη μέσα να την γεμίσω όλη σε 2 μέρες. Πολύ σπάνια αφήνω πυρίτιδα παραπάνω ημέρες και ειδικά τις διβασικές! Τα ογκομετρικά που έχω δεν είναι πλαστικά βέβαια. Στην MEC παλιά και τα δύο ογκομετρικά είχαν καεί. Πρώτα αυτό του μπαρουτιού και μετά των σκαγιών.Ευχαριστώ για τη απάντηση Βασίλη.
Κάθε 10 φυσίγγια που μετράς βλέπεις διαφορές στην πυρίτιδα ή όχι;
Ας πούμε σε μία διβασική, τί διακυμάνσεις έχεις από φυσίγγι σε φυσίγγι περίπου;
Επίσης έχεις παρατηρήσει διαβρώσεις στο ογκομετρικό της πυρίτιδας από κάποια διβασική; Ρωτάω γιατί ένα πλαστικό δοσομετρικό που είχα η SIPE το σακάτεψε.
Σε ευχαριστώ πολύ!Βλέπω ναι 2 εκατοστά του γραμμαρίου πάνω ή κάτω. Στην σπάνια περίπτωση που θα δω μεγαλύτερη διαφορά το γεμίζω πάλι. Αλλά αυτό γίνεται πάρα πολύ σπάνια. Διαβρώσεις όχι δεν έχω. Προσπαθώ όταν βάζω πυρίτιδα με νιτρογλυκερίνη μέσα να την γεμίσω όλη σε 2 μέρες. Πολύ σπάνια αφήνω πυρίτιδα παραπάνω ημέρες και ειδικά τις διβασικές! Τα ογκομετρικά που έχω δεν είναι πλαστικά βέβαια. Στην MEC παλιά και τα δύο ογκομετρικά είχαν καεί. Πρώτα αυτό του μπαρουτιού και μετά των σκαγιών.