Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αστερι
Ωραια...με την Α1 καψουλι 2000 η 688 πυριτηδα 1,60,βυσμα ζ2μ21 η καποιο 22αρι ελληνικο κατα προτιμηση μαλακο,32γρ σκαγια κλεισιμο στα 58χιλ η σε ποιο κρυο κατεβαινεις στα 57,50
Αυτος ειναι ενας μπουσουλας για να ξεκινησεις φτιαξε μερικα ριχτα σε στοχους η σε θηραμα και αν δεν σου αρεσουν εδω ειμαστε

Θα ήταν και το πιο λογικό αυτό που λες ...
Όμως χάνεις κάποιες σημαντικές κατ' εμέ παραμέτρους .. Το Πώς και το Γιατί το κάνεις αυτό που κάνεις ..
Για παράδειγμα θα ήθελα να γεμίσω με Α1 30 γρ και 32 γρ επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ομοιόμορφες κατανομές και όχι σφικτές. Δεν μιλάμε για διασποράς απλά ομοιομορφία.
Εδω λοιπόν με τι έχουμε να παίξουμε με τάπα ή με πιέσεις ..και ταχύτητες ..?
Το γενικο πλανο λεει οτι αν θες κεντρα ασχολησε με συγκεντρωτηρα και κλείσιμο αστερι ενω για ομοιογενεια και περιφερια με μαλινη και ρελι.Οπως ειπα ομως σε γενικο πλανο.Διοτι αν ψαξεις με υπομονη και δοκιμες μπορεις να βγαλεις "ομορφιες" με ολα τα βισματα και κλεισιματα.Απλα θελει αρκετη εμπειρια και πολλε πολλες δοκιμες.
[QUOTE="vangelisf, post: 214853, member: 853"
Εδω λοιπόν με τι έχουμε να παίξουμε με τάπα ή με πιέσεις ..και ταχύτητες ..?[/QUOTE]
Πολυ μακρυα το πηγες!!!Για να "παιξεις" την κατανομη "παιζοντας" με πιεσεις και ταχυτητες θελει πολυ μεγαλη εμπειρια πολλες γνωσεις και εργαλεια.Αυτα στο περιπου με το ματι δεν γινονται!!!Υπαρχει ομως και δω ενα γενικο πλανο που λεει οτι οι χαμηλες ταχυτητες δεν παραμορφονουν τα σκαγια και βγαζουν καλυτερες συγκεντρωσεις...Μπορει να χασεις ομως ετσι σε διατρηση...μπορει...μπορει....με λιγα λογια δοκιμες για να βρεις την χρυση τομη που καλυπτει τα ΔΙΚΑ σου γουστα.

Κανενα φυσσιγγι δεν ειναι καλυτερο απο το δικο σου αργα κ σταθερα μεσω δοκιμων θα το βρεις αυτο που γουσταρει το οπλο σου κ αυτο που σου παει εσενα σκοπευτικα . Δυστηχος αυτο θελει χρονο κ δοκιμες....
Πριν χρονια ειχα δωσει καποια καποια κουτια δικα μου σε 1 φιλο δεν του αρεσαν καθολου! Του ζητησα 1 εμπορικο που θεωρει καλο το ταχογραφησα κ του εφτιαξα 2 κουτια με πιο ποιοτικα υλικα αλλα κοντα στης ταχυτητες που ειχε συνηθησει ακομα εχει να λεει γιαυτα τα φυσσιγγια ;):)
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλησπέρα Παίδες...
Σας ανεβάζω το πρώτο μου φυσίγγι για κριτικές ...και απόψεις ..!!!
Το setup είναι το εξής :
Κάλυκας Cheddite με καψούλι CX2000 - A1 στα 1,60 γρ - 9αρια σκάγια - Τάπα Aquilla H22 - Αρχικό ύψος κάλυκα 68,58 - Τελικό ύψος 6 * κλείσιμο 59,25

Last edited:
Καλη αρχη...:)
Να φανταστω δεν θα ρελιασεις με δραπανο ετσι?
Αν ναι, κατεβασε το κλεισιμο του φυσιγγιου στα 58 χιλιοστα...
Έχω μόνο ρελιάστρα χεριού Λανάρα ..
Το κλείσιμο πως θα το κατεβάσω στα 58 ..? Με αρχικό κόψιμο του κάλυκα ή με την ρελιάστρα ..?

Ευχαριστώ πολύ Παιδιά για όλα και πάνω απ όλα για τη βοηθειά σας ...!!
Καλη αρχη.θα σου προτεινα να δοκιμασεις και ενα ποιο μαλακο βυσμα οπως σου εγραψα πριν z2μ21 η ελληνικο 22αρη,για της ζεστες ο Ακουιλα αν και ο αγαπημενος μου δινει λιγο ποιο σκληρη ντπυφεκια λογο σκληροτητας.
Λυσε τη ρελιαστρα που εχεις,στο μακροστενο στελεχος που κραταει τον παφυλα μπορεις να προσαρμοσεις ροδελες απο τη πισω πλευρα και ετσι να ρυθμισεις το υψος του φυσιγγιου ευκολα και γρηγορα;)

Δεύτερο Φυσίγγι,
Κάλυκας Nobel - 686 - Τάπα Ζ2μ21 - Α1 1,60 - Σκάγια 32γρ 9αρια όλα μετρημένα στο Χέρι σαν Φαρμακοποιός .. Τελικό ύψος 58,6 με αρχικό ύψος 68,57
Το ερώτημα που τίθεται είναι .. Μπορώ να τα ρίξω ή πρέπει να γίνει και κάτι άλλο ... είναι ασφαλή ..και τι θα περιμένω σαν αποτέλεσμα..?

Δεύτερο Φυσίγγι,
Κάλυκας Nobel - 686 - Τάπα Ζ2μ21 - Α1 1,60 - Σκάγια 32γρ 9αρια όλα μετρημένα στο Χέρι σαν Φαρμακοποιός .. Τελικό ύψος 58,6 με αρχικό ύψος 68,57
Το ερώτημα που τίθεται είναι .. Μπορώ να τα ρίξω ή πρέπει να γίνει και κάτι άλλο ... είναι ασφαλή ..και τι θα περιμένω σαν αποτέλεσμα..?

Μια χαρα θα ειναι αφου τα ρελιασεις ομως πρωτα.αυτο με το 686 θα εχει ποιο μαλακη ντουφεκια και μαλλον ποιο συγκετρομενη

Μετά το ρέλιασμα θα δοκιμάσω να τα ρίξω σε πίνακα και θα σας φέρω φωτό απο το αποτέλεσμα ...
Συνήθως τις δοκιμές σας σε τι απόσταση τις κάνετε και με ποιο τσοκάρισμα .. Με βάσει τα παραπάνω setup..

Βαγγελη καλη αρχη.
Και εγω αρχαριος ειμαι εδω και δυο χρονια
Εγω κοβω τους καλυκες με καλυκοκοφτη στα 68,5 περιπου για να βγουν περιπου στα 57,5 με 58 με μια μικρη απολκλιση,
Εγω δεν τα ρελιαζω και τα ριχνω ετσι οπως βγαινουν απο την Lee.
Καποιες φορες τα διπλοπαταω στο τελικο κλεισιμο.
Καλη αρχη και...
Εμπλεξες!!!!:p

Βαγγελη καλη αρχη.
Εγω κοβω τους καλυκες με καλυκοκοφτη στα 68,5 περιπου για να βγουν περιπου στα 57,5 με 58 με μια μικρη απολκλιση,
Καλη αρχη και...

Βαγγελη καλη αρχη.
Καλη αρχη και...
Να σου πω την αληθεια κι εμενα με βλεπω να τα ριχνω οπως βγαινουν απο τη lee.
Υπαρχει μια δυσκολια στη μηχανη του χεριου κ ενας φοβος μην το πιεσω παραπανω κ χαλασει ο παφυλας.
Η ρελιαστρα απο κατω εκει που παταει ο παφυλας ειναι σαν ποτηρι κ οχι ισιο.
Εσυ δουλευεις μονο ριγμενους καλυκες ή κ νεους..;

Καλησπερα στην παρεα..εχουμε κανενα φορτωμενο σεταπ με την mb32 και σκαγια ν.3 προοριζεται για κυνηγι λαγου σε αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες..σκεφτηκα στην αρχη να επιστρατεψω την sipe αλλα στα πολλα μειον ειπα να παιξω με τροποποιημενη..ευχαριστω εκ των προτερων!

Status
Not open for further replies.
Back