Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
https://drive.google.com/file/d/0B2xfyLlWqoO7ZzdEZUFidDIyOTQ/view?usp=drivesdk
Καλημερα,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,εφτιαξα αυτα τα φυσιγγια!
Το δεξι οπως βλεπετε ειναι χαραγμα και ρελιασμα,,το αριστερο ειναι χαραγμα,τριτο σταδιο,ρελιασμα.,.
γιατι το αριστερο μου κανει ενα φουσκωμα στην μεση;
Οταν δουλευα το τριτο αταδιο ετσι εβγαιναν,,οταν μονο χαραγμα και ρελιασμα οπως το δεξι.
Εννοειτε οτι ειναι ολα τα υλικα ιδια,και ο ελευθυρος χωρος 11mm.
Χρισημοποιω την presa omv smart plus!
Μηπως πρεπει να ανεβασω το τριτο σταδιο πιο ψηλα??

Οσες φορες εχω επιχειρησει και γω με το τριτο σταδιο μου βγαινει ενα πυραυλακι στη μεση, και ειναι το χαρακτηριστικο του. Δυστυχως ομως η εμπειρια μου στο συγκεκριμενο κλεισιμο δεν με βοηθαει να σου δωσω και λυση. Παντως και σε μενα, οταν κλεισω με τριτο σταδιο, ετσι περιπου βγαινουν οπτικα

Θα δοκιμασω να παιξω λιγο με το πατημα(ρυθμιση) στο τριτο σταδιο!να ξυπνησει πρωτα ο μπεμπης,γιατι αν τν ξυπνησω πιος την ακουει την γυναικα,.χαχα.βικτωρα δοκιμασες να ρυθμισεις το τριτο σταδιο!δηλαδη να παταει πιο βαθια,πιο ψηλα ?

Γρηγορη, εχω δοκιμασει αρκετες φορες, απλα επειδη ειχα λιγους καινουριους καλυκες, λυπομουν να τους χαλαω σε δοκιμες. Με τους ριγμενους ηταν ευκολοτερο τελικα. Ολο το κολπο ειναι στο μαχαιρακι ποσο ψηλα ή χαμηλα κοβει, και στο τριτο σταδιο να κλεισει τοσο οσο το κεντρο του αστεριου να ειναι ελαχιστα πανω ή κατω απο το ρελι. Απο συζητησεις με φιλους που εχουν γνωση, το παιχνιδι γινεται με το μαχαιρι, και το τριτο σταδιο το πατας μετα τοσο οσο να κλεισει οπως σου ειπα.

Μπορει και να λεω κουταμαρες βεβαια, κατσε να το δει ο Γιαννης που ξερει να μας διαφωτισει

https://drive.google.com/file/d/0B2xfyLlWqoO7ZzdEZUFidDIyOTQ/view?usp=drivesdk
Καλημερα,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,εφτιαξα αυτα τα φυσιγγια!
Το δεξι οπως βλεπετε ειναι χαραγμα και ρελιασμα,,το αριστερο ειναι χαραγμα,τριτο σταδιο,ρελιασμα.,.
γιατι το αριστερο μου κανει ενα φουσκωμα στην μεση;
Οταν δουλευα το τριτο αταδιο ετσι εβγαιναν,,οταν μονο χαραγμα και ρελιασμα οπως το δεξι.
Εννοειτε οτι ειναι ολα τα υλικα ιδια,και ο ελευθυρος χωρος 11mm.
Χρισημοποιω την presa omv smart plus!
Μηπως πρεπει να ανεβασω το τριτο σταδιο πιο ψηλα??
Γρήγορη Καλημέρα θα σου πρότεινα να μην πειράξεις το τρίτο στάδιο αλλά να ανεβάσεις λίγο το μαχαίρι εάν έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και τέταρτο που είναι το πάτημα τότε θα δεις ότι θα σου βγαίνει εντελώς οριζόντιο, αλλά αν κλείνεις μόνο μέχρι τα 11χιλ.μπορείς να το κάνεις και μόνο σε δύο χρόνους(μαχαίρι-ρελι) αν έχεις την δυνατότητα όταν ρελιαζεις να χρησιμοποιείς 400 στροφές τότε μπορεί να μην χρειαστείς και καμιά αλλαγή.

Γρηγορη, εχω δοκιμασει αρκετες φορες, απλα επειδη ειχα λιγους καινουριους καλυκες, λυπομουν να τους χαλαω σε δοκιμες. Με τους ριγμενους ηταν ευκολοτερο τελικα. Ολο το κολπο ειναι στο μαχαιρακι ποσο ψηλα ή χαμηλα κοβει, και στο τριτο σταδιο να κλεισει τοσο οσο το κεντρο του αστεριου να ειναι ελαχιστα πανω ή κατω απο το ρελι. Απο συζητησεις με φιλους που εχουν γνωση, το παιχνιδι γινεται με το μαχαιρι, και το τριτο σταδιο το πατας μετα τοσο οσο να κλεισει οπως σου ειπα.

Μπορει και να λεω κουταμαρες βεβαια, κατσε να το δει ο Γιαννης που ξερει να μας διαφωτισει
Οπως τα λες Βικ.
Γρηγορη,ρυθμισε το 3ο να σου βγαζει υψος μεχρι 0.5mm πανω απο το επιθυμητο τελικο ύψος.
Στο τελικο θα φτασεις με το ρελιασμα.
Μηπως σμιγουν πολυ οι μυτες απο το αστεροειδες και δεν το αφηνουν να κατέβει επιπεδα?

Τρια σταδια εχει η πρεσα!!την πρεσα την εχω σε βαση δραπανου,με δραπανο!το δραπανο το εχω οσο γινετε σε λιγοτερες στροφες!μπορω δηλαδη να αφησω και 12 χιλιοστα ελςυθερο χωρο;;τους καλυκες δεν τους εχω κομμενους το ιδιο ολους!επομενη αγορα ειναι ενας καλυκοκοφτης!

Γιαννη,εννοεις εκει που κανει το σπασιμο στο τριτο σταδιο,να ειναι ας πουμε 58,5;αν το τελικο ειναι 58;ευχαρστω πολυ παιδια!
Το ολικο ύψος στα χειλη του καλυκα μετα το πατημα απο το 3ο σταδιο.
Οπως το λες.
Αν ειναι να ρελιασεις τελικο υψος,στα 58mm,ρυθμισε το πατημα απο το 3ο να ειναι μεχρι 58.5mm.
Μετρας στα χειλη,επειδη το "πυραυλακι"ειναι ψηλοτερα.

Γρηγορη κανονικα μετα το τριτο σταδιο το φυσιγγι πρεπει να βγαινει περηπου οπως τα δυο μεσεα αντε και λιγο πιο κληστο το πηραβλακι.....
Απλα εση ρηθμησε το τριτο σταδιο μισο χιλ πιο πανω απο το τελικο σου υψος......
Αν κληνεις με 11.00-11.50 χιλ ελευθερο χωρο θα κλησεις τελικο στα 57.50 .....
Οποτε το τριτο σου σταδιο θα παταει υποχρεωτηκα 58.00-58.20...... οχι παραπανω.....
Αυτο δηλαδη που σου ειπε και ο Γιαννης παραπανω...

qWXrSWJ.jpg

n42kkGc.jpg

Βραδινες ανησυχιες με γνωμονα τις γαλαζιες κυριες...mb36 και αλευρι βρωμης
ωραια δουλεια αλλα πολλες πιεσεις το κωλο αλευρο

Εχω μια απορια,εχουμε 2 φυσιγγια με ιδιο σετ απ,και στο ενα βαζουμε εννιαρια και στο αλλο εξαρια.
Θα εχουν τις ιδιες πιεσης;
Τα εξαρια μηπως θα ηθελαν περισσοτερη πυριτιδα;
Οχι απαραίτητα απο 5 ν.και κατο βαζουμε περισσότερη πυριτιδα

Αναλογα το νουμερο σκαγιον φορτωνεις σκαγια κ πυριτιδα . Απο τις πιο βασικες λεπτομερειες καθε γεμισματος. π.χ. μια 36αρα πυριτιδα μπορει να γεμιστη με χοντρα στα 38γρ κ αναποδα με 34γρ στα ψιλα

Last edited:
Kανενα διασπορας με S4 εχει κανενας να προτεινει?
Μου κακοφαινεται να παρω αγοραστα κ φοβαμαι να τουφεκισω ορτυκι κατω απο τα 25 μετρα ακομα κ με κυλινδρο... :confused:
Ο πιο ψηλος διασπορεας που διαθετω ειναι 22αρης θωδη...

12/65 S4N cx2000 1.60 χ 30-32
Αμορτισερ απο Z2M διασπορας η 15 (ειναι το ιδιο) + χαρτακι + κομενο διασπορεα θωδη 18 (κοκκινος) στα 60.00
Ενδεχωμενος ο σταυρος του θωδη να σου βγαινει ποιο ψηλα απο τα σκαγια....κοψτον ελαχιστα......
Με πολλη κρυα και υγρασιες πας 1.65 η 1.60 με 688.............

Status
Not open for further replies.
Back