Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εφτιαξα το εξης φυσιγγι,!
12/70-Α1-686-1,70-αμορτισερ giovanni20 -φελλος 2mm-33gr -κομμενος ελικας απο θωδη διασπορας αναποδα-ρελιασμα στα 63,9mm!!βαθος ρελιου 3mm
Μπορω να κατεβω στο ρελιασμα στο 63,4mm?Θα μου πειτε γιατι να κατεβεις;Επειδη ηθελα λιγο ακομα να πατηθει το αμορτισερ!
Επειδη εχω ενα στροφειο,χρησιμοποιησα αυτο.ειναι της omv το ορυχαλκινο!!

Last edited:
Εφτιαξα το εξης φυσιγγι,!
12/70-Α1-686-1,70-αμορτισερ giovanni20 -33gr -κομμενος ελικας απο θωδη διασπορας αναποδα-ρελιασμα στα 63,9mm!!βαθος ρελιου 3mm
Μπορω να κατεβω στο ρελιασμα στο 63,4mm?Θα μου πειτε γιατι να κατεβεις;Επειδη ηθελα λιγο ακομα να πατηθει το αμορτισερ!
Επειδη εχω ενα στροφειο,χρησιμοποιησα αυτο.ειναι της omv το ορυχαλκινο!!
Βαλε cx2000 και τον διασπορεα πανω απο το αμορτισερ του 20αρη..στο ρελι κατεβα αν και γνωμη μου βαλε ενα χαρτακι ή φελλο οσο χρειαζεται αναμεσα στον τζιοβανι και τον διασπορεα ωστε να συμπιεστει σωστα και κλειστο οπως το εχεις ωρα

Μιλτo ετσι θα το δουλεψω οπως μου ειπες και το πρωι!!
Απλα ηθελα να δοκιμασω και αυτο.εχω βαλει πανω απο το αμορτισερ φελλο 2 χιλιοστα για να βγει σε ογκομετρια!επειδη δεν εχω 3mm φελλο,να βαλω τον φελλο και ενα χαρτακι;;και να κλεισω στα 64mm

ανέφερα πιο πάνω πως ψάχνουμε συνταγή για φίλο που έχει απόθεμα tecna δεν μπορεί όμως τις βαριές τουφεκιές,τα 32 γρ είναι η αγάπη του.. Το έβρος της tecna ξεκινάει από 32 και καταλήγει στα 56γρ. Γιατί να μην την δουλέψει στα 32 αν βγει ένα καλό σεταπ; τώρα το που θα σταματήσει δεν ξέρω ,στο 1.90 με 688 στα 2.00 ; θα ανεβαίνουμε σταδιακά και θα δούμε...
http://www.gualandi.it/en/tables.html δεσ εδω αν κανει η τεκνα για 32

Μιλτo ετσι θα το δουλεψω οπως μου ειπες και το πρωι!!
Απλα ηθελα να δοκιμασω και αυτο.εχω βαλει πανω απο το αμορτισερ φελλο 2 χιλιοστα για να βγει σε ογκομετρια!επειδη δεν εχω 3mm φελλο,να βαλω τον φελλο και ενα χαρτακι;;και να κλεισω στα 64mm
Στο ειπα με τον διασπορεα πανω απο το αμορτισερ και οχι αναποδα γιατι αν τον βαλεις αναποδα και κλεισεις στην τουφεκια θα εχεις περιφερεια και καθολου σκαγια στο κεντρο..για τον φελλο καντο εσι και κλειστο στα 63.5..σε περνει με την Α1 λιγο πατημα

Παιδια ενα σετ απ με ακριβως ιδια υλικα απλως να αλλαξουμε τα σκαγια και να βαλουμε επιχαλκωμενα θα πρεπει να αυξομειωσουμε καθολου την πυριτιδα?

Για μεγαλες διασπορες βαλε σκαγια φακες αλλα δεν στο προτινο μια παραλληλη με το εδαφος τουφεκια κ τον σκαγιοσες τον σκυλο

Τον διασπορεα της b&p κοψτον να ανοιξη το σταυρουδακι κ φορτωσε τον με μια ζωηρη πυριτιδα;) κ 688
ο b&p ειναι ο ποιο καλος διασπορεας της αγορας, νομιζω οτι τον ειχε προτινη κ ο κ Γιαννης σε προηγουμενο ποστ.
Αναλογα το φορτωμα θα παει κ το ανοιγμα της τουφεκιας θελει λιγο ψαξιμο αναλογα τι θελεις να πετυχεις . Οταν λεω φορτωμα μην φτασεις σε ...κοντρα δοση ,νορμαλ πραγματα :)
Παντως οτι διασπορεα κ να βαλεις θα εχεις θεμα με τις μολυβδωσεις στην καννη

12/65,4 cx2000 MB32 1,75 ταπα εμφραξης guallandi χαρτονακι μαλλινη ταπα 10 χιλ+ 5 χιλ χαρτονακι 32 γρ σκαγια Νο 9 κλείσιμο στα 60 χιλ με τζαμακι guallandi.
Θέλω την γνώμη σας. Είναι καλό το σεταπ ή θα έχω κάποιο πρόβλημα. Είναι η πρώτη επιχείρηση κατασκευής μαλλινοταπου
Αυτες ειναι οι φωτογραφιες απο τα φυσιγγια. τα χαρτοναακα ειναι RVL των δυο χιλιοστων, μπηκανε λιγο σφηχτα μεσα στον καλυκα και εχει δημιουργηθει ενα φουσκωματακι στον καλυκα στο υψος μεταξυ αυτων και της μαλλινης. μηπως το φυσιγγι αυτο δεν ειναι ασφαλες;
https://drive.google.com/file/d/0B63UYuqcqftydGduQ3pGalViWkE/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B63UYuqcqftyV2l5S05WMW81Wk0/view?usp=sharing

Θεμα δεν θα εχεις αλλα αυτα τα χαρτονακια ειναι για να μπαινουν πανω απο την πυριτιδα. Ειναι ασυμπιεστα οποτε μειωνουν τον χωρο του αμορτισερ κ θα σου βγει πιο σκληρη η τουφεκια συν του οτι ειναι πιο μεγαλα απο την ντιανα για να κλεινουν τα αερια οποτε μετα τον κετσε δεν προσφερουν τιποτα εκτος απο επιπλεον μπαρ (δεν ξερω που σκοπευεις να το ριξεις ολα εχουν σχεση με τον καιρο που θα το ριξεις ) . Κατα την γνωμη μου στηστο με φελλακι αντι overpouder.
Α και αν το εστεινα εγω θα το εκανα 1.65χ32ν9-cx2000

ανέφερα πιο πάνω πως ψάχνουμε συνταγή για φίλο που έχει απόθεμα tecna δεν μπορεί όμως τις βαριές τουφεκιές,τα 32 γρ είναι η αγάπη του.. Το έβρος της tecna ξεκινάει από 32 και καταλήγει στα 56γρ. Γιατί να μην την δουλέψει στα 32 αν βγει ένα καλό σεταπ; τώρα το που θα σταματήσει δεν ξέρω ,στο 1.90 με 688 στα 2.00 ; θα ανεβαίνουμε σταδιακά και θα δούμε...

Καλησπέρα Πέτρο,
Το εύρος της Tecna ξεκινά από τα 36 γραμμάρια.
Εάν ο φίλος σου έχει στοκ μπορεί να την γεμίσει στα 36 γρ. για φυσίγγια διασποράς, με μάλλινη τάπα ή πλαστικό βύσμα διασποράς και ρέλι.
Οι πιέσεις σε αυτή την γόμωση δεν θα τον ενοχλούν καθόλου και θα έχει ένα εξαιρετικό φυσίγγιο διασποράς.
Μην πειραματίζεσαι στα 32 γρ. Τσάμπα κόπος, υλικά και μη αξιοποίηση μιας από τις κορυφαίες πυρίτιδες.

Θεμα δεν θα εχεις αλλα αυτα τα χαρτονακια ειναι για να μπαινουν πανω απο την πυριτιδα. Ειναι ασυμπιεστα οποτε μειωνουν τον χωρο του αμορτισερ κ θα σου βγει πιο σκληρη η τουφεκια συν του οτι ειναι πιο μεγαλα απο την ντιανα για να κλεινουν τα αερια οποτε μετα τον κετσε δεν προσφερουν τιποτα εκτος απο επιπλεον μπαρ (δεν ξερω που σκοπευεις να το ριξεις ολα εχουν σχεση με τον καιρο που θα το ριξεις ) . Κατα την γνωμη μου στηστο με φελλακι αντι overpouder.
Α και αν το εστεινα εγω θα το εκανα 1.65χ32ν9-cx2000
Σ ευχαριστώ Σάκη. Θέλω να κάνω ένα μαλλινοταπο για δεύτερο στην μπεκατσα. Θα δοκιμάσω και με μεσοταπα να φτιάξω κάποια. Και με την μεσοταπα στο 1,65 να το κάνω;

Παιδια ενα σετ απ με ακριβως ιδια υλικα απλως να αλλαξουμε τα σκαγια και να βαλουμε επιχαλκωμενα θα πρεπει να αυξομειωσουμε καθολου την πυριτιδα?
εγω οταν βαλω επιχαλκομενα , αφηνω ολα τα αλλα το ιδιο οπως και με τα μολυβδηνα , και εχω το ιδιο αποτελεσμα , μονο που η τουφεκια μου πηγενει ποιο συγκεντωμενη , και ειναι καταληλη για ποιο μεγαλη αποσταση

Σ ευχαριστώ Σάκη. Θέλω να κάνω ένα μαλλινοταπο για δεύτερο στην μπεκατσα. Θα δοκιμάσω και με μεσοταπα να φτιάξω κάποια. Και με την μεσοταπα στο 1,65 να το κάνω;
Ναι με 1.65χ32 κ βλεπεις αλλα την πιο ανοιχτη τουφεκια που θες για 2η στην μπεκατσα δηλ 80cm στα 25μ θα στην δωση η ντιανα σε σχεση με της μεσοταπες που θα βγαλουν πιο μαλακη αλλα κ πιο ^σφικτη^ τουφεκια.
Οι δοσολογιες που θα βρεις με τις μαλλινες πιο ψηλα στην πυριτιδα απο τα πολλημερικα βυσματα αναφερονται σε ντιανα χωρις πλαστικο optudator μην τις ακολουθεις. Αφου βαζεις πλαστικο ταπακι κ καλα κανεις να ακολουθεις τις στανταρ συνταγες.
Κατι ακομα οταν κλεινης με ντιανα θα αφηνεις λιγο παραπανω κενο κ θα ρελιαζεις χωρις να το πολυπιεζεις δηλαδη να μην διαγραφονται τα σκαγια πανω στο πλαστικο του καλυκα μετα το ρελιασμα.
Στα πολλημερικα αφηνουμε 5 χιλ κενου για να παρουμε σωστη συμπιεση στο αμορτισερ, στα κλεισιματα με ντιανα 6+ χιλ γιατι η diana ειναι σκληρη κ σχεδον ασυμπιεστη στο ρελιασμα για να παρουμε το ιδιο ρελι, ελπιζω να βοηθησα.

μετα τις ανησυχιες του μιλτου ηρθαν και οι δικες μου.....sipe 1.50-31grn.7-spark-fiocchi T2....
hsTHHCc.jpg

2UTYnpH.jpg

Status
Not open for further replies.
Back