Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μην αγχωνεσαι, το καλο φυσιγγι και στο σκοπευτηριο και στο κυνηγι δουλευει, ισως λιγο διαφορετικα. Οσες φορες δοκιμασα σε καρτερι να παρω σκοπευτικα φυσιγγια, δεν το μετανοιωσα
Σου τό'λεγα εγώ από χρόνια ........ αλλά ... Κάλλιο αργά παρά ποτέ .... .sarcastic.

Του Λαναρα Δημητρη.Δεν θυμάμαι σιγουρα ποιο ακριβως ειναι αλλα θα το δω αυριο και θα σου πω
Εχω ενα ατσαλινο του Λαναρα με ποντα,ενα ακομα ιδιο χωρις ποντα και ενα ακομα χαμηλοτερο απο αυτα τα δυο.Αυτο που δουλευω ομως ειναι αυτο που ειχε πανω η απλη μηχανη του Λαναρα.Ειναι λιγο ψηλοτερο απ τα αλλα.Καλη δουλεια κανει παντως.Και το ατσαλινο μαχαιρι που ειχε η μηχανη το εβαλα στην mec και χαραζει ωραια:)

Στα 35γρμ παντως πηρα καλο γεμισμα και με tecna.T3 686-1.90x35sg22κλεισιμο 6αρι 58χιλ.Το σαρακι της αναζητησης μας τρωει ομως και δεν μας αφηνει σε ησυχια.Παρελαβα προχθες τα "φρεσκα" υλικα μου απο τον Κενταυρο και ειμαι ετοιμος για νεες δοκιμες.Στα 35γρμ με tecna και παλι θα δοκιμασω με ισχυρο καψουλι688...και βλεπουμε.Ισως και κανενα ρελιαστο στα 38..Αρκει να βρω πρωτα λιγο χρονο:)

iolan_2.jpg
Εβγαλα το χερουλι και προσάρμοσα πανω δραπανο.Δεν φαινεται καλα στην φωτο αλλα κανει πολυ καλη δουλεια το στροφειο που εχει πανω.Ειναι διαφορετικο απο τα αλλα που εχω

Δημητρη το ρελι που κανει αυτο με την ποντα ειναι απιστευτο......
Εμενα μου αρεσει περισοτερο απο ολα.....
Μιχάλη, για ρελιαστό κλείσιμο μιλάς έτσι;
Γιατί ξέρω κάποιους που ρελιαζουν με αυτό και σε αστέρι....

Ερωτηση.Στους πινακες του gualandi τα σεταπ που εχει με μαλλινη ειναι με πλαστικο cuvette 6mm? η με overpowder 2mm?
Προφανώς είναι με χαρτονάκι (overpowder), αφού δίνει αυξημένη δόση πυρίτιδας, κατά 0,10-0,15 γρ. ;)
Αν βάλουμε πλαστικό εμφρακτήρα (couvette) δεν χρειάζεται, και δεν πρέπει, να αυξάνουμε τη δόση, σε σχέση με το σεταπ με συγκεντρωτήρα ...

Προφανώς είναι με χαρτονάκι (overpowder), αφού δίνει αυξημένη δόση πυρίτιδας, κατά 0,10-0,15 γρ. ;)
Αν βάλουμε πλαστικό εμφρακτήρα (couvette) δεν χρειάζεται, και δεν πρέπει, να αυξάνουμε τη δόση, σε σχέση με το σεταπ με συγκεντρωτήρα ...
Μπορει να χρειαστει να μειωσουμε....

Μπορει να χρειαστει να μειωσουμε....
ΜΒ tricolor mb32 1.88x35.5/cuvette/diana17/ρελι !!!Εφοσον εχει cuvette δεν θαπρεπε να ειναι 1.75χ34?

ΜΒ tricolor mb32 1.88x35.5/cuvette/diana17/ρελι !!!Εφοσον εχει cuvette δεν θαπρεπε να ειναι 1.75χ34?
Άλλο 34 γρ κι άλλο 35,5 ...
Μα και στους πίνακες του Gualandi υπάρχει μια παρόμοια γόμωση με ΜΒ Χ 32:
12/70 - PLASTIC - 616/CX 2000 - 1,80/1,85 - 1,90/1,95 - 35/36 - ROUND
Η δόση που δίνει για plastic wad είναι πολύ κοντά σε αυτή του Tricolor που έβαλες παραπάνω, ενώ για fiber wad (προφανώς χωρίς couvette) δίνει 1,90/1,95 !!!
Εξάλλου άλλο το εργοστασιακό φυσίγγι όπου η εταιρεία έχει πλήρη έλεγχο, ενώ ο Gualandi απευθύνεται σε ιδιογομωτές και είναι λογικό να είναι πιο συντηρητικός στις δοσολογίες που προτείνει.
Τώρα για 34 γρ - φαίνεται νορμάλ το 1,75 που γράφεις, αν και κάπως συντηρητικό (με cuvette + μάλλινη, και ρελιαστό). Στο 34αρι Tricolor το χάρτινο, που είχα ανοίξει κάποτε είχα βρει 1,78 γρ. ΜΒ32 με cuvette+diana & ρέλι ... (κι ας λέει στο site της B&P ότι έχει ΜΒ36, εγώ επιμένω ότι βρήκα ΜΒ32 ... δεν είναι δα SIPE και TECNA που μπορεί να τις μπερδέψεις !!! ).
Και να μια παρόμοια του Gualandi με μόνη διαφορά ότι είναι με πλαστικό κάλυκα:
12/67 - PLASTIC - 616/CX 2000 - 1,75/1,80 - 1,85/1,90 - 32/34 - ROUND

Δηλαδη Στελαρα οπου cuvette σε μαλλινο η δοση πρεπει να ειναι η ιδια με τη δοση με συγκεντρωτηρα?
Άλλο 34 γρ κι άλλο 35,5 ...
Μα και στους πίνακες του Gualandi υπάρχει μια παρόμοια γόμωση με ΜΒ Χ 32:
12/70 - PLASTIC - 616/CX 2000 - 1,80/1,85 - 1,90/1,95 - 35/36 - ROUND
Η δόση που δίνει για plastic wad είναι πολύ κοντά σε αυτή του Tricolor που έβαλες παραπάνω, ενώ για fiber wad (προφανώς χωρίς couvette) δίνει 1,90/1,95 !!!
Εξάλλου άλλο το εργοστασιακό φυσίγγι όπου η εταιρεία έχει πλήρη έλεγχο, ενώ ο Gualandi απευθύνεται σε ιδιογομωτές και είναι λογικό να είναι πιο συντηρητικός στις δοσολογίες που προτείνει.
Τώρα για 34 γρ - φαίνεται νορμάλ το 1,75 που γράφεις, αν και κάπως συντηρητικό (με cuvette + μάλλινη, και ρελιαστό). Στο 34αρι Tricolor το χάρτινο, που είχα ανοίξει κάποτε είχα βρει 1,78 γρ. ΜΒ32 με cuvette+diana & ρέλι ... (κι ας λέει στο site της B&P ότι έχει ΜΒ36, εγώ επιμένω ότι βρήκα ΜΒ32 ... δεν είναι δα SIPE και TECNA που μπορεί να τις μπερδέψεις !!! ).
Και να μια παρόμοια του Gualandi με μόνη διαφορά ότι είναι με πλαστικό κάλυκα:
12/67 - PLASTIC - 616/CX 2000 - 1,75/1,80 - 1,85/1,90 - 32/34 - ROUND

Status
Not open for further replies.
Back