Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βαγγελη οι ταπες Ζ2Μ ειναι φυσιολογικο να στραβωνουν τα ποδαρακια τους αν δεν εχει κατσει καλα η πυριτιδα... Σκεψου οτι δεν εχουν ενα κεντρικο αμορτισερ, αλλα τεσσερα μαλακα ποδαρακια, ακομα κ λιγο διαφορα να υπαρχει, καποιο ποδαρακι θα στραβοπατησει...
Εγω τους δουλευω πολυ κ πλεον δεν με ενοχλει, αλλωστε με το"μπαμ" ισιωνουν ολα... :)

Να σου προτεινω συνταγη για 28αρα πυριτιδα και στα 30 γρ δεν εχω μιας κ δεν τις δουλευω, αλλα μια που μου ειχε δουλεψει πολυ καλα στα 28 και στα 30 γρ παλιοτερα ηταν η granullar με cx2000-1,4-28-spark-57,5 και cx2000-1,45-30-z2m24-57.5 με μια μικρη επιφυλαξη μιας κ δεν εχω μπροστα μου τις σημειωσεις μου... Η επιφυλαξη αφορα το τελικο υψος κλεισιματος...

Βαγγελη αν θες ευκολια χρησης, τοτε πας σε μονοβασικη, CSB5 ή AS
Καλημέρα Βίκτωρα ..
Εκεί βλέπω να καταλήγω κι εγω λόγω δυσκολίας γεμίσματος των πυρίτιδων της B&P ..
Έχεις κάποιο setup για αρχή για την AS .? Ο Ηλίας μου εδωσε για PSB5.

Γιάννη στο κυνήγι σε τι καιρό την έχεις δοκιμάσει;
Οχι σε ιδιαιτερα δυσκολες συνθηκες.
Σκοτωνει καλα!
Δεν ειναι πολυ κλειστη σαν τουφεκια.
Το στησιμο που ειναι πααααρα πολυ καλο μ'αυτην,ειναι με συνθετη βισματωση(sfs)!
Μπελαλιδικο....:confused:

Βαγγελη οι ταπες Ζ2Μ ειναι φυσιολογικο να στραβωνουν τα ποδαρακια τους αν δεν εχει κατσει καλα η πυριτιδα... Σκεψου οτι δεν εχουν ενα κεντρικο αμορτισερ, αλλα τεσσερα μαλακα ποδαρακια, ακομα κ λιγο διαφορα να υπαρχει, καποιο ποδαρακι θα στραβοπατησει...
Εγω τους δουλευω πολυ κ πλεον δεν με ενοχλει, αλλωστε με το"μπαμ" ισιωνουν ολα... :)

Να σου προτεινω συνταγη για 28αρα πυριτιδα και στα 30 γρ δεν εχω μιας κ δεν τις δουλευω, αλλα μια που μου ειχε δουλεψει πολυ καλα στα 28 και στα 30 γρ παλιοτερα ηταν η granullar με cx2000-1,4-28-spark-57,5 και cx2000-1,45-30-z2m24-57.5 με μια μικρη επιφυλαξη μιας κ δεν εχω μπροστα μου τις σημειωσεις μου... Η επιφυλαξη αφορα το τελικο υψος κλεισιματος...

Άρη καλημέρα και σ' ευχαριστώ..
Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα αρκετές μεθόδους για να κάθεται καλά αλλά δεν .. κ επειδή οπτικά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα άλλαξα τάπες και πήγα σε guallandi (δεν ήξερα ότι δεν παίζει ρόλο στο βλητικό αποτέλεσμα).
Επειδή βλέπω όμως ότι τις συμπαθείς ιδιαίτερα μπορείς να μου πείς βλητικά τι διαφορά έχεις βρεί..?

Επειδή βλέπω όμως ότι τις συμπαθείς ιδιαίτερα μπορείς να μου πείς βλητικά τι διαφορά έχεις βρεί..?

Δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση σε αυτο που με ρωτας... Το αποτελεσμα ειναι παντρεμα υλικων κ αναλογα τι θες να φτιαξεις κ πως επιλεγεις κ τα υλικα σου, στην προκειμενη περιπτωση τους συγκεντρωτηρες...
Αυτο που εχω δει εγω ειναι οτι ειναι μαλακοι συγκεντρωτηρες, δινουν ωραιες κατανομες και ταιριαζουν πολυ με τις πυριτιδες της Β&Ρ που συμπαθω ιδιαιτερα...

Σχεδόν όλοι οι συγκεντρωτηρα με αμορτισέρ κάθονται σε αρκετές των περιπτώσεων λιγο στραβά, αλλα δεν χρειαζεται να ανησυχείς γιατι δεν νομιζω οτι επιρεαζει το τελικό αποτέλεσμα.
Στους ζ2μ πιο πολλή από όλους στραβωνουν αρκετά κ σε 2 περιπτώσεις μου ετυχε η φλόγα να φύγει από την φούστα και να κάψει τον κάλυκα κατά μήκος, αν δεν μπορεί να τους κλείσει σωστά καλητερα να τους αφήσει στην άκρη

Αυτο που ειπε ο Σακης...
Τοποθετηση πυριτιδας,κυαθιου μεχρι τα χειλη του καλυκα και γυρισμα αναποδα.
Αν εχουμε στηριξει ενα αξονακι ορθιο,διπλα εκει που γεμιζουμε,ειναι ευκολια.
Σπρώχνουμε χτυπωντας ελαφρα τον καλυκα,μεχρι να τερματισει.
Αλλη λυση,πιο γρηγορη,ειναι το μακρυλαιμο χωνακι.
Να τερματιζει πολυ χαμηλα,λιγο πριν αγγίξει τον πατο του καλυκα.
Ριχνουμε την πυριτιδα και τραβαμε προσεχτικα το χωνι.
Κατα κανονα,η σταθμη της πυριτιδας,θα ερθει "αλφαδια"!;)

Αν γεμιζεις σε βαση με τρυπες, ενα μικρο χωνακι σε βοηθαει ωστε η πυριτιδα να πεφτει σωστα. Αυτο συμβαινει επειδη οι καλυκες ειναι σε επιπεδο, και οχι με κλιση, οποτε η πυριτιδα δεν πεφτει μονομπαντα. Ομοιως βαζεις το βυσμα, και κλεινεις, χωρις να εχεις προβλημα επειδη και το βυσμα εχει κατσει σωστα

Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα αρκετές μεθόδους για να κάθεται καλά αλλά δεν .. κ επειδή οπτικά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα άλλαξα τάπες και πήγα σε guallandi
Μήπως τους πιέζεις πολύ ;; Εγώ μόνο τον Ζ2Μ-24 έχω δουλέψει (με CSB-5 & 28 gr σκάγια) και δεν έχω δει κάτι σοβαρό ... Εντάξει, κάποιο ποδαράκι μπορεί να λυγίσει λίγο παραπάνω, όπως είπε κι ο Άρις, και να φαίνεται ότι έχει ψιλοστραβώσει, αλλά όχι τόσο που να δημιουργήσει πρόβλημα στο φυσίγγι. Όχι πάντως θέμα να κάτσει στραβά η φούστα στην πυρίτιδα και να κάμει ελλιπή έμφραξη ...
Καλημέρα σε όλους....ξέρει κάποιος τι καψυλια έχουν τα nobel speed 34γραμμαρια ? ευχαριστώ
Μ 686 ... Αν δεν έχουν αλλάξει, γιατί είναι κάμποσα χρόνια που τα είχα πάρει ...

Μήπως τους πιέζεις πολύ ;; Εγώ μόνο τον Ζ2Μ-24 έχω δουλέψει (με CSB-5 & 28 gr σκάγια) και δεν έχω δει κάτι σοβαρό ... Εντάξει, κάποιο ποδαράκι μπορεί να λυγίσει λίγο παραπάνω, όπως είπε κι ο Άρις, και να φαίνεται ότι έχει ψιλοστραβώσει, αλλά όχι τόσο που να δημιουργήσει πρόβλημα στο φυσίγγι. Όχι πάντως θέμα να κάτσει στραβά η φούστα στην πυρίτιδα και να κάμει ελλιπή έμφραξη ...

Μ 686 ... Αν δεν έχουν αλλάξει, γιατί είναι κάμποσα χρόνια που τα είχα πάρει ...
Ευχαριστώ

Αυτό με το βαθύ χωνάκι δεν το έχω κάνει .. όλα τα άλλα ναι .. αλλά απ ότι έχω δεί δεν στραβοκάθεται στον πάτο αλλά όταν το κλείνω με τη LEE.
Πατάω σωστά με τον μετρητή τα σκάγια και ελέγχω γύρω-γύρω να έχει το ίδιο ύψος και είναι όλα σωστά .. μόλις το κλείνω στραβώνει..
Αφού είδα και αποείδα .. άλλαξα τάπα ...!!!!

Οχι σε ιδιαιτερα δυσκολες συνθηκες.
Σκοτωνει καλα!
Δεν ειναι πολυ κλειστη σαν τουφεκια.
Το στησιμο που ειναι πααααρα πολυ καλο μ'αυτην,ειναι με συνθετη βισματωση(sfs)!
Μπελαλιδικο....:confused:
Με ντιανα που την δοκίμασα δεν μου αρεσε κ Γιάννη με sfs πως την γεμίζεις;

Αυτό με το βαθύ χωνάκι δεν το έχω κάνει .. όλα τα άλλα ναι .. αλλά απ ότι έχω δεί δεν στραβοκάθεται στον πάτο αλλά όταν το κλείνω με τη LEE.
Πατάω σωστά με τον μετρητή τα σκάγια και ελέγχω γύρω-γύρω να έχει το ίδιο ύψος και είναι όλα σωστά .. μόλις το κλείνω στραβώνει..
Αφού είδα και αποείδα .. άλλαξα τάπα ...!!!!
Μηπως δεν κατεβαίνει ακριβως καθετα το διαμορφωτικο?

Status
Not open for further replies.
Back