Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μηπως δεν κατεβαίνει ακριβως καθετα το διαμορφωτικο?
Γιάννη μάλλον αυτό πρέπει να συμβαίνει αλλά δεν μπορούσα να το ψάξω και καλύτερα γιατί η κίνηση στη lee είναι συγκεκριμένη και θεωρητικά κάθετη αφού το φυσίγγι μπαίνει σε ένα σωλήνα..

Γιάννη μάλλον αυτό πρέπει να συμβαίνει αλλά δεν μπορούσα να το ψάξω και καλύτερα γιατί η κίνηση στη lee είναι συγκεκριμένη και θεωρητικά κάθετη αφού το φυσίγγι μπαίνει σε ένα σωλήνα..
Μπορεις να κανεις κατι στο σημειο που φωλιαζει ο καλυκας...
Φτιαξε μια φαλτσα επιφανεια εκει που παταει.

αλλά απ ότι έχω δεί δεν στραβοκάθεται στον πάτο αλλά όταν το κλείνω με τη LEE.
Πατάω σωστά με τον μετρητή τα σκάγια και ελέγχω γύρω-γύρω να έχει το ίδιο ύψος και είναι όλα σωστά .. μόλις το κλείνω στραβώνει..

Μηπως δεν κατεβαίνει ακριβως καθετα το διαμορφωτικο?
Κι εγώ με τη LEE τα κλείνω ... Μια χαρά είναι. Είναι αυτό που είπε ο Άρις, που και που ένα ψιλοστράβωμα του αμορτισέρ. Απ' ότι καταλαβαίνω, ο Βαγγέλης είναι λεπτολόγος, και θέλει τα φυσίγγια του όχι μόνο να είναι ... αλλά και να φαίνονται τέλεια !!! ... σαν τη γυναίκα του Καίσαρα ... χαχαχα ;):)

Ένα άσπρο αμάξι με την 1 πόρτα μαύρη κάνει την ίδια δουλειά με 1 αμάξι κατάλευκο . Η σκουριασμενη εξωτερικα κάννη σκοτώνει το ίδιο καλά με 1 καλόσυντηρημένη, περα από το πρακτικό κομμάτι υπάρχει κ το αισθητικό :)

Κι εγώ με τη LEE τα κλείνω ... Μια χαρά είναι. Είναι αυτό που είπε ο Άρις, που και που ένα ψιλοστράβωμα του αμορτισέρ. Απ' ότι καταλαβαίνω, ο Βαγγέλης είναι λεπτολόγος, και θέλει τα φυσίγγια του όχι μόνο να είναι ... αλλά και να φαίνονται τέλεια !!! ... σαν τη γυναίκα του Καίσαρα ... χαχαχα ;):)
Στέλιο έπιασες ακριβώς το κακό...χαχαχα
Μου αρέσει να είναι όμορφο το αποτέλεσμα και τα υλικά ποιοτικά αλλά πάνω απ ολα να είναι ασφαλές και να έχει "γλυκιά" τουφεκιά.. πολλά θέλω εεε..?
Όταν έφτιαξα τα πρώτα μου φυσίγγια το πρώτο που κοίταξα ήταν να είναι όμορφα οπτικά γιατί βλητικά δεν γνώριζα πως θα είναι ..
Βάζω μια φωτό απο τα πρώτα 10 που έφτιαξα .
Το κακό λοιπόν στο ξεκίνημα ήταν ότι όταν δοκίμασα της Ζ2 τάπες της έβαλα σε διάφανο κάλυκα και είδα ότι στράβωναν ... εαν είχα επιλέξει σκούρους μπορεί τελικά και να μην έβλεπα τίποτα και να έλεγα όλα τέλεια..!!! χαχαχα

Αν γεμιζεις σε βαση με τρυπες, ενα μικρο χωνακι σε βοηθαει ωστε η πυριτιδα να πεφτει σωστα. Αυτο συμβαινει επειδη οι καλυκες ειναι σε επιπεδο, και οχι με κλιση, οποτε η πυριτιδα δεν πεφτει μονομπαντα. Ομοιως βαζεις το βυσμα, και κλεινεις, χωρις να εχεις προβλημα επειδη και το βυσμα εχει κατσει σωστα
απλο και ευκολο για να μην στραβοπατενε οι συγκεντρωτηρες , γεμηζεις κανονηκα ,βαζεις και τα σκαγια και στο τελος κουνας τον καλυκα σιγα για να μην πεσουν τα σκαγια και ευθηγραμηζετε η σταθμη τους, και μετα κλεινης το φυσιγγιο προσεχτηκα για να μην χαλασει παλυ η σταθμη των σκαγιων , και στο τελος ολα τα ποδαρακια του συγκεντρωτηρα ειναι αλφαδια και ολοισα

Υποψιν το τονιζω οχι την απλη Α1 την Α1 speciale εχει σημασια..για αυτη δεν εχω για psb2 δοκιμασε αυτο
12/70 616 1.90 κουβετ μαλλινη 16 + φελλο 3 χιλ 9 δραμια 11/0 τζαμακι ρελι στα 63.5..ξεκινα στο 1.90 και ανεβα λιγο λιγο μεχρι να σε καλυψει εκει που θες γιατι η psb2 εχει καποιες διαφορες η παλια με την καινουρια

Μιλτο Α1 special δεν έχει. Μου λέει ότι ακριβώς ίδια με ίδια ογκομετρία και ίδια χαρακτηριστικά βγαίνει απο το ίδιο εργοστάσιο η FORMULA 206S.
Επίσης δεν έχει 16άρα μάλλινη αλλά 17άρα. Άρα θα βάλω κουβέτ, μάλλινη 17άρα και φελλό 2χιλ.

Εγκρίνεις όλες τις παραπάνω τροποποιήσεις; (πυρίτιδα-μάλλινη-φελλό)

Μιλτο Α1 special δεν έχει. Μου λέει ότι ακριβώς ίδια με ίδια ογκομετρία και ίδια χαρακτηριστικά βγαίνει απο το ίδιο εργοστάσιο η FORMULA 206S.
Επίσης δεν έχει 16άρα μάλλινη αλλά 17άρα. Άρα θα βάλω κουβέτ, μάλλινη 17άρα και φελλό 2χιλ.

Εγκρίνεις όλες τις παραπάνω τροποποιήσεις; (πυρίτιδα-μάλλινη-φελλό)
Για την πυριτιδα δεν μπορω να σου πω οτι ειμαι συμφωνος..επειδη βγαινει απο το ιδιο εργοστασιο και εχει ιδια ογκομετρια δεν σημαινει οτι θα εχει και τα ιδια χαρακτηριστικα απολυτα..δεν το εχω ακουσει αυτο να ειναι ιδιες..για την μαλλινη ναι δεν θα εχεις προβλημα περνεις και πιο ψηλη και την κοβεις οσο θελεις

Τότε και η Tecna με την sipe είναι ίδιες.. διβασικες και οι δυο ιδια ογκομετρια ίδιο εργοστάσιο..
Δεν είναι έτσι και καλό θα ήταν τέτοια πράγματα να αποφεύγονται γιατί μπορεί να δημιουργηθούν λάθος κατανοήσεις με ο,τι αυτό συνεπάγεται...

Τότε και η Tecna με την sipe είναι ίδιες.. διβασικες και οι δυο ιδια ογκομετρια ίδιο εργοστάσιο..
Δεν είναι έτσι και καλό θα ήταν τέτοια πράγματα να αποφεύγονται γιατί μπορεί να δημιουργηθούν λάθος κατανοήσεις με ο,τι αυτό συνεπάγεται...
Ειναι πολυ κακο αυτο που κανου ορισμενοι να συγχεουν τις πυριτιδες μονο απο τον ογκο τους..εδω ιδια πυριτιδα πχ τεκνα απο λοτ σε λοτ διαφερει..οχι τωρα αλλες τελειως συστασεις..πολυ κακη νοοτροπια ορισμενων να πουλησουν

Καλησπέρα σε ολη την παρέα,
Έχετε κάποιο δοκιμασμένο setup να προτείνετε για την F2 στα 28 γρ ..?
Με ποιο καψούλι πηγαίνει καλύτερα ..?

Επίσης με F2 γεμίζει και ο Ζώτος τα σκοπευτικά του, μπορείς να πάρεις μια ιδέα ή να κάνεις μιας δοκιμή αν βρεις κάποιο. Δυστυχώς έχω κρατήσει ένα για σφάξιμο αλλά το έχω στο χωριό.

Status
Not open for further replies.
Back