Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
1.60 x 28 με ενα νουμερο μεγαλητερο σηγκεντρωτηρα και ολα τα αλλα ιδια.....μια δοκημη θα σε πεισει....!!!!
Μιχάλη το έχεις ρίξει αυτό;
Σκεφτόμουν να στήσω 5-6 δοκιμαστικά αλλά δεν είναι η κατάλληλη εποχή για δοκιμές....
Μου δουλεύει πολύ καλά στο 1,65-31-bior 21και sg 22 με uee στα 57.8mm

Σκεφτόμουν να στήσω 5-6 δοκιμαστικά αλλά δεν είναι η κατάλληλη εποχή για δοκιμές....
Μύρο bior 21 καί SG 22 'εχουν τουλάχιστον 10μ/sec διαφορά σε αρχικές .
Tα δουλεύεις 1ο κ 2ο αντίστοιχα ;

Μύρο bior 21 καί SG 22 'εχουν τουλάχιστον 10μ/sec διαφορά σε αρχικές .
Tα δουλεύεις 1ο κ 2ο αντίστοιχα ;
Όχι, ανάλογα τόν καιρό και το κυνήγι...
Καρτέρι, περπατιτο.
Η bior θέλει πολύ πάτημα για να μου δουλέψει...

Γλυκοτατο φυσηγγακι για καλοκαιρι και οχι μονο.....στησε μερηκα και θα δεις.....με τους καιρους που εχετε κρητη θα το λατρεψεις.....αυτο που στηνεις με uee κατεβα στο 686 και θα με θημηθης....λιγο αργο αλλα για πολλα μετρα...

Γλυκοτατο φυσηγγακι για καλοκαιρι και οχι μονο.....στησε μερηκα και θα δεις.....με τους καιρους που εχετε κρητη θα το λατρεψεις.....αυτο που στηνεις με uee κατεβα στο 686 και θα με θημηθης....λιγο αργο αλλα για πολλα μετρα...
Θα σε βγάλω ΄΄εξιογδονταεξάκια΄΄ τελικά:p:D ..Βέβαια μην το αγιοποιείς το 686, στα χαμηλά φορτία,στη πρώτη δύσκολη θα ψιλοκιοτέψει :)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα,
έχει κάποιος δοκιμάσει την psb1 σε 30 γρ με 686 ..?
Στα 32 γρ την γεμίζω με 1,70 και 686 και έχω πολύ καλά αποτελέσματα.
Ο κανόνας λέει ότι όσο χαμηλώνουμε φορτίο, ισχυρό καψούλι,όσο ανεβαίνουμε ,υπο προυποθέσεις πάμε σε μέσης ισχυς:)..Βεβαια θα μου πείς, γιαυτό κάνουμε ιδιογόμωση για να τους αλλάζουμε(τους κανόνες):). Η psb1 που εριξα όλη τη σεζόν το '17,δούλευε εξαιρετικά στο 1,65χ32 με 'ολα τα ισχυρα καψούλια και στο 1,70χ33 με 2000 καψ. με το δευτερο να ειναι στη πιο χειμωνιάτικη εκδοχη του.Ολες οι πυριτιδες μπορούν να δουλέψουν με λιγότερα φορτία, το θέμα είναι αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γίνει αυτό...Αν έπρεπε οποσδηποτε να φτιάξω κάτι,θα τη δοκίμαζα κάπου στο 1,60χ30 με ισχυρό καψούλι και λίγο παραπάνω πάτημα στο ρέλιασμα:)

Last edited:
Θα σε βγάλω ΄΄εξιογδονταεξάκια΄΄ τελικά:p:D ..Βέβαια μην το αγιοποιείς το 686, στα χαμηλά φορτία,στη πρώτη δύσκολη θα ψιλοκιοτέψει :)
Υπάρχει κι'ένας βιοτέχνης εδώ στα χωριά μας που μόνο 686 δουλεύει σε όλα τα φυσίγγια .Σκοπευτικά -κυνηγετικά
Από 24 γρ μέχρι 36 γρ όλα 686

Ο κανόνας λέει ότι όσο χαμηλώνουμε φορτίο, ισχυρό καψούλι,όσο ανεβαίνουμε ,υπο προυποθέσεις πάμε σε μέσης ισχυς:)..Βεβαια θα μου πείς, γιαυτό κάνουμε ιδιογόμωση για να τους αλλάζουμε(τους κανόνες):). Η psb1 που εριξα όλη τη σεζόν το '17,δούλευε εξαιρετικά στο 1,65χ32 με 'ολα τα ισχυρα καψούλια και στο 1,70χ33 με 2000 καψ. με το δευτερο να ειναι στη πιο χειμωνιάτικη εκδοχη του.Ολες οι πυριτιδες μπορούν να δουλέψουν με λιγότερα φορτία, το θέμα είναι αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γίνει αυτό...Αν έπρεπε οποσδηποτε να φτιάξω κάτι,θα τη δοκίμαζα κάπου στο 1,60χ30 με ισχυρό καψούλι και λίγο παραπάνω πάτημα στο ρέλιασμα:)
Καλημέρα Γιάννη και σε όλη την παρέα,
Δεν θα διαφωνήσω με τον κανόνα.. όμως η αίσθηση που μου έχει δώσει τόσο το 686 όσο και το 688 είναι ότι είναι λιγότερο εκρηκτικά απο το cx2000. Σίγουρα το 688 είναι πιο δυνατό όμως η αίσθηση είναι ότι είναι δυνατά προοδευτικό ενώ το cx2000 είναι πιο εκρηκτικό.
Επαναλαμβάνω ότι είναι αυτό που εγω εισπράτω..
Για να καταλάβεις έφτιαξα 2 φυσίγγια με PSB1 στο 1,70
- CX2000 - SG22 και 686 - SG22 με ακριβώς το ίδιο τελικό ύψος 57,8 ..
Θέλεις το όπλο μου .. θέλεις εγώ .. δεν ξέρω αλλά μου ταίριαξε αυτό με το 686.
Με αυτή τη λογική λοιπόν εαν δοκίμαζα να κατεβάσω 2 γρ σε σκάγια και δοκίμαζα στο 1,63 ή 1,65 με 686 τι θα είχα ως αποτέλεσμα..?
Θα μου πεις μια δοκιμή θα σε πείσει .. απλά το λέω ως στήσιμο .. βλέπεις κάτι παράλογο..?
θα το περάσω στην παραγωγή και τις δοκιμές θα σας τις δείξω..

Σε εμενα οι ισπανικες οταν γεμιζονται σε βαρος μικροτερο απο το φυσιολογικο τους ταιριαζουν τα πολυ γρηγορα καψουλια... Κ με το Cx2000 πανε πολυ καλα, αλλα με 688 και ισπανικο η τουφεκια σφιγγει κ αλλο και η αισθηση της ανακρουσης γινεται πιο γλυκια...

Σε εμενα οι ισπανικες οταν γεμιζονται σε βαρος μικροτερο απο το φυσιολογικο τους ταιριαζουν τα πολυ γρηγορα καψουλια... Κ με το Cx2000 πανε πολυ καλα, αλλα με 688 και ισπανικο η τουφεκια σφιγγει κ αλλο και η αισθηση της ανακρουσης γινεται πιο γλυκια...
Mε ρηχό ρέλι κ σκληρό βύσμα με κενό 10-11 χιλ το πολύ

Οσο αφορα την psb1 ,ειναι μια πυριτιδα που βρίσκει τον εαυτό της στα 33-34 γρ και πάει μεχρι τα 36 στο στρογγυλό ρέλι.Οταν της ''ζητάμε'' να σπρώξει 30 γρ,θα πρέπει να τη βοηθήσουμε να το κάνει όσο πιο καλά γίνεται..Με ισχυρό καψούλι,λίγο ρελιασμα παραπάνω ή ακόμα και σε 67αρη κάλυκα όπου θα τη βοηθήσει ακόμα περισσότερο.Πέρνοντας αυτά ως αφετηρία ας πούμε,το 686 δεν ταιριάζει.Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δε μπορούμε να δοκιμάζουμε και εκ του αποτελέσματος να προχωράμε:). Η αντιθεσή μου όσο αφορα το 686 έχει να κάνει μόνο με τη χρήση του σε τέτοια εκτος προδιαγραφών στησίματα με βάρη χαμηλότερα των στάνταρ της πυρίτιδας.Σε όλα τα υπόλοιπα μπορεί άνετα να χρησημοποιηθεί,ανάλογα του τι θέλουμε να φτιάξουμε:).Για παράδειγμα,αν εχεις ενα φυσιγγάκι στο 1,65χ32 με 2000 καψυλι και κυνηγας τσίχλες, αμα θες να το κάνεις πιο μαλακό,καλοκαιρινό ας πούμε, αλλάζεις μόνο καψύλι,πας σε 686 με όλα τα άλλα ίδια,ή αν εχεις κάποιο φορτωμένο ''τσιτα'' παποφυσιγγο κλπ,και θες να κρατήσεις λίγο τα μπαρ,τους χρονους καυσης κλπ.Τα γράφω ετσι λίγο ..μπακαλίστικα για να γίνουν ευκολα κατανοητά.Η σωστή χρήση των μεσαίας ισχύος καψουλιών, ειναι σε γομώσεις στα ανώτερα και ανώτατα βάρη της κάθε πυρίτιδας.:)

Last edited:
Μιας και πιάσαμε και τη κατηφόρα (ημερολογιακώς :D ) ,εδω μια δοκιμούλα,με ενα απο τα πολύ αγαπημένα μου με την ΜΒ36 ,στα 34 γρ 5αρια+1,2 βρωμη, ελαφρύ και ταχύτατο, καρατσεκαρισμένο σε διαφορετικά κυνήγια,με αυτόν τον ''κούτσουρο'' τον drago 20, κλεισμένο πολυσταδιακά με τελικό υψος 57,00:). 2326

Μιας και πιάσαμε και τη κατηφόρα (ημερολογιακώς :D ) ,εδω μια δοκιμούλα,με ενα απο τα πολύ αγαπημένα μου με την ΜΒ36 ,στα 34 γρ 5αρια+1,2 βρωμη, ελαφρύ και ταχύτατο, καρατσεκαρισμένο σε διαφορετικά κυνήγια,με αυτόν τον ''κούτσουρο'' τον drago 20, κλεισμένο πολυσταδιακά με τελικό υψος 57,00:). View attachment 2326
Γιαννη δειχνει να βγαζει πολύ δυναμη η κάνη!! Αν σου βρισκεται ριξε και ενα εμπορικο να δουμε διαφορά στο αποτυπωμα του σκαγιου ;)

Γιαννη δειχνει να βγαζει πολύ δυναμη η κάνη!! Αν σου βρισκεται ριξε και ενα εμπορικο να δουμε διαφορά στο αποτυπωμα του σκαγιου ;)
Μεσα στο μυαλό μου είσαι :D..πέρασα το πρωί πριν τις 9 απο το Φαντομ, με σκοπό μαζί με λίγα υλικά να πάρω και ετοιμα να δοκιμάσω να έχω μια ιδέα,αλλά δεν είχε ανοίξει..Ισως μπορέσω το απόγευμα :)

Μιας και πιάσαμε και τη κατηφόρα (ημερολογιακώς :D ) ,εδω μια δοκιμούλα,με ενα απο τα πολύ αγαπημένα μου με την ΜΒ36 ,στα 34 γρ 5αρια+1,2 βρωμη, ελαφρύ και ταχύτατο, καρατσεκαρισμένο σε διαφορετικά κυνήγια,με αυτόν τον ''κούτσουρο'' τον drago 20, κλεισμένο πολυσταδιακά με τελικό υψος 57,00:). View attachment 2326
Τεληκα τα μαμα τα τσοκ τα παει πολυ καλλα δεν νομηζω να χρηαζετε αλλα κανε και μια δοκημη με φουλ να δουμε τι κανει

Status
Not open for further replies.
Back