Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
η Winchester και η κάθε εταιρεία σαν πρώτο μέλημα στην κατασκευή πυρίτιδας έχει κάποια στάνταρ προοδευτικοτητας και μέσο όρο αυτής, δεν ανεβάζει η πυρίτιδα της πιέσεις είναι σε συνάρτηση πυρίτιδας επί του φορτίου που έχει στην πλάτη της. ακόμα αν βάλει ακριβώς τα ίδια σε βάρος υλικά για την κατασκευή της και ακριβώς την ίδια εκτέλεση αυτή θα βγει διαφορετικια από το προηγούμενο lot και ας έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. η χημεία είναι κάτι σαν τους χαρακτήρες τον ανθρώπων μοναδικό,αν είναι μέσα στα στάνταρ της προοδευτικοτητας με μικρές αποκλίσεις την αφήνουν ως έχει αν όχι έρχονται η μικρές αδερφές της να την βάλουν μέσα στα στάνταρ του φορτίου που προορίζετε. Σαφώς σε δεύτερο χρόνο θα μετρηθούν και οι πιέσεις, Έχω μια MBX36 εκτός του χρώματός μου έχει ως κοινό γνώρισμα κάπου κάπου υπάρχουν και κάποια πρασινωπά φύλλα....

Καλημέρα σε όλη την παρέα ..
Τελικά οι δοκιμές έγιναν σε 2 φυσίγγια 30 γρ σε 8 1/2 νούμερο σκαγιών με δυο διαφορετικά setup
PSB1 - 686 - 1,63 - 30 gr - Θώδης 25 - * - 57,8
Α1 - CX2000 - 1,55 - 30 gr - Θώδης 25 - * - 57,8
Και οι δυο στα 35 μέτρα με full (της Α400 το εσω) τσόκ.

Συμπερασματικά --
Με δεδομένο ότι ρίχτηκαν με καραμπίνα και περίπου στους 35 βαθμούς κελσίου..
Και τα 2 δυνατά με δυνατό αποτύπωμα στον πίνακα .. φαίνεται κιόλας με ζουμ.. αλλά και πολύ καλές ταχύτητες.

Παραθέτω φωτό ..
Στην μια έφυγε λίγο δεξιά αλλά είναι ενδεικτική του αποτελέσματος.
PSB1
View attachment 2593

A1
View attachment 2594

Βάζω μια φωτό ξανά .. μαρκαρισμένη όμως την τουφεκια της Α1 να μου πειτε απόψεις ..

2602

Δεν νομίζω να ανακατεύουν τις πυρίτιδες οι Ιταλοί, ούτε για πλάκα λέγονται αυτά.
Πλάκα κάνεις φίλε;;μέχρι 7 πυρίτιδες ξέρω άτομα στην Ιταλία που ανακατεύουν. Φυσικά δημόσια ποτέ δεν έχω πει κ ούτε ποτέ δεν πρόκειται να γράψω τέτοιες συνταγές. Κ τελειώνω γράφοντας ότι μόνο την Τέκνα απαγορεύεται δια ροπάλου να την ανακατέψουμε.

Last edited:
Καλημέρα παληκάρια :) .Οσο αφορά την psb1, τα τελευταία λοτ εχουν διαφοροποιηθεί.Και στην όψη διαφέρουν πάρα πολύ,με πολύ πιο μικρά και λεπτότερα φυλαράκια..View attachment 2598 Στη φωτό η παλιότερη γνωστή psb1.Για τη νέα σοδιά δεν εχω φωτό,αλλά μoιάζει σε οτιδήποτε αλλο παρά σε psb1 .Και φυσικά εχει αλλάξει(αρκετά) και στη προοδευτικότητα. Στα ψηλά σκάγια αν δεν έπεφτα στο 1,65χ32 τουφεκιά της προκοπής δεν έπερνα.Κατέληξα στο 1,65χ32 και στο 1,70χ33 στη πιο χειμωνιατικη εκδοση,πάντα για ενιαράκια-οχταράκια μιλώντας..Στα χοντρά,όταν δοκίμασα στο 1,85χ34 σε 5αρια, έψαχνα να βρω σκάγια στο πίνακα,αφού ειχα βρει πρώτα ενα σφράγισμα που μου΄φευγε συνεχώς με το ''μπαμ'':D.Με τα πολλά,κατέληξα στο 1,75χ34 με 686 καψ...Οτιδήποτε δοκίμαζα να άλλαξω σε αυτό προς το δυνατότερο (1,80 πυρ. ή ισχυρο καψ.) η δουλειά χάλαγε πάλι.
Οπότε συμπίπτουν οι απόψεις μας για 1.75 στην PSB 1 Γιάννη. Με ισπανικο καψουλι καίγεται τέλεια κ βγάζει κ βλητικες τιμές τέλειες φίλε. Κ σε ισπανικο κάλυκα ακόμα καλύτερα

Last edited:
Νικο και ομως το κανουν μονο με sipe και s4 αλλα σε τελειως συγκεκριμενες γομωσεις και δεν ξεφευγουν απο αυτο..σε αλλες πυριτιδες δεν το κανουν..ισως εδω εχουν την ασφαλεια οτι ειναι 2 πυριτιδες σχεδον ιδιες
Πλάκα κάνεις φίλε;;μέχρι 7 πυρίτιδες ξέρω άτομα στην Ιταλία που ανακατεύουν. Φυσικά δημόσια ποτέ δεν έχω πει κ ούτε ποτέ δεν πρόκειται να γράψω τέτοιες συνταγές. Κ τελειώνω γράφοντας ότι μόνο την Τέκνα απαγορεύεται δια ροπάλου να την ανακατέψουμε.
Δεν έχω καταλάβει το κάνουν εταιρίες ή μεμονωμένα ιδιογομώτες;

Καλημέρα παληκάρια :) .Οσο αφορά την psb1, τα τελευταία λοτ εχουν διαφοροποιηθεί.Και στην όψη διαφέρουν πάρα πολύ,με πολύ πιο μικρά και λεπτότερα φυλαράκια..View attachment 2598 Στη φωτό η παλιότερη γνωστή psb1.Για τη νέα σοδιά δεν εχω φωτό,αλλά μoιάζει σε οτιδήποτε αλλο παρά σε psb1 .Και φυσικά εχει αλλάξει(αρκετά) και στη προοδευτικότητα. Στα ψηλά σκάγια αν δεν έπεφτα στο 1,65χ32 τουφεκιά της προκοπής δεν έπερνα.Κατέληξα στο 1,65χ32 και στο 1,70χ33 στη πιο χειμωνιατικη εκδοση,πάντα για ενιαράκια-οχταράκια μιλώντας..Στα χοντρά,όταν δοκίμασα στο 1,85χ34 σε 5αρια, έψαχνα να βρω σκάγια στο πίνακα,αφού ειχα βρει πρώτα ενα σφράγισμα που μου΄φευγε συνεχώς με το ''μπαμ'':D.Με τα πολλά,κατέληξα στο 1,75χ34 με 686 καψ...Οτιδήποτε δοκίμαζα να άλλαξω σε αυτό προς το δυνατότερο (1,80 πυρ. ή ισχυρο καψ.) η δουλειά χάλαγε πάλι.
PSP1 καλυκας κομενος στα 68,5 καψουλι cx2000 1,65x31 και με 688 καλο ειναι, συγκετροτηρα ντρακον 20 με 5 σταδια στα 56,50 , απο 7αρι μεχρι 9,5 αρι

Ιδιογομωτες. Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεων του
Ολα γηνωντε και ολα μπορεις να τα κανεις....
Οταν δεν εχεις ομως τη απαιτουμενες γνωσεις για αυτο που κανεις .....αργα η γρηγορα θα τιμωρηθης...
Με τον εναν η τον αλλον τροπο...
Ηδικα οταν αναμηγνειης πυρητιδες με μεγαλα ποσοστα νιτρογλυκερηνης....παιζεις με την κομπρα στους 30 ποντους......
Και επηδη ακουω αρκετα κουφα κατα καιρους ...ενα εχω να πω.....
Μας σωζει το οτι ολα τα συχρονα ντουφεκια μας αντεχουν πιεσεις πολλη παραπανω απο της αναγραφομενες της καθε εταιριας....

Δεν έχω καταλάβει το κάνουν εταιρίες ή μεμονωμένα ιδιογομώτες;
Ιδιογομωτες Νικο το κανουν αλλα μην ξεχναμε οτι εκει εχουν και κανονακια και τα ελεγχουν..αν βρω τιμες που βγαζουν κατι τετοιες προσμιξεις θα τις ανεβασω χωρις βεβαια ποσοστα αναμιξης

Αν φέτος κανουμε κάτι καλό κ δύσκολο θα πάρεις μέρος; Ένα φυσίγγι για 100 μέτρα μπορείς να φτιάξεις;; όχι αναποδα ποτήρια κλπ. Κλασσικό φυσίγγι
Ειμαι μεσα αν απευθηνεσε σε εμενα....δεν ξερω αν θα τα καταφερω αλλα μπορω και εχω καποια μεσα να προσπαθησω.....

Πιος ο λογος η s4 εκει(34/35/36) γ@#### και δερνει.. Μονη της
Αυτά είναι αλά κόλπα για ψαγμενους δεν είναι για όλους εχει αλη καύση και διαφορετικά αποτελέσματα από φηλούς στην Αμερική που έχουν κανονάκι δεν είναι και τόσο κακό το ανακάτεμα

καλησπερα ανοιξα ενα φυσιγγι με πυριτιδα tecna η οποια πυριτιδα ηταν πετρα..αυτο το φυσιγγι εχει προβλημα?

Αυτά είναι αλά κόλπα για ψαγμενους δεν είναι για όλους εχει αλη καύση και διαφορετικά αποτελέσματα από φηλούς στην Αμερική που έχουν κανονάκι δεν είναι και τόσο κακό το ανακάτεμα
Αααα καταλαβα σορυ και ολλας

Status
Not open for further replies.
Back