Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
εφτιαξα 10 φυσιγγια με γκρανουλαρ ρελιαστα κομενος ο καλυκας στα 65,50 καψουλι 616 με 1,55 χ32 μαληνη ταπα ρελιαστο και πανω απο τα σκαγια χαρτακι στα 60 χιλιοστα , αυριο θα τα δοκημασω στα τρυγονια , τι λες Μυρο θα ειναι καλο , γιατι οτι καινουριο δοκημαζω παντα εχω αμφιβολιες
Μία χαρά θα είναι Νίκο...
Περιμένουμε τα αποτελέσματα! τι νούμερο σκάγια έβαλες;

8αρια , με ταπα μαληνη για κοντα με 4 τσοκ η πρωτη και 2 τσοκ η δευτερη , που λεω στην δευτερη κανη να βαλω το ιδιο , και αντι για ταπα να βαλω συγκερωτηρα gt 24, η ηλιοπουλος 22 αρι , και μεσα στο συγκεροτηρα , για να με παρει στο υψος χαρτονακι GAL 20

Last edited by a moderator:
Μην πολυεμπιστευεσαι τους πινακες της gualandi..θα σου δωσουν μια ιδεα αλλα μεχρι εκει..επειδη ειδα στο σεταπ σου οτι εχεις βαλει piston skeet παντα οποτε τον χρησιμοποιεις θα γεμιζεις με +0.05 πυριτιδα..για μενα πηγαινε στο 1.50 αφοβα γιατι εχεις και ρελιαστο κλεισιμο
Μίλτο δεν είναι θέμα εμπιστευτικότητας ή μη, είναι θέμα παρτίδας. Τότε που δοκιμάστηκε από την Gualandi κατά πάσα πιθανότητα
η συγκεκριμένη παρτίδα θα «δούλευε» στο 1,40-145. Οι πίνακες της Gualandi είναι ένας μπούσουλας. Από εκεί και πέρα αν πρέπει να ανέβεις ή να κατέβεις σε δοσολογία εξαρτάται από την παρτίδα που έχεις στα χέρια σου. Δοκιμάζεις και βλέπεις. Ως προς τη δοσολογία της έχεις δίκιο, προς το παρόν αυτή που έχουμε σήμερα στα χέρια μας «δουλεύει» στο 1,45 υγρασία 1,50 κρύο. Εκεί που κατά τη γνώμη μου πρέπει να αμφισβητηθεί η Gualandi είναι στους συγκεντρωτήρες. Κουτή είναι να σου παρουσιάσει γόμωση με
αλλουνού συγκεντρωτήρες;

Μίλτο τα φυσίγγια prince aiolos διασποράς τα έχω δουλέψει στην μπεκατσα μπορώ να σου που με μεγάλη επιτυχία αφού έχω πάρει μέχρι και λαγό με 10 νούμερο
1.40×31.5 είναι το setup. granular εννοείται.
Πάντα φιλικά μην παρεξηγηθώ γιατί σε κάποιους φενομαι επίθετικος.
Καμια παρεξηγηση ολοι ειμαστε εδω για να μαθουμε και να μαθουν και αλλοι απο εμας..οσο για το prince εχε υποψιν σου οτι μιλαμε για εμπορικο φυσιγγι και εκει οι παρτιδες απο τις πυριτιδες διαφερουν πολλες φορες απο αυτες των ιδιογομωτων..μην το περνεις σαν μπουσουλα γι αυτο λεμε οτι δεν πρεπει να λαμβανουμε υποψιν το πως ειναι γεμισμενα τα εμπορικα..συν τις μηχανες και τα στροφεια πανω τους που κλεινουν με αλλα σταδια
[/QUOTE]
Συμφωνώ απόλυτα.

Ποια είναι η γνώμη σου;;
Δεν ξέρω ..... γι'αυτό ρωτάω.....έχω ελάχιστη ιδιογομωτικη πείρα και θέλω να μάθω!!!! Μη με παρεξηγείς ......δεν ήταν ειρωνικό το σχόλιο......απλα παραξενευτηκα και σκέφτηκα ότι μπορεί να το γράψεις από λάθος η να κάνω εγώ λάθος και όντως να ταιριάζει......εάν θες πες μου......

Δεν ξέρω ..... γι'αυτό ρωτάω.....έχω ελάχιστη ιδιογομωτικη πείρα και θέλω να μάθω!!!! Μη με παρεξηγείς ......δεν ήταν ειρωνικό το σχόλιο......απλα παραξενευτηκα και σκέφτηκα ότι μπορεί να το γράψεις από λάθος η να κάνω εγώ λάθος και όντως να ταιριάζει......εάν θες πες μου......
Εκανα λάθος φυσικά φίλε. Βιάστηκα. Τελικά κάνω λάθη, είμαι άνθρωπος κ όχι ο Παπας με το αλαθητο όπως λένε μερικοί καλοί φίλοι. Ζ2Μ 21 είναι το σωστό ύψος της συνταγής

Εκανα λάθος φυσικά φίλε. Βιάστηκα. Τελικά κάνω λάθη, είμαι άνθρωπος κ όχι ο Παπας με το αλαθητο όπως λένε μερικοί καλοί φίλοι. Ζ2Μ 21 είναι το σωστό ύψος της συνταγής
Οκ κανένα πρόβλημα...... Απλά επειδή αυτό το χρησιμοποίησα σε σεταπ με 1.60 Χ30 gr με C7 παραξενευτηκα........αλλά δεν το θεωρησα και αδύνατο επειδή τη συγκεκριμένη πυρίτιδα δεν την έω γεμισει..........

Βαγγελη με Ζ2Μ21 πρεπει να κλεισεις σε πεντασταδιακο με δυο σταδια δεν μπορεις να το κλεισεις.....θα σου
κανει ''λακουβα'' το αστερι με οτι αυτο συνεπαγεται.
Με Ζ2Μ24 μπορεις να κλεισεις σε δυο σταδια.....εγω προσωπικα δεν θα το εκανα....το 1,60χ32 μονο σε ρελι θα το εκανα αν το εκανα....το βρισκω υπερβολικο για αστερι. Εαν το εκανα ρελιαστο θα το εστηνα 1,60χ33. Πιστευω να σε βοηθησα.:)

Granular 1,50*32 καρδαρα 22 σε 3 σταδια με δυο θελει 24αρι..με cx2000 ολλο το χρονο το βαζω στην μαξους... Τρομερο κυχλοφησηγγο το εχω ριξει και με παγετο
1.55 32 ηλιοπουλος επίσης δεν αφήνει τίποτα στο διαβα του...

1.55 32 ηλιοπουλος επίσης δεν αφήνει τίποτα στο διαβα του...

Συμφωνω.....οπως επισεις και το cx2000-1,50x32 με Ηλιοπουλο για ποιο ηπιο καιρο. Βεβαια σημαντικος ειναι ο τροπος
που κλεινει ο καθε ενας μας..... πεντασταδιακο ή απλο δυο σταδιων και τελικο υψος ρελιασματος.

Έγραψα μια συνταγή με Gm3 εμπορικού φυσιγγιου. Όταν ο κάθε ίδιογομωτης πάει να φτιάξει το δικό του φυσίγγι προσαρμόζει την συνταγή ανάλογα τα εργαλεία που έχει. Τα εμπορικά φτιάχνονται όπως είναι γνωστό με πολυσταδιακο κλείσιμο

Δεν παίζει ρόλο το κάθε setup αν ρίχνεται από καραμπίνα η δύκανο ;;
Εχεις ultralight φίλε δίκαννο κ για αυτο κατεβάζεις την συνταγή σου. Τώρα μπήκα στο νόημα. Αν είσαι ευχαριστημένος εσύ δεν πέφτει λόγος σε εμας. Τουλάχιστον βάλε 688 καψουλι

Status
Not open for further replies.
Back