Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν είναι λείος και καθαρός??ναι αλλά και σε στενό και ασχημο δρόμο αλλάζουμε φυσίγγι?? (αμορτισέρ μάλλον)
....τελικά τι πάει ποιό γρήγορα ??? η κάννη turbo ή η κάννη Α112 ατμοσφάιρα?¿

Το εβρος του κουτουμανου είχε 440. Το biturbo παλιά 440. Το κόμπρα 425. Το κοντορ είχε 420.Αλλα δεν είναι οι αρχικές το θέμα. Είναι η προσωπική μου γνώμη ότι τελικά οι κάνες είναι ο δρόμος. Το αμάξι είναι το φυσίγγι. Αν είναι λείος κ καθαρός ο δρόμος το αμάξι το τούρμπο αναπτύσσει την μέγιστη ιπποδύναμη άνετα. Αλλά κ σε στενό κ ανωμαλο δρόμο αλλάζουμε τα αμορτισέρ κ τα λάστιχα κ πάλι πάει σφαίρα το αμάξι
Δημήτρη πιστεύω ότι έχουμε υπερτιμησει τις αρχικές.ταχυτητες......προσωπικα δεν μου λένε τίποτε....... Κατά τη γνώμη μου ένα σωστό φυσιγγι πρέπει πρώτα απ' όλα να σκοτώνει...... Αυτό για να γίνει πρέπει να είναι απόλυτα ταιριασμενα και άριστης ποιότητας όλα τα υλικά του ,να είναι σταθερό , σωστά κλεισμένο ,φτιαγμένο για να ταιριάζει με το όπλο μας , τον τρόπο που κυνηγάμε και το θηραμα που προορίζεται....... Από κει και πέρα μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι μενουσες ταχύτητες,η σκληρότητα των σκαγιων και η βυσματωση για να μας δώσει καλή κατανομή , διάτρηση και κινητική ενέργεια!!!!!

Δημήτρη πιστεύω ότι έχουμε υπερτιμησει τις αρχικές.ταχυτητες......προσωπικα δεν μου λένε τίποτε....... Κατά τη γνώμη μου ένα σωστό φυσιγγι πρέπει πρώτα απ' όλα να σκοτώνει...... Αυτό για να γίνει πρέπει να είναι απόλυτα ταιριασμενα και άριστης ποιότητας όλα τα υλικά του ,να είναι σταθερό , σωστά κλεισμένο ,φτιαγμένο για να ταιριάζει με το όπλο μας , τον τρόπο που κυνηγάμε και το θηραμα που προορίζεται....... Από κει και πέρα μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι μενουσες ταχύτητες,η σκληρότητα των σκαγιων και η βυσματωση για να μας δώσει καλή κατανομή , διάτρηση και κινητική ενέργεια!!!!!
Ξεφεύγουμε από την ερώτηση που έκανα. Ποιο μετράει ποιο πολύ;; η πολύ φτιαγμένη η άριστη εργοστασιακά κάνη με ένα μέτριο βλητικα φυσίγγι η μία μέτρια κάνη με ένα υπεραριστο φυσίγγι;;;;; ποια η γνώμη σου;;

Αλήθεια Δημήτρη πιστεύεις πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί μια απάντηση στο ίσως ρητορικό ερώτημά σου ;
Ισως να ειναι κι απο τα ερωτήματα που δεν πρεπει να εχουν απάντηση για να κάνουν όλο αυτο το ταξίδι της ιδιογόμωσης και της βελτίωσης των κανών πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον .
Βεβαίως κ μπορεί. Εγώ μετά από 20 όπλα όλα φουλ φτιαγμένα κ πάρα πολλά φυσίγγια σε δοκιμές, έχω σχηματίσει άποψη φίλε

Ξεφεύγουμε από την ερώτηση που έκανα. Ποιο μετράει ποιο πολύ;; η πολύ φτιαγμένη η άριστη εργοστασιακά κάνη με ένα μέτριο βλητικα φυσίγγι η μία μέτρια κάνη με ένα υπεραριστο φυσίγγι;;;;; ποια η γνώμη σου;;
Τι να την κάνεις την Φεράρι στο χωματόδρομο Μήτσο; ;)

Αν δεν βρεις κοσκινο στην διαμετρο που θελεις.....κοψε ενα 20λιτρο μπετονι εγκαρσια....και κανε κοσκινο
στην διαμετρο που θελεις με πυρωμενη μικρη προκα. Καλο δυναμη , κουραγιο , και υπομονη...σου ευχομαι.:)

Πιστεύω ότι οι καλό φυσιγγι μετράει περισσότερο ,βεββαια εννοείται ότι θα χρησιμοποιηθεί το ανάλογο φυσιγγι σε γομωση ανάλογα με τον αυλό της κάνης!!!

Ολα σχετικα ειναι. Σαφως και υπαρχουν καλές κάνες που με ενα μετριο φυσιγγιο σου βγαζουν καλη τουφεκια
οπως και ''μετριες'' κανες που κανουν το ιδιο με ενα καλο φυσιγγιο. Ειναι το πως το ''βλεπει'' ο καθε ενας μας....
και απο ποια οπτικη γωνια.....Αλλοι ψαχνονται με φυσιγγια εμποριου για το οπλο τους....και αλλοι κανουν
ιδιογομωση. Ολα εχουν σχεση με το τι ζηταει ο καθε ενας .......
Διαφορετικα θα υπηρχε μονο μια μαρκα οπλων και φυσιγγιων.:)

View attachment 3513ανοίγεις το πακέτο που έχεις παραγγείλει και τα σκάγια έχουν ανοίξει και έχουν γίνει ανάμικτα 7.5 - 9.5.
Ωραία.
Ουδέν κακόν αμηγες καλού.
Μπορεί να γίνει αφορμή να βγει κάτι ωραίο. Φτιάξε μιξ....είτε διασποράς....είτε κανονικά. Το 9,5 για μικρά φτερωτά φτάνει για πολύ μεγάλες αποστάσεις και το 7,5 θα δώσει μία διαφορετική πινελιά!

Εγω γράφω ότι θέλω. Θα ήθελα να γράψεις εσύ τι πιστεύεις
Μία ΚΑΛΉ κάννη ρίχνει ΚΑΛΆ όλα τα φυσίγγια και κάποια, πολύ καλά! Μία μέτρια κάννη έχει τα γούστα της, θέλει τα δικά της.... όσον αφορά τα εμπορικά...
Στην ιδιόγωμοση, φτιάχνεις ότι θέλεις για την κάννη ΣΟΎ !!!
Έχω δεί φυσίγγι ιδιόγωμοσης όμως και πάει πολύ καλά με όσα όπλα και να το έχω ρίξει...
Άβυσσος οι κάννες, άβυσσος τα φυσίγγια, άβυσσος τα τσοκ.... μία άβυσσος γενικά η βλητική....
Το απόλυτο δεν θα πετύχει ποτέ πιστεύω, όλο και κάποια παράμετρος θα μας λείπει...
Άποψη μου όλα αυτά...

Μπορεί να γίνει αφορμή να βγει κάτι ωραίο. Φτιάξε μιξ....είτε διασποράς....είτε κανονικά. Το 9,5 για μικρά φτερωτά φτάνει για πολύ μεγάλες αποστάσεις και το 7,5 θα δώσει μία διαφορετική πινελιά!
Το θέμα είναι πώς θα επιτευχθεί τέλεια ανάμιξη ώστε στην κάθε δόση (στο κάθε φυσίγγι) να υπάρχει η ίδια ακριβώς αναλογία των δυο νούμερων σκαγιών. Αυτή την απορία την έχω και για τα εμπορικά φυσίγγια με δυο νούμερα ανάμικτα σκάγια (π.χ. euromix, κλπ) ...

Γιωργο ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορά στην διαμετρο των σκαγιων 7,5 - 9,5. Εαν τα εβαζε σε στρωσεις τα σκαγια
θα ειχε ''ελεγχομενη'' διασπορα....αναλογα το ποιο νουμερο θα εβαζε κατω η επανω. Ετσι αχταρμα με τοση διαφορά
διαμέτρου.....μαλλον θα ''στεναχωρηθει. :)

Στελιο δεν ξερω πως τα τοποθετει η εταιρεια που γραφεις.....στα δικα μου φυσεκια ανακατεμενα τα σκαγια σε
8,5 και 9....το φυσεκι στον τσιχλοκοτσυφα δουλευει πολυ καλα!!!!:)

Status
Not open for further replies.
Back