Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μάκη την εριχνα πολλά χρόνια την aquila , ψτιαξε το φυσιγγι που σου λέει ο Δημήτρης ;)

Συγνωμη μακη αλλα ποια ταλαιπωρια ειναι τι ενοεις;
τα κομένα πτερύγια Γρηγόρη δεν κάθομαι να το κάνω και να σου πώ το γιατί:
δεν γεμίζω εγώ αλλά ο φίλος μου....εγώ μόνο αγοράζω τα υλικά και του κάνω λίγο παρέα την ώρα της διαδικασίας γυρίζοντας από την δουλειά
δεν έχω τον χρόνο λόγω δουλειάς για να κάνω ότι έχει σχέση με το γέμισμα...δεν είμαι ιδιογομωτής με λίγα λόγια αλλά δοκιμάζοντας κάποιες(2-3)συνταγές προς το τέλος του κυνηγίου ενθουσιάστηκα κι έτσι ξεκίνησε το θέμα να ρίχνω γεμιστά φυσίγγια
μόνο τσίχλα κυνηγώ φίλε μου αν εξαιρέσεις 4-5 φορές αγριοπερίστερα
στην περιοχή μου ο Οκτώβρης ότι μας δώσει παραπάνω από μπασίματα μετά ότι πεί ο καιρός μεταξύ Βοιωτίας Φθιώτιδας που κυνηγώ
θέλω να πώ ότι καλύπτομαι με 2 ίσως 3 απλές συνταγές με 1 η 2 πυρίτιδες κι αυτό ψάχνω για το κρατήσω και να κλειδώσω εκεί
σ ευχαριστώ :)

τα κομένα πτερύγια Γρηγόρη δεν κάθομαι να το κάνω και να σου πώ το γιατί:
δεν γεμίζω εγώ αλλά ο φίλος μου....εγώ μόνο αγοράζω τα υλικά και του κάνω λίγο παρέα την ώρα της διαδικασίας γυρίζοντας από την δουλειά
δεν έχω τον χρόνο λόγω δουλειάς για να κάνω ότι έχει σχέση με το γέμισμα...δεν είμαι ιδιογομωτής με λίγα λόγια αλλά δοκιμάζοντας κάποιες(2-3)συνταγές προς το τέλος του κυνηγίου ενθουσιάστηκα κι έτσι ξεκίνησε το θέμα να ρίχνω γεμιστά φυσίγγια
μόνο τσίχλα κυνηγώ φίλε μου αν εξαιρέσεις 4-5 φορές αγριοπερίστερα
στην περιοχή μου ο Οκτώβρης ότι μας δώσει παραπάνω από μπασίματα μετά ότι πεί ο καιρός μεταξύ Βοιωτίας Φθιώτιδας που κυνηγώ
θέλω να πώ ότι καλύπτομαι με 2 ίσως 3 απλές συνταγές με 1 η 2 πυρίτιδες κι αυτό ψάχνω για το κρατήσω και να κλειδώσω εκεί
σ ευχαριστώ :)
Οκ μακη καταλαβα.ΑΛΛΑ να ξερεις τα κομενα πτερυγια εναι απαραιτητα.........

Προσωπικα δεν τους κοβω, αλλα ειναι οντως απαραιτητο. Χρησιμοποιω 2 λογιων, τους Aquila σε διαφορα υψη, που σε οσες δοκιμες εχω κανει ή σε οσα εχω βρει στα καρτερια που παω πιο συχνα, ποτε δεν εχω βρει καποιο να μην εχει ανοιξει σωστα. Με τους Gualandi ομως εχω συναντησει μισοανοιχτους, με εννοειται καταστροφικες συνεπειες στις κατανομες.

Δηλαδή τα κυαθια που είναι άκοπα στα φυσίγγια του εμπορίου εκτός από ίσως υψηλές συγκεντρώσεις τι άλλο μπορεί να διμηουργουν?
Επειδή έχω βρει πολλά κυαθια από τουφεκιες ελάχιστα ήταν αυτά που είχαν ανοίξει ομοιόμορφα.

Αν το κυαθιο δεν ανοιξει σε ολα του τα πτερυγια αλλα μονο σε καποιο η καποια μπορει να δημιουργησει "ατσαλη" κατανομη στον πινακα...
Αν δεν κανω λαθος ο ιδιος ο κατασκευαστης των Gualandi ειχε δηλωσει καποτε οτι αν δεν ηταν για να εξυπηρετουνται οι μηχανες γομωσης, οι συγκεντρωτηρες δεν θα ειχαν κανενα λογο για να εχουν τα πτερυγια τους κολλημενα...;)

Last edited:
Σε περίπτωση ρελιαστού κλεισίματος με τζαμάκι σε 70άρι καλυκα, εκτός της αυξημένης, κατα περίπτωση (0,05 κατα μεσο όρο), αυξηση της αναλογίας της μπαρούτης, θεωρείτε ''φρονιμότερο'' να δουλεύουμε τις μπαρούτες στα ανώτερα επίπεδα γόμωσης τους...
Π.Χ μια μπαρούτη Χ 28 (F2X28 ή CSB5) να την ανεβαζουμε στα 30γρ.
προκειμένου να έχουμε σωστή καυση και να τραβήξουμε προς τα πίσω, σε πιο νορμαλ επίπεδα, την καμπύλη καύσης, που λόγω του μεγαλύτερου χώρου καύσης που δημιουργείται μεσα στον καλυκα (64χιλ. ύψος εναντι 58χιλ. στο αστέρι) και την ελαφρύτερη αντίσταση κλεισίματος, σε σχέση με το αστέρι, τραβιέται ούτως η αλλος αρκετά μπροστά?

Δεν ειμαι ο καταλληλος για να απαντησει Σπυρο μιας κ δεν εχω πολυ εμπειρια με το ρελιαστο, ωστοσο ναι, θεωρω οτι εκει δινει τα πλεονεκτηματα του αυτο το κλειισιμο... Δινουμε τη δυνατοτητα στην πυριτιδα να παραξει το μεγιστο εργο της δαιτηρωντας σε φυσιολογικα επιπεδα της πιεσεις, κατι που δεν θα συνεβαινε αν χρησιμοποιουσαμε διαφορετικο ειδος κλεισιματος "πιεζοντας" την στα ορια...

Ενα παραδειγμα σ' αυτο που έγραψα παραπάνω:
H Β&P στο site της δίνει την F2X28 στο 1,30Χ28...
Αν σε περίπτωση ρελιαστού κλεισίματος την ανεβασουμε στο 1,45Χ30 θεωρείτε νορμάλ και σε ασφαλή επίπεδα γόμωση

Ενα παραδειγμα σ' αυτο που έγραψα παραπάνω:
H Β&P στο site της δίνει την F2X28 στο 1,30Χ28...
Αν σε περίπτωση ρελιαστού κλεισίματος την ανεβασουμε στο 1,45Χ30 θεωρείτε νορμάλ και σε ασφαλή επίπεδα γόμωση
Ειναι χαμηλα το 1,30×28.που εχει το site ειναι παλιές δόσησ για αστερη.για ρελιαστο 1,45/50×28.η1,50×30.

Ειναι χαμηλα το 1,30×28.που εχει το site ειναι παλιές δόσησ για αστερη.για ρελιαστο 1,45/50×28.η1,50×30.
Σαν παράδειγμα το' φερα πιο πολύ Ηλία, για το προηγούμενο ποστ που έγραψα, για να δείξω τη διαφορά στην αναλογία...

Status
Not open for further replies.
Back