Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι άλλα ο συγκεντρωτηρας της ρεμ δεν εχει καμιά σχέση με τους υπόλοιπους.
Με πηγες κατευθείαν από τα αλώνια στα σαλόνια.
ποια διαφορα εχει φιλε αν επιτρεπεται να μαθω ο συγκεντρωτηρας της ρεμι με τους υπολοιπους ?

ποια διαφορα εχει φιλε αν επιτρεπεται να μαθω ο συγκεντρωτηρας της ρεμι με τους υπολοιπους ?
Εννοώ ότι έχει τελειως διαφορετική εμφάνιση, Σχεδόν "ολοσωμος"αν μπορεί να περιγράφει έτσι.Μαλλον κατά ένα ποσοστό ίσως (και)εκεί οφείλονται κ η συγκεντρώσεις αυτού του φυσιγγιου,Άσχετα αν είναι κομμένος η όχι.
Θέλω να πω ότι αν ειχε το ρεμ έναν "απλό"συγκεντρωτηρα μπορεί να μην είχε την φήμη που εχει τώρα.

Τα εντονα κεντρα δεν ειναι πανακεια, ακουτε τον Δημητρη. Καλυτερα να εχεις ελαχιστα μεγαλυτερη διασπορα, και καλυτερη κατανομη, παρα φυσιγγι που να πηγαινει μπαλα.

Μητσαρα μην πειράζεισ τον τασο τωρα μαθαίνει τα μυστικα τησ ιδιογομωσησ.sarcastic.
Λιακο φιλε δεν πειραξα κανεναν , ερωτηση για να μαθω εκανα , ανθρωπος είμαι και ακουω ολες τις γνωμες , οσο αφορα τον Power piston , ένα απλο βυσμα είναι προκομενο όπως ολα τα αμερικανικα κυαθια γιατι ετσι πρεπει , το θεμα είναι ότι περικλειει σκαγια μολυβδινα παρα πολύ σκληρα και με μπαφερ της μαμας ρεμινγτον , εκει οφείλονται οι τρομερες συγκεντρώσεις αυτου του φυσιγγιου , στα σκαγια σε συνδυασμο με τις πολύ χαμηλες αρχικες ταχύτητες και τις πολύ χαμηλες παραγομενες πιεσεις

Αυτο ειναι από Αιγινητη σε παρουσίαση του εξπρες:
Το αξιοπρόσεκτο στον «συγκεντρωτήρα», όπως πολλοί ονομάζουν, το πλαστικό κυάθιο Power piston, διαθέτει τέσσερα πτερύγια, χωρίς συγκόλληση μεταξύ τους και με τομές μέχρι το μέσον του κυαθίου, που είναι αρκετά βαθύ. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη πτήση του κυαθίου μαζί με τα σκάγια και συντελεί στο να έχουμε πυκνοτερες συγκεντρωσεις.
Υγ Μήπως ειναι και εκεί το μυστικό?
Αν είχε αυτο το φυσιγγι κάποιον άλλο συγκεντρωτηρα(όχι Αμερικανικο) θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα?
Εσυ που γεμίζεις τι πιστευεις..

το να προκοψουμε το κυαθιο πετυχαίνουμε ακριβως το αναποδο από αυτό που διαβαζω παραπανω , δεν εχουμε μεγαλυτερη πτηση αλλα με το που βγει από το τσοκ το κυαθιο ανοιγουν τα πτερυγια και φρεναρει - μενει πισω από την στηλη και αυτό είναι το σωστο , αυτό κανουν τα τσοκ φρενου αυτό κανουμε εμεις τζαμπα προκοβοντας τα κυαθια , οι πυκνοτερες συγκεντρωσεις είναι θεμα αλλων παραμέτρων , τις γραφω παραπανω , αυτό που μου κανει εντυπωση με τα νεα παιδια είναι ότι εχουν τρομερες θεωρητικες γνωσεις χωρις να εχουν καμια στην πραξη , αυτό είναι το ιντερνετ

αυτό που μου κανει εντυπωση με τα νεα παιδια είναι ότι εχουν τρομερες θεωρητικες γνωσεις χωρις να εχουν καμια στην πραξη , αυτό είναι το ιντερνετ
Αυτό Δημήτρη δεν είναι και απαραίτητα κακό...''η γνώση είναι δύναμη''...σάμπως καλύτερα ήταν παλαιότερα που το τσοκάρισμα σ' ενα όπλο το κρίνανε από το πόσο βαθιά πάει το δάκτυλο μέσα στα στόμια (ξέρω ακούγεται κάπως σεξιστικό , αλλά το έχω δει και αυτό.sarcastic.) η την ποιότητα του φυσιγγίου, από το πόσο κλωτσάει ή πόσα σκάγια θα βάλει στο πακέτο των τσιγάρων στη Χ απόσταση?
Καλή είναι η ενημέρωση, αρκεί να μπορείς να φιλτράρεις αυτά που ακούς και να κρατάς τα σωστά...
Εξάλλου και στην ιδιογόμωση (μιας και είμαστε στο ανάλογο θέμα) πιστεύω, προσωπικά πάντα, για να κάτσει κάποιος στην ζυγαριά και να ζυγίσει την πρώτη ''κάργα'' μπαρούτης, θα πρέπει, διαβάζοντας, ρωτώντας παλαιότερους (οπως π.χ εδώ μέσα) να αποκτήσει ένα πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο, που θα του επιτρέψει να ξέρει από πριν, από που να ξεκινήσει, τι διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει, αλλά και που θα φτάσει με ασφάλεια...
Αν έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει και κάποιο παλιό, συγκροτημένο και με γνώσεις ιδιογομωτή που θα του μάθει και τη σωστή διαδικασία, τότε μιλάμε για το τέλειο...
Για να παραφράσω μια γιαπωνεζικη ρήση που λέει ''10 μέτρα και 1 κόβε'' θα έλεγα όσο αφορά την ασφαλή ιδιογόμωση ''10 μελέτα και 1 γέμιζε''...
Η δοκιμή φυσικά είναι άκρως απαραίτητη για να επιβεβαιωθεί η θεωρία στην πράξη, και συμφωνώ μαζί σου οτι γενικά στη βλητική ισχύει το Αριστοτέλειο ...''δια του πειράματός το αποτέλεσμα''...που απ' οτι καταλαβαίνω είσαι φανατικός οπαδός και καλά κάνεις, μαζί σου είμαι σ' αυτο...

Last edited:
Αυτό Δημήτρη δεν είναι και απαραίτητα κακό...''η γνώση είναι δύναμη''...σάμπως καλύτερα ήταν παλαιότερα που το τσοκάρισμα σ' ενα όπλο το κρίνανε από το πόσο βαθιά πάει το δάκτυλο μέσα στα στόμια (ξέρω ακούγεται κάπως σεξιστικό , αλλά το έχω δει και αυτό.sarcastic.) η την ποιότητα του φυσιγγίου, από το πόσο κλωτσάει ή πόσα σκάγια θα βάλει στο πακέτο των τσιγάρων στη Χ απόσταση?
Καλή είναι η ενημέρωση, αρκεί να μπορείς να φιλτράρεις αυτά που ακούς και να κρατάς τα σωστά...
Εξάλλου και στην ιδιογόμωση (μιας και είμαστε στο ανάλογο θέμα) πιστεύω, προσωπικά πάντα, για να κάτσει κάποιος στην ζυγαριά και να ζυγίσει την πρώτη ''κάργα'' μπαρούτης, θα πρέπει, διαβάζοντας, ρωτώντας παλαιότερους (οπως π.χ εδώ μέσα) να αποκτήσει ένα πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο, που θα του επιτρέψει να ξέρει από πριν, από που να ξεκινήσει, τι διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει, αλλά και που θα φτάσει με ασφάλεια...
Αν έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει και κάποιο παλιό, συγκροτημένο και με γνώσεις ιδιογομωτή που θα του μάθει και τη σωστή διαδικασία, τότε μιλάμε για το τέλειο...
Για να παραφράσω μια γιαπωνεζικη ρήση που λέει ''10 μέτρα και 1 κόβε'' θα έλεγα όσο αφορά την ασφαλή ιδιογόμωση ''10 μελέτα και 1 γέμιζε''...
Η δοκιμή φυσικά είναι άκρως απαραίτητη για να επιβεβαιωθεί η θεωρία στην πράξη, και συμφωνώ μαζί σου οτι γενικά στη βλητική ισχύει το Αριστοτέλειο ...''δια του πειράματός το αποτέλεσμα''...που απ' οτι καταλαβαίνω είσαι φανατικός οπαδός και καλά κάνεις, μαζί σου είμαι σ' αυτο...
θα σου απαντησω λεγοντας ότι ασχολούμαι πολλα χρονια με οπλα και φυσίγγια και ακομα δεν ξερω τιποτα

ο πατερας μου 75 χρονων πια ακομα με το δαχτυλο μετραει τα τσοκ , αν μπαινει το μικρο δαχτυλο μεσα στο τσοκ το οπλο είναι απαρεκτο , τραβα πες του αυτου του ανθρωπου για IC κ LM , θα πεσει πολύ γελιο

Γέλιο δεν θα πέσει Δημήτρη,Ο πατέρας σου κ οποιοσδήποτε άλλος στην ηλικία του έτσι έμαθαν..Μπορεί να μην γνώριζαν οι παλιοί πολλά περί βλητικης,τσοκ,κλπ αλλά οι περισσότεροι ήταν τσακάλια στην σκοπευση.
Ούτε από σκοπευτηρια ήξεραν,Ούτε από διασπορας ήξεραν,ούτε από κύλινδρο,ούτε από εξωεργαστασιακα τσοκ.Ενα δίκαννο 1-3 είχαν συνηθως(για να μην πω και 1-1)και πηγεναν σε όλα τα κυνηγια με αυτο.

θα σου απαντησω λεγοντας ότι ασχολούμαι πολλα χρονια με οπλα και φυσίγγια και ακομα δεν ξερω τιποτα
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το ίδιο ισχύει και με μένα, είμαι 40 χρονών, ασχολούμαι απ' οταν θυμάμαι τον εαυτό μου με οτι αφορά το κυνήγι και ακόμα ψάχνομαι...
ο πατερας μου 75 χρονων πια ακομα με το δαχτυλο μετραει τα τσοκ , αν μπαινει το μικρο δαχτυλο μεσα στο τσοκ το οπλο είναι απαρεκτο , τραβα πες του αυτου του ανθρωπου για IC κ LM , θα πεσει πολύ γελιο
Και ο πατέρας μου πάνω κατω την ίδια ηλικια με τον δικό σου έχει και έμαθε κι αυτός το κυνήγι απο τον πατέρα του...
Μπορεί αυτοί οι άνθρωποι Δημήτρη να μην είχαν πρόσβαση και τα μέσα να αποκτήσουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουμε εμείς σήμερα, αλλά οι γνώσεις τους έχουν βγει από τα ατελείωτα χιλιόμετρα στα κυνηγοτόπια και από κυνήγια που ούτε στο όνειρό μας εμείς δεν έχουμε κάνει ή προκειτε να κάνουμε...
Προσωπικά ακούω πάντα με προσοχή αυτά που μου λεει και τα κρατάω στο μυαλό μου...πολλές φορές αν και αρχικά διαφωνώ το φέρνει ο καιρός και επιβεβαιώνονται...

Last edited:
Oι δοξασιες και τα "κολληματα" καλα κρατουν ακομα και τωρα. Απλα τωρα εχουμε τη δυνατοτητα να ενημερωνομαστε απο ανθρωπους που ξερουν. Ειναι δυσκολο για πολλους να αλλαξουν καποια πραγματα που πιστευουν ειτε σωστα ειτε λαθος

Τοσα πολλά που τα περισσότερα τα ντουφεκούσαν καθιστά.
Δεν μιλάω για βολές σε καθιστα παρόλο που συνηθιζοταν τότε.
Αν και .off topic.
Να πως όντως νουφεκούσαν πολλοί τότε, πουλιά στα καθιστά, κυρίως κιχλοκότσυφα...αλλά να πω πως οι συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών τότε κυνηγούσαν κυρίως μπεκάτσες, λαγό, κανα παπί, θηράματα δηλαδή που λόγω της ανέχειας άξιζαν να χαλάσουν φυσίγγια.
Καθιστά βαρούσαν κυρίως κάνα κιχλοκότσυφο και αυτό όταν καθόταν να ξεκουραστούν απο το μπεκατσοκυνήγι τους, κάτω απο καμιά ελιά, και μάλιστα γεμιζαν γιαυτο το κυνήγι καμιά ''μισοριξιά'' για οικονομία στα μπαρουτοσκαγα.
Υπήρχαν κυνηγοί που με εμπροσθογεμή δεν έχαναν ξυλόκοτα...

Last edited:
αλλά οι γνώσεις τους έχουν βγει από τα ατελείωτα χιλιόμετρα στα κυνηγοτόπια και από κυνήγια που ούτε στο όνειρό μας εμείς δεν έχουμε κάνει ή προκειτε να κάνουμε...
Γνωριζαν λιγα στην θεωρία αλλα πολλα στην πράξη Σπύρο!
Τολμώ να πω οτι καπιοι ειχαν γίνει ενα με τα θηραματα, και γνωριζαν πολύ καλα τις συνήθειες του,χωρις να τα διαβάζουν σε περιοδικά κυνηγιού..
Γνωριζαν τους καιρούς χωρις να ακούν τον Αρναουτογλου στην τηλεόραση..
Κοίταζαν τον ήλιο και ηξεραν τη ώρα ειναι χωρις να φοράνε ρολόι..
Και παρά πολλα αλλα...
Για μένα ειναι χαρά θεού να συζητάς μαζί τους...off topic.

Status
Not open for further replies.
Back