Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
αν το επιτρέψει η δουλειά αύριο το πρωί λέω να πάω μια βόλτα από κένταυρο να πάρω μια πρώτη γεύση.
Ερωτήσεις.
1) Έχει χρησιμοποιήσει κανείς καλίμπρα χειροκίνητη;
2) Σε πρώτη φάση λέω να πάρω μια ζυγαριά, μια καλιμπρα, ένα στροφείο και ένα μαχαίρι για το δράπανο είναι οκ για μια αρχή.
3) Δεδομένου ότι κυνηγάω με δίκαννο έλεγα να γεμίζω αρχικά φυσίγγια 28 έως 32γρ, υπάρχει κάποια μαλακή πυρίτιδα και σχετικά οικονομική που να καλύπτει αυτό το range (είχα κατά νου την D20 από τα tordo αν και πολύ μου έχουν αρέσει και τα σκοπευτικά με την PRIMA V)
4) Από βισμάτωση και κλείσιμο για μαλακές τουφεκιές;
Gm3 kai granoulan ftines kai kales

Kαταρχιν δεν υπαρχουν πυριτιδες μαλακες και σκληρες. Υπαρχουν γομωσεις με υψηλες ταχυτητες που σου αφηνουν την αισθηση του λακτισματος, και αλλες με μικροτερες ταχυτητες που ειναι περισσοτερο ανεκτες. Γνωμη μου, ειναι να διαλεξεις μια πυριτιδα για μια γομωση στα 30-32γρ. Βρες πχ Aquila ή Α1 ή Granular. Βυσματωση για μαλακες τουφεκιες δυστυχως μονοδρομος ειναι οι καλες μαλλινες και το παραδοσιακο ρελιασμα. Αν μπορεις να ασχοληθεις και βρεις υλικα, δως του μια ευκαιρια. Αν, που φανταζομαι θα ειναι και η πραγματικοτητα, δεν βρεις ή ειναι πιο ακριβα απο οσο μπορεις να δωσεις, προτιμησε μαλακα κυαθια Z2M. Eπισης, παλι δωσε μια ευκαιρια στο παραδοσιακο κλεισιμο με χαρτακι ή τζαμακι, πριν αρχισεις το αστεροειδες. Φυσικα μιλαμε για καινουριους καλυκες, αν θες να ριχνεις μεταχειρισμενους εκει περιοριζεσαι απο το παλιο κλεισιμο

Για κάτω από τα 30 κάνει ι ίδια πυρίτιδα η χρειάζεται άλλη;
Μην βαρέσετε αλλά το σκεφτόμουν κάπως δεξιά κάννη 9,5χ28 και αριστερή 7,5χ30 πάνω κάτω.
Οι μισόταπες αξίζουν, προσομοιάζουν την μάλλινη ή όχι;

Οχι, μη μπλεξεις με διαφορετικες πυριτιδες, νο σκαγιων και τετοια. Μια πυριτιδα, ενα φυσιγγι, ενα νουμερο, ωσπου να καταλαβεις τι κανεις. Δεν υπαρχει λογος να μπερδευεσαι τοσο.

Οι μισοταπες ναι, ειναι περιπου σαν μαλλινη, πιο κλειστες ομως, λογω μισου ποτηριου.

Πφφφφφφ παντος ευτηχος που ειπαρχετε και εσεις οι δυο και περναω ωρεα το κουμπαρακι σου πως το βλεπεις θα καταφερει να ερθει τερεν η θα αρχισει παλη της φιλοσοφιες αντε μην πο στον γκουρου να ετιμαση πιραβλο και μετα ολο το χειμονα μου μιλαει για ψαρεμα θημισου περση τι επαθε οταν του ειπα τωρα παμε χαχαχαχαχαχαχαχ ακομα γελαω αλαχ ακμπαρ γιαχαμπιμπι χαχαχαχαχαχ
Στεφανακι για πες ελευρι......μια Μ2 σε γυρευει.yelling..yelling..ετοιμασε 5 κομματια ιδια για να διαλεξω εγω ενα πες μου νουμερο απο σκαγια και τσοκ και τα λεμε.buy..buy.ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαποιομαστε.α αν θες τα λεμε στα μπασιματα αν φυσικα θελεις οχι τιποτα αλλο φιλαρακι αλλα θα παμε σε καμπο και εκει ξερεις περνανε λιγο ψηλα για τα γουστα σου....sarcastic..buy..buy.

Στεφανακι για πες ελευρι......μια Μ2 σε γυρευει.yelling..yelling..ετοιμασε 5 κομματια ιδια για να διαλεξω εγω ενα πες μου νουμερο απο σκαγια και τσοκ και τα λεμε.buy..buy.ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαποιομαστε.α αν θες τα λεμε στα μπασιματα αν φυσικα θελεις οχι τιποτα αλλο φιλαρακι αλλα θα παμε σε καμπο και εκει ξερεις περνανε λιγο ψηλα για τα γουστα σου....sarcastic..buy..buy.

ΤρελοΚερκυραιοι .sarcastic.

Κανονηστε, με αυτα που κανετε οι θηοι θα μου το χαλασετε το παιδι, κανονηστε να παθει καμεια κροτοφωβια, Ασε που εχει ξεκ. και γελαει με εμας.Εκει που βαραει οθειος Στεφ. το στοχο. παει και βαραει ομικρος μετα με την σφεντονα..hair.
Μην φοβασε κουμπαρακι ο γιος σου εχει καλα αιματα δεν εχει προβλημα κροτοφοβιας.....

Που εχεις εση ωρε καβα θα πινασεις μεχρη προχτες τουλεγες του σιχορεμενου βαλεμου 1 εβρο μπαρουτι λεστι περνεις πασατεμπους θα πινασεις και το κουμπαρακι δεν θα σου δινει μετα
Μαλλον εχεις καιρο να ερθεις στο αποθηκουλι μου φιλος......hair.α και μην μου κρατας μουτρα που δεν σε παιρνω για παπια φιλος αλλα ξερεις φτιαχνω λιγο μικρα τα ποστα.sarcastic..sarcastic.

αν το επιτρέψει η δουλειά αύριο το πρωί λέω να πάω μια βόλτα από κένταυρο να πάρω μια πρώτη γεύση.
Ερωτήσεις.
2) Σε πρώτη φάση λέω να πάρω μια ζυγαριά, μια καλιμπρα, ένα στροφείο και ένα μαχαίρι για το δράπανο είναι οκ για μια αρχή.
3) Δεδομένου ότι κυνηγάω με δίκαννο έλεγα να γεμίζω αρχικά φυσίγγια 28 έως 32γρ, υπάρχει κάποια μαλακή πυρίτιδα και σχετικά οικονομική που να καλύπτει αυτό το range (είχα κατά νου την D20 από τα tordo αν και πολύ μου έχουν αρέσει και τα σκοπευτικά με την PRIMA V)
στο 2 εισαι αστερι , στο 3 το υλικο σου λεγεται G 3000 και το φορτιο σου 30-31 γραμαρια , εξαιρετικο υλικο , στο 3 να δουλεψεις Θωδη και τζαμακι με ρελι , ότι πιο μαλακο υπαρχει , μακρια απο μισοταπες

Ερωτήσεις.

Καλή αρχή...
Στα 30-32γρ. μια ''εύκολη'' μπαρούτη για αρχή πιστεύω θα ήταν και η ισπανική csb 3...
Γνώμη μου να αφήσεις (προς το παρόν) τις σκοπευτικές μπαρούτες...
Από βύσμα το Ζ2Μ της B&P και κλείσιμο θα συμφωνήσω και 'γω στο ρέλι με τζαμάκι...
Για αρχή προσοχή στις δόσεις πυρίτιδας-σκαγιών και στο πατημα του φυσιγγίου (ελαφρύ ρέλι και απάτητα βύσματα)...
Εδω μέσα υπάρχουν ιδιογομωτες με πολλές γνώσεις και διαθεση να βοηθήσουν, γνώμη μου, πριν βάλεις κάποιο φυσίγγιο που έφταξες στο όπλο σου, ζήτα την γνώμη τους, δεν υπάρχει περίπτωση να σου την αρνηθούν ή να σε παραπληροφορήσουν...
Με τον καιρό και αφού θα αποκτήσεις εμπειρία, θα ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο...

προσωπικα csb 3 δεν εχω βρει πουθενα και δεν ξερω αν υπαρχει στην ελλαδα , για τα 30 -31 η csb 5 δουλευει τελεια αλλα και η csb 1 με λιγο σπρώξιμο , καλος και χρυσος ο Ζ2Μ και ημουν απο τους πρωτους που το διαφημισαν σε εισαγωγικα αυτο το κυαθιο το οποιο βλεπω ότι αποτελει επιλογή σε παρα πολλους ιδιογομωτες αλλα ο θωδης προσφερει πολύ πιο μαλακη τουφεκια

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Τελικά μάλλον είμαι ανάμεσα σε gm3 και g3000 για αρχή σε μικρή ποσότητα και αν ανοίξει και το σχιστό βρήκαμε παιχνίδι για το καλοκαίρι.

Θεοφραστε για μενα ασε την Gm3 για αρχη, ειναι πολυ καλη μπαρουτι αλλα αλλαζει εντελως συμπεριφορα με μικρες διακυμανσεις κ ειναι σχετικα "σκληρη"... Η προταση του Δημητρη για G3000 με βρισκει συμφωνο, οπως επισης κ η CSB1... Για αρχη παιξε με ενα βαρος γομωσης, τα 30-31 γρ, πειραματισου κ θα προχωρησεις σιγα σιγα... Μια μικρη ενσταση εχω πανω σε αυτα που λεει ο Δημητρης για τους Θωδη μιας κ γενικα εμενα στο λιγο που τους εχω δουλεψει μου δινουν αρκετα σφιχτες τουφεκιες χωρις να ακουνε κ πολυ στα τσοκ, καλο για μενα αλλα ισως λιγο προβληματικο για καποιον που θελει να φταιξει το πρωτο του φυσιγγι, θα διαλεγα κ εγω εναν Z2M24 ας πουμε...

Το airgunshop Δημήτρη, στην ιστοσελίδα του έχει και την psb3 και τη csb3, οπότε λογικά μπορεί να βρεθεί και αλλού...
δεν το ειχα προσεξει , δεν εχω παρει υλικα ποτε απο το μαγαζι αυτό , δεν ξερω αν υπαρχει αλλου στην ελλαδα η 3 , αλλα 45 ε περιπου το κιλο ρε φιλε ? καλυτερα να παρω χρυσοσκονη να βαλω μεσα

Θεοφραστε για μενα ασε την Gm3 για αρχη, ειναι πολυ καλη μπαρουτι αλλα αλλαζει εντελως συμπεριφορα με μικρες διακυμανσεις κ ειναι σχετικα "σκληρη"... Η προταση του Δημητρη για G3000 με βρισκει συμφωνο, οπως επισης κ η CSB1... Για αρχη παιξε με ενα βαρος γομωσης, τα 30-31 γρ, πειραματισου κ θα προχωρησεις σιγα σιγα... Μια μικρη ενσταση εχω πανω σε αυτα που λεει ο Δημητρης για τους Θωδη μιας κ γενικα εμενα στο λιγο που τους εχω δουλεψει μου δινουν αρκετα σφιχτες τουφεκιες χωρις να ακουνε κ πολυ στα τσοκ, καλο για μενα αλλα ισως λιγο προβληματικο για καποιον που θελει να φταιξει το πρωτο του φυσιγγι, θα διαλεγα κ εγω εναν Z2M24 ας πουμε...
σε τι εχεις ενσταση ακριβως Αρη ?

Στο οτι αν δεν του αρεσουν οι σφιχτες τουφεκιες ο Θωδη ισως δεν αποτελει το υλικο για το πρωτο δικο του φυσιγγι γενικης χρησης... Στο οτι ειναι μαλακος συμφωνω...

δεν το ειχα προσεξει , δεν εχω παρει υλικα ποτε απο το μαγαζι αυτό , δεν ξερω αν υπαρχει αλλου στην ελλαδα η 3 , αλλα 45 ε περιπου το κιλο ρε φιλε ? καλυτερα να παρω χρυσοσκονη να βαλω μεσα
Οντως, αν και έχει μεγάλη γκαμα, είναι αρκετα τσιμπημένος στις τιμές του...
Πάντως για να τις έχει αυτός, λογικά από κάποιο κεντρικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα θα τις προμηθεύεται...
Το navaro 30 ο Κύργιας απ' οτι θυμάμαι με csb3 το γεμίζει...

τον
Στο οτι αν δεν του αρεσουν οι σφιχτες τουφεκιες ο Θωδη ισως δεν αποτελει το υλικο για το πρωτο δικο του φυσιγγι γενικης χρησης... Στο οτι ειναι μαλακος συμφωνω...
προκόβουμε παντα κατω κατω και φροντιζουμε να ακουμπησουν τα ποδαράκια του στο πατημα , δεν υπαρχει κυαθιο με πιο μαλακη τουφεκια απο τον Θωδη

Status
Not open for further replies.
Back