Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τώρα μου μένει να σκεφτώ μια πατέντα να προσαρμόσω το μαχαιράκι και το στροφείο πάει στο δράπανο και έτοιμος ο Φώντας.
Και μετά η αγορά των πρώτων υλών που δεν πρόλαβα σήμερα.

Ωραία κατασκευή Μαστρο θεοφραστε!.well done.
Αλλα και μια μακρια πρόκα να επερνες το ίδιο πράγμα δεν θα γινόταν?
Ενοείτε Τάσο απλά σκεφτόμουν οτι έτσι θα κεντράρεται λίγο ποιο εύκολα και ίσως είναι ποια ακίνδυνο να κοπανήσεις κανένα χέρι.
έτσι κι αλλιώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα απ ότι κατάλαβα απλά ήθελα να τα έχω....
Ασε που δεν είχα και μακριά ατσαλόπροκα.banana..banana.
Και σε λίγο θα μάθεις για ποίο λόγο έκαμα πειράματα με το καλάι...

Ωραιος αλλα
Σήμερα δεν πρόκανα λόγο δουλειών να πάω για τις προμήθειες και έκλεισαν τα καταστήματα. Οπότε ασχολήθηκα με την εξοικονόμηση χρήματος.sarcastic..sarcastic.
Κατασκευή αποκαψουλωτή:
Πήρα ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα 15χιλ και μια βίδα

Τα καθάρισα και τα κόλλησα με καλάι, το γέμισα με θερμόκολλα για να αποκτήσει λίγο βάρος έφαγα τις βόλτες της βίδας και την τάπωσα με μια βίδα.

Μετά σε μια παλιά τροχαλία κόλλησα με την ηλεκτροκόλληση μια χοντρή ροδέλα πάνω σε ένα κολλημένο ρουλεμάν που είχε στο κέντρο αλλά είχε πολύ μεγάλο ανοιγμα και από την κατω μεριά ένα κομμάτι από παλιό σιφόνι νεροχύτη για να μαζώνει και καλά τα καψούλια
Μετά τους έριξα ένα καθάρισμα και βουαλά

Το σκέτο κομμάτι χαλκοσωλήνα είναι ο καψουλωτής μου.my man.
Κόστος 0€ ότι είχε η υπόγα......
. Ωραιος φιλος αλλα να ξερεις το σωληνακι του αποκαψουλοτη πρεπει να ειναι σχεδον ισο με την εσωτερικη διαμετρο του καλυκα και η ποντα που εκανες κεντραρισμενη.με τη ζυγαρια τη εκανες;

Τώρα μου μένει να σκεφτώ μια πατέντα να προσαρμόσω το μαχαιράκι και το στροφείο πάει στο δράπανο και έτοιμος ο Φώντας.
Και μετά η αγορά των πρώτων υλών που δεν πρόλαβα σήμερα.
Ειχα περιγραψει κατι παρομοιο που εχει κανει πολυς κοσμος σε ποιο παλιο ποστ ψαξε στις πισω σελιδες,εσενα αφου πιανουν τα χερια σου θα σου ειναι ευκολο και με μηδαμινο σχεδον κοστος.my man.το εχω και σε φωτο οταν ερθει ο Αναγκεμενος απο εδω θα τον βαλω να το ανεβασει

Το κεντράρισμα το έκανε η βίδα μονάχη, σφήνωνε στον σωλήνα και μετά στο δράπανο που την έβαλα για να λιμάρω τις βόλτες ήταν αρκετά κεντραρισμένο. Δεν είναι και απο τόρνο δα αλλά σε μερικές δοκιμές που έκανα παίζει, σκεφτόμουν να το τυλίξω και με μονωτική να παχύνει μερικά χιλιοστά αλλά θα περνάει δύσκολα στους ριγμένους κάλυκες.

Ακολούθησε η πρώτη μου σφαγή. Κενταύρους sporting
Η ζυγαριά με έχει αγχώσει σκάγια 27,74 και πυρίτιδα 1,38(σε 10 μετρήσεις τις 3 μου τις έβγαλε 1,39)
Είναι σχετικά σωστά αυτά τα νούμερα η η φθηνή ζυγαρίτσα ζυγίζει άλλα αντί άλλων

Σήμερα δεν πρόκανα λόγο δουλειών να πάω για τις προμήθειες και έκλεισαν τα καταστήματα. Οπότε ασχολήθηκα με την εξοικονόμηση χρήματος.sarcastic..sarcastic.
Κατασκευή αποκαψουλωτή:
Πήρα ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα 15χιλ και μια βίδα

Τα καθάρισα και τα κόλλησα με καλάι, το γέμισα με θερμόκολλα για να αποκτήσει λίγο βάρος έφαγα τις βόλτες της βίδας και την τάπωσα με μια βίδα.

Μετά σε μια παλιά τροχαλία κόλλησα με την ηλεκτροκόλληση μια χοντρή ροδέλα πάνω σε ένα κολλημένο ρουλεμάν που είχε στο κέντρο αλλά είχε πολύ μεγάλο ανοιγμα και από την κατω μεριά ένα κομμάτι από παλιό σιφόνι νεροχύτη για να μαζώνει και καλά τα καψούλια
Μετά τους έριξα ένα καθάρισμα και βουαλά

Το σκέτο κομμάτι χαλκοσωλήνα είναι ο καψουλωτής μου.my man.
Κόστος 0€ ότι είχε η υπόγα......
Θεοφραστε έχεις κάποια συγγένεια με τον Μαγκαιβερ; .sarcastic.

Η ζυγαριά με έχει αγχώσει σκάγια 27,74 και πυρίτιδα 1,38(σε 10 μετρήσεις τις 3 μου τις έβγαλε 1,39)
1-2 εκατοστα του γραμμαριου μην σε φοβηζει μια χαρα ειναι

Και που να δεις ενα μαγαζι γεματο μιχανες ιδιογομοσις σιγκεντροτιρες στα τραπεζια και για.μουσικη τι αλο απο ψαλιδι σφηριχτρα πρασινο και σαρσελο σε ρεμιξ by venetatos xaxaxaxaxaxaxaxa

κανετε μεγαλο λαθος αν νομιζετε ότι η ιδιογομωση είναι οι μηχανες οι τρελες με τα 20 σταδια και τα τρελα αξεσουάρ , εχετε παρει λαθος μονοπατι και στο τελος του μονο σκοταδι υπαρχει , η ιδιογομωση είναι απλα πραγματα . πανω από όλα αγαπη , μερακι και γουστο , εγω θελω με ένα στροφειο χειροκινητο και με ρελι παραδοσιακο να φτιαξω φυσιγγι φωτια , εγω είμαι ο μαγκας όχι οι μηχανες

κανε σωστα το tare της ζυγαριας , εχει μεσα ένα βαρακι για ρεγουλα , τσεκαρισε το , παντως να ξερεις πιο καλη από την κλασσικη ζυγαρια με τα βαριδακια δεν υπαρχει , και πες μου , η ζυγαρια που αγορασες τι κλιμακα μετρησης εχει ?

686 - MB36 x 2,04, 37gr, z2m15-57,8mm / optima plus 2*/ 40m / n.4

CX2000-Mb36 x 1,95, 36.5 gr, z2m18 - 57,7mm/ optima plus 2*/ 40m / n.4

CX2000-ΜΒ36 χ 2.00, 36.5 γρ, z2m15- 57,7 mm / optima plus 2*/ 40m / n.4

cx2000- MB36 x 1.85, 35gr, drago20 - 57,6mm / optima plus 4* / 35 m / n.6

cx2000 - MB36 x 1.80, 35, z2m18 - 57mm/ optima plus 4* / 35m / n.6

Παραθετω τις τουφεκιες του Γιωργου μιας κ καποιες συνταγες ειναι κ αυτες και παραθετω σημερινες ταχογραφησεις με οπλο το 725 76εκ και τσοκ φουλ... Η θερμοκρασια 20 βαθμους κ ο ταχογραφος στο 1,5 μετρο...Oλα τα φυσιγγια ειναι με κλεισιμο 8 πτυχων...

MB36-CX2000-1,85-35-DRAGO20-57,6 N6 411 m/s
TECNA CX2000-1,9-36-Z2M21-57,5 N6 416 m/s
ΜΒ32 CX2000-1,78-34-Z2M21-57,5 N6 414 m/s
TECNA CX2000-1,95-36-DRAGO20-57,5 N4 424 m/s
MB32 CX2000-1,8-33,5-DRAGO20-57,3 N6 419 m/s
MB36 CX2000-2-36,5-Z2M15-57,7 N4 431 m/s
MB36- 686-2,05-37-Z2M15-57,8 N4 432 m/s
O ταχογραφος δοκιμαστηκε αρκετες φορες με σκοπευτικα φυσιγγια κ μετρουσε σωστα...

κανε σωστα το tare της ζυγαριας , εχει μεσα ένα βαρακι για ρεγουλα , τσεκαρισε το , παντως να ξερεις πιο καλη από την κλασσικη ζυγαρια με τα βαριδακια δεν υπαρχει , και πες μου , η ζυγαρια που αγορασες τι κλιμακα μετρησης εχει ?
Δημήτρη δυστυχώς βαράκι δεν έχει μέσα. την αγόρασα από κένταυρο 25€ (δεν ήθελα να δώσω πολλά για αρχή μέχρι να δω τι και πως), μια απλή κινέζικη ζυγαριά που ζυγίζει μέχρι 100γρ σε διαβαθμίσεις 0,01. ίσως αν βρω κάπως κάποιο βαριδάκι να την τσεκάρω. Τι εννοείς σωστά το tare;

Καθε σωστη ζυγαρια εχει μαζι και ενα βαριδακι για επαληθευση. Πχ 20γρ, ή 50γρ, ή οτιδηποτε αρκει να εχει πανω του σταμπαρισμενο το βαρος. Μπορεις να βρεις και καποιο αλλο αν θες, αρκει να εχει πανω του μαρκαρισμενο το βαρος που ειναι. Μηδενιζεις τη ζυγαρια, το βαζεις πανω. Αν βλεπεις στην οθονη οτι λεει η ενδειξη στο βαρακι, εισαι οκ.

τη τελευταια συνταγή βαλε 2000 κ κατεβασε στα 36 να παμε 450 περιπου να λεμε ότι κατι παμε να κανουμε
Μητσο για παγο παιζουμε αλλιως ;) , αλλα για φυσιγγακι σε ενα ευρος θερμοκρασιων -5 εως 15 ειναι καλα εκει, απο αυτα που ειδα στην πραξη την προηγουμενη χρονια...
Κλωτσαει πολυ μετα, θελω πιο λιγα γραμμαρια...

Status
Not open for further replies.
Back