Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όταν με το καλό θα περάσεις Άρη στο πεντασταδιακό και στα 14 χιλιοστά...τότε θα αλλάξεις όλα τα δεδομένα μένουσων και λακτίσματος στη ζέστη και στο κρύο! .shake.

κανετε μεγαλο λαθος αν νομιζετε ότι η ιδιογομωση είναι οι μηχανες οι τρελες με τα 20 σταδια και τα τρελα αξεσουάρ , εχετε παρει λαθος μονοπατι και στο τελος του μονο σκοταδι υπαρχει , η ιδιογομωση είναι απλα πραγματα . πανω από όλα αγαπη , μερακι και γουστο , εγω θελω με ένα στροφειο χειροκινητο και με ρελι παραδοσιακο να φτιαξω φυσιγγι φωτια , εγω είμαι ο μαγκας όχι οι μηχανες
Δημητρη θα διαφωνησω μαζι σου,ολα χρειαζονται και το ρελιαστο στο χερι ΑΛΛΑ και στο αστεροειδες καποιες φορες χρειαζονται για καποια πραγματα και κατι αλλο εκτος απο μαχαιρι/ρελιασμα.φετος δουλεψα ενα εντελως πειραματικο στροφειο για κανα μηνα που μου εκανε ενα ρελι οπως ακριβως το ηθελα εγω( στενο και ρηχο για να μην πιεζεται καθολου η γομωση) ε αυτο ηθελε το κατι παραπανω.υποψη τα ψιλα μου ειναι ολα χαραγμα ρελι.

Δημήτρη δυστυχώς βαράκι δεν έχει μέσα. την αγόρασα από κένταυρο 25€ (δεν ήθελα να δώσω πολλά για αρχή μέχρι να δω τι και πως), μια απλή κινέζικη ζυγαριά που ζυγίζει μέχρι 100γρ σε διαβαθμίσεις 0,01. ίσως αν βρω κάπως κάποιο βαριδάκι να την τσεκάρω. Τι εννοείς σωστά το tare;
το καταλαβα ότι η ζυγαρια που πηρες είναι για 100 τουλάχιστον γραμαρια , μην ξαναζυγισεις πυριτιδα με αυτην , θα την χρησιμοποιησεις μονο για σκαγια , γραψτο καλα αυτό στο μυαλο σου , θα σου κανει πολλες μουρλιες σε πολύ λιγα γραμμαρια και θεει συνεχεια μηδενισμα και διπλοτσεκαρισμα , καλυτερα για μπαρουτη αγορασε μια μεχρι το πολύ 10-15 γραμμαρια

Μητσο για παγο παιζουμε αλλιως ;) , αλλα για φυσιγγακι σε ενα ευρος θερμοκρασιων -5 εως 15 ειναι καλα εκει, απο αυτα που ειδα στην πραξη την προηγουμενη χρονια...
Κλωτσαει πολυ μετα, θελω πιο λιγα γραμμαρια...
συνεχισε όπως εισαι , εχεις μπει στον σωστο δρομο , μην τσιμπας με τα 100 σταδια και να είχαμε να λεγαμε

Δημητρη θα διαφωνησω μαζι σου,ολα χρειαζονται και το ρελιαστο στο χερι ΑΛΛΑ και στο αστεροειδες καποιες φορες χρειαζονται για καποια πραγματα και κατι αλλο εκτος απο μαχαιρι/ρελιασμα.φετος δουλεψα ενα εντελως πειραματικο στροφειο για κανα μηνα που μου εκανε ενα ρελι οπως ακριβως το ηθελα εγω( στενο και ρηχο για να μην πιεζεται καθολου η γομωση) ε αυτο ηθελε το κατι παραπανω.υποψη τα ψιλα μου ειναι ολα χαραγμα ρελι.
να διαφωνήσεις μαζι μου οσο θελεις , δεν είμαι ο παπας της ιδιογομωσης φιλε , ενας απλος ερασιτέχνης χομπιστας ιδιογομωτης είμαι , ο καθενας και ο τροπος του

δεν μπορει κανενα αστερι να ξεπερασει το ρελι με τζαμακι σε ποιοτητα κατανομης και σε αλλα βλητικα χαρακτηριστικα , οσο και αν φαινεται περιεργο το ανοιγμα του αστεριου από την γομωση καταναλωνει ένα μεγαλο μερος της κινητικης ενεργειας της στηλης , τα πολυσταδιακα εργοστασιακα κλεισίματα γινονται κατα κυριο λογο για βιομηχανικους σκοπους ταχύτητας παραγωγης και όχι φυσικα για βλητικη ποιοτητα του φυσιγγιου , μαλλινη λιπασμενη ταπα και στρογγυλο παραδοσιακο κλείσιμο θεωρούνται τα τελειοτερα φυσίγγια βλητικα , από εκει και περα αναλογα το φυσιγγι αλλαζει η διαδικασια , τιποτα δεν είναι κανονας , όλα παιζουν , και το 4 αστερι εκει που πρεπει είναι απαραιτητο

να διαφωνήσεις μαζι μου οσο θελεις , δεν είμαι ο παπας της ιδιογομωσης φιλε , ενας απλος ερασιτέχνης χομπιστας ιδιογομωτης είμαι , ο καθενας και ο τροπος του
Ολοι μας χομπιστες ιδιογομωτες ειμαστε δημητρη και κανουμε τα γουστα και τη καυ......μας.μηπως η μαλλινη ειναι καλητερη γιατι ακουει ακριβως στα τσοκ και ειδικα στα πολυ στενα σε σχεση με το συγκετροτηρα;).ρελιαστα κανω μονο καποια διαςπορας και καποια με πολυ χοντρα ομως θα δοκιμασω απο του χρονου σε καποια απο τα ειδη σετ που εχω ρελιαστο να δω.xm.διαφορες.

το καταλαβα ότι η ζυγαρια που πηρες είναι για 100 τουλάχιστον γραμαρια , μην ξαναζυγισεις πυριτιδα με αυτην , θα την χρησιμοποιησεις μονο για σκαγια , γραψτο καλα αυτό στο μυαλο σου , θα σου κανει πολλες μουρλιες σε πολύ λιγα γραμμαρια και θεει συνεχεια μηδενισμα και διπλοτσεκαρισμα , καλυτερα για μπαρουτη αγορασε μια μεχρι το πολύ 10-15 γραμμαρια

Δημήτρη δεν βρήκα κάποια τέτοια σε χαμηλό budget, οπότε μιας και είναι ακατάλληλη αυτή η ζυγαριά η έναρξη μετατίθεται.....

Δημήτρη δεν βρήκα κάποια τέτοια σε χαμηλό budget, οπότε μιας και είναι ακατάλληλη αυτή η ζυγαριά η έναρξη μετατίθεται.....
Μην μεταθεσεις την εναρξη απλως τσεκαρε καλυτερα τη πυριτηδα με συνεχομενα tape,1-2 εκατοστα ειναι μια χαρα.

Το βιβλίο που διαβάζω για την g3000 που εχω καταλήξει λέει οτι για 30 γρ θέλει 1,55 γρ πυρίτιδας και για 32 1,57. Αυτό και τα λεγόμενα του Δημήτρη με προβλημάτισαν ιδιαίτερα. Ευχαριστώ, πάντως θα συνεχίσω δοκιμές με την ζυγαριά κ ίσως βρω και κάποιος βάρος για έλεγχο

Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι, κουμάντο στη διεθνή αγορά κάνω πλέον εγώ προσωπικά και προκειμένου να μην ξαναυπάρξει κανένας μάγκας στη πιάτσα, φρόντισα προσωπικά ώστε να μπορέσουν να γίνουν όλοι οι υπόλοιποι μάγκες και αυτή τη στιγμή φροντίζω να πέσουν και οι τιμές ώστε να μην ξαναπουλήσει Ιταλός στην Ελλάδα!!!

ΥΓ Η επόμενη κίνησή μου θα είναι να δώσω στον εισαγγελέα όλους όσους πουλάνε παράνομα φυσίγγια και μάλιστα με στοιχεία!!!

Last edited by a moderator:
Κοίτα Γιώργο, από την στιγμή που οι επιθυμίες μου εισακούγονται από συγκεκριμένες εταιρείες του χώρου...είναι σαν να κάνω κουμάντο εγώ ο ίδιος προσωπικά, οπότε δεδομένου ότι τα μισά και πλέον σχέδια είναι δικά μου, σε Ελλάδα, σε Κύπρο και σε Ιταλία, όπως επίσης και η πατέντα στο Υπουργείο Βιομηχανίας της Ιταλίας με επίσημη αναγνώριση το 2014 ώστε να μπορώ έπειτα να κλείσω την αγορά στους Ιταλούς κατά την κατάλληλη χρονική στιγμή, είναι σαν να κάνω κουμάντο εγώ...απλά πράγματα!

Καταλαβαίνω ότι φαντάζει κάπως δύσκολο να το πιστέψει κάποιος και δεν το πίστευα ούτε και ο ίδιος μέχρι πρόσφατα, αλλά πλέον είναι πέραν του προφανούς αυτό το ζήτημα και θα στο τεκμηριώσω Γιώργο: από το 2009 έως και το 2010 μας έκαναν κουμάντο οι Ιταλοί, το 2011 άρχισα να εμπλέκομαι με τη Gaep [πίσω από την οποία ήταν ανέκαθεν η Omv και δεν το γνώριζα] και το 2012 άρχισα να παρακαλάω το νέο αφεντικό της C&P για να μας βγάλει το στροφείο I2S, ενώ το 2013 ζήτησα από τον Σάββα της Κυπριακής Kylilis να μας φτιάξει σασί και το αναβάλαμε μέχρι και το 2014 εωσότου επιτέλους τα καταφέραμε, επίσης επειδή γνώριζα από πρώτο χέρι όλα τα άπλυτα της πιάτσας και ήξερα να φυλάω καλά τα ρούχα μου...ώστε στο τέλος τα μου μείνουν τα μισά των μισών...κατάφερα να τους τα πάρω όλα και να τα δώσω στον Γιώργο και στον Σάββα, με αποτέλεσμα να κόψω τις εισαγωγές όσο μας έπαιρνε όλους εμάς μαζί [προς όφελος σε ιδιώτες και σε επαγγελματίες] και να βγάλω μεροκάματα σε Έλληνες και σε Κύπριους και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν κοιτάξει τα τεκταινόμενα...

Επίσης προ του 2010 οι απλές διπίστονες Cortini είχαν φτάσει τα 1.750 ευρώ [δεν γνωρίζω για ΦΠΑ] και χάρη σε εμένα το 2012 έφτασαν τα 1.150 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και ξερές τα 750 ευρώ επίσης μαζί με τον ΦΠΑ και ήταν άψογα κεντραρισμένες!!! Έπειτα το 2014 η A5S γονάτισε την διεθνή αγορά σε Ελλάδα και σε Κύπρο και μάλιστα στην Ελλάδα τοποθετούνταν με τα μοτέρ C&P που τα προμήθευε στον Γιώργο η ίδια η C&P έπειτα από δικό μου προσωπικό αίτημα...ενώ για την Ιταλία που δεν μπορούσα να τους κάνω χαλάστρα...ας είναι καλά το αφεντικό της Gaep που θέλοντας και μη...με ενέπλεξε με το αφεντικό της C&P και έτσι έγιναν όλα όσα έγιναν σε βάθος χρόνου...

Τέλος κλείνω αναφέροντας ότι εδώ και περίπου 20 μέρες...κατάφερα να αποκτήσω το 90% της τεχνογνωσίας της κατασκευής των επαγγελματικών στροφείων ρελιάσματος της Ιταλικής C&P, όπου προμηθεύει παράλληλα και άλλες πολύ μεγάλες και ξακουστές Ιταλικές εταιρείες και αυτό έγινε από το ίδιο το αφεντικό της C&P...διότι από ότι φαντάζομαι...θα πρέπει να με αγαπάει πολύ και να έχει ποντάρει επάνω μου για κάτι το οποίο ο ίδιος γνωρίζει και εγώ ακόμη ενδεχομένως να αγνοώ...

Επίσης να προσθέσω ότι έχω ένα συρτάρι γεμάτο με τιμολόγια, δελτία αποστολής, λοιπά δελτία αποστολής, αποδείξεις λιανικής και κάτι πλαστικοποιημένα τιμολόγια που θα τα χρησιμοποιήσω όταν θα μου ζητηθούν...διότι εγώ πάω εδώ και χρόνια με τη νοοτροπία του τι θα γίνει στο δικαστήριο...ώστε να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια...

Νίκο μπορεί να μην ασχολούμαι με ιδιογομωση όμως έχω δει όλα σου τα βιντεακια,και έχω διαβάσει τα πάντα στην σελίδα σου.
Μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις σου,που αν και νέο παιδί είναι τεράστιες.
Όποτε δικαιωματικά έφτασες εκεί που έφτασες αν και ομολογώ ότι δεν το περίμενα να φτάσει μέχρι την Ιταλία η φήμη σου!!
Σου εύχομαι και εις ανώτερα λοιπόν!.well done.

Ωραία, μετά τις βιογραφικες αναφορές θα ήθελα να παρακαλεσω να επικεντρωθουμε στις "συμβουλές και συνταγές ιδιογομωσης" και σε τίποτα άλλο.
Προσωπικές αναφορές και κάθε είδος υπονοούμενα δεν είναι αποδεκτά και θα διαγράφονται πάραυτα.
Σας ευχαριστώ και ελπίζω στην κατανόηση σας.

Κατάλαβα Γιώργο, με συγχωρείς που παραφέρθηκα, αλλά στις συμβουλές και στις συνταγές πιστεύω ότι το θέμα έχει καλυφθεί ήδη και όποιος χρειάζεται κάτι, παραθέτω τα λινκ ώστε να μπορέσει να τα δει καλύτερα:

1. GUALANDI -> http://www.gualandi.it/docs/tabpolv_2013_eng.pdf
2. GAROLINI -> https://www.docdroid.net/file/download/z8w1Fao/garolini-.pdf
3. CORTINI & PEZZOTTI -> http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/shotshell.php

Τα δύο πρώτα είναι σε μορφή PDF, όπου το πρώτο έχει γίνει από τον κ.Gualandi πριν ακόμη πουλήσει την εταιρεία στον γιο του BSN και το δεύτερο έχει γίνει από τον κ.Garolini που αμφισβητούσε και το πολυσταδιακό κλείσιμο αλλά και το αιρετικό buffer ή FDA, όπως ονομάστηκε ως ακρώνυμο στα Ιταλικά από τις λέξεις Farina Di Avena και τέλος το τρίτο είναι τα επίσημα φυσίγγια της Ιταλικής εταιρείας C&P και έχουν ως εξής:
- 12 x 3 setup σε στρογγυλό ρέλι
- 77 setup σε πολυσταδιακό αστεροειδές με απλό τρίτο στάδιο στα όριά του ή με το τρίτο που μαγκώνει χωρίς να φτάσει στο όριό του
- 125 setup σε πολυσταδιακό αστεροειδές με το τρίτο στάδιο που μαγκώνει στα 14 πραγματικά χιλιοστά
- 95 setup με FDA σε πολυσταδιακό αστεροειδές με το τρίτο στάδιο που μαγκώνει στα 14 πραγματικά χιλιοστά
- 6 setup Long Range σε πολυσταδιακό αστεροειδές με το τρίτο στάδιο που μαγκώνει στα 14 πραγματικά χιλιοστά

Για την ιστορία και μόνον, η τελική κατάληξη ήταν ότι ο κ.Garolini που με αμφισβήτησε και σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικό επίπεδο και που χρησιμοποιούσε την διπίστονη Cortini της δεκαετίας του 90...να αγοράσει την νέα πενταπίστονι Cortini του 2014 και να σταματήσει να αμφισβητεί το FDA έπειτα από την δημοσίεση των setup στο επίσημο site της πασίγνωστης Cortini και τα στοιχεία της ακόλουθης σελίδας http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/posts/heretic-buffer-fda-224.php

Η πρώτη φώτο είναι του κ.Πολυδώρου, ενώ οι ακόλουθες από το Νέο Σκοπευτήριο Κέρκυρας - Corfu Sporting

Πιστεύω να κάλυψα και να εξάντλησα το θέμα Συνταγές Ιδιογόμωσης δίνοντάς σας εντελώς δωρεάν άνω των 300 setup με φώτο και απολύτως τεκμηριωμένα, όπου τα περισσότερα έχουν χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι και έχουν αφήσει κόσμο και κοσμάκι ά-φ-ω-ν-ο !!!

ΥΓ Έχω ακόμη μερικά καλά setup Long Range να σας δώσω και θα το πράξω μόλις μπορέσω
ΥΓ2 Εξαιρείται βεβαίως ο κύριος Βενετάτος, διότι αυτός παίζει πλέον μόνο με τσου σπάους και με τα αλεξίπτωτα και επειδή έχει ξεφύγει και με τσι δοσολογίες...είναι κάπως ανώφελο να σας δώσει τίποτα S + S [Sv + Sp2] ή A + A [As + A0] ή κάποιους πυραύλους που έδωκε καλιώρα του Μπαλώκα και όταν του είπα τι είχανε μέσα...είχα την αίσθηση ότι μπορεί και να τον έλουζε κρύος ιδρώτας εκείνες τσι στιγμές... .what. .yel.

Μπαλώκα, δεν πιστεύω να ψήνεσαι για αλεβρωμένα ατσάλια στα 650 μέτρα με SP [SuperPerformance] και προσανάματα για τίποτα 60βολα... .my man.
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιωργο με το UFO μεχρι τι νο ατσαλι εχεις ρήξη??
Ασσεους στα 60 μέτρα σε τενεκέ λαδιού με φυσίγγι ιδιογομωσης 33γρ. Έβαλε στο κέντρο του τενεκέ 17 σκάγια σε κύκλο διαμέτρου 30 εκατοστών. Ο τενεκές είχε εκτός από τα 17 αυτά σκάγια και άλλα πολλά διάσπαρτα στην πρόσοψη του.
Ολα τα σκαγια περασαν την μπροστα πλευρα και δημιουργησαν στην πισω κατι μεγαλες σταγονες προς τα εξω.
Στο κυνήγι έχω ρίξει μέχρι νούμερο 2 εμπορίου Rottweil 36gr magnum με ακαριαία σκοτώματα πάνω από τα 50 μέτρα.

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back