Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
...ουτε πατεντες ουτε τιποτα απλα 7-8 μετρα προσκοπευση
Για τα 60-80 μέτρα, αυτή η προσκοπευση είναι μικρή και αναφέρομαι σε maintained τεχνική που θεωρώ ότι βγαίνει πιο αυθόρμητα σε αυτές τις αποστάσεις.

Για τα 60-80 μέτρα, αυτή η προσκοπευση είναι μικρή και αναφέρομαι σε maintained τεχνική που θεωρώ ότι βγαίνει πιο αυθόρμητα σε αυτές τις αποστάσεις.
Γιωργο δεν ειμαι σκοτευτης για να ξερω τις τεχνικες τα 7-8 μετρα τα λεω εντελως εμπειρικα,ισως ο sky fall που καθεται διπλα μου μπορει να πει καλυτερα.....
,

Γιωργο δεν ειμαι σκοτευτης για να ξερω τις τεχνικες τα 7-8 μετρα τα λεω εντελως εμπειρικα,ισως ο sky fall που καθεται διπλα μου μπορει να πει καλυτερα.....
,
Τι να πω???.Εγω βαζω 1 τρενο μπροστα, και παταω. Μετα ξεκουμπώνω για να δω τι έγινε.sarcastic..

Καλημερα στην παρεα επιδη ειμε δισπιστος πολυ και ακουο εδωμεσα πολλα για 50-60-70-80 μετρα και το τονιζω παλη μετρα εχει προοδεφση τοσο πολη ι ιδιογομοση η εχω μινει εγω πολυ πισω γιατη θεορο οτι με το ματι εινε καλλα να λεμε το ερηκσα στα 60 μετρα η στα 80 μετρα εινε οντος ετση η οταν ριχνω εγω την κορδελα κατο μου φενοντε πολλα τα 60 οπος επισεις για να μιλαμε για 60-80 πρεπει να μιλαμε οταν αυτες η τουφεκιες επαναλαμβανομενες και.οχι τιχεα μια τον χρονο

Last edited by a moderator:
Το αμερικανικο φισινγκι πχ n4 εινε 2 ευροπαικο γιαφτο και λενε οτι κανουν πιο μακρινες τουφεκιες λογο οτι εμεις αγοραζουμε 4ν και στην ουσια βαραμε με 2 ν με 2 ευροπαικο θα εχουμε τα ηδια σκοτοματα με ενα 4 αμερικανικο προσοπικη αποψη

Τουλάχιστον εσύ εισουν μπροστα και έβλεπες τη γίνονταν .Να ειμαστε καλα και του χρονου.ΝΑδηπλονουν οι λεμοιτους στα 70+.shoot.
Χχαχαχαχαχαααχαχχαχ με πιανουν τα γελια οταν τα ακουο αυτα ημαρτον ρε πεδια ρε τα σαρσελια τι παθανε στα 40 μετρα τραβερσα ολο το νησι τα ειδε 40 μετρα μονο οι 3σας τα ειδατε 70+χαχαχαχαχαχαχ αφου λεγανε ολοι ρε μαλακα γιατη δεν βαρανε αφτα τους εφαγαν χαχαχαχαχ πλακα εχετε

Last edited by a moderator:
δηλαδη πιστευεις οτι η συγκεντρωσεις ειναι ομοιες με τα συμβατικα?
Προσοπικα εγω ναι το πυστεβω ενα 4ν αμερικανικο μαγκνουμ θα κανει την ηδια τουφεκια με ενα 2ν ευροπαικο παντα στα ειδια γραμαρια και αποδεδιγμενα οτι το οπλο σου το παει

Ari το ποσο μεγαλη προσκοτευση χρειαζεται μπορουμε μονο να το καταλαβουμε αν καθησουμε πισω απο καποιον.εντελως εμπειρικα οταν δεν πετυχω στη πρωτη ντουφεκια συνηθως διπλασιαζω τη προσκοτευση

Αν κ ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα της διογομωσης, ενα χρησιμο κολπακι για να καταλαβουμε το χρονο που κανουν τα σκαγια να φτασουν σε μια μεγαλη αποσταση ειναι να τουφεκισουμε μια λαμαρινα... Θα δουμε οτι ο χρονος που θα κανουν τα σκαγια να φτασουν ειναι αισθητος... ΑΣν μπορεσουμε κ συνδυασουμε λιγο αυτο το χρονο με την κινηση του θηραματος θα δουμε οτι θελουμε πολυυυυ προσκοπευση στις πολυ μακρινες τουφεκιες, τοση που πολλες φορες δυσκολα ξεκολαει ο εγκεφαλος για να την ρπαγματοποιησει...

Καλημερα στην παρεα επιδη ειμε δισπιστος πολυ και ακουο εδωμεσα πολλα για 50-60-70-80
Εγω εδω θα διαφωνησω... Θεωρω οτι ειδικα στο καρτερι κ ειδικα στις τραβερσες (οχι στις ρουαγιαλ που μπερδευουν) σχεδον ολοι οι κυνηγοι τουφεκανε πολυ μακρυτερα απο οτι πιστευουν ειδικα τα μεγαλα θηραματα... Ρωτας πολλους στο βαλτο ποση απσοσταση εχει ενα αρμυρικι, σου λεει 40-45 μετρα κ στην πραγματικοτητα κοντευει 60... Προσφατα εκανα καποιες δοκιμες με ενα φιλο που θεωρει πιο κοντινες τις αποστασεις που τουφεκαμε απο αυτες που ειναι πραγματικα.... Πηρα λοιπον την κορδελα μου χωρις να πω τιποτα, μετρησα 40 μετρα ακριβως κ εστησα τον πινακα... Οταν πηγα να ριξω το πρωτο φυσιγγι που ηταν 5αρι, μου λεει "ρε μαλακα σε αυτη την αποσταση ριχνουμε την πρωτη τουφεκια στα μπεκατσινια, εδω θα δοκιμασεις το 5αρι?" Οταν εμαθε οτι ο πινακας ηταν ακριβως στα 40 μετρα μου λεει, "που τουφεκαμε ρε τσοσο καιρο?"... .smashfrak.:)
Γι αυτο λεω εγω, αφηστε αυτες τις προσομοιωσεις η τσιχλα περανε σε μια 6ωροφη πολυκατοικια κτλ κτλ κ καντε κατι απλο... Παρτε μια κορδελα 30 m απο τα jumbo , 10 ευρω κανει, κ οταν θα ξαναπατε στο αγαπημενο σας καρτερι καντε ενα κοπο να μετρησε λιγο τα γυρω αντικειμενα, θα δειτε οτι πολλα που φαινονται κοντα μας, στην πραγματικοτητα δεν ειναι...

Αν κ ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα της διογομωσης, ενα χρησιμο κολπακι για να καταλαβουμε το χρονο που κανουν τα σκαγια να φτασουν σε μια μεγαλη αποσταση ειναι να τουφεκισουμε μια λαμαρινα... Θα δουμε οτι ο χρονος που θα κανουν τα σκαγια να φτασουν ειναι αισθητος... ΑΣν μπορεσουμε κ συνδυασουμε λιγο αυτο το χρονο με την κινηση του θηραματος θα δουμε οτι θελουμε πολυυυυ προσκοπευση στις πολυ μακρινες τουφεκιες, τοση που πολλες φορες δυσκολα ξεκολαει ο εγκεφαλος για να την ρπαγματοποιησει...

Εγω εδω θα διαφωνησω... Θεωρω οτι ειδικα στο καρτερι κ ειδικα στις τραβερσες (οχι στις ρουαγιαλ που μπερδευουν) σχεδον ολοι οι κυνηγοι τουφεκανε πολυ μακρυτερα απο οτι πιστευουν ειδικα τα μεγαλα θηραματα... Ρωτας πολλους στο βαλτο ποση απσοσταση εχει ενα αρμυρικι, σου λεει 40-45 μετρα κ στην πραγματικοτητα κοντευει 60... Προσφατα εκανα καποιες δοκιμες με ενα φιλο που θεωρει πιο κοντινες τις αποστασεις που τουφεκαμε απο αυτες που ειναι πραγματικα.... Πηρα λοιπον την κορδελα μου χωρις να πω τιποτα, μετρησα 40 μετρα ακριβως κ εστησα τον πινακα... Οταν πηγα να ριξω το πρωτο φυσιγγι που ηταν 5αρι, μου λεει "ρε μαλακα σε αυτη την αποσταση ριχνουμε την πρωτη τουφεκια στα μπεκατσινια, εδω θα δοκιμασεις το 5αρι?" Οταν εμαθε οτι ο πινακας ηταν ακριβως στα 40 μετρα μου λεει, "που τουφεκαμε ρε τσοσο καιρο?"... .smashfrak.:)
Γι αυτο λεω εγω, αφηστε αυτες τις προσομοιωσεις η τσιχλα περανε σε μια 6ωροφη πολυκατοικια κτλ κτλ κ καντε κατι απλο... Παρτε μια κορδελα 30 m απο τα jumbo , 10 ευρω κανει, κ οταν θα ξαναπατε στο αγαπημενο σας καρτερι καντε ενα κοπο να μετρησε λιγο τα γυρω αντικειμενα, θα δειτε οτι πολλα που φαινονται κοντα μας, στην πραγματικοτητα δεν ειναι...
Εγω σιγκεκριμενα εχω βαλει στο παρελθον τσιμπιμενα καλαμια αν 20.για να ξερω που να σικοθω και που οχι

Έτσι είναι Άρι..Εγώ αυτό που έχω κάνει εδώ κ χρόνια ήταν αυτό:
Πηγενα σε ένα χωράφι και μετραγα 15μ,25μ,35,40μ κλπ..Και αυτά τα μέτρα προσπαθούσα να τα αποτυπώσω στο μυαλό μου..
Όποτε όταν έβλεπα ένα θήραμα στο κυνήγι γνώριζα περίπου στα πόσα μέτρα απέχει από μένα το και στα πόσα μέτρα το πήρα..(στο περίπου..)
Εκεί που δεν μπορω με τίποτα να υπολογίσω είναι στις Ρουαγιάλ τουφεκιες..Θεωρώ ότι ξεγελιωνται πολύ κυνηγοί σε αυτές τις τουφεκιες,και της περισσότερες φορές το θήραμα(ειδικά οι τσίχλες)δεν είναι τόσο ψηλωμενες όσο νομίζουν..
.off topic..off topic.

Εγω παντος οταν πρωτοκυνηγησα σε ανοιχτο βαλτο εφαγα φολες,γιατι τα πουλια μου φανηκαν κοντα και οσες φορες προσπαθησα δεν εκανα τιποτα,μπορει του εμποριου να φταιγανε,και οτι εριχνα με μπενελλι.Γιαυτο φροντιζα να ειναι κατω απο 45 μετρα με 40 και επαιρνα πουλια.Τωρα με της αχρωμειωτες καννες και με την 391 Οπτιμα τα πραγματα εχουν αλλαξει,αλλωστε ολοι τα μπενελλια προσπαθουν να κανουν καννες Οπτιμα η αχρωμειωτες στους οπλουργους αρα μπορει αυτο να ειναι γιατι παω καλυτερα τωρα.
πολλα πεζουν ρολο παντος αφου εφιγες απο την μπενελη εινε μια καλη αρχη χαχαχα

μπορει του εμποριου να φταιγανε,και οτι εριχνα με μπενελλι.Γιαυτο φροντιζα να ειναι κατω απο 45 μετρα με 40 και επαιρνα πουλια
Μπορείς να μας πεις Σαραντο ποία φυσίγγια του εμπορίου ήταν αυτά και πια benelli;

Σαραντο με ολο το σεβασμο φιλε, καλο θα ειναι αν θες να γραφεις κατι να το κανεις οπως το πιστευεις... Το να γραφεις με εμεσο ειρωνικο τροπο αλλα απο αυτα που πιστευεις ειναι κ παραπλανητικο κ ασχημο για ολους τους υπολοιπους... Εμενα τουλαχιστον με ενοχλει...
Τις αποψεις σου τις εχεις γαρψει παρα πολλες φορες εδω μεσα, τις εχουμε κατανοησει... Τωρα να ξαναμπαινεις κ να γραφεις διαφορετικα πραγματα για να "συμβαδισεις" με καποιους απο την "κοινη γνωμη" οπως εσυ θεωρεις, ειναι οτι χειροτερο... Καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω... Καλο το "I Like to Like" αλλα αν θες να κανεις αυτο κ μονο, δοκιμασε το Facebook... ;)
Φιλικα κ σεβομενος παρα πολυ τις αποψεις σου αλλα ενοχλουμενο απο την ειρωνια,
Αρις

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back