Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα Αλεξ!!!!
Το 1,70χ8 βολια 11/0 -LB6 - 68,5 -57 = V1,5-452m/s Αυτο με SIPE.
OΠΟΤΕ....Με ς4 σε αστεροειδες κλεισιμο θα το εκανα 1,65χ 8βολια 11/0 και σε ρελι 1,70χ8 βολια.
Τωρα δεν ξερω τι βυσμα θελεις....Αλλα σε ρελι θα το δοκιμαζα στο 1,70χ8βολια 11/0 +2 αλευρι -sg- magnum -
τζαμακι στα 63....Τα βολια ανα δυαδες ολα μεσα στο ποτηρι του βυσματος και ο Κ.Α.Χ 6 χιλιοστα.
Απο εκει θα το ξεκινουσα εγω φιλε!!!

ΥΓ. Εαν μπορεσω....θα το ριξω και θα το μετρησω σημερα. :)
Τα 8βολα απο πιο τσοκαρισμα κ μετα, ριχνονται;;
Δεν εχω ριξει ποτε, γι'αυτο ρωταω, ενημερωτικα!!

Καλημερα Αλεξ!!!!
Το 1,70χ8 βολια 11/0 -LB6 - 68,5 -57 = V1,5-452m/s Αυτο με SIPE.
OΠΟΤΕ....Με ς4 σε αστεροειδες κλεισιμο θα το εκανα 1,65χ 8βολια 11/0 και σε ρελι 1,70χ8 βολια.
Τωρα δεν ξερω τι βυσμα θελεις....Αλλα σε ρελι θα το δοκιμαζα στο 1,70χ8βολια 11/0 +2 αλευρι -sg- magnum -
τζαμακι στα 63....Τα βολια ανα δυαδες ολα μεσα στο ποτηρι του βυσματος και ο Κ.Α.Χ 6 χιλιοστα.
Απο εκει θα το ξεκινουσα εγω φιλε!!!

ΥΓ. Εαν μπορεσω....θα το ριξω και θα το μετρησω σημερα. :)
Ευχαριστω Νικο!

Τα 8βολα απο πιο τσοκαρισμα κ μετα, ριχνονται;;
Δεν εχω ριξει ποτε, γι'αυτο ρωταω, ενημερωτικα!!

Κωστη με LB6 Οταν εχει τουλαχιστον 4 πεταλα 5χιλιοστα βαθος το ριχνω και με φουλ τσοκ...
Ακοπος χωρις πεταλα 4* και κυλινδρο...Με ποιο κλειστο τσοκ σκορπιζει...ο ακοπος.
Εαν το στησιμο ειναι με βυσμα που εχει πεταλα ή μαλλινη ταπα δουλευω το φουλ τσοκ.
Καλο ειναι τα 12βολα 11/0 να τα ριχνουμε με 3* και 4* αστρα....Μου εχει συμβει σε 12βολο ανα
τριαδες τα βολια...το φουλ τσοκ να μου χαλασει την κατανομη φιλε!!!

Κωστη με LB6 Οταν εχει τουλαχιστον 4 πεταλα 5χιλιοστα βαθος το ριχνω και με φουλ τσοκ...
Ακοπος χωρις πεταλα 4* και κυλινδρο...Με ποιο κλειστο τσοκ σκορπιζει...ο ακοπος.
Εαν το στησιμο ειναι με βυσμα που εχει πεταλα ή μαλλινη ταπα δουλευω το φουλ τσοκ.
Καλο ειναι τα 12βολα 11/0 να τα ριχνουμε με 3* και 4* αστρα....Μου εχει συμβει σε 12βολο ανα
τριαδες τα βολια...το φουλ τσοκ να μου χαλασει την κατανομη φιλε!!!
Ο lb6 σκετος η με φελλους;;
Επισης τη καψουλι βαζεις στο πιο πανω σετυπ;;

Ο lb6 σκετος η με φελλους;;
Επισης τη καψουλι βαζεις στο πιο πανω σετυπ;;

Βρε Κωστη μου....ειναι δυνατον να μου κανεις ΕΣΥ τετοιες ερωτησεις ????
Ειναι δυνατον να βαλουμε τον LB6 χωρις αμορτισερ ???
Με φελλο 10 χιλιοστα το εχω....για αμορτισερ....και CX2000 καψουλι για ρελι και 8χιλιοστα σε
αστεροειδες κλεισιμο....
Και με το 686 πολυ καλα πηγε....Εδωσε V1,5-449m/s .

Last edited:
Από Ιταλικό σαιτ...αυτά:

Quoto al 100%
Se utilizzi il bossolo di cartone con una tenuta in plastica (contenitore o couvette) la combustione viene vivacizzata facendo salire le pressioni per la minore elasticità ed espandibilità del cartone.
In genere si riduce la dose del bossolo in plastica di 5 ctg. per la polvere e di 1 gr. per il piombo.
Se invece vuoi lasciare immutata la dose polvere/piombo è buona norma scalare almeno di un grado di potenza la capsula innescante passando, ad esempio, dal 616 al 615
Altra cosa importante è variare la quota di chiusura che per il cartone è sempre leggermente superiore (es. bossolo pla/12/70/tondo=64 mm. mentre bossolo cart/12/70/tondo=64,5 mm.)

Μετάφραση

Εάν χρησιμοποιείτε την θήκη από χαρτόνι με πλαστική σφράγιση (δοχείο ή κουβέτα), η καύση ζωντανεύει αυξάνοντας τις πιέσεις λόγω της μικρότερης ελαστικότητας και της επεκτασιμότητας του χαρτονιού. Γενικά η δόση της πλαστικής θήκης μειώνεται κατά 5 ctg. για τη σκόνη και 1 γρ. για μόλυβδο.(ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΕΝΟΕΙ ΜΑΛΟΝ!)
Εάν αντίθετα θέλετε να αφήσετε τη δόση σκόνης / μολύβδου αμετάβλητη, είναι καλή πρακτική να κλιμακώνετε την κάψουλα εκκίνησης κατά τουλάχιστον ένα βαθμό ισχύος, για παράδειγμα από 616 έως 615(Η ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΨΟΥΛΙ ΣΕ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ, ΕΝΟΕΙ ΜΑΛΟΝ)
.Ένα άλλο σημαντικό είναι να μεταβάλλεται το ύψος κλεισίματος, το οποίο είναι πάντοτε ελαφρώς υψηλότερο για το χαρτόνι (π.χ. περίπτωση πλα / 12/70 / στρογγυλή = 64 mm, ενώ η κασέτα / 12/70 / στρογγυλή = 64,5 mm.)

Ισχύουν αυτά για τις δοσολογίες από χάρτινο σε πλαστικό κάλυκα και προφανώς το αντίστροφο;

Ναι γίνεται.Βαζεις πλαστικό εμφρακτηρα πάνω στην πυρίτιδα, κολλάς φελλό κάτω από τον Lb6 και την πατούρα του μέσα την εκμεταλλεύεται για αντίβαρο με μπαφερ όπου κάθεται όμορφα και ωραία η πρώτη στιβάδα σκάγια.Αλλο?

Ναι γίνεται.Βαζεις πλαστικό εμφρακτηρα πάνω στην πυρίτιδα, κολλάς φελλό κάτω από τον Lb6 και την πατούρα του μέσα την εκμεταλλεύεται για αντίβαρο με μπαφερ όπου κάθεται όμορφα και ωραία η πρώτη στιβάδα σκάγια.Αλλο?

Το εχω ξαναγραψει....Εχεις διδακτορικο στον LB6 ...και οχι μονο!!!.RESPECT.

Εννοουσα χωρις καθολου αμορτισερ δεν τον βαζουμε!!! ;)

Την Κυριακή το πρωί μην πας πουθενά
Έχεις assesment ιδιογομωσης με 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
Υποθετικα μίλησα...μη βαρατε...:p

Από Ιταλικό σαιτ...αυτά:

Quoto al 100%
Se utilizzi il bossolo di cartone con una tenuta in plastica (contenitore o couvette) la combustione viene vivacizzata facendo salire le pressioni per la minore elasticità ed espandibilità del cartone.
In genere si riduce la dose del bossolo in plastica di 5 ctg. per la polvere e di 1 gr. per il piombo.
Se invece vuoi lasciare immutata la dose polvere/piombo è buona norma scalare almeno di un grado di potenza la capsula innescante passando, ad esempio, dal 616 al 615
Altra cosa importante è variare la quota di chiusura che per il cartone è sempre leggermente superiore (es. bossolo pla/12/70/tondo=64 mm. mentre bossolo cart/12/70/tondo=64,5 mm.)

Μετάφραση

Εάν χρησιμοποιείτε την θήκη από χαρτόνι με πλαστική σφράγιση (δοχείο ή κουβέτα), η καύση ζωντανεύει αυξάνοντας τις πιέσεις λόγω της μικρότερης ελαστικότητας και της επεκτασιμότητας του χαρτονιού. Γενικά η δόση της πλαστικής θήκης μειώνεται κατά 5 ctg. για τη σκόνη και 1 γρ. για μόλυβδο.(ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΕΝΟΕΙ ΜΑΛΟΝ!)
Εάν αντίθετα θέλετε να αφήσετε τη δόση σκόνης / μολύβδου αμετάβλητη, είναι καλή πρακτική να κλιμακώνετε την κάψουλα εκκίνησης κατά τουλάχιστον ένα βαθμό ισχύος, για παράδειγμα από 616 έως 615(Η ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΨΟΥΛΙ ΣΕ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ, ΕΝΟΕΙ ΜΑΛΟΝ)
.Ένα άλλο σημαντικό είναι να μεταβάλλεται το ύψος κλεισίματος, το οποίο είναι πάντοτε ελαφρώς υψηλότερο για το χαρτόνι (π.χ. περίπτωση πλα / 12/70 / στρογγυλή = 64 mm, ενώ η κασέτα / 12/70 / στρογγυλή = 64,5 mm.)

Ισχύουν αυτά για τις δοσολογίες από χάρτινο σε πλαστικό κάλυκα και προφανώς το αντίστροφο;

Καπτεν.......κοιτα σε λιγο βλητικες δοκιμες.....Και βγαλε τα συμπερασματα σου φιλε μου!!!! :)

Για

Για σκαγια μηλαμε??? Με την παλια?? Στα ποσα γρ?ρελι η αστερη???
Σετάπ με 8βολο 11/0
Με τη s4 και για δράμια 30.4 γρ. συν 2 γρ. αλεύρι και κλείσιμο ρέλι.

Να αποφύγουμε τον Lb6, υπάρχει άλλο βύσμα με καλή κατανομή στα 35 μ. ?
Ευχαριστώ

Σετάπ με 8βολο 11/0
Με τη s4 και για δράμια 30.4 γρ. συν 2 γρ. αλεύρι και κλείσιμο ρέλι.

Να αποφύγουμε τον Lb6, υπάρχει άλλο βύσμα με καλή κατανομή στα 35 μ. ?
Ευχαριστώ

Στεφανε δοκιμασα ενα σημερα,,,,Δεν μου αρεσε η ταχυτητα που εβγαλε....ΙΣΩΣ και απο λαθος μετρηση του
ταχογραφου....
Αυριο υα το ξανα δοκιμασω....και ειναι σωστο....Θα δωσω σεταπ φιλε μου!!!

Με πλαστικο εμφρακτιρα sfs 16+2φελους το στηνο στο 1,70 με 686 και εχω πολη σφηκτη κατανομη με 2*
Γι'αυτό θέλουμε να αποφύγουμε τον Lb6.Γράψε το σετάπ και αν βγει καλό το δουλεύουμε.
Δεν κάνει εξογκώματα στα δράμια ?

Στεφανε δοκιμασα ενα σημερα,,,,Δεν μου αρεσε η ταχυτητα που εβγαλε....ΙΣΩΣ και απο λαθος μετρηση του
ταχογραφου....
Αυριο υα το ξανα δοκιμασω....και ειναι σωστο....Θα δωσω σεταπ φιλε μου!!!
Δοκίμασε το με τον TUBO-K όπως τον έκοψα σε παρακαλώ!

Δοκίμασε το με τον TUBO-K όπως τον έκοψα σε παρακαλώ!

Στεφανε .Δεν ξερω πως τον εκοψες .....Και δεν καταλαβαινω τι ''ωραιο'' βρισκεις σε αυτο βυσμα... ???
Τα βολια 11/0 δεν καθονται ομορφα μεσα...και τα δυο βολια εκτος βυσματος...
Τι σου δινει αυτο το βυσμα ??? Συγκεντρωσεις...... ταχυτητες ?? Τι σου δινει φιλε ???

Status
Not open for further replies.
Back