Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλικας μπρουζινος σοβιετικος με φερμε νεροξιν.πυριτηδα sunar-bars ρωσηκη στα 34γρ μαλινοταπο νο6.πατεντα στροφιο να κληνη τα μπροζινα με χιλακη 1,50χι βαθος και 2 παχος.αντε να δουμε τη θα βγαλη.μιας και καθομαστε μεσα λογο καιρου με τρονε τα χερακια μου.μολης στροση ο καιρος δοκημεςςς
Γιάννη έχεις ξαναρίξει μπρούτζινα?
Eχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από τα αντίστοιχα νορμάλ φυσίγγια, λόγω που είναι oλο μέταλο?

Γιάννη έχεις ξαναρίξει μπρούτζινα?
Eχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από τα αντίστοιχα νορμάλ φυσίγγια, λόγω που είναι oλο μέταλο?
Παλια ναι.αλα ληγες δοκιμες.εβγαλα πολη καλες σηγκετροσης με ισοκατανομες.τωρα να ετηχε το σεταπ?? Δεν ξερο δεν τα δοκιμασα πολη.θαδο τωρα σε διαφορα σεταπ σε σηνκρηση με πλαστικους να βγαλο σημπερασμα.παντος η φηλοσοφια ειναι σαν paci μακρης καλικας 70χι ρελι στα 68 περιπου.γρ σκαγια 2 περιπου παραπανο απο την πρωοδευτικοτιτα λογο μεγαλου καλικα στο κλισημο.(ισοσταθμηζετε) με το ρελακι που θελη παραπανο διναμη στο ξερελιασμα λογο μπρουζου.αλα θα δηξη που ιστερη και που θελη πηραγμα σεταπ και κλησιμο

Παλια ναι.αλα ληγες δοκιμες.εβγαλα πολη καλες σηγκετροσης με ισοκατανομες.τωρα να ετηχε το σεταπ?? Δεν ξερο δεν τα δοκιμασα πολη.θαδο τωρα σε διαφορα σεταπ σε σηνκρηση με πλαστικους να βγαλο σημπερασμα.παντος η φηλοσοφια ειναι σαν paci μακρης καλικας 70χι ρελι στα 68 περιπου.γρ σκαγια 2 περιπου παραπανο απο την πρωοδευτικοτιτα λογο μεγαλου καλικα στο κλισημο.(ισοσταθμηζετε) με το ρελακι που θελη παραπανο διναμη στο ξερελιασμα λογο μπρουζου.αλα θα δηξη που ιστερη και που θελη πηραγμα σεταπ και κλησιμο
Έχουμε έναν στη Λέρο τον μαστρό Μιχαλη (ΤΟΠ ΠΑΛΙΟΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΤΗΣ) ο ΝΙΚΟΣ Π τον ξέρει!
Έφτιαχνε κατι "ρουκέτες " Long Range με μπρούτζινα...σε απίστευτες αποστάσεις σκοτώνανε!

1) Ποια κατανομή; και ποια ομοιόμορφη τουφέκια;
Για χαρτόνι μιλάμε, η για κινούμενο στόχο και σκάγια σε μορφή νέφους;
2) Εχετε δει άσχημη τουφέκια στο χαρτόνι να θερίζει στον κυνηγότόπο;

Δοκιμάστε πρωτα στο κυνήγι και μετά στο χαρτόνι γιατί το αντίθετο μπορεί να σας επηρεασει ψυχολογικά.
Η διάτρηση είναι άλλο θέμα.
Ποιό φυσίγγι είναι αυτό με την άσχημη κατανομή που θερίζει ;
Eννοώ ποιό καί ποιάς εταιρείας .
Διότι προσωπικά αδιαφορώντας για την κάρπωση δοκίμασα πολλά φυσίγγια που ήταν μέτρια στο χαρτόνι καί στο
θήραμα ήσαν όλα άχρηστα .
Όπως πχ GM3 1.50 X 28 ψάχνωντας για φυσίγγι παγωνιάς πρίν κάποια χρόνια .
Θυσίασα 3-4 τσίχλες για να βεβαιωθώ ότι ήταν ακατάλληλο

Αυτο εριχνα φετος στα μπασιματα κ θεριζε με 1* & 2* σε Νο9.5...τις κατεβαζε μετα τα 35+...σε παγωνια δεν το εχω δοκιμασει...
Mόνο το full choke το κρατάει λίγο Κωστή καί μόνο με 24-25άρι βύσμα όχι πιο χαμηλό .

Ιδιογόμωση λοιπόν ,ποιό set up (αν θέλεις φυσικά )
Λαμπη, εχω πινακα δοκιμων στο σπιτι, (λαμαρινα, ωχρα)....
Εχω εκατονταδες δοκιμες σε ηλεκτρονικη μορφη με λεπτομεριες .
Πυριτιδες λιγες, υλικα πολλα, πατεντες πολλες.
Οπλα δοκιμων 3.
Η συνεχης τριβη μου εδειξε οτι ο πινακας λεει την μιση αληθεια.
Εσυ , αν δεν κανω λαθος, εισαι ιδιογομωτης και πρεπει να καταλαβαινεις τι λεω.

Λαμπη, εχω πινακα δοκιμων στο σπιτι, (λαμαρινα, ωχρα)....
Εχω εκατονταδες δοκιμες σε ηλεκτρονικη μορφη με λεπτομεριες .
Πυριτιδες λιγες, υλικα πολλα, πατεντες πολλες.
Οπλα δοκιμων 3.
Η συνεχης τριβη μου εδειξε οτι ο πινακας λεει την μιση αληθεια.
Εσυ , αν δεν κανω λαθος, εισαι ιδιογομωτης και πρεπει να καταλαβαινεις τι λεω.
To μόνο γκρίζο σε μια τέλεια αποτύπωση είναι η διάτρηση .

Η s4 στο 1.50 × 32 × gt21× 686 αστερι δουλευει σχεδον τελεια σε ολες τις συνθηκες, ειναι λιγο σκληρη για ζεστη.

Εδω εχουμε 688 × 1.50 × κουβετ × 20++mm Diana × 32/33 γρ × στρογγυλο ρελι βαθος 2.85mm. Νομιζω θα δουλεψει.

Με 615 θελει τουλαχιστον 1.50 - 1.55 για αστερι σε 32-33γρ για να δωσει.
Με 688 σε αστερι ξεκιναει απο τα 1.45 για 32/33γρ.
Σε ολα αυτα βεβαια παιζει ρολο κ η σκληροτητα του καλυκα.
Αλλη αντισταση εχουν οι fiocchi κ αλλη οι nsi k cheddite.
Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με

Ηθελα να μετρησω σημερα με μειον βαθμους, καποια φυσσιγγια αλλα ο ταχογραφος Crony δεν λειτουργησε..... ευτηχως μολις γυρισε στη ζεστη ξαναλειτουργησε.
Εχει συμβει σε κανενα κατι αναλογο;;;
ναι
πριν καμια 20ετία+++ σε -15 κ βάλε
ποιο μοντέλο έχεις (έτος; )

ναι
Αλφα Μ1 δεν θυμαμαι ποτε τον πηρα . Απο την κομοτηνη τον πηρα αλλα χρονολογια δεν θυμαμαι, σιγουρα 1 δεκαετια πισω.
Εμενα με -6 βαθμους μου εκανε την δυσλειτουργια αλλα ειχε κ αερα παγωνε η ωχρα στο πινελο ...
Δεν ξερω αν ηταν η μπαταρια που δεν αντεξε το κρυο...

Γενικη προσωπικη παρατηρηση.

Καλο ειναι να ειμαστε ταπεινοι και να αφουγκραζομαστε τι λενε και οι αλλοι για το δικο μας εμπλουτισμο γνωσεων.
Ο γνωστης ξερει οτι γνωριζει λιγα, ο δηθεν γνωστης νομιζει οτι εχει το μονοπωλιο των γνωσεων....
Το λεω, γιατι βλεπω οτι μερικοι το ¨παιζουν¨δασκαλοι απο το πληκτρολογιο.

Last edited:
ναι
Μάριε πριν 20+++ χρονια ειχες ταχογράφο???
Έμπλεξες φιλε :)
Θα ήθελα όταν μπορέσεις να μας γράψεις εδώ τις ταχύτητες των εμπορικών που είχες μετρήσει τότε.
Ότι θυμάσαι κ αν θυμάσαι

Έχουμε έναν στη Λέρο τον μαστρό Μιχαλη (ΤΟΠ ΠΑΛΙΟΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΤΗΣ) ο ΝΙΚΟΣ Π τον ξέρει!
Έφτιαχνε κατι "ρουκέτες " Long Range με μπρούτζινα...σε απίστευτες αποστάσεις σκοτώνανε!
Πες του μπάρμπα να μας βρει κανα παλιο κουτί πυρίτιδας για την συλλογή!

12/70 - CX2000- 2X8 βολια 11/0 +2 αλευρι - LB6 +10 χιλιοστα φελλο cal 20 -Tζαμακι 68,5 -63 ρελι.
Αυτο χειμερινο....Στους μειον βαθμους 2,05 πυριτιδα .Ακοπος χωρις πεταλα με 3* αστρα και κατω...
Με 4 πεταλα 10 χιλιοστα βαθος και με φουλ τσοκ. V1,5-441m/s
KΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ στο 1,95χ8 βολια....ολα τα αλλα ιδια.
ΜΒ32 -ΛΟΤ-16171

Status
Not open for further replies.
Back