Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντα v 2,5 ,Δημήτρη όλα είναι κλεισμενα με πεντασταδιακο, δεν σάς φαίνονται κάπως ανεξήγητες οι διαφορές στις πιέσεις και στους χρόνους ;
την εχει πολυ πιεσμενη και με ΛΑΘΟΣ καψουλια δεν την εχει πουθενα με το uee που ειναι το καψουλι που την καιει καλητερα απο ολλα

Όταν έγραψα κάποια στιγμή πως το 2,50 με 50 γρ σκάγια είναι επικίνδυνο σεταπ κάποιοι πέσατε με με φάτε δείτε τώρα τα μπαρ από τον πινακα και πείτε μου τι είναι επικίνδυνο και τι όχι!!
αυτην που δινει 2,5χ50 με αυτην που μαλον ειναι στις δοκιμες ειναι η μερα με την νυχτα

Καποιοι πρεπει να συνεχισουν να απλωνουν τον τραχανα τους να στεγνωσει...
Γνωσεις απο ιδιογομωση υψος ρελιασματος....δυστυχως ΜΗΔΕΝ....

αυτην που δινει 2,5χ50 με αυτην που μαλον ειναι στις δοκιμες ειναι η μερα με την νυχτα

Μην ασχολησαι Μητσαρα....Τσαμπα και το σαλιο σου παει....Δεν ξερει...και το χειροτερο ΔΕΝ θελει
να μαθει φιλε!!!

Καποιοι πρεπει να συνεχισουν να απλωνουν τον τραχανα τους να στεγνωσει...
Γνωσεις απο ιδιογομωση υψος ρελιασματος....δυστυχως ΜΗΔΕΝ....

Μην ασχολησαι Μητσαρα....Τσαμπα και το σαλιο σου παει....Δεν ξερει...και το χειροτερο ΔΕΝ θελει
να μαθει φιλε!!!
Και 1,5 χιλ πάνω που είσαι έχεις ανεβάσει μπαρούτι 0,30 πάνω και σκάγια 4 γρ και τις έχεις τινάξει τα πέταλα με το uee στο χρόνο καύσης,και έπεσες από το ρελιασμα 150 μπαρ και τι έγινε όταν ανεβάζεις την πυρίτιδα τόσο πολύ πάνω!!

Και 1,5 χιλ πάνω που είσαι έχεις ανεβάσει μπαρούτι 0,30 πάνω και σκάγια 4 γρ και τις έχεις τινάξει τα πέταλα με το uee στο χρόνο καύσης,και έπεσες από το ρελιασμα 150 μπαρ και τι έγινε όταν ανεβάζεις την πυρίτιδα τόσο πολύ πάνω!!
ρε Κωστα εγω εχω 2 διαφορετικες ssb στα χερια μου η μια ειναι του 14και η αλλη του 16 ειναι τελιως διαφορετικες πυριτηδες ουσιαστηκα η μια ειναι ποροδες και η αλλη πληρως ζελατινοποιημενη η του 14 ειναι και πολυ μεγαλητερου ογκου !! το 2,5 της μιας ειναι 2,25-2,3 της αλλης !! αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο δυστιχως δεν μπορω να σε βοηθησω αλλο !!

Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι εισαι ημιμαθής......
ΛΟΙΠΟΝ -Δυο λυσεις εχεις....η διαβαζεις και ακους για να μαθεις.....ή συνεχιζεις να απλωνεις τραχανα
και το γυριζεις στο ψαρεμα!!!
Ακουσε με.....και δεν θα χασεις...!!

Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι εισαι ημιμαθής......
ΛΟΙΠΟΝ -Δυο λυσεις εχεις....η διαβαζεις και ακους για να μαθεις.....ή συνεχιζεις να απλωνεις τραχανα
και το γυριζεις στο ψαρεμα!!!
Ακουσε με.....και δεν θα χασεις...!!
Εγώ είμαι ημιμαθης και δεν ξέρω εσυ γιατί δεν απαντάς σε αυτό που σου γράφω ανεβάζεις 0,30 πάνω την πυρίτιδα και 4 γρ τα σκάγια ναι ή όχι;και δεύτερον βάζεις πιο ταχυκαυστο καψουλι;;ή εκτός και αν θεωρείς το 0,30 λίγο;;

Εγώ είμαι ημιμαθης και δεν ξέρω εσυ γιατί δεν απαντάς σε αυτό που σου γράφω ανεβάζεις 0,30 πάνω την πυρίτιδα και 4 γρ τα σκάγια ναι ή όχι;και δεύτερον βάζεις πιο ταχυκαυστο καψουλι;;ή εκτός και αν θεωρείς το 0,30 λίγο;;

Δεν θελεις να μαθεις,,,,,δεν μπορω να σε μαθω ιδιογομωση οταν ΕΣΥ δεν ξερεις να σκεπτεσαι και
να ακους....
Σου απαντησε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ.....εσυ δεν εννοεις να καταλαβεις....Τι να κανω εγω τωρα ???
Εαν συνεχισεις οπως πας....''λυτρωμο'' δεν εχεις.....στα ΙΔΙΑ θα μενεις...και την ΙΔΙΑ καραμελα θα
πιπιλάς !!!

Δεν θελεις να μαθεις,,,,,δεν μπορω να σε μαθω ιδιογομωση οταν ΕΣΥ δεν ξερεις να σκεπτεσαι και
να ακους....
Σου απαντησε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ.....εσυ δεν εννοεις να καταλαβεις....Τι να κανω εγω τωρα ???
Εαν συνεχισεις οπως πας....''λυτρωμο'' δεν εχεις.....στα ΙΔΙΑ θα μενεις...και την ΙΔΙΑ καραμελα θα
πιπιλάς !!!
Παίζεις με τις λέξεις και αποφεύγεις να απαντήσεις καλύτερα να κάτσεις στα αυγά σου και να συνεχίσεις να τουφεκας χαρτιά πρόσεξε μόνο μην πάρεις κανένα στο λαιμο σου από εμένα τελειώνει εδώ το θέμα και οποίος κατάλαβε κατάλαβε!!

Παίζεις με τις λέξεις και αποφεύγεις να απαντήσεις καλύτερα να κάτσεις στα αυγά σου και να συνεχίσεις να τουφεκας χαρτιά πρόσεξε μόνο μην πάρεις κανένα στο λαιμο σου από εμένα τελειώνει εδώ το θέμα και οποίος κατάλαβε κατάλαβε!!

Εσυ παιζεις με τις λεξεις....και πιπιλας την ιδια καραμελα....Οποιος καταλαβε - καταλαβε !!!
Ασε εμενα να ριχνω στα χαρτια μου....και εσυ συνεχισε να απλωνεις τον τραχανα σου...
Και ετσι ολα καλα και ησυχα !!!

Αυτή η πυρίτιδα σαν νέας τεχνολογίας ( steel),έχει πολύ ιδιαίτερη συμπεριφορά, αν δείτε στον πίνακα με τις δοκιμές που έβαλα η μία γόμωση με 2,25 δίνει ~ 500 bar, και η άλλη με 2,20 ~1000. Αν ήταν τόσο απλό με μαθηματικό τρόπο να υπολογιζαμε την pmax, δεν θα είχαμε ανάγκη το κανονάκι δοκιμών. Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε την επικινδυνοτητα ή μη μιας συνταγής, και όπως σωστά είπε ο Δημήτρης έχει αλλάξει πολύ η προ του 15 με την τωρινή, η ίδια η maxam ,όπως όλες οι εταιρίες αντί να βοηθάει με τους πίνακες που δίνει μπερδεύει τα πράγματα, το 2,50 πάντως σε 50 γραμμάρια η maxam το έδινε σαν ασφαλές. Η ποσότητα της πυριτιδας από μόνη της δεν καθορίζει τόσο την pmax, ( αλλά την μέση πίεση, δηλαδή το συνολικό έργο), όσο η σύμπραξη όλων των συστατικών που αλληλοεπηρεαζονται, πχ το καψυλιο, το κλείσιμο ή το κενό στον χώρο της πυριτιδας μπορεί να είναι πιο καθοριστικά από την ποσότητα της πυριτιδας.

Αυτές οι μετρήσεις είναι με ατσάλινα, εδώ φαίνεται πως συμπεριφερεται πολύ πιο ήρεμα και προβλέψιμα, ενώ η tecna μοιάζει σαν να πάσχει από υπέρταση, ενώ σαν προοδευτικοτητα είναι πολύ κοντά. Με δεδομένο ότι στην εμφάνιση της pmax παίζει κυρίαρχο ρόλο η αντίσταση που προβάλλουν οι ακτινικές πιέσεις των σκαγιων και ο ρυθμός που θα έχει η αναφλεξη, δηλαδή η σχέση καψυλιου με την πυρίτιδα και την αντίσταση ξέρελιασματος, ίσως αν την μάθουμε καλύτερα να μπορεί να κάνει πράγματα που με τις παλιές ήταν απαγορευτικα. Μέχρι όμως να έχουμε μετρήσεις από αξιόπιστο βλητικο σταθμό για την κάθε συνταγή μας, καλύτερα να μην προδικαζουμε, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Attachments

• 20220401_082215.jpg
    20220401_082215.jpg
    278,1 KB · Προβολές: 29
Με μια γρήγορη ματια μου φάνηκαν σχετικά ανεβασμένες οι πιέσεις στα περισσότερα σεταπ κ ιδίως στις psb1 k psb2 που χρησιμοποιώ. Ορισμένα 700αριζουν για πλάκα με αστέρι στα 58.
Δηλ στο 1.75-1.80x35 στα 57χιλ που ρίχνω την psb1 που μπορεί να φτάνω από μπαρ?

Αυτές οι μετρήσεις είναι με ατσάλινα, εδώ φαίνεται πως συμπεριφερεται πολύ πιο ήρεμα και προβλέψιμα, ενώ η tecna μοιάζει σαν να πάσχει από υπέρταση, ενώ σαν προοδευτικοτητα είναι πολύ κοντά. Με δεδομένο ότι στην εμφάνιση της pmax παίζει κυρίαρχο ρόλο η αντίσταση που προβάλλουν οι ακτινικές πιέσεις των σκαγιων και ο ρυθμός που θα έχει η αναφλεξη, δηλαδή η σχέση καψυλιου με την πυρίτιδα και την αντίσταση ξέρελιασματος, ίσως αν την μάθουμε καλύτερα να μπορεί να κάνει πράγματα που με τις παλιές ήταν απαγορευτικα. Μέχρι όμως να έχουμε μετρήσεις από αξιόπιστο βλητικο σταθμό για την κάθε συνταγή μας, καλύτερα να μην προδικαζουμε, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Παααααααλι ακτινικές❓❓❓❓

Status
Not open for further replies.
Back