Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτο για να γινει δεν πρεπει να ειναι σε νορμαλ καιρο το φυσιγγι 900 μπαρ !! ;) αρα στα λογια των υπολοιπων ερχομαστε ! Δεν μπορω οταν ακουω αυτο το χρρρρααατς επανω στα πουλια, ενω δεν μπορεις να μιλησεις απο το μουδιασμενο σαγονι απο το κρυο ,για να κατεβασεις ολλες τις βρησιες που ξερεις !!!! .yel..yel..yel.
Pit, πάνω σου, ... πάτα το αχαχαχ

Αν δεν σκοτώσει το πρώτο, κατέβα 2 νούμερα και (Κιμ, πάτα το !!!!) που λέει ο φίλος μου ο @Johnny brow αχαχα

Δεν είμαι των ταχυτήτων, ούτε των πιέσεων αν και έχω ρίξει αρκετά βαρελότα.
Είμαι του τσίπουρου, της μπύρας και του καλού μεζέ αχαχα

Κιμ, ριιιιιίχτο ...

Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι στα 40 μέτρα το συγκεκριμένο σκοτώνει το παπί, άνετα!

Chokes_and_Loads.jpg

1648977803800.jpeg

1255 fps=382 m/s μόνο! .... 4 (τέσσερις) ποδολίβρες στα 40 μέτρα άνετα , 2 ποδολίβρες η ελάχιστη απαιτούμενη....Δεν σκοτώνει με 385 ? αστεία λέμε?

Αυτο για να γινει δεν πρεπει να ειναι σε νορμαλ καιρο το φυσιγγι 900 μπαρ !! ;) αρα στα λογια των υπολοιπων ερχομαστε ! Δεν μπορω οταν ακουω αυτο το χρρρρααατς επανω στα πουλια, ενω δεν μπορεις να μιλησεις απο το μουδιασμενο σαγονι απο το κρυο ,για να κατεβασεις ολλες τις βρησιες που ξερεις !!!! .yel..yel..yel.
...και στον νορμάλ καιρό τι φυσίγγια ρίχνεις Δημήτρη?

Πιστεύεις οτι ένα καλογεμισμένο φυσιγγιο 35 γρ. που θα αποδώσει 700 bar μόνο (στους -15-20 βαθμούς!) με 385-395 μ/δλ με σκάγια Νο 4 δεν θα σκοτώσει το παπί στα 40 μέτρα?
Νομίζω πως αν το φυσίγγι στους -15, που για Ελλάδα είναι το κατώτερο πραγματικό όριο, έχει αρχική 350 μ/δ, μικρή παραμόρφωση σκαγιων με το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ μέγεθος, είναι υπεραρκετό. Και μια καλή πυριτιδα πχ 800x αν γεμιστει έτσι που σε 20° c να δίνει αρχική 380 μ/δ, στους-15 δεν θα πέσει κάτω από 365μ/δ.

...και στον νορμάλ καιρό τι φυσίγγια ρίχνεις Δημήτρη?
Εκει ειναι αλλη η δουλεια θα σου πω ακριβως τι δουλευω και που σε νορμαλ καιρο mb36 1,9 χ 36 ,A0 1,9χ37 ,s4 1,55χ34 που στις παγωνιεε γινονται 2,05χ36, 2χ37 , και 1,6χ34 με cx 2000 και οταν λεμε νορμαλ μιλαμε για γυρω στους 10 βαθμους ετσι !!! Αν εχει πιο πολυ ζεστη παω και με 32 αρια ,και νουμερα παντα 5εως 3

Δημήτρη νομίζω ότι αν ένα φυσίγγι σε νορμάλ όπως λες καιρό σε ικανοποιεί, στο κρύο αρκεί να αλλάξεις μόνο το καψυλιο, τίποτε άλλο. Το πράγμα αλλάζει όταν η πυρίτιδα απορροφάει υγρασία, εκεί ότι και να κάνεις θα έχεις πρόβλημα.

Δημήτρη νομίζω ότι αν ένα φυσίγγι σε νορμάλ όπως λες καιρό σε ικανοποιεί, στο κρύο αρκεί να αλλάξεις μόνο το καψυλιο, τίποτε άλλο. Το πράγμα αλλάζει όταν η πυρίτιδα απορροφάει υγρασία, εκεί ότι και να κάνεις θα έχεις πρόβλημα.
Λευτερη το μονο που δεν με εχει προδοσει ποτε ειναι αυτο με την s4 ,αλλα το δινω και αυτο λιγα γκαζια για σιγουρια ! Μου εχει τυχει και η μβ με 2χ36 να μην εχει καλα σκοτωματα και να πεφτουν ζωντανα !!!

Νομίζω πως αν το φυσίγγι στους -15, που για Ελλάδα είναι το κατώτερο πραγματικό όριο, έχει αρχική 350 μ/δ, μικρή παραμόρφωση σκαγιων με το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ μέγεθος, είναι υπεραρκετό. Και μια καλή πυριτιδα πχ 800x αν γεμιστει έτσι που σε 20° c να δίνει αρχική 380 μ/δ, στους-15 δεν θα πέσει κάτω από 365μ/δ.
Και νομίζω οτι του γ@μει τα ράματα του παπιού Λευτέρη μου στα 40 μέτρα...Βγάζει 3 ποδολίβρες ενέργεια με 365 μ/δλ ταχύτητα (1,5 φορά περισσότερο από τη ελάχιστη απαιτούμενη) με νούμερα....

Πίνακας 2..jpg

Υ.Γ... αλλα οχι μόνο λόγω επάρκειας διατρητικής ικανότητας οχι....Για τον λόγο οτι έχει πολύ καλύτερη κατανομή και συγκέντρωση από αλλα με μεγαλύτερες πιέσεις και ταχύτητες.....αυτο δεν μπορούν να το κατανοήσουν ορισμένοι...;)

Όταν μιλάμε για ταχύτητες κ μπαρ πρέπει να λέμε κ θερμοκρασίες-υγρασιες.
Οι εταιρείες στους πόσους βαθμούς δοκιμάζουν?
Τα πιο πολλά magnum είχαν κ έχουν χαμηλές ταχύτητες 350-380 με αυξημένα μπαρ λόγω βάρους.
Φυσικα κ σκοτώνουν στο κρυο

Λευτερη το μονο που δεν με εχει προδοσει ποτε ειναι αυτο με την s4 ,αλλα το δινω και αυτο λιγα γκαζια για σιγουρια ! Μου εχει τυχει και η μβ με 2χ36 να μην εχει καλα σκοτωματα και να πεφτουν ζωντανα !!!
Μόνο tekna sipe s4 σε άσχημες συνθήκες.

Και νομίζω οτι του γ@μει τα ράματα του παπιού Λευτέρη μου στα 40 μέτρα...Βγάζει 3 ποδολίβρες ενέργεια με 365 μ/δλ ταχύτητα (1,5 φορά περισσότερο από τη ελάχιστη απαιτούμενη) με νούμερα....

View attachment 45842

Υ.Γ... αλλα οχι μόνο λόγω επάρκειας διατρητικής ικανότητας οχι....Για τον λόγο οτι έχει πολύ καλύτερη κατανομή και συγκέντρωση από αλλα με μεγαλύτερες πιέσεις και ταχύτητες.....αυτο δεν μπορούν να το κατανοήσουν ορισμένοι...;)
Βρε εμεις το καταλαβαινουμε!! Εκεινα τα γαμηδια τα πρασινα δεν λενε να το καταλαβουν .yel..yel.

Στέλιο με τις προοδευτικές πυριτιδες που έχουμε σήμερα μπορείς να γεμίσεις πχ 42γρ σε 70αρη καλυκα και να έχεις αρχική 380 μ/δ με 600 bar, αν η πυρίτιδα αντέχει στην υγρασία και δεν αφεθεί εκτεθειμένη για πολλές ώρες, δεν θα έχει αισθητή πτώση ούτε στην πιο ακραία θερμοκρασία. Το κλειδί για να μην μας προδώσει το φυσίγγι είναι το σωστό μέγεθος σκαγιων και η επιλογή βύσματος που θα κάνει καλή έμφραξη όταν πέσει ή θερμοκρασία.

Βρε εμεις το καταλαβαινουμε!! Εκεινα τα γαμηδια τα πρασινα δεν λενε να το καταλαβουν .yel..yel.
Είναι δύσκολα τα πτανακια
Αν είναι κ μακρυά....
Με rem 3inch no2 k 4 με ένα nm προσκόπευση είχα φοβερές επιτυχίες.
Πόση ταχύτητα έχουν αυτά?
Έγραφε το κουτί αλλά δεν θυμάμαι

Δημήτρη είναι ξεροκέφαλα τα άτιμα ε?.sarcastic.

1648980490711.png

Για κάνε λοιπόν την πρώτη γόμωση με Νο 4 μόνο ως αλλαγή και ρίξε την στα κρύα να δούμε θα καταλάβει κανένα?;)

Είναι δύσκολα τα πτανακια
Αν είναι κ μακρυά....
Με rem 3inch no2 k 4 με ένα nm προσκόπευση είχα φοβερές επιτυχίες.
Πόση ταχύτητα έχουν αυτά?
Έγραφε το κουτί αλλά δεν θυμάμαι
360 πραγματικά ;;;

Νο2 ή 4 αμερικάνικα το μυστικό.

Σας έχω πει την φάση...
Νο4 τζίφος
Νο2 τζίφος
4/0 και άντε γειά ... ;)
Υπερβολές της νιότης, αλλά μου έχει μείνει.

Όντως αυτό το χρρραατς, όταν το ακούς και βλέπεις τα παπιά να συνεχίζουν, είναι ότι χειρότερο.

Δημήτρη είναι ξεροκέφαλα τα άτιμα ε?.sarcastic.

View attachment 45843

Για κάνε λοιπόν την πρώτη γόμωση με Νο 4 μόνο ως αλλαγή και ρίξε την στα κρύα να δούμε θα καταλάβει κανένα?;)
Η τριτη κατι λεει και αυτο σε καλο καιρο ,στη παγωνια μονο μεχρι τα 20- 25 μετρα, παπιοφονιας ειναι το 1,9χ 36 με 688 και gt της τεκνα ! Ερωτηση !!! Αυτες οι θεωρηες λαμβανουν υποψην το διπλο φτερωμα της παπιας η υπολογιζουν μονο την αντισταση της σαρκας ; Εγω Γιαννη κυνηγαω παπια 25 χρονια οτι σας λεω το λεω απο εμπειριες και μονο !! Δεν το παιζω εξυπνος ,εχω δει πουλια να πεφτουν ενω τουφεκισα μονο για να τουφεκισω !!! Και εχω δει πουλια να αρπανε την τουφεκια ( τα λεγομενα χρρρατς) στα 25 μετρα και να σε χαιρετανε ,οπως επησης τρελες προσκοπευσεις στις παγωνιες εκει που με το ιδιο φυσιγγι σε καλο καιρο θελεις το 1/3 τελος παντον δεν προσπαθω να πεισω κανεναν ,αλλα με φαινεται οσοι μιλατε τωρα ειστε η απο νησι η απο νοτια ελλαδα .yelling..yelling..yelling.

Η τριτη κατι λεει και αυτο σε καλο καιρο ,στη παγωνια μονο μεχρι τα 20- 25 μετρα, παπιοφονιας ειναι το 1,9χ 36 με 688 και gt της τεκνα ! Ερωτηση !!! Αυτες οι θεωρηες λαμβανουν υποψην το διπλο φτερωμα της παπιας η υπολογιζουν μονο την αντισταση της σαρκας ; Εγω Γιαννη κυνηγαω παπια 25 χρονια οτι σας λεω το λεω απο εμπειριες και μονο !! Δεν το παιζω εξυπνος ,εχω δει πουλια να πεφτουν ενω τουφεκισα μονο για να τουφεκισω !!! Και εχω δει πουλια να αρπανε την τουφεκια ( τα λεγομενα χρρρατς) στα 25 μετρα και να σε χαιρετανε ,οπως επησης τρελες προσκοπευσεις στις παγωνιες εκει που με το ιδιο φυσιγγι σε καλο καιρο θελεις το 1/3 τελος παντον δεν προσπαθω να πεισω κανεναν ,αλλα με φαινεται οσοι μιλατε τωρα ειστε η απο νησι η απο νοτια ελλαδα .yelling..yelling..yelling.
...μετά από 25 χρόνια εμπειρίας εγώ παραιτούμαι Δημήτρη!...εγώ από νησί βέβαια....!.sarcastic.

Υ.Γ...αν είχες κάμει τις δοκιμές σου τι να κάμεις άλλες!...εσύ ξέρεις!!!;)

Status
Not open for further replies.
Back